Tutulmayan sözler :(

orange_85

Yaş 31 kilo 95 hedef (85) simdilik
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
125
43
98
40
Mrb arkadaşlar ben 1.5 yıllık evliyim eşimle evlenmeden önce o kadar mutluydumkii yani nişanlılık döneminde bir dediğimi iki etmezdi benim için herşeyi yapardı arkadaşlarım ilişkimize imrenirdi. Ben onunla nişanlıyken herşeyi konuştum. Özel sektörde çalışıyordu hatta bu yüzden başlangıçta kendisiyle ilişkimizi devam ettirmek istemedim çünkü ona aşık değildim ve iş durumu benm istediğim gibi değildi. Her neyse böyle yaptığım için çok üzüldüğünü söylemişti. Sonra annesi aradı beni işten çok zor çıkarılır işi kadrolu gibi filan dedi kendisi de aynısını söylemişti bana. Eğer işten çıkarsa ailesi maddi destek olacaklarını söylemişlerdi. Neyse ben tekrar eşimle görüştüm çok iyiydi benim için canını verecek kadar çok seviyordu. Neyse evlendik bebeğimiz oldu. Geçen ay işten çıktı hem de kendi isteğiyle çıktı kayınvalidemse verdiği sözden hiç bahsetmiyor bile. Evet maddiyat önemli değil ama hiçbirşey de değil kendimi kötü hissediyorum kandırılmış gibi hissediyorum böyle olmayacaktı eşimden bunu hiç beklemiyordum doğrusu. Ayrıca verdiği diğer sözleri de pek tutmadı. Kendisini anlatığı kadar fedakar değil ama bana sevgisi olduğunu düşünüyroum gene de.

Verilen sözleri tutmamak denilemez tam olarak.. O günün şartları ile bugunün şartları bir olamaz zaten.. Eşiniz işten çıkmış olabilir bu yeni bir işe girmeyecek anlamına gelmez ki. Kendinizi bukadar kasmayın ve kandırılmışta hissetmeyin. Herşey düşündüğümüz gibi olacak diye bir kaide yok

Nasıl yani?
Yeni bir iş bulmadan mı istifa etti eşiniz?

canım bence de bu verilemeyn sözleri tutmaktan ziyade eşinin o zaman seni kaybetmemek için yaptığı bişeymiş. sonuçta her anne de oğlunu savunur ve istediği kızla evlenmesi için karşı tarafa daha iyi görünmeye başlar. haaa şimdi elbetteki size maddi güçleri varsa destek olmaları gerekir ama olmuyorlarsa da sen yine de bu kadar karamsar düşünme.. hem düşünsene eşin sırf sana söz verdiği için o istemediği işe devam etseydi neler olabilirdi.. her akşam eve sevmediği işten gelen çekilmez, herşeyi yanlış anlayan, belki seni döven biri bile olabilirdi.. nişanlılık döneminde her erkek daha iyidir.. sen biraz da doğum sonrası sıkıntı yaşıyor gibisin.. bol dua et.. her bebek kendi rızkıyla gelirmiş

Eşim başka iş bulmadan çıktı işinden ama şimdi birşeyler yapıyor tabi
Ben ne olursa olsun hayatta dürüst olunmsaı gerektiğini düşünüyorum yani biriyle bir yola çıktıysam şartlar zor olsa da ben kendimi zorlamalıyım derdim ama öle olmuyor işte

Evet olayın bu yönüde var ama işte canım çok sıkılıyor depresyondayım sanki eşime de bişey diyemiyorum ama içim sıkılıyor işte kendi kendimi yiiyorum ben

Yeni baba olmuş bir erkek neden işten çıkar bunu anlamadım.
Evlenirken eşimle veya ailesiyle böyle bir sözleşme yaşamadık.
Ama bilirim ki eşim işini kafasına göre katiyyen bırakmaz.bunun için telaşlanmak bile benim için mantıksız neden işini bırakma riski olsun ki bir erkeğin?
Yani evlenirken siz bu günleri görmüşsünüz eşinizin bu tarafını farkedip tereddüt etmiş annesinden onay almışsınız.
İki başınıza olsanız hergün makarna yiyin derim ama ortada bir çocuk var.
Ve herkes çocuğunu en iyi şartlarda yetiştirmek ister.

evlendikten sonra değişen birşeyler oluyor genelde... yani anlattıgı kadar fedakar değil falan

zaten hiç bişekilde anlatılanlara güvenmemek gerek çünkü bir insanla aynı çatı altına girmeden malesef bazı şeyleri görmek anlamak zor...

bu eşinizin tarafından değil de sizin tarafınızdan da olabilirdi.. yani siz bile belki hiç farketmediginiz bir yönünüzü farkedebilirdiniz... sadece erkek değişir gibi bir kural da yok yani...

