• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi, Bunu Nasıl Başarıyorsuz? Yardımcı Olur musunuz ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Başlıktan anlaşıldığı gibi 2,5yasinaki kızımı artık tuvalet eğitimi vermek istiyorum .
Yalnız, kızım tam anlamı ile cümle kuramıyor .
Yakında işe geri dönüceğim için alişsın artık diyorum .
Çünkü artık büyüdü malûm alt temizliği de zor oluyor .
Var mı aranızda tam konuşmayan çocuklarına tuvalet eğitimi verebilen mükemmel anne .
Hem iş ,hemde okulu idare etmek zorundayım bu yüzden bir an önce bu dertten kurtaracak çözüm lazım bana.:işsiz::işsiz:

Kızın nelerden hoşlanıyor ablalardan mı prenseslerden mi? Mesela ' ablalar çişini tuvalete yapar hadi bakalım bizde yapalım' diye yaklaşabilirsiniz. bir zaman belirleyin yarım saat 45 dakika falan çişe götürün, sonra zaman aralığını ayarlarsınız. bir defa yapsa zaten heveslenir kendi ister.. cesaretlendirin, mesela babasını arayın 'babası kızın çişini tuvalete yaptı biliyor musun büyümüş abla olmuş kızım' vs.. bende işe yaramıştı. ben bezi gece ve gündüz aynı anda atmıştım. Gece alarm kurdum yarım saat arayla kalktım. Önce her sefer yaptı sonra saatte bir sonra arada bir derken düzeni kurmuştuk. Gündüz hiç kaçırmadı ama gece arada bir yatağa yapmıştı. Alez kullanırsınız.
Kolay gelsin sağlıkla büyütün inşallah.

aynı dert şu an bende de var. önce kendimi hazırlaman gerek.
yukardaki arkadaşın dediği gibi çişini tuvalete yaptığında babasını ara heveslensin.
yine çişini tuvalete yapınca eline renkli kalemle yıldız çiz( çok seviniyorlar)
külot giyecekya illaki şekil figür baskı olur üzerinde örneğin ıslatmayalım annecim kediyi ağlar küser bize.. çişin gelince tuvalete yapalım..
geec ve gündüz aynı anda bırakmak lazımmış. ve bir daha asla bağlamamak.
Demesi kolay.. :)
bende kurban bayramı izninde alıştırıcam.

aynen en önemlilerden biri de annenin kararlılığı. bez bagladim cikardim 2 hafta sonra denedm derken cocukta karisiyor tuvalete mi yapsin bezine mi bilemiyor birde gece daha kolay alisiyorlar ben gece de goturdum bi kac kere daha rahat yapti cunku uyuyordu :KK66:

Başlıktan anlaşıldığı gibi 2,5yasinaki kızımı artık tuvalet eğitimi vermek istiyorum .
Yalnız, kızım tam anlamı ile cümle kuramıyor .
Yakında işe geri dönüceğim için alişsın artık diyorum .
Çünkü artık büyüdü malûm alt temizliği de zor oluyor .
Var mı aranızda tam konuşmayan çocuklarına tuvalet eğitimi verebilen mükemmel anne .
Hem iş ,hemde okulu idare etmek zorundayım bu yüzden bir an önce bu dertten kurtaracak çözüm lazım bana.:işsiz::işsiz:
öncelikle öyle cabuk olacak bitecek diye sartlandirmayin kendinizi zamana birakin hemde uzun bi zamana 1 yil bile diyenleri duydum he sizinki kisa zamanda olur cok iyi olur birde cümle kurmasina gerek yok cis kaka nedir bilsin yeter birde tutabiliyormu yada soyluyormu yani bunun icin yeterince hazirmi cocugunuzu bilirsiniz size isaret veriyormu çömelerek yapiyormu bezde olsa yoksa ayakta yürürken kosarkenmi yapiyor yaparken farketmiyormu bunlar isaretmis her cocuk bir olmazmis illa 18 24 ay arasi her cocuk hazir olacak diye bisey yok nese cok konustum takip edecegim basarilar kolay gelsin

Aslına kızım bezden çok rahatsız oluyor ama hazır değil sanki ya da ben mi hazır değilim bilemedim bu kez kararlı olmalıyım, sabah yapıyor öğlen hemen bezliyorum.
Hiç sabredemiyorum, onu da yıpratmak istemiyorum .
Hemen kizariyor cildi pişik oluyor kıyamıyorum da .
Çok karışık oldu hanımlar farkındayım ne yaparım bilmiyorum .

