• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.590
141.626
598
Geç kaldım biliyorum ama bizde başladık ilk kez bugün itibarıyla.
Oğlum 36 aylık.
Geçen seneden beri lazımlık ve wc aparatı banyomda duruyordu,zaman zaman gel otur falan diye anlatıp durmuştum ama hiç bezini çıkarmamıştım.
Ve bugün sabah uyanınca bezini çıkardık ''ööögghhh bu pis bişey çok artık '' diye beraber çöpe attık.
Sonra anlattım.Artık bezi çıkardık,tuvalete gideceğiz şöyle böyle diye.
Anlaştık mı dedim?
An-laş-tık annecim.
Eeee saat oldu öğlen 2 sabahın sekizinden beri bizimkinde ne çiş ne kaka.Sadece gidiyoruz oturuyoruz hoooop diye yere atlamayı oyun yapıp geri dönüyoruz.
Neyse öğlen uykusu vakti geldi,kararsız kaldım bezle mi yatırsam yoksa bir çılgınlık yapıp ilk günden bezsiz mi diye derken;
Karşıdan bana doğru suratında bir şaşkınlık ifadesiyle sünnet olmuş çocuklar gibi bacaklarını açmış gelen oğlumu gördüm.
Ne olduuu anne ne olduuu?
Ne olacak eşek sıpası altına işemişsin.
Hadi banyo faslı falan bezsiz uyuttum.
Bir saat sonra;ki her öğlen 2-2,5 saat uyurdu.
Çişleriyle beraber mutfağa teşrif etti beyefendi.
Hadi yine banyoya.
Yatak yorgan makinaya.
Akşam babamız alıştırma kilotlarından getirdi.
Salondayız bize gangnam style dansı yaparken ooooopppsss salon halısı yine çiş.
Haydaaa gene banyo.
3. fasıl kıyafet.
Akşam başım ağrıyor biraz uzanayım dedim,eşim ders çalışıyor;duyuyorum yanına gidiyor sürekli babasının ;
kakam geldi miiii? diyor
Babamız tuvalete götüyor yine oyun yapıp geliyor.
Gece bezi bağladım yatırdım.
Yarın ola hayrola.

bence geç kalmamışsınız
hazır olduğunu hissetmemiş olabilirsiniz belkide
kızım mart 23 te 3 yaşını doldurdu
biz 1 mayısta bezsizliğe başladık
yani sizdende geç 37,5 aylık nerdeyse
geceli gündüzlü öğrendik çok şükür
gece 1 defa dahi çişe kaldırmadım 5 aydır maşallah
her çocuk bir değil kimi 2 de öğreniyor kimi 3 te önemli olan bu süreci ruhsal olarak iyi atlatması
çok zor biliyorum ama ne olursa olsun ona kızmayın
belki 2-3 hafta yol katetmeyebilirsiniz ama herşey sihirli değnek değmişçesine 1 günde bitiveriyor
kolaylıklar dilerim

bence geç kalmamışsınız
hazır olduğunu hissetmemiş olabilirsiniz belkide
kızım mart 23 te 3 yaşını doldurdu
biz 1 mayısta bezsizliğe başladık
yani sizdende geç 37,5 aylık nerdeyse
geceli gündüzlü öğrendik çok şükür
gece 1 defa dahi çişe kaldırmadım 5 aydır maşallah
her çocuk bir değil kimi 2 de öğreniyor kimi 3 te önemli olan bu süreci ruhsal olarak iyi atlatması
çok zor biliyorum ama ne olursa olsun ona kızmayın
belki 2-3 hafta yol katetmeyebilirsiniz ama herşey sihirli değnek değmişçesine 1 günde bitiveriyor
kolaylıklar dilerim

Çok sağol.
Umarım sizinki kadar çabuk atlatırız.
Atlatamasakta mesele yok sinirleri alınmış bir anneyim.
Bizi yoracak olan şu olur sanırm;oğlum çok iyi konuşabilen bir çocuk değil.
İşte doydum,yedim,giitim hayatını idame ettirecek kadar konuşması var henüz.
O sebeble öyle çok konuşa konuşa yaşayamıyoruz bu tecrübeyi.

Eveeeet eğitimin 2.günü:52::52::52:

Gece bezleyerek yatırdığım oğlum sabaha yaklaşık 1 kilo ağırlığındaki çişli bir bezle uyandı.(evet doktor ne zaman çocuğunuz sabaha kuru kalkar o zaman doğru zamandır diyor ama ben oğlumunun gece sütü,suyu vs.. hiç kuru kalkabileceğini tahmin etmiyorum)

Neyse;saat 8'de bezimizi çıkarıp günlük telkinlerimizi yapıp güne başladık ve saat 11'e kadar 10 kez tuvalete gidip oturduk ama 2 çiş bir kaka raporunu hep altımıza yaptık:ssz::43::52:

Şimdi dün ne oldu anne ne oldu diye işeyip yanıma gelen çocuk bugün direkt öperek geliyor.

11den sonra hep dışarıdaydık ve bezliydi.Yani bugün saçma sapan bir eğitim günü oldu.

Birde bu var işte bu aralar hiç dışarı çıkmamam mı gerekiyor?

Offf hiç umrunda değilmiş gibi sabah takı çekmecemi boşaltmış,kolyelerimin üzerine çişini yapmış bi de :8::8:

Oğlumu tanıyanlar daha onun için erken diyor,yaşından dolayı değil de çok konuşabilen bir çocuk değil dedim ya o sebeble.

Alakalı mı çözemedim???

Son düzenleme:
beimde kızım2 ay sonra üç yaşını dolduracak bende bi türlü ögretemedim ne zaman ögretmeye kalksam gitmem gereken bir yer çıkıyo bezliyorum ve yine başa dönüyorum

beimde kızım2 ay sonra üç yaşını dolduracak bende bi türlü ögretemedim ne zaman ögretmeye kalksam gitmem gereken bir yer çıkıyo bezliyorum ve yine başa dönüyorum

Aynen öyle oldu...
6 gün oldu bugün itibarıyla ve henüz hiç tuvaletimizi tuvalete yapmadık.:51:

Mümkün olduğunca tuvalette oturmak gerektiğini okudum ve birgün tam 50 dakika tuvalette oturduk.

Makasla kesim yaptık oturduğumuz yerde.Saçlarımıza jöle sürdük.Girmediğim şekil ve yapmadığım maymunluk kalmadı.

51. dakika jöleden yapış yapış olan elleri sebebiyle banyo soktum ve dakikasında tuvaletini banyoya yaptı.

Birde utanmadan duşakabini kapatıp bana hoşçakaaal anne dedi:33:

Geri kalan günlerde gündüz evde durmadığımız için bezlemeye devam ettim.

Uykusunda zaten bez var,off zor işler bunlar neyse tek tesellim kim bezli kalmış ki:ssz:

benim oglum 2 yasinda (tam 2 yasini doldurdu) ogrendi. sandigimdan kolay oldu, 3-4 gunde ogrendi gunduzleri bezsiz artik.
geceleri bagliyorum cunku sut iciyor ne olur ne olmaz diye bagliyorum. Bazen yapiyor bazen de bos kaliyor bezi, gece icin acele etmiyorum.
kolay gecis yapmasinin sebebi krese gidiyor olmasi ola bilir.

benim oglum 2 yasinda (tam 2 yasini doldurdu) ogrendi. sandigimdan kolay oldu, 3-4 gunde ogrendi gunduzleri bezsiz artik.
geceleri bagliyorum cunku sut iciyor ne olur ne olmaz diye bagliyorum. Bazen yapiyor bazen de bos kaliyor bezi, gece icin acele etmiyorum.
kolay gecis yapmasinin sebebi krese gidiyor olmasi ola bilir.

Ne güzel bu meşakkatli zamanı kolay atlatmışsınız.

Evet kreş ortamı ve yaşıtları ile beraber olmak çok etkili oluyormuş.

