tutuyorum ama koparamıyorum

kostowa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
24
0
86
39
İstanbul
Merhaba arkadaslar ben üni mezunuyum hatta şuanda yüksek lisans tezimi yazıyorum kpss ye girdim atama bekliyorum ve evliyim
benım sorunum şu kendimi bir işe veremiyorum yane hedeflerim var hayalllerim var ama basarmak için çalışamıyorum atıyorum yarın sınavım var sık dişini çalış dimi bi gün iki gün yok ben yapamıyorum çok zorluyorum ama olmuyor
bu baslıktaki cümle ablama ait o hep bole soyler bıseyı tutuosun ama cekıp koparmıosun die benım sorunum tam olarak bu yapmak istiyom ama yapamıyorum bu zaman kadar nasıl geldin yüksek lisans falan derseniz artık azcık da olsa calısmama ve analitik düşünmeme diyebilirim ama yeterli olmuyor işte oturup düzgünce calışıp başrılı olmak için kendimi zorlayamıyorum olmuo illa baska şeylere dalıyorum nasıl anlatacağımı bılmıyorum ama sankı içimde başka biri daha var sürekli çatışıyorum gibi gelio çalışman lazım yok şunu izliyim sonra falan die sürekli bahane uyduruyorum kendime ama ole yarım yamalak olunca da hayatta bana gelen seyler de yarım yamalak oluo şimdi ne istiosun derseniz ister gaz deyin ister oneri diyin beni kendime getircek biseylere ihtiyacım var artık bu kısır döngüyü kırmam lazım
ayrıca çouğum yok eşimde cok anlayışlıdır engelim yok yani bende azcık dişimi sıkıp çalışmak başarmak istiyorum ite kaka gitmek istemiyorum bunu asmıs kimse var mı

buarada bişey daha paylaşıyım küçükken babam tvnın anten kablolarını toplayım işe giderdi ben ders calısıyım die şimdi eşim başımda beklio ni çözüm olsun die iyi niyetli davranılar bılıorum eklemek istedim durumu acıklıga kavusturmak için

Bu isteksizlik olduğu zaman durup düşünceksiniz hayatımdan memnun muyum diye ?
Memnun değilsiniz ama olsaydınız konu açıp çare aramazdınız.
Yapacağınız şey çalışmak ama çalışmak insanların gözünde saatlerce oturup pineklemek olarak görülüyor .

Mesela kendinizi ödüllendirerek çalışın .
Bir kahve yapıp masanın başına geçin 10 dk çalışın hiç mühim değil ertesi gün 20 dk .
Bir tahta alın kendinize ben en motivesiz zamanlarımda öyle yaparım.
Ve çalışırım karşımda öğrencilerim varmış gibi ders anlatırım .
İşte o an zevk alırım daha çok çalışırım.

Mesela eşinizle bilgilerinizi öğrendiklerinizi sınayın.
Duvarlara büyük resim kağıtları yapıştırıp öğrendiklerinizi yazıp hatrlamayı deneyin.

Bir çok yöntem var aslında. Siz yeter ki isteyin .

cnm doktara gözüktün mü? konsantrasyon bozukluğu olabilir.. tv, telefon kapat hepsini, şartlandır kendini.. :26:

bırdahatövbe gercekten iyi fikir gibi görünüyor direk uygulamaya geçiyorum
yok cnm gitmedim ama ne bılıyım saf tembelliktir dedim hep kendi kendime bişeyleri değiştrebileceğime çok inanırımçok uğraşırım hep ondan hiç ihtiyaç duymadım

birde benım ablam var hep çok çalışkandı çok iyi mesleği var şimdi de ayn okullarda okuduk genelde lisede falan aa sen onun kardeşimisin sen nie bolesin(ben normal bi öğrenciydim ablam okul derecesindeydi aramızda 1 sınıf var) ee ablan dr oldu sen ne oldun die hep solerlerdı annemde saolsun 90 alsan nie yüz almadın diyen bi insan oldugu için tepki mi gösteriorum acaba farkında olmadan ne bileyim

Back
X