Tutturdu evlenecegim diye

Cidden tüm sayfaları okumadım da 21 yaşında reşit, sen kardeşinin erken evlenmesini kıskanıyorsun gibi
yorumlar geldi mi sahiden?
Hangi akla hizmet yazıyor bunu yazan?
Cidden evli biri falan mı bunu yazan?

Tüm sorumluluk bende olacak, sen hiç bir iş yapmayacaksın diyen herife cidden inanmışlar mı?
Bu hangi kafa?

Heee canım heeee...
Bize de prensesler gibi yaşatcam seni dediler.
Doğru da oldu hani , Külkedisi olduk o da prenses..:KK14:

Evet ben 26 yasinda kiz kardesinin 21 yasindaki evliligini kiskaniyormusum da ondan boyleymis.

Ben artik pes ettim oyle insanlara.

26. Sayfada uzun uzun acikladim, prenses olacagini zannediyor.
Abla ben evlilik istemiyorum ama x o kadar farkli ki biz bambaska olacagiz diyor.

Bunu diyebilen adama karsi onyargili oldugum da soylendi.

Cok tesekkur ederim akli selim yorumunuz icin.

Hepimiz o laflara kandik. Masallardaki gibi degil gercek hayat. Opunce prense donucecegini sandiklarimiz evlenince kurbagaya donustu. Sevgilisi kendi hayaline onu da suruklemek istiyor. Belki de ailesiyle sorunlari var ayri eve cikmak icin evlilik yapmayi dusunuyor. Belki de o da gercekten evlenmek istiyor, bunlari bilemem. Ama bildigim tek sey var seven bekler. Seven adam sevdiginin istikbali icin ugrasir sabreder fedakarlik eder bekler. Seven sevdigi icin herseyi yapar.
Suan evlilik sorumlulugunu kaldirabilecek yasta degil kardesiniz. Evliligin evcilik oldugunu saniyor olabilir. Erkek arkadasiyla gorussun. Flort etsin. Ancak evlilik icin acele etmesinler. Karsi taraf baski yapiyorsa kardesinizin dusuncelerine saygi gostermiyor demektir bana gore. Boyle ise bu evlilik gerceklestiginde de hicbir zaman kardesinizin dusunceleri onemsenmeyecek demektir. O yuzden acele etmesin. Dusuncelerine saygi gostermeyen, isi aceleye getiren erkek arkadasinin da gazina gelmesin. Ben olsam bir psikolog ya da bir aile danismaniyla gorustururdum kardesimi.
Size evde kalmis diyen buradaki hanimlarimizi da takmayin. Siz ne oldugunuzu bildikten sonra bu laflarin sizi etkilemesine izin vermeyin.
Ben evlendigimde 30 yasinda idim. Evde de kalmadim. Kimse evde kalmiyor merak etmeyin. Ayrica karpuz muyuz biz mevsimimiz gececek. Bu arada 12 yil sonra da bosandim. Yani cok da matah birsey degil evlilik. Kimseye muhtac olmadan, kimsenin eline bakmadan, kendi ayaklarinin uzerinde durabilmek en guzeli. Bu arada gayet akli basinda, olgun birisiniz siz. Ne mutlu ki kardesiniz sizin gibi duyarli bir ablaya sahip...

Cok tesekkur ederim.
O kadar guzel ozetlemissiniz ki.
" Ama bildigim tek sey var seven bekler. Seven adam sevdiginin istikbali icin ugrasir sabreder fedakarlik eder bekler. Seven sevdigi icin herseyi yapar."
Bu yazdiklariniz o kadar dogru ki.
Seven adam sevdiginin istikbalini dusunur.
Gercekten karsisinda onu cok dusunen,saygi duyan biri mi var zira kardesim evlenmek istemiyordu, erkek arkadasinin bos vaadleri ve onu kaybetme korkusuyla tamam dedigni ben biliyorumm
Boyle evlilige hazirlik mi olur.

