• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
2 yaş 8 aylık oğlum .. nasıl öğreticem bilmiyorum çok korkuyor maalesef .. katiyen ne lazımlık ne wc oturmuyor .. biraz zaman geçsin tekrar denicem ..

çalışan bir anneyim 1 aydır tuvalet eğitimi için çabalıyorum. ayrıca hamilelikte var. hafta sonları ben hafta içi baba ve babanne ilgileniyor. çişle ilgili sorunumuz yok ama kaka tuvaletini çözemedik daha. çok peşine düşünce 2 gün hiç çıkmıyor. çıkmayınca korkuyorum o yüzden üstelemeyi bırakıyorum. başlarda çok relakstım ama şimdi o kadar değil. sanırım hamilelikten ağlama krizleri oluyor yaptıramadığım zaman. gece kuru kalkıyor. sabah hemen yetişiyoruz. ama sadece benimle gidiyor tuvalete. babasıyla gittiğinde kavga dövüş ağıt çok kötü yani. doğumdan sonra daha kolay olur umarım

2 hafta suren tuvalet eğitimi maceramız benim pes etmemle bitti 35 aylık olan oğlum bu 2 hafta içinde bir kere bile tuvaletim geldi demedi ben sordum bir yakaladım üç kaçırdı bu sabah bez bağladık hiç itiraz etmedi ara verdim eylülde tekrar başlamak uzere😪😪😪

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızım 16 aylık şuan tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama sürekli erteliyorum yorumları okuyunca daha da ürküyorum

kızım 16 aylık şuan tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama sürekli erteliyorum yorumları okuyunca daha da ürküyorum

Cocugunuz istedigi kadar hazir da olsa 18 aydan once baslanmamasi lazim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cocugunuz istedigi kadar hazir da olsa 18 aydan once baslanmamasi lazim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

doktorlar şimdi öyle söylüyor tabi ama kızım 18 aylık olunca havalar serinlemeye başlayacak ozamanda daha kalın giyinecek çorap vs bu sefer soymak üzerindekini çıkarmak vs zorlanacağım. Sanırım çoğu anne bu sebeplerden tuvalet eğitimini 3 yaşa kadar erteliyor.Kızım konuşamıyorda henüz, benim için çok zor olacak o yüzden erteliyorum bezler kolayıma geliyor. Eskiden bebekleri 7-8 aylık olunca lazımlığa oturtuyolarmış, benide öyle yapmışlar 13-14 aylıkken bezleri atmışlar.

bende tuvalet eğitimine başlayacağım bakalım nerelere yapacak küçük hanım, bende çok heyecanlıyım... :KK49:

Geç kaldım biliyorum ama bizde başladık ilk kez bugün itibarıyla.
Oğlum 36 aylık.
Geçen seneden beri lazımlık ve wc aparatı banyomda duruyordu,zaman zaman gel otur falan diye anlatıp durmuştum ama hiç bezini çıkarmamıştım.
Ve bugün sabah uyanınca bezini çıkardık ''ööögghhh bu pis bişey çok artık '' diye beraber çöpe attık.
Sonra anlattım.Artık bezi çıkardık,tuvalete gideceğiz şöyle böyle diye.
Anlaştık mı dedim?
An-laş-tık annecim.
Eeee saat oldu öğlen 2 sabahın sekizinden beri bizimkinde ne çiş ne kaka.Sadece gidiyoruz oturuyoruz hoooop diye yere atlamayı oyun yapıp geri dönüyoruz.
Neyse öğlen uykusu vakti geldi,kararsız kaldım bezle mi yatırsam yoksa bir çılgınlık yapıp ilk günden bezsiz mi diye derken;
Karşıdan bana doğru suratında bir şaşkınlık ifadesiyle sünnet olmuş çocuklar gibi bacaklarını açmış gelen oğlumu gördüm.
Ne olduuu anne ne olduuu?
Ne olacak eşek sıpası altına işemişsin.
Hadi banyo faslı falan bezsiz uyuttum.
Bir saat sonra;ki her öğlen 2-2,5 saat uyurdu.
Çişleriyle beraber mutfağa teşrif etti beyefendi.
Hadi yine banyoya.
Yatak yorgan makinaya.
Akşam babamız alıştırma kilotlarından getirdi.
Salondayız bize gangnam style dansı yaparken ooooopppsss salon halısı yine çiş.
Haydaaa gene banyo.
3. fasıl kıyafet.
Akşam başım ağrıyor biraz uzanayım dedim,eşim ders çalışıyor;duyuyorum yanına gidiyor sürekli babasının ;
kakam geldi miiii? diyor
Babamız tuvalete götüyor yine oyun yapıp geliyor.
Gece bezi bağladım yatırdım.
Yarın ola hayrola.

kolay gelsin, girizgahınız güzel olmuş tez vakitte sonuç alırsınız ,inşallah

Benim oglum da haftaya 3 yasını dolduracak ama hala bezli paşamız 2 yasından sonra tuvalet eğitimini denedim ama 1.5 ay gecti inatla tuvalete yapmadı bende doktora götürdüm cocugun hazır değil zorlama dedi bez taktım geri ama suan 3 yasını doldurdu hala tuvalete gitmem diyor napam lazım pekte guzel konusuyo ama tuvalete yapmam dıyor tekrardan denemelimiyim daha ne kadar bekliyim bu cocugun hazır olcagı yok gibi 🙈🙈

Benim oglum da haftaya 3 yasını dolduracak ama hala bezli paşamız 2 yasından sonra tuvalet eğitimini denedim ama 1.5 ay gecti inatla tuvalete yapmadı bende doktora götürdüm cocugun hazır değil zorlama dedi bez taktım geri ama suan 3 yasını doldurdu hala tuvalete gitmem diyor napam lazım pekte guzel konusuyo ama tuvalete yapmam dıyor tekrardan denemelimiyim daha ne kadar bekliyim bu cocugun hazır olcagı yok gibi 🙈🙈
Bende aynı sorunu yaşıyorum 3 yaşına girecek ve yapmak istemiyor. Güzelce denedm olmadı kizdm olmadi. Hiç rahatsız olmuyor cişinden kakasindan öyle gezse umrunda değil ne yapacam bilmiyorum

Bende aynı sorunu yaşıyorum 3 yaşına girecek ve yapmak istemiyor. Güzelce denedm olmadı kizdm olmadi. Hiç rahatsız olmuyor cişinden kakasindan öyle gezse umrunda değil ne yapacam bilmiyorum
Doktora götürün pedagoga isterseniz gerçi hep aynı şeyler diyorlar ama olsun hazır değil bekle falan ben de bir ay sonra tekrar baslıcam bakalım havalar az daha ısınsın zor Bi sürec gercekten rabbim kolaylık versin hepimize 🤲

Back
X