benim oğlumda 3 yaşını 2 ay geçti bizde geç kaldık birde 14 aylık kızım var 2 yaşındaylen başlıyamadık bebek ve yenı doğum yaptığım için bezı çıkarmam şartmıkı devamlı soruyorum bıde oğlum 2 yaşından beri buyuk tuvaletını tuvalete yapıyor sorun çiş onuda bıraz zorlanıyo dıye hadı koşarak tuvalete öyle öğrendı ama çişi bı turlu söylemıyordu bakalım bugun 2 kere yaptı oyunla yapıyor bı kabı getırıyorum hadı bun ayap dıyorum yapıyor abı oldun artık dıyorum çok zormuş ya

benim oğlumda 3 yaşını 2 ay geçti bizde geç kaldık birde 14 aylık kızım var 2 yaşındaylen başlıyamadık bebek ve yenı doğum yaptığım için bezı çıkarmam şartmıkı devamlı soruyorum bıde oğlum 2 yaşından beri buyuk tuvaletını tuvalete yapıyor sorun çiş onuda bıraz zorlanıyo dıye hadı koşarak tuvalete öyle öğrendı ama çişi bı turlu söylemıyordu bakalım bugun 2 kere yaptı oyunla yapıyor bı kabı getırıyorum hadı bun ayap dıyorum yapıyor abı oldun artık dıyorum çok zormuş ya

Merhaba,

Forumdan takip ettigim kadarıyla hamileyken ayşegul unal a gidiyormussunuz. Dogumu nasıl yaptınız? Memnun kaldınız mı? Ben de hamileyim doktorum da ayşegul hanım da o yuzden cok merak ediyorum

Merhaba,

Forumdan takip ettigim kadarıyla hamileyken ayşegul unal a gidiyormussunuz. Dogumu nasıl yaptınız? Memnun kaldınız mı? Ben de hamileyim doktorum da ayşegul hanım da o yuzden cok merak ediyorum

2 doğumda normal oldu doktorum çakmak erdemdeki fatoş özlem yıldırımdı ama doğumlarım nöbetçi doktorlar dnek geldı mersoneldende doktorlarımdanda memnun kaldım 2 doğumda orda oldu ayşegül adıdna doktora gıttığımı hatırlmaıyorum :44:

dünden beri 3 kere çişini kaçırdı altını bezle anne yoksa yoksa yere yapıcam dıye ağladı konuştum devamlı soruyorum çiş varmı oğlum çiş varmı oğlum alıştırma kıloto almamgerek bakalım kaç gün böyle gıderiz halılarım az az çiş oldu allahtan çok işemedı tek öğrensınde yıkamaya verırım artık

Merhaba benim oglum bugun 2.5 yasina girdi 10 gun sonra 3 ay olucak egitime baslayali bende tecrubelerimi yazmak istedim
Bende hamileligin son donemlerinde yazi bitirmeden halletmekmistedm bu isi 2 gunde cisini soylemeye basladi kresede gidiyor ama orda soylemiyordu ve yapmiyordu sonra goturdukleridne yapmaya basladi su an oldu halen orda tuvalete yapmiyor ve soyle iyor malesef:50:
Kakayi tutuyor eve gelince kiloduna yapiyor
Cisi de bi donem geriye dondu ve kacirmaya soylememeye basladi ve ben dogal oarak beze donmek isteidm ama esim engelledi
Gecen haftadan beri cisi gelince kendi gidip yapmaya basladi laizmliga yabi coook seyler yasadik ama. Gunduz uykusu ve gece uykusunda hep bagli alti bizim uzun bi surec oldu hamilelikten dolayi ama gunduz yani uyanikken hic bagalmadim bezi tavsiyem sizlerde baglamayin disari gidiyoruz diyosunu ama mumkunse gitmeyin bi sure biz oye yaptik cisi dha cabuk ogreniyolar zaten genelde
Ben hamile olmasaydim uykularinda da bglamiycaktim ama oglum baya agir tasiycak durumda deildim gece kaldirip o yuzden mecbur kaldim
Ayrica benim oglumda tam konusamiyor yani herseyi soyluyor ama daha cok biz anliyoruz ve akici bi sohbet tarzinda deilsoru cevap tarzinda halen bunun sorun olcagini sanmiyorum basta bende oyle dusunmustum ama deil sadec tutarlilik ve yakindan ilgilenmek yTiyor bence bu isin altinda bizim o yuzden uzadi tutarlilik vardi ama her zman ben ilgilenmedim yada surekli takip edemedim krese gitmeside bence dezavantaj birebir evd eilgilenerek 1 haftada cozebilirisni diye dusunuyorum kolay gelsn hepimize:34:

