Tutturdu evlenecegim diye

Ben size katiliyorum ne gerek var yani ardindan atli mi kovaliyor
Hamile falan olmasin?
Yasi daha 21 ne gerek var don corap yikamaya zaten okulu da var dizini kirsin dersine calissin
Siz ne derseniz bos bence insanin kendisinde akil olmadiktan sonra etraftakiler ne derse desin bir kulagindan girip digerinden cikiyor!

Yok yok degil. Hatta regl su aralar
Ya insanin aklina hamile oldugu vs geliyor.
Cunku mantikli degil.
Ben ne dersem bos gercekten..

Eve kapatma tabiki olmazda,anlayacağı bir dilde izah etmek lazım bunu..
Burada aileye çok iş düşüyor..
Benim kızım 27 yaşında evlendi,okulu bitti arkadaşı vardı şu anki eşi yani..
Onlara kalsa belki hemen evlilik düşünürlerdi.
Hayır dedim önce iş,çalışıp paranı kazanacaksın hayatı tanı o paranın nasıl kazanıldığını öğren önce.
Acele etme dedim öylede oldu,ne gerek var erkenden evlenmeye..

Bizim ailemiz de hep onu asiladi bize.
Ozellikle annem.
Simdi neden boyle oldu inanin anlamis degilim.

Göz boyama bunlar,birde adamın maddi durumu nasıl acaba.

Teknikermis.
Yeni ise girmis, aylik ne kadar aliyor bilmiyorum.
Maddi durumu orta heralde.
Ama kardesim gercekten guzel bir hayat yasiyor,sosyal cevresi, ailesi,maddi durumu, bolumu.
Simdi hayatin bu donemlerini atlayip neden evlilige gecip erkenden yorulacak
O olgunlukta asla degil.

Bana tartismalarini bir iki kez anlatti.
Adam kardesime sen kendini bi halt sanma dis hekimi olacaksin diye vs demis.
Kardesim de yemin ediyor oyle bi sey ima dahi etmedim diye

Allah askina ne demek bu ?
Simdi hatirlatinca o an sinirle soylendi diyor.
E ben ne diyeyim artik
Insan bu kadar mi gormez

Teknikermis.
Yeni ise girmis, aylik ne kadar aliyor bilmiyorum.
Maddi durumu orta heralde.
Ama kardesim gercekten guzel bir hayat yasiyor,sosyal cevresi, ailesi,maddi durumu, bolumu.
Simdi hayatin bu donemlerini atlayip neden evlilige gecip erkenden yorulacak
O olgunlukta asla degil.

Anladım aile olarak en acilinden bu fikrini değiştirmeye çalışın yinede.
Yada adamın bir açığını bulup gösterme şansınız varsa belki fikride değişir.
Sosyal medyadan bulma şansı varmı..

Anladım aile olarak en acilinden bu fikrini değiştirmeye çalışın yinede.
Yada adamın bir açığını bulup gösterme şansınız varsa belki fikride değişir.
Sosyal medyadan bulma şansı varmı..

Sosyal medyasi da yok.
Adamin hic biseyi yok. Sadece kardesimin anlattiklarindan biliyoruz.
Vazgecmesi icin o kadar cok sebep var ki.
Gozu kor olmus gibi.

Valla hi kendi adima konuşayim. Essek kadar kizken 19 yasimda isten geldigimde direk pcnin basina gecip annemin tepsiyle yemek getirmesini beklerdim. Cunku annem pamuklara sararak buyutmus bizi. Daha bir yumurta dahi kiramiyorken esimle tanistim. anneme evlnicem ben dedim. Annem kizim sen yumurta kiramiyosun nasil yemek yapacaksin nasil cocuga bakacaksin nasil esinin kiyafetlerini utulucen dedi. Simdi 23 yasimdayim. Temizlik de yapiyorum yemek de yapiyorum utu de yapiyorum cocugumuda bakiyorum. calisicam da. Is basa dusunce mecbur yapiliyor. Ama, sizin kardes, biraz saf gibi geldi bana. Kim inanir erkegin isten gelip yemek yapip temizlik yapacagina? Gorumcem 12 yasinda o inanmaz yahu. benim simdiki aklim olsa universte okurdum. Ama ben evlenmeyi sectim neden cunki koca kaciyordu. Dunyaya yine gelsem yine esimle evlenirdim ama gec evlenirdim. 20yasimda evlenip 21yasimda anne olmazdim mesela. Ah ah. Bu olgunlugum o zamanlar olsaydi keske :(

Bende 21 yasinda evlenmis ve o yaşa kadar mutfağa girmemis biriydim. Evet yatagimi da toplamazdim. Yemek ve ev işi çok onemli seyler degil eger karsindaki seninle "evim temiz, yemegim hazir olsun" diye evlenmiyorsa.