o yüzden bu kısma fazla takılmayın önemli olan sizi hala seviyor olması

o zamanki durumla böyle konusmalar yapılmış olabilir ama zamanın ne getireceğini kimse bilemiyor işte... gecen zaman içinde belki patron değişti şirket kötü duruma düştü vs. vs. gibi sebeplerle eşiniz bu noktaya gelmiş olabilir, her ne kadar işten çıkmaz denilse de bunları göz önünde bulunduracak ve ne kadar sizi seven bir adam da olsa işi garanti olan biriyle evlilik yapacaktınız...

sonuçta verilen sözlere göre yaşanmıyor hayat her zaman elde olmayan sebepler gelişebiliyor

kimse ben eşime söz verdim diye sevmediği istemediği bir iş ortamında hayatı boyunca çalışmak zorunda değil ki, şartlar aksini gerektiriyorsa

annesinin vaatlerine değinmiyorum bile... kaynanadır söyler ve yapmaz çok olağan bi durum çoğu insanın da basına geliyo kandırılmıs hissetmeyin hiç ayrıca yardım etme zorunluluğu da yok zaten kimsenin içinden geliyosa durumu varsa yapar yoksa yapmaz böyledir bu işler

bence eşinize destek olun bu süreçte... keyfine çıktığını sanmıyorum işinden...

hem bilemezsiniz, belki boylesi cok daha hayırlı oldu sizin için, çok daha güzel ve bereketli bir iş onu bekliyor olabilir...

eğer eşinizin sürekli işlerden cıkma dikiş tutturamama gibi sorunları yoksa bardağı dolu tarafından görmek lazım

aksi ilişkinizi ve evliliğinizi dahası kendinizi yıpratmaktan başla bir işe yaramaz

Evet olayın bu yönüde var ama işte canım çok sıkılıyor depresyondayım sanki eşime de bişey diyemiyorum ama içim sıkılıyor işte kendi kendimi yiiyorum ben

canım benim doğum sonrası insan kendini elbette kötü hissedyor. ama bence için içini de yemesin.. emin ol senin kadar eşin de biliyor ve görüyor ailesinin vurdumduymazlığını ama her erkek gibi kendi ailesine laf söylemek istemiyor.. sen eğer kötülersen aranız bozulabilir.. boş ver.. onlar nasıl insanlar olduklarını zaten gösteriyorlar sen hiç kafana takma.. bebişinle ilgilen..

ve tatlım eğer akyınvaliden sana göre olumlu ve iyi yönleri ağır basan bi insansa ne olur onlara odaklan.. çünkü kayınvalideni ne kadar seversen ve ılımlı yaklaşırsan eşinin sana verdiği değer ve sevgisi artacaktır.. ben öyle yapıyorum.. bazen dediğin gibi bazı şeyler benim de içime oturur içim içimi yer ama olumlu yanlarına odaklanırım.. ve gerçekten severim de kayınvalidemi...

Son düzenleme:
NİŞANLIYKEN KADROLU BİR İŞİ VARDI VE SEN O İŞTEN ÇIKMASINI İSTEDİN ÖYLE Mİ?

NEDEN????

şimdi kendi isteğiyle bırakmış kayınvalidenden destek istiyorsun anladığım kadarıyla;

bence kayınvalidenden destek bekleyeceğine eşinin acilen bir iş bulmasını beklemelisin...

eşin neden işten ayrıldı.sana işten ayrılacağını söylemedi mi.sana karşı sorumlu olan kişi eşindir kaynanan değil.evin geçimi ile ilgili verilen sözlere güvenme canım anne baba da olsa yapmayabilirler insanoğlunun sağı solu belli olmaz hesap sormak anlamsız asıl eşin sana hesap vermeli

Doğru söylüyorsun mhriban hesabı eşim vermeli zaten dün biraz konuştuk ama o konuşmak istemiyor sürekli moralimi bozuyorsun diyor.Kendisi 2 arabamz var onları al sat yapıyor suanda ama ben düzenli işe girsin istiyorum okumuş elinde mesleği var ama yapmıycam dior kpssye gir diyorum bu saatten sonra çalışamam diyor. BEn onun sorumlulk sahibi olduğunu düşünüyordum ama öle değil ya da benm sorumluluk anlayışım farklı neyse artk sana hiçbirşey demeyeceğim dedim ve konu kapandı ama zamanı gelince söyleyeceklerim olacak kendisine
bu arada yardımcı oldunuz için tşk arkadaşlar

sevgiyi mi saygıyı mı ön planda tutuyosun buna kendi içinde cevap vermelisin bence, seviyorum herşeye katlanırım mı seviyorum ama kendimi de seviyorum mu?

seviyorum ama kendimi de seviyorum artık desem artık öyle oldum çünkü herkes önce kendini seviyor ve düşünüyor sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez evet yeni hayat felsefem bu oldu

Bence eşine karşı duygularını dile getir başka yalanlarını çekemiyeceğini dile getir 2. Çocuğuda kolay,kolay doğurma sanırım eşim sorumluluklarından kaçan birisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…