Hayat toz pembe degil. Cok haklisiniz.

Insallah anlar da sonrasinda keske demez.
Ben baska bisey istemem.

Agzim açık hayretler içinde okudum. Siz burada 16 yaşındaki bir ÇOCUĞUN evliliğini mi savundunuz? Bu pedofili farkında misiniz ?
Pedofilimi? 16 yaşinda evliliyin pedofillik oldugunu bilmiyordum. Onu da kim soyluyo? Eskiden her kes erken yaşta evleniyordu. Bazi koy yerlerinde bile erken yaşta evleniyolar. Pedofillikle ne alaka? Savundugumu da kim soyledi? Gozumle gorduyumu anlattim. Senin o cocuk dediyin severek evlendi. Evde kiyamet kopardi evlenecem deye ve de cok mutlu.
Erken yaşta evliliyi savunan olsam kendim 26 yaşimda evlenmezdim. Kim hangi yaşta kendini hazir hiss ediyosa evlensin. Bu da kimseyi ilgilendirmiyo ...

Bazi insanlar o kadar kirici ki.

Benim canim cigerim kardesim evlenecekmis de ben onu kiskanacak kadar gozu donmus bir ablaymisim.

Ne diyim, burda vebal almak kolay.
Burda yazip kalp kirmak kolay.
Buyuk konusmamak gerek bu hayatta.
Onlarin da evladi var,kardesi var, yegeni var.

Ben kardesimi baskilamiyorum. Anlatiyorum, evlenecekse evliligin sorumluluklarini da gercekleri de bilsin.

Yarin obur gun onun cani yandiginda ah canim erken evlenmissin ,once okulunu bitirseydin, anneni dinleseydin, adami iyi tanisaydin demeyecekler mi?

Zaten sonu icin hep hayirlisini diliyorum.

Cok tesekkur ederim.
Siz bakmayın yapılan yorumlara..
Kardeşiniz için en iyisini ailesi bilir..
Gereken neyse yapın ama kardeşinize karşı katı durmayın.
Güzellik le beklemesi gerektiğini anlamalı

Pedofilimi? 16 yaşinda evliliyin pedofillik oldugunu bilmiyordum. Onu da kim soyluyo? Eskiden her kes erken yaşta evleniyordu. Bazi koy yerlerinde bile erken yaşta evleniyolar. Pedofillikle ne alaka? Savundugumu da kim soyledi? Gozumle gorduyumu anlattim. Senin o cocuk dediyin severek evlendi. Evde kiyamet kopardi evlenecem deye ve de cok mutlu.
Erken yaşta evliliyi savunan olsam kendim 26 yaşimda evlenmezdim. Kim hangi yaşta kendini hazir hiss ediyosa evlensin. Bu da kimseyi ilgilendirmiyo ...
Yasalara göre 16 yaşında biri ergin-reşit değildir ve çocuktur
Kendi rızasıyla evlenemez, ailesi onay verir..
Ancaaaaakkk çocuklar benmerkezci bir yapıya sahip oldukları için her şeyi yapsbileceklerini düşündükleri sihirsel bir dünyada yaşarlar..
Isteyen hazır olduğunda evlensin demek 16 yaşında çocukla ilişkiye girmenin pedofolik bir suç olmadığını bilmek gibi cahilliktir..
O zaman 12 yaşında çocuk hazırım evlendin desin -evde kıyametler koparsin- ve evlensin..
Öyle bi dünya yok
Gerçeklere dönelim hayat öyle toz pembe degil

Böyle kızlara çok üzülüyorum. Mis gibi üniversite okuyorsun, çıkar ogrenciliginin keyfini, derdin ne ?
Evlilikleri farklı olacakmış , nasıl olacak çok merak ediyorum ; en iyi evlilik bile sorumluluklarla dolu.
Sevgili olmaya benzemez evlilikler. Toz pembe dünya çağını geçeli çok oldu ama bazı gençlerimiz hala pembe panjurlu hayaller peşindeler ..
Ne yapacakmış koca adayı , marsta mı yaşatacakmış kardesinizi. !