Ben çalışmadigim halde esim işten gelip kendi de hizli yemekler hazirlardi veya disardan da soylerdi, bulaşikta yikardi, ütüsünü de yapardı. Bir sure bekar evi gibi takıldı yani :)) 4 yili bitiricez yemek yapmaya basladim tabi sonra ama hala yapmadigim olur disardan soyleriz. Hicbirseyi 4 4 luk yapmam ve eşimde oyle birsey beklemez. Ütüyü hala eşim kendi yapar. Evi de birlikte hallederiz.

Yani sirf yemek yapmayi bilmiyor, yatagini toplamiyor diye boşanma olmaz. Zamanla yavaş yavaş oluyor. Zaten eşim gibi bir cok işi adam yaparsa kardesiniz okulunu da okuyabilir.

Ha adam verdigi sözleri tutmazsa onu bilemeyecegim.

İşi gücü olmaması normal daha üniversite okuyor çünkü. Okulu bitince çalışmayada başlar. Evlenmeden yapılması gerekenler diye katı bir liste yok ki.

30 yaşında abime annem hala karışır. Engelleyemiyoruz. Bana hala karışır. Karışmak dediğim akıl verir yani. Ama biz istemiyoruz. İstemeden verilen aklın bana ne faydası var? Kardeşiniz bir şeyi kafasına koymuş. Güveniyor, inanıyor. Nasıl vazgeçireceksiniz? Özgüvenini kırarak mı? Yasaklayarak mı? Baskılayarak mı? Böyle böyle evden kaçıyorlar, böyle böyle sevgililerine daha çok yaklaşıyorlar. Bi tanıyın adamı, sık sık görüşün.

Ben evleneceğim dediğimde annem beni kampa almıştı. Yemek, temizlik, bulaşık, vizeler, finaller, stajlar hep bir arada hallettirdi. Bunları idare et inanacağım dedi. Sizde ona gerçekleri gösterin. Öyle evlendim hadi ben yatayım diyemeyecek, bu doğru. Yanında olduğunuzu gösterin, gerçeklerle yüzleştirin.

Ben anlatamadim heralde.
Kim baskiladi, yasakladi, ozguvenini kirdi?
Ben hic oyle bir sey demis miyim?
Ablasi olarak evet 21 yasindaki kardesimin daha okulunu bitirmeden evlenmesini istemiyorum.

Sizde iyi oldu diye herkesin hikayesi oyle olmayabilir degil mi ?

Evlilik icin gereken olgunluga kardesimin sahip olmadigini bunca yillik ablasi olarak benden iyi kimse bilemez.
Kendi de farkinda ama surekli kendisini kandirmasi, yanlis dusunmesi soz konusu.
Evliligin onun hayalindeki gibi bir sey olmadigini anlatma cabam var benim.
Bu ne ozguvenini kirmak ne onu baskilamak.

Siz kendi evladinizin 20 yasinda universitede okurken anne ben evlenecegim dedigi zaman boyle yaklasirsiniz.

Ben boyle yaklasiyorum.
Kimse kusura bakmasin.

Ayrica anne de evladina akil verebilir.
30 yasina da gelse annem bana hep akil versin isterim. Bunda kotu bisey mi var?

Evlilik icin o olgunlukta olmayan,hala okuyan 21 yasindaki kiz icin evlilik ERKEN.
Kimse kimseden bisey kacirmiyor.
Her seyin bi zamani, usulu var.

Bekarlığın tadını çıkaramadan, doyasıya eğlenip güzelce okuşunu bitirmeden bir sorumluluk altına girmesi bence de yanlış. Yaşı erken. Ben de ona yakın yaşlardayım ve daha kendi düzenim oturmamışken, hayata dair evet olgunlaştım ve olgun kararlar alıyorum diyemeden evlenme fikri çok yabancı geliyor bana. Kardeşiniz şu an bir heves içinde. Evliliğin güzel yanlarının dışında beraberinde getirdiği sorumlulukları, olabilecek sıkıntıları ona iyice ve bıkmadan aralıklarla anlatın derim.

Koca da kaçıyor ki hey Allah'ım. Okul bitmeden evlenme diyin bari. Kotuledikce kıymete binecek belli. Erkek hangi dünyada bütün ev işini hallediyor acaba. Soylesin hepimiz oraya isinlanalim. Milyarder falan değilse sıkar o biraz. Ben 22 yaşında evlendim ama okulu bitirmiştim. Yemek falan bilirim annem bizi pamuklara sarmadi o kadar. Yine de beni doğrar okul bitmeden evlenmeme izin vermezdi.

Back
X