- 17 Şubat 2015
- 8.924
- 24.733
- 548
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
Hemen size çözüm sunuyorum, öncelikle ters davranmayın, kabul gördüğünü düşünsün, adamla tanışın. İyi polis olacaksınız. Düşmanını yakın tutmalısın adamın ara sıra ağzını arayın. Dikkat ederseniz evlenmesine karşı çıkılan gençler önce iyice sevgilici olur asla yanlışlarını görmezden gelmezler, ne zaman evlendiler kaçtılar ondan sonra aşırı pişman ve aileci olurlar. İkinci aşamaya geçince de şunu yapacaksınız, genç evlenmiş insanlar vardır çevrenizde özellikle ünivertrde tanışıp gelin olmuş ve pişman. Onlara oturmaya gideceksiniz, tembihleyin tabi evliliğin matah olmadığını adamların eve yardım etmediklerini falan anlatsınlar. Son olarak da canım kardeşim sen evleneceksin bütün evin işi sana kalacak bak bakalım bizim evi çevirebilecek misin diyip evle ilgili bir iğneye dahi dokunmayın, alsın çevirsin. Tuvalet banyo mutfak vs.
En sonunda bezer, o adam bana çok hayırlı gelmedi açıkcası, hem çalışıp hem evinin bütün işini çeviren bir erkek Yok, yardım ederim dese bi nebze inanırım ama tüm işi asla yapmaz, hatta evlendikten sonra okutup çalıştıracağına da inanamadım.
Zaten evlenince işin içine aileler de girecek bakalım kaynana adayı falan nasıl? Oradan da onun gözünü korkutabilecek gerçek yaşantılar gösterilebilir. Bi de hep canım cicim olmaz yani bu işin sorumluluğu yüksek.
Evliliğe acele etmelerinin tek sebebi olabilir o da malum.
Bence etraflıca düşündürtmek için bir çok şey yapabilirsiniz bu şekilde ama inatlaşmadan, kaybetmeden, inçe inçe işleterek.
Bir de zamanı gelince evlenmiş, kendi işlerini kurmuş hekimlerle bir araya geldi mi süper olur. Zaten böyle konularda akran desteği çok önemli, arkadaşlarıyla konuşun onlar bilirler kızın aklına girmeyi.
En sonunda bezer, o adam bana çok hayırlı gelmedi açıkcası, hem çalışıp hem evinin bütün işini çeviren bir erkek Yok, yardım ederim dese bi nebze inanırım ama tüm işi asla yapmaz, hatta evlendikten sonra okutup çalıştıracağına da inanamadım.
Zaten evlenince işin içine aileler de girecek bakalım kaynana adayı falan nasıl? Oradan da onun gözünü korkutabilecek gerçek yaşantılar gösterilebilir. Bi de hep canım cicim olmaz yani bu işin sorumluluğu yüksek.
Evliliğe acele etmelerinin tek sebebi olabilir o da malum.
Bence etraflıca düşündürtmek için bir çok şey yapabilirsiniz bu şekilde ama inatlaşmadan, kaybetmeden, inçe inçe işleterek.
Bir de zamanı gelince evlenmiş, kendi işlerini kurmuş hekimlerle bir araya geldi mi süper olur. Zaten böyle konularda akran desteği çok önemli, arkadaşlarıyla konuşun onlar bilirler kızın aklına girmeyi.