Yaşamadan görmeyecek. Engel olan zor gibi görünüyor. Allah sabır versin annesine.

Yasalara göre 16 yaşında biri ergin-reşit değildir ve çocuktur
Kendi rızasıyla evlenemez, ailesi onay verir..
Ancaaaaakkk çocuklar benmerkezci bir yapıya sahip oldukları için her şeyi yapsbileceklerini düşündükleri sihirsel bir dünyada yaşarlar..
Isteyen hazır olduğunda evlensin demek 16 yaşında çocukla ilişkiye girmenin pedofolik bir suç olmadığını bilmek gibi cahilliktir..
O zaman 12 yaşında çocuk hazırım evlendin desin -evde kıyametler koparsin- ve evlensin..
Öyle bi dünya yok
Gerçeklere dönelim hayat öyle toz pembe degil
İnternetten okuduguma gore pedofili 4-11 yaş arasindaki cocuklara, ergenliye girmemis cocuklara cinsel isteyi olanlara denir. 16 yaş goremedim. Ben suc degil demedim zaten. Onlar da 2 yil imam nigahinda yasayip 18de resmi nigaha girdiler.
Cahillik filan deyipte lutfen siniri aşmayalim.
12 yaşinda cocugun hadi beni evlendirin dediyini ne duymadim ne de gormedim. 12 yaş tabii ki cocuk yaşi. 16 yaşda evliliyi savundugumu da kim soyledi? Gorduyunu anlatmak ne zamandan savunmak oluyo?

PESS!!

Evladınız var mı bilmiyorum ama 14'üne gelip, "annecim ben evlenicem, çok seviyorum" deyip, kıyameti koparırsa, hay hay tatlım mı diyeceksiniz ?

evlilikleri farklı mı olacakmış :) neyi farklı olacakmış mesela merak ettim bak şimdi

PESS!!

Evladınız var mı bilmiyorum ama 14'üne gelip, "annecim ben evlenicem, çok seviyorum" deyip, kıyameti koparırsa, hay hay tatlım mı diyeceksiniz ?
Ya sabr !!! Şakamisiniz?
Bu ne bicim soru? Okumaniz mi yok? Nerde savundum? Savunan olsam 26 yaşimda evlendim yazmazdim. Ben gorduyumu anlattim o kadar. İyi yapti, kardesiniz de erken yaşta evlensin filan da demedim. Boyle seyleri nerden cikariyosunuz anlamiyorum ...

liseyi bitirir bitirmez koşa koşa evlenen birinin mesleği olma ihtimali çok az ayrıca hanım efendinin bir konudaki mesajı aynen şu
mesajı okuyunca kociş falan diye şaka sandım ama bunu görünce anladım nedenini
Yalnız benim gözler :KK57: böyle oldu şaka mı bu ya hayır ciddi olmasın 18 de evlenmek kocisko 2 bebe öteki yolda aşırıda mutlu bu nasıl bir dünya neyin kafası anlayan var mı Allah aşkına

Ya sabr !!! Şakamisiniz?
Bu ne bicim soru? Okumaniz mi yok? Nerde savundum? Savunan olsam 26 yaşimda evlendim yazmazdim. Ben gorduyumu anlattim o kadar. İyi yapti, kardesiniz de erken yaşta evlensin filan da demedim. Boyle seyleri nerden cikariyosunuz anlamiyorum ...

MiruMir konu sahibi benim.
Siz onu baskasina yaziyorsunuz.

Ben size neden oyle algilandiginizi yazayim,
Insanlara 16 yasinda evli ve mutlu yazinca iyi ornek verdiginizi dusundurttunuz.