merhaba , benim kızım da önümüzdeki ay 3 yaşında olacak. Biz 2,5 yaşına 1 hafta kala bezlenmeyi bıraktık. İlk 2 gün günde bir-iki kere yere yaptı ondan sonra hiç yapmadı. Demek ki hazırmış dedim. Çünkü hazır olmaları çok önemli. Eğitim veriyorum diye dışarı çıkmamazlık hiç yapmadım. Alıştırma külodu giydirip çıkarıyodum. Gittiğim yerlerde de sürekli tuvalete götürüp yaptırıyordum. Amaa hala gece bezliyiz :) Çünkü bayağı bir süt içip yatıyor ve sabah da bezi bayağı dolu kalkıyor. Doktoruyla konuştuğumda gece için 3 yaşından önce bırakmasını beklemiyoruz zaten öyle bir beklentimiz yok. 3 yaşından sonra bakarsınız dediği için rahat davrandım. Ama önümüzdeki ay 3 yaşında olacak ve ben süt işini nasıl ayarlayacağım bilmiyorum. Bu arada gündüz uykularında da bez bağlamıyorum. Çoook nadir kaçırıyor. Altına naylon hasta bezlerinden seriyorum. Genelde çişim geldi diyip uyanıyor ve hemen tuvalete koşuyoruz. Ama dediğim gibi gece çiş için uyanmıyor. Zaten ben de uyandırmaya kalksam bir daha da uyutamam öyle de bir huyu var. Gece işini kara kara düşünüyorum sizin anlayacağınız. Ama neyseki gündüz işimiz kalmadı o da bir şekilde hallolur nasılsa..

Kızlar selam
benim oğlum geçen yıl kışın birkaç kez kakasını söyledi ancak büyük bir hata yaparak kışın üşümesin diye bağlamaya devam ettim nasılsa yazın alıştırırım ben dedim
yaz geldi ama hiç evde duramadık dolayısıyla en azından bir hafta evde olmam lazım ki evden çıkmamam lazım ki alışsın diyordum birkaç denemem oldu ama başaramadım
lazımlıktan nefret ediyor
aparata oturmuyor
klozete oturtuyorum ayağı boşta kalıyor diye korkuyordu ben de ayağının altına çamaşır sepeti koyuyorum ama ne zaman sorsam çişim yok kakam yok diyor genelde cevap bile vermiyor zorlamak da doğru değil ne yapsam bilemiyorum
güzellikle anlatıyorum oğlm artık abi oldun bizim gibi senin de klozete yapman lazım, diyorum ama bana "ben daha küçüğüm altıma yapıcam büyüyünce söylerim" diyor...
söz veriyor tamam anne söylicem diyor ama uykudan uyanınca ya da yemekten birkça saat sonra yok diyor kaçıyor sonra bir b akıyorum yapmış altına
bugün tekrar bezsiz kaldı yavrum, ama klozete oturtmayı bile başaramadım
çok geç kaldım neden başaramadım bilmiyorum, ama oğlum öyle inatçı ki ne kadar anlatsam da kabullenmiyor söylemiyor çok da iyi konuşuyor istese söyler yani
acaba kasları mı gelişmedi ddim çocuk doktoruna sordum (bayramdan önce) artık söylemesi lazım bağlamayacaksın halılara yapacak sonra alışcak dedi ben halısında değilim ama bağlatmak istiyor bağlamassak ağlıyor gece bağla dedi ben onda da kararsız kaldım gerçi bu akşam bağladım bide adam benle dalga geçti ya çok onurum kırıldı önce gündüz bezsiz kalmayı başarın da siz dedi:((( kızlar bana bişey söyleyin
çocuğa annem bakıyor ben çalışıyorum
kadıncağız kaç çocuk baktı büyüttü ama benm oğlan inatçı
bana mı tepki gösteriyor bilmiyorum:(
acaba diyorum şişeye mi yptırsak
ya da ne bileyim ne yapsak...

