Tuvalet eğitimi değil çin işkencesi

Bizim her gidişte röntgen çekiliyor bakıyor yani şu an zeytinyağı bol su ile devam ediyorum inşallah düzelir doktor olmasa bir pisikraytire götürün dedi konusun korkusu icin
Ben de veriyorum bol bol su ve zeytinyağı ama kakası gelince ortalık yıkılıyo korkusundan, kakasını yapınca acıdı mı diyorum hayır diyo kolay yaptın mı diyorum evet diyo e o zaman yaparsın her zaman bak korkulacak bişi yok diyorum ama kaka gelince yine aynıyız, benim de aklımdan geçti pedagogla mı görüşsem napsam dedim bilemedim, eşimin bi arkadaşının kızı 5 yaşına kadar zorla yapmış psikolog yardımıyla falan o da demiş ki bol bol tuvaletle ilgili kitaplar okuyun çizgi filmler izletin yoksa gidip destek alın sonra süreç çok uzuyo :(

Ben tuvalet eğitimine başlamadım ki🥺 oğlum kendisi götürdü tuvalete oturmak istedi klozet için böyle desenli kapak almıştık ona oturdu etrafı inceledi sürekli sonra alaturka tuvalete gitti, ben zorlamadım yani hala bez kullanıyorum ama kabız olduktan sonra kendisi gösterdi hep tuvaleti bezden rahatsız olmaya başladı çiş kaka diyip tuvalete gidiyor sürekli bezine de yapmıyor geceleri çişini tutuyor, kakası gelince de kıyamet kopuyor sürekli bezini çekiştirmeye açmaya başladı🙆🏻‍♀️ yani hem tuvalete gitmek istiyor hem tuvalete yapmıyor hem de bezden rahatsız oluyor ki kakasıyla üç dört saat gezse yine de altını zorla değiştirirdik o kadar rahatsız olmayan bi çocuk🙄
İlk önce kabızlık promblemine çözüm bulmalısınız probiyotik kullanın katıdