Tutunma sorunu

muallime54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
301
565
103
Merhaba hocam 5 yıllık Evliyim 2 yıl önce kimyasal gebelik ve 2 ay sonrasında dış gebelik geçirdim. Sezeryan ile sol tüp alındı.1 yıldır 3 kere tüp bebek yaptırdım ve hepsi negatif oldu. 3. tüp bebekten önce rahim yaralama işlemi yapıldı ama işe yaramadı. 5. gün embriyo olmasına rağmen çok iyi denildi fakat tutmuyor. Genetik testlerde de sorun gözükmedi. Hocam tutunma için başka hangi yöntemler denemem gerekiyor psikolojik olarak çok yoruldum iyi günler...

Merhaba hocam 5 yıllık Evliyim 2 yıl önce kimyasal gebelik ve 2 ay sonrasında dış gebelik geçirdim. Sezeryan ile sol tüp alındı.1 yıldır 3 kere tüp bebek yaptırdım ve hepsi negatif oldu. 3. tüp bebekten önce rahim yaralama işlemi yapıldı ama işe yaramadı. 5. gün embriyo olmasına rağmen çok iyi denildi fakat tutmuyor. Genetik testlerde de sorun gözükmedi. Hocam tutunma için başka hangi yöntemler denemem gerekiyor psikolojik olarak çok yoruldum iyi günler...
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. ( IMSI ve MIKROCHIP DENILEN METOTLAR ILE ) Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur. Embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.
Sızın durumuznuzda ,bu öyküye göre array CGH-IVF(embriolara genetik tanı uygulama tekniği ile yapılan tüp bebek) yapmak sizin için en doğru yol olur.Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak saglıklı-saglıksız embrıo ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekır.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Back