Az önce tuvalete lazımlığa oturdu sonra kalktı yaptı bir kez lazımlığa yapsa bı Umut olucak ama yapmıyor:kızgın:

bende 10 günlük tatilde başlamayı düşünüyorum 10 gün birde ben izin alırım alıştırmaya çaklışıscam şuanda evde klozet şeklinde lazımlıgı var oyun gibi gidip basıyoruz

Sabretmek gerekiyor sanırım ama 10 gün de çok nasıl sabret tiniz?
Bi arkadasim kizi icin tam bi ayda ogrendi demisti.
Kafanda zaman belirleme.
Her cocugun gelisim sureci farkli.
Biraz cisli dona koltuklara cis yapmasina goze almk lazim.

Benim kızım tam 40 gün altına yaptı yapıp oynadığı zamanlar bile oldu.3 günde öğrenenleri bile duydum ama herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef.keşke gündüz gece ikisi bir bıraksa ama çalışan için gerçekten zor bir süreç biz gündüzü öğrendikten sonra gece bir sene bağlamaya devam ettim.baktım altı hep kuru kalkıyor bezi bıraktık.zamanı gelince kendiliğinden oluyor gece ama gündüz için aynı şeyi diyemeyeceğim.allah bu yoldaki annelere sabır versin biraz zor ve yıpratıcı bir süreç

Benim kızım tam 40 gün altına yaptı yapıp oynadığı zamanlar bile oldu.3 günde öğrenenleri bile duydum ama herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef.keşke gündüz gece ikisi bir bıraksa ama çalışan için gerçekten zor bir süreç biz gündüzü öğrendikten sonra gece bir sene bağlamaya devam ettim.baktım altı hep kuru kalkıyor bezi bıraktık.zamanı gelince kendiliğinden oluyor gece ama gündüz için aynı şeyi diyemeyeceğim.allah bu yoldaki annelere sabır versin biraz zor ve yıpratıcı bir süreç
Kaç aylıktı başladığınız da

Kaç aylıktı başladığınız da
2 yaşında denedim başarılı olamadık tekrar beze dönüş yaptık 3 yaşında tekrar denedik zor da olsa gündüzü başardık.gece bağlamalarını ise 5 yaşında bıraktık.aslında çok daha önce hallettik geceyi ama ben kışın altına yapar takip edemem üşütür falan o yüzden sıcakları bekledik bırakmak için.bizim için bu süreç biraz uzun oldu maalesef

2 yaşında denedim başarılı olamadık tekrar beze dönüş yaptık 3 yaşında tekrar denedik zor da olsa gündüzü başardık.gece bağlamalarını ise 5 yaşında bıraktık.aslında çok daha önce hallettik geceyi ama ben kışın altına yapar takip edemem üşütür falan o yüzden sıcakları bekledik bırakmak için.bizim için bu süreç biraz uzun oldu maalesef
Çocuk büyütmenin en zor kısmı bu sanırım..

Çocuk büyütmenin en zor kısmı bu sanırım..
CNm her anne bir yerde zorlanıyor kimi uyku düzeninde kimi sütten keserken kimi diş çıkartırken kimi kolikten çekiyor biz de tuvalet eğitiminde zorlandık:)
Herşeyden önce bir bağlayıp bir wc ye götürmeyeceksin kesin kararlı olmalısın yukarda sen yazdın sanırım öğlene kadar açıp sonra bağlıyorum falan yazmışsın bu şekilde çocuğun kafası Karışır.kararlı ve sabırlı olmak şart.tuvalet sürecimi anlattığım bir topik vardı hatta hep gelip oraya yazıyordum neler yaşadığımı:) rabbim sabır versin

Back
X