Pedofilide nette yazilan 4-11 sinirlamasini yazdiginiz icin 12 yasindaki bir cocugn pedofilinin disinda tuttugunuza kendi adiniza katildiginizi dusunduler.

Son düzenleme:
Yalnız benim gözler :KK57: böyle oldu şaka mı bu ya hayır ciddi olmasın 18 de evlenmek kocisko 2 bebe öteki yolda aşırıda mutlu bu nasıl bir dünya neyin kafası anlayan var mı Allah aşkına

Ben de saka yapiliyor sanmistim.
Kocisko'yu gorunce ozellikle.
Ve bana neden abarttin demis bu genc arkadasim.
Ne diyim,saskinim.

Ben de saka yapiliyor sanmistim.
Kocisko'yu gorunce ozellikle.
Ve bana neden abarttin demis bu genc arkadasim.
Ne diyim,saskinim.
Yo yo şaşırmayın hayatını sadece kociskosuna adamak istiyor adasın bakalım 10 sene sonra da bakalım bu akdar kociskocu olabilecek mi siz çok iyi bir ablasınız canimdan öte iki tane kıymetlim var benimde benim bir küçüğüm lise zamanı tutturdu evlenicem ben diye yaşı daha 16 ve de çocuk itin teki amma laf anlamıyor bizim kiz sen dur dedim buldum o çocuğu aldım elime bir sopa tenhada kıstırdım ayrılacaksın kardeşimden dedim yoksa bayiltana kadar seni döverim o derece gözüm dönmüştü kardeşime güzel bi azar bağırdim ağladım dedim yakicaksin başını yapma etme iki gün sonra ayrılmış çocuk şimdi çok şükür universitesi bitti eline mesleğini aldı yenide evlendi çok çok mutlu hala arada anlatır abla ne büyük iyilik yapmisin diye burda saçma sapan konuşanlara hiç canınızı sıkmayın siz doğru olanı yapiyosunuz hala vazgeçmesi mi kardesiniz

MiruMir konu sahibi benim.
Siz onu baskasina yaziyorsunuz.

Ben size neden oyle algilandiginizi yazayim,
Insanlara 16 yasinda evli ve mutlu yazinca iyi ornek verdiginizi dusundurttunuz.

Pedofilide nette yazilan 4-11 sinirlamasini yazdiginiz icin 12 yasindaki bir cocugn bu sinirlamanin disinda tuttugunuza kendi adiniza katildiginizi dusunduler.
Kon sahibin siz oldugunu biliyorum ve size karsi da hic bir sekilde saygisizlik yapmadigimi da biliyorum. Hatta elinden bisey gelmiyorsa, zaten sevgilisi de evlendikten sonra yardim etmez, kardesiniz evlenmesin dedim
Evet ornek gosterdim. Ama gorduklerimi ornek gosterdim, erken yaşta her kes evlensin falan demedim. Gercekten kiz hala mutlu, ne zaman baksam whatsappda kocasinin resmini koyar over durur.
Pedofili cahillik filan diyince acaba benmi bilmiyorum diye dusundum ve googlede arama yaptim, 4-11 gorduyumu yazdim sadece. O yaştan yukari evlensinler yazmadim.
İnsanlar kotuye yozmaya, kirici mesajlar yazmaya ne kadar merakli. Bu siteye 500den fazla mesaj attim, kimseye kirici mesaj yazmadim, sinirlendiyim konularda da cevap yazmamayi tercih ettim.
Kusura bakmayin sizin de konunuzu mahvettim ...

Kon sahibin siz oldugunu biliyorum ve size karsi da hic bir sekilde saygisizlik yapmadigimi da biliyorum. Hatta elinden bisey gelmiyorsa, zaten sevgilisi de evlendikten sonra yardim etmez, kardesiniz evlenmesin dedim
Evet ornek gosterdim. Ama gorduklerimi ornek gosterdim, erken yaşta her kes evlensin falan demedim. Gercekten kiz hala mutlu, ne zaman baksam whatsappda kocasinin resmini koyar over durur.
Pedofili cahillik filan diyince acaba benmi bilmiyorum diye dusundum ve googlede arama yaptim, 4-11 gorduyumu yazdim sadece. O yaştan yukari evlensinler yazmadim.
İnsanlar kotuye yozmaya, kirici mesajlar yazmaya ne kadar merakli. Bu siteye 500den fazla mesaj attim, kimseye kirici mesaj yazmadim, sinirlendiyim konularda da cevap yazmamayi tercih ettim.
Kusura bakmayin sizin de konunuzu mahvettim ...

Yok ben bana saygisizlik yaptiginizi gormedim de dusunmuyorum da.
Ben sizi anladim.
Bazen burda kurdugumuz cumleler farkli algilanabilir, biz eksik yazmis olabiliriz konu da cok hassas.
Bu yuzden bunlari yazarken herkesin normalden biraz daha fazla ozen gostermesi gerek.
Yoksa 16 yasindaki de cocuktur. Birinin mutlu oldugu ornegi, bu yastaki cocuklarin evlilige tesvik edilmesi seklinde yorumlanabilir.
Inaniyorum ki siz de bir anne olarak evladinizin 16 17 yasinda mutlu dahi olacagini bilseniz, evlenmesine gonlunuz razi olmaz.

Konumu mahvetmediniz, sadece birbirimizi dogru anlayalim,dogru anlatalim.

Ben sizi endişelenmekte çok haklı buldum kardeşim söz konusuysa evliliğinede karışırım herşeyinede
Zamanında uzak bir ülkden evlenmek isteyen vardı kardeşimi herkes konuya sıcak bakmıştı baktım kardeşiminde aklına yatar gibi oldu kıyametleri kopardım olmadı
Bilmem kaç yıl geçmiş aradan şimdi zamanında iyiki karşı çıkmışsın diye konuşur

Yok ben bana saygisizlik yaptiginizi gormedim de dusunmuyorum da.
Ben sizi anladim.
Bazen burda kurdugumuz cumleler farkli algilanabilir, biz eksik yazmis olabiliriz konu da cok hassas.
Bu yuzden bunlari yazarken herkesin normalden biraz daha fazla ozen gostermesi gerek.
Yoksa 16 yasindaki de cocuktur. Birinin mutlu oldugu ornegi, bu yastaki cocuklarin evlilige tesvik edilmesi seklinde yorumlanabilir.
Inaniyorum ki siz de bir anne olarak evladinizin 16 17 yasinda mutlu dahi olacagini bilseniz, evlenmesine gonlunuz razi olmaz.

Konumu mahvetmediniz, sadece birbirimizi dogru anlayalim,dogru anlatalim.
Ben zaten turk degilim, turkcem de bozuk. Oyuzden yorum yaparken baya zorlaniyorum, cogu zaman dogru kelime bulamiyorum, ona yakin kelime kullaniyorum, o da galiba yanlis anlasiliyo. Hatta cok zaman yazar yazar silerim.
Tabii ki, cocugum erken yaşta evlense uzulurum. Bebegim şuan 15 aylik. Kocamla hep hangi universitede okusa daha iyi olur diye pilanlar kuruyoruz. Ben okudum, 26da evlendim pisman degilim, tabii ki, kizimin da okuyup iyi bir meslek sahibi olmasini istiyorum.
Neyse, cok konustum. Ben cikiyorum. Size iyi geceler ...

18 yasinda evlenip kim mutlu olmus. 18 yasinda evlenmeyi ne bilmis de mutlu olmus. 30unda 40inda keske okusaydim diye ah vah etmezlerse neyse kardesinle ters dusmeden konus bence guzellikle konusun ki daha cok baglanmasin. 21 bana gore kucuktur. Millet 21 yasinda okuyan kardesini ne oldugu belli olamayan adamlara vermeye cok merakli galiba.

Back
X