• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlulugun dibi..

İstanbul'da araba ayrı bir rezalet.
ne bir yere gittiğinde bazen kendi evinin önünde bile park yeri bulamazsın, gideceğin yere zamanında varabilmek için saatler öncesinden yola çıkmak gerekir, trafik denen cehenneme hiç değinmek istemiyorum, en ufak bir kaza riski yaşamadan evine varırsan kendini şanslı sayarsın..daha neler neler..
tabi ekstra olarak taksiti, benzini, bakimi, sigortasi, vergisi cartı curtu...
çok çok zorlanmıyorsanız vallahi istanbulda toplu taşıma çok daha karlı ve stressiz yani.

10 bin tl nakit verip kalanini kredi kartina taksit de yaptirabilirsiniz galeriden alirsaniz ama soylemeden gecemeyecegim elinize kalan 2 bin tl arabanin taksiti, aylik benzini, bakimi, sigortasi, vergisi zorlar sizi.

Evet ayrica arabanin kendi masrafi da olcak o da dusunduruyor tabi.. Bir de oyuzden cok kotu bisey olmasin ikide bir ariza cikarmayan bisey olsun istiyorum.. Benzin mazot Allahin emri zaten:KK70:

Evet ayrica arabanin kendi masrafi da olcak o da dusunduruyor tabi.. Bir de oyuzden cok kotu bisey olmasin ikide bir ariza cikarmayan bisey olsun istiyorum.. Benzin mazot Allahin emri zaten:KK70:

2005 yarisim var, yaklasik ederi 20 bin tl, 1.3 motor benzinli, yillik kasko+sigorta+vergi 1500 tl (ust sinif bir otomobile gore cok cok dusuk) hic ariza cikarmasa bile mesela yaz sonunda lastikleri degistirdim 1000 tl, yagi degisir 50 tl, mahalleden cikmasam ayda 100 tl benzin gider, yikatmasi, otoparki bilmemnesi derken cigerimi yiyor, hediye diye satmiyordum ama saticam artik hain domdomu :KK70:

Krediden geriye ne kalıyor onu öğrenmek lazım nerelere harcama yapılıyor tek tek yazmak ona göre hesap yapmak lazım

Sirf esimin 400 tl masrafi var. Yol yemek sigara..

ortalama 200 faturalar tabi kis aylari dogalgaz +200 ekliyor

mutfak 700 civari

diger butun masraflar karttan oyuden heray 400-500 de oraya gidiyor

2005 yarisim var, yaklasik ederi 20 bin tl, 1.3 motor benzinli, yillik kasko+sigorta+vergi 1500 tl (ust sinif bir otomobile gore cok cok dusuk) hic ariza cikarmasa bile mesela yaz sonunda lastikleri degistirdim 1000 tl, yagi degisir 50 tl, mahalleden cikmasam ayda 100 tl benzin gider, yikatmasi, otoparki bilmemnesi derken cigerimi yiyor, hediye diye satmiyordum ama saticam artik hain domdomu :KK70:

Gozumu korkutma daha cok:KK64:

Sirf esimin 400 tl masrafi var. Yol yemek sigara..

ortalama 200 faturalar tabi kis aylari dogalgaz +200 ekliyor

mutfak 700 civari

diger butun masraflar karttan oyuden heray 400-500 de oraya gidiyor

Bunlari tek tek incelemek gerekirse eşinizin yol yemek sigara azaltılabilir.sigara markası uygun içsin yemek evden götürsün dışardan yemesin yoluda daha ucuz bir ulaşım aracı tercih edebilir mi? Burdan 200 kar edilse
Ortalama 200 fatura dediğiniz tlf sa mesela daha uygun tarifeye geçilebilirmi? Burdan 100 tl etti 300
Isınma işine gelince tek odayı ısıtın salon vs kapatın burdan da 100tl oldu 400
Mutfağı da 700den 400e indirin her hafta pazar yapılsın burdan 300 eklersen 700 olur
Diğer bütün masrafları kısın bir zahmet mesela bu giysi masrafı ise eskilerden idare edin kuaför e gitmeyin evde eşiniz saç boyansın eşiniz berber e gitmesin traş makinesi alınıp evde siz yapsın mesela diyorum bunlar çoğaltılabilir burdan zorunlu olanlar için 200 ayırıp 300üde ilave edersek elimizde 1000tl oluyor bu paraya da kredi ile arabanızı alabilirsiniz :)
O çeyrek altın parasını da benzin parası yapın:)
Güle güle binin arabanıza:)

Bunlari tek tek incelemek gerekirse eşinizin yol yemek sigara azaltılabilir.sigara markası uygun içsin yemek evden götürsün dışardan yemesin yoluda daha ucuz bir ulaşım aracı tercih edebilir mi? Burdan 200 kar edilse
Ortalama 200 fatura dediğiniz tlf sa mesela daha uygun tarifeye geçilebilirmi? Burdan 100 tl etti 300
Isınma işine gelince tek odayı ısıtın salon vs kapatın burdan da 100tl oldu 400
Mutfağı da 700den 400e indirin her hafta pazar yapılsın burdan 300 eklersen 700 olur
Diğer bütün masrafları kısın bir zahmet mesela bu giysi masrafı ise eskilerden idare edin kuaför e gitmeyin evde eşiniz saç boyansın eşiniz berber e gitmesin traş makinesi alınıp evde siz yapsın mesela diyorum bunlar çoğaltılabilir burdan zorunlu olanlar için 200 ayırıp 300üde ilave edersek elimizde 1000tl oluyor bu paraya da kredi ile arabanızı alabilirsiniz :)
O çeyrek altın parasını da benzin parası yapın:)
Güle güle binin arabanıza:)

ama işte bence bu kadar kısılıp da araba alınmaz

yani araba hayat standardımız yükselsin rahat yaşayalım diye alınır

evin tek odasını ısıtıp az yiyip de araba alınmaz bence

zira arabaya harcayacak ama ısınmayacak hem de iki çocukla

tabii bir de araba olunca nereye giderken kullanılacağı önemli

biz ilk araba aldığımızda, günde iki kişi 4 vesait git, 4 vesait gel toplam 8 yol parası ödüyorduk; bugünkü eder ile 18 TL ediyordu araba alınca bu masraf azaldı birlikte gidip geldik ve aynı mesafede günlük 18 yakmıyor tabii

ama siz çocuklar ile haftada bir dışarı çıkalım diye araba alacaksanız gerek yok taksi ile gidin daha uygun olur

Araba Şart değil bence, ihtiyaç ama zorunluluk değil hiç bir zaman aksine araba demek fazla masraf demek. Araba bu su yakmıyor. Borçlarınızı sıfırlayın ondan sonra araba düşünün. Çocuk olmasa kemer Sıkma politikası yüzde yüz Çalışır ama çocuk olunca bir şey diyemiyorum.

Back
X