Tutturdu evlenecegim diye

Sürekli alıntılayıp yapamaz diyip duruyor herkes. Çözümünüz ne kimse söylemedi daha. Konu sahibi “konuştum, ikna olmuyor. Sinirlendim yine olmuyor” demiş gördünüz mü? Evet, sıradaki çözüm ne o zaman? Yine konuşmaksa bu konu niye burada? Diğer çözümleri söyleyince zaten kabul görmüyor, havalara çıkıyorsunuz.

Yaparım diyen herkes hüsrana uğramıyor. Ve biz bu kızın yapıp yapamayacağını, şuan evlenmesini istemeyen ablasının ağzından dinliyoruz değil mi? Gerçekten yapabilme ihtimaline karşı, sınayın dedim ben. Ona da yok, ev işi öğren diyormuşumda hemen evlen diyormuşumda bilmem ne. Vallahi başka dicek bir şeyim kalmadı benim.

Çözümü arkadaşlar söyledi bir çok kere. 30 yaşında ki o adamı tanımak öncelikle . Evlenilecek kadar masum ve aşık bir erkek olmadığı aşikar illa ki bir açık verecektir . İnşallah .. ablanın ilk yapacağı hareket bu .

Ben de iş konularında mecbur kalınca iş başa düşünce neleri başarabilen kızlar gördüm her işin altından kalkabilen. Bu kız da dediğim akrabamız da olan şey farklı ,sorumluluk alamayacağı aşikar herşeyi toz pembe goruyor algılar açık değil malesef bunu anlamak bu kadar zor mu ?
Sizin dediğiniz de çözüm olsa keşke ama çok farklı bir mevzu .

Siz kendinizle kıyas yaptığınız için ilk başta hala yanlışta olsa malesef ısrar ediyorsunuz kabul etmemekte. Herkes sizin kadar dik duramayabilir lütfen yapmayın.
Bakın iş temizlik okuma mevzusunda bende diyorum başa gelince insanın yapamayacağı şeyler sınırlıdır . Ama sorumluluk başka ,aklı 5 karış havada herşey güllük gülistanlık olacak diye düşünmek başka, lütfen farkı anlayın artık .

Benim bir şeyleri anlamam bu kadar önemli değil ki. Adamın annesi değilim sonuçta. Fikir vermek ve bir yerde diğer seçeneğinde olabileceğini, kestirip atmaması gerektiğini söylemek için buradayım. En basit örneği benim küçük görümcem. 20 yaşında. Şimdi evlenmek istese bende yapamaz derim. Çünkü çocuk gibi davranılıyor hala. İş başa kaldığında her işini yapar, çokta güzel yapr. Ama kimse bunun farkında değil. O yapamaz, o daha çocuk. Bugün 1 saatlik bi mesafeye gidecek. Eşim kırk kere gidebilir misin ben mi bıraksam dedi. Bu şekilde davranılırsa ne zaman kendine yetebilmeyi öğrenecek?

Bende adamla tanışın dedim. Adam zaten düzgün değilse evlenme ihtimalleri yok. Okul bitsede yok yani. Bir şekilde kardeşine gerçek yüzünü gösterebilir. Ama efendi, düzgün bir adamsa ne olacak? O zamanda önerim şuydu; geniş vakte yayarak söz, nişan yapılsın. Okul zaten biter. O arada krdeşede ev işleride yüklenir ki az çok stres yaşasın. Aynı anda birkaç şey yürütebilme telaşı yaşasın. Amaç burda ev işi yap okulu bırak evde otur değil. Stresini arttıracak bir şeylerin var olması.

Hala aynu şeyi söylüyorum. İsterse evlenebilir, reşit. Bu dediğimde şu anlama geliyor; ailesi tarafından anlaşılmadığını, aslında doğru kararı verdiğine inanan bir kız evi terketse, kimseden izin almadan evlenebilir. Bi insanı tamamen kaybetmektense, suyuna giderek destek çıkarak kontrol altında tutmak gerekir.

Peki ..

Çok haklısınız. 22yasımda unıversıteyı bıtırıp evlendım eşim bekledi mezun olmamı ve pısman degılım ama bu degıldır ki herkes bu şekilde olacak. Daha ögrencı. Kız kardesım 23yasında ve aklı beş karış havada okul da yok. Evlencem dıye getırdıgı adamın işi meslegı dıploması bıseyı yok. Annem krızler gecırdı ,ben neler dedim ama yok vermezsenız gıder evlenırım dedi ve kabul ettırdı yaza nıkah yapacaklarmıs. Abla olarak öyle anlıyorum ki 18ınde olan genç hanımlar birkaç sene sonra aynı seylerı söyleyeceklermıdır bılemıyorum. Bız söz gecıremedık umarım siz bıseyler yapabılırsınız

Maalesef kız kardeşiniz mantıklı düşünemiyor siz haklısınız eğer gerçekten ikna olmuyorsa gözü gerçekten kararmışsa yapılabilecek benim aklıma gelen tek şey; beyefendiyle tanışıp ciddiyetini ve isteğini yakınen görmek, ikna olunduysa bu yaz söz, bir daha ki sene nişan, okul bitince nikah gibi bir duruma beyefendiyi ikna etmeye calışmak böylelikle kız arkadaşını da onun yönlendirmesini beklemek sanki makul bir yol gibi... Belki kendisiyle aile büyükleri tanışıp konuşursa fikri değişebilir ve biraz yavaşlayabilirler... nacizane önerim.. Bu süre zarfında da su akar yolunu bulur . Dilerim sorun kimse kırılmadan cöZülür, sevgilerimle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…