benim kızım da 32 aylıkken öğrendi aralıkta 3 olucaz.Çok gözümü korkutmuşlardı ama 2 günde öğrendik.Lazımlığa zaten hiç oturtamadım istemedi.klozete de oturuyordu fakat yapmadan kalkıyordu,oraya da yapmak istemiyordu. Sonra bir gün klozete oturmuşken hadi annecim hikaye okuyalım resimlere bakalım falan dedim biz hikayeyi okuyana kadar çişini yapıverdi klozete, zaten bundan sonrası çorap söküğü gibi geldi.o günden sonra hep söylemeye başladı,bir de ben gece ve gündüzü beraber hallettim yani aynı gece bezsiz yatırdım ve gece 2 kere falan wc ye kaldırdım.tabi arada 2-3 kez gece kazalarımız oldu,annecim kaza oldu önemli değil dedim hep,korkutmadım.yaklaşık 1 hafta 10 gün öyle gece kaldırdım şimdi maşallah 3 aydır gece hiç kaldırmıyorum hiç bir sorun yok tutmayı öğrendi,yada bazen gece beni uyandırıyor anne çişim geldi diye.Arkadaşlar size tavsiyem gece ile gündüzü beraber halledin.çünlkü gündüzü halletmişken gece bağlarsanız çocuk gece yapabilirim çünkü bezim var diye algılıyor.Birde korkutmadan,olumlu yaklaşın,allah yardımcınız olsun elbet hallolucak..

Benim oğlum 3 yaşında, çişini ve kakasını öğrendi. çişi tuvalete yapıyoruz. ama kakaya bez bağlatıyor ne dersiniz? ne yapmalıyım. oturağı ve klozeti kesinlikle kabul etmiyor.

Şu an 35 aylık olan oğluma 32 aylıkken gece hariç tuvalet eğitimini verdik, zaten yaklaşık 26 aylıktan beri çişini kakasını saatlerce tutabilen bir çocuktu.iç bilemiyorum...

Ancak geçen ay yine bez yoksa saatlerce tutmaya başladı ev asla yapmıyor bez dışında bir yere.

Çok üzgünüm, bir ay sonra anaokuluna başlayacak, ne yapacağız hiç bilemiyorum.

Benim oğlum da 1 ay sonra tam 3 yaşında olucak
her sabah "bugün kesin öğreticem,bugün olucak" deyip uyanıyorum ama malesef çocuğum pek istekli değil
dün bezsiz gezdi ve akşama kadar saatlerce çişini tuttu, en sonunda anne bez bağla diye yalvardı
tuvalete oturttum yapmadı
ben de sonunda bez bağladım, bezi bağlanınca hemen yaptı beyefendi

off öğrensin artık

Geç kaldım biliyorum ama bizde başladık ilk kez bugün itibarıyla.
Oğlum 36 aylık.
Geçen seneden beri lazımlık ve wc aparatı banyomda duruyordu,zaman zaman gel otur falan diye anlatıp durmuştum ama hiç bezini çıkarmamıştım.
Ve bugün sabah uyanınca bezini çıkardık ''ööögghhh bu pis bişey çok artık '' diye beraber çöpe attık.
Sonra anlattım.Artık bezi çıkardık,tuvalete gideceğiz şöyle böyle diye.
Anlaştık mı dedim?
An-laş-tık annecim.
Eeee saat oldu öğlen 2 sabahın sekizinden beri bizimkinde ne çiş ne kaka.Sadece gidiyoruz oturuyoruz hoooop diye yere atlamayı oyun yapıp geri dönüyoruz.
Neyse öğlen uykusu vakti geldi,kararsız kaldım bezle mi yatırsam yoksa bir çılgınlık yapıp ilk günden bezsiz mi diye derken;
Karşıdan bana doğru suratında bir şaşkınlık ifadesiyle sünnet olmuş çocuklar gibi bacaklarını açmış gelen oğlumu gördüm.
Ne olduuu anne ne olduuu?
Ne olacak eşek sıpası altına işemişsin.
Hadi banyo faslı falan bezsiz uyuttum.
Bir saat sonra;ki her öğlen 2-2,5 saat uyurdu.
Çişleriyle beraber mutfağa teşrif etti beyefendi.
Hadi yine banyoya.
Yatak yorgan makinaya.
Akşam babamız alıştırma kilotlarından getirdi.
Salondayız bize gangnam style dansı yaparken ooooopppsss salon halısı yine çiş.
Haydaaa gene banyo.
3. fasıl kıyafet.
Akşam başım ağrıyor biraz uzanayım dedim,eşim ders çalışıyor;duyuyorum yanına gidiyor sürekli babasının ;
kakam geldi miiii? diyor
Babamız tuvalete götüyor yine oyun yapıp geliyor.
Gece bezi bağladım yatırdım.
Yarın ola hayrola.

merhaba :)

oğlunuz tam olarak ne zaman öğrendi? ya da hala öğrenme aşamasında mısınız? bu konudan çok çok dertliyim..

Back
X