tuvalet alışkanlığı lütfen yardım

aaaysegulll

öğretmen
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
43
0
36
Ankara
merhabalar arkadaşlar...........ben bir öğretmenim sınıfımda özel eğitime tabi bir öğrenci var......tuvalet alışkanlığı maalesef yok.....kakasını çişini hep altına yapıyor........ne yapacağımı şaşırdım.......çünkü ailesine altını bağlayın diyorum...... kadın yok diyo........çocuk. canım benim.. arkadaşları arasında çok rencide oluyor........öğrencilerimle konuştum onlar gülmüyo ama tenefüste görenler dalga geçiyor.........annesi gelmiyor..üstünü değiştirmeye.....benim o çocuğa tuvalet alışkanlığı kazandırmam lazım.....ama nasıl olduğunu ne yapacağımı bilemiyorum........bu iş böyle devam ederse sarılık çıkacak sınıftan diye çok korkuyorum........canım benim o öğrencimide seviyorum...........özel durumunun sonuçlarını çekiyor........anlayacağınız çok sıkıntılıyım.........:gitme::bbo:

allah yardımcınız olsun.. ailesinide ıslah etsin e kadın madem bağlamıyorsun altını her tenefüs yanında ol bari ne cahiller var ya... ne yapacağın hakkında biir bilgim yok maalesef ama umarım başarırsın

öğretmenim bence bebeklere nasıl öğretiyorsak ona da öyle öğretilmeli.yani ödüllendirme yöntemiyle.öğretmenim bence onu sınıfta hatta okulda ödüllendirin.örnek öğrenci falan seçin.her tuvalete kendi başına gittiğinde alkışlayın çikolata falan verin.ödülü siz belirleyin...

ayrıca biliyorum zor olacak sizin için,şimdi siz öğretmezseniz ,,yarın kimse öğretmeyebilir akıl hastaneleri böle çocukluğunda ilgisiz ve aşağılanmış insanla dolu.ne olur siz yardım edin.allahım sabrını versin size. bu arada ankaranın neresindesiniz.

Özel durumu var demişsiniz. Otistik falan mı? özel durumu olan çocuklar rehabilitasyon merkezinde eğitim görüyorlar. Oralardaki eğitmenler tuvalet alışkanlığını kazandırıyor. Bireysel olarak ilgilenilmesi ve üzerinde gidilmesi gereken durumlar bunlar. Sizin sınıfta bunu başarmanız güç. Yine de tebrik ederim sizi dr a götürün diye kestirip atmak yerine nasıl eğitim veririm diye düşünüyorsunuz. Ama özel durumu varsa aileyi özel eğitim için rehabilitasyon merkezine yönlendirmelisiniz.

canım bende anasınfı öğretmeniyim şuan yapmasamda eğer durumu çokileiryse rehberlikten yardım alıp rehab,litasyon merkesinden yardım alabiliesin çünkü bu ayrı bi eğitim ve özür grubuna göre ilgilenilecektir orda tabi ailesiyled sıkı bi görüşmek lazım tuvalet meselesinide okulun nobetçileri vardır mutlaka ya onlarla yada sınftan arkadaşlarıyla yada tenefüslerde sen tuvalete götürebilirsin en azından belli bizamandan sonra saatte bir tuvalete gitme ihtiyacı duyacaktır

özel durumu varsa ona uygun bir sınıfta olması gerekiyor. altını bağlasınlar olmazki senmi değiştireceksin çocuğun üstünü. yada annesi sürekli okulda duracak öyle bir durumda hemen üstünü değiştirecek. başka çareleri yok.

direk dr a yönlendirin..................... görüldüğü..............üzre tuvalet alışkanlığı edinmenin zamanı çoktan geçmiş ..............dr luk bir durum bu ...............

okul rehber öğretmeninden yardım alın bence..
zor bir durum, aile neden altını bağlamıyor ki? böyle daha kötü değil mi :(
hem sınıf ortamı da kötü kokabilir.
diğer çocuklar zaten ister istemez yanına yaklaşmayacaktır..
hem aile bir rehabilitasyon merkezinden de yardım almalı. ücretsiz olduğunu biliyorum bu hizmeti veren kurumların.

Müdürlede konuşup ailesiyle irtibata geçin,ilgilenmesini söyleyin.Nasıl anne-baba bunlar,altını bezlemekte çözüm değilki,doktora götüremiyorlarmıymış acaba?

öğrencim orta düzeyde zihinsel engelli.......bugün anne sınıf annelerim.......müdürüm tplantı yaptık........bir uzmana gitmesine karar verdik anne ilgisiz o çocuğu dktora götürmeyecek.....bugün ben uzmanla görüştüm çocuk psikiyatristine gitmesi gerektiğini söyledi.....pazartesi annesine götür dedim.bakalım gidecek mi........rehabilitayon merkezine geçen sene gitti annesi her iki tarafada bu konuda yanlış bilgiler verdi.....onlar okulda yapmıyormu burada yapıyor demişler anne yapmıyo okulda demiş.....bende bir tek okuldamı yapıyor dedim.evet hocam dedi........ben rehabilitasyon merkesini arayınca gerçek ortaya çıktı......geçen sene biraz azldıydı ama busene arttı.........ödüle gelince.......özel duruma ait bir sınıfta olsaydı ödül mantıklı ama normal sınıfta bu konuda ödül vermem diğer öğrencileri etkiler ve altlarına yapmaya başlarlar sırf ben ilgileneyim diye.........işler zor gerçekten.......okulda ben bezini değiştiremem....uygun olmaz........kendisine kilot tarzı bez aldırtacam.......ama bakalım uzman ne diyecek........beklemedeyim......ilgilerinize teşekkür ederim

hocam allah size kolaylık versin öncelikle.. maalesef sanıyorum su anda her okulda bır kac tane zihinsel engelli ogrencı bulunması gerekıyor. bence de cok yanlış bır uygulama. o cocukların saglıgı ıcın onların ozel uzmanlar tarafından egıtılmesı gerekıyor. gecen gun kuzenım o da ogretmen ne yazıkki boyle bır ogrencıden tekme tokat dayak yemıs. napsın akıl edemıyorki. bellı aralıklarla tuvalate gondermek kısmen mantıklı gelıyor ama onun dısında yapılacak bırsey yok ne yazıkki kıyamam aklı yetmıs ne yapsın...

sürekli gözlemleme şansınız var ise. wc'si geldiğinde bakışlarında haretlerinde gerginlik oluşabilir. yapmadan önce verdiği tepkilere bakarak yardımcı olabilirsiniz.
annesi önemsemiyor ise babasını çağırın.
bu durum çocuğun psikolojisini kötü etkilediği gibi ders durumunda da başarısızlığa sebep olur.

ortaokuldayken bizim sınıfta bi kız vardı oda hiç çişini tutamazdı.
devamlı sınıfta yapardı altına .tabi kokusuda çok kötü..
bütün sınıfa yayılırdı.öğretmenlerde wcye izin almana gerek yok.
geldiğinde hiç söylemeden wcye gidebilirsin derdi...
ama kız hala yapardı...büyük bi sorun bence bu..
annesinede şaştım kaldım.
nasıl bir vurdumduymaz bir anneymiş öyle..
öğrenciniz küçük sanırsam sizin...

Back
X