İşi gücü olmaması normal daha üniversite okuyor çünkü. Okulu bitince çalışmayada başlar. Evlenmeden yapılması gerekenler diye katı bir liste yok ki.
30 yaşında abime annem hala karışır. Engelleyemiyoruz. Bana hala karışır. Karışmak dediğim akıl verir yani. Ama biz istemiyoruz. İstemeden verilen aklın bana ne faydası var? Kardeşiniz bir şeyi kafasına koymuş. Güveniyor, inanıyor. Nasıl vazgeçireceksiniz? Özgüvenini kırarak mı? Yasaklayarak mı? Baskılayarak mı? Böyle böyle evden kaçıyorlar, böyle böyle sevgililerine daha çok yaklaşıyorlar. Bi tanıyın adamı, sık sık görüşün.
Ben evleneceğim dediğimde annem beni kampa almıştı. Yemek, temizlik, bulaşık, vizeler, finaller, stajlar hep bir arada hallettirdi. Bunları idare et inanacağım dedi. Sizde ona gerçekleri gösterin. Öyle evlendim hadi ben yatayım diyemeyecek, bu doğru. Yanında olduğunuzu gösterin, gerçeklerle yüzleştirin.
Ben anlatamadim heralde.
Kim baskiladi, yasakladi, ozguvenini kirdi?
Ben hic oyle bir sey demis miyim?
Ablasi olarak evet 21 yasindaki kardesimin daha okulunu bitirmeden evlenmesini istemiyorum.
Sizde iyi oldu diye herkesin hikayesi oyle olmayabilir degil mi ?
Evlilik icin gereken olgunluga kardesimin sahip olmadigini bunca yillik ablasi olarak benden iyi kimse bilemez.
Kendi de farkinda ama surekli kendisini kandirmasi, yanlis dusunmesi soz konusu.
Evliligin onun hayalindeki gibi bir sey olmadigini anlatma cabam var benim.
Bu ne ozguvenini kirmak ne onu baskilamak.
Siz kendi evladinizin 20 yasinda universitede okurken anne ben evlenecegim dedigi zaman boyle yaklasirsiniz.
Ben boyle yaklasiyorum.
Kimse kusura bakmasin.
Ayrica anne de evladina akil verebilir.
30 yasina da gelse annem bana hep akil versin isterim. Bunda kotu bisey mi var?
Evlilik icin o olgunlukta olmayan,hala okuyan 21 yasindaki kiz icin evlilik ERKEN.
Kimse kimseden bisey kacirmiyor.
Her seyin bi zamani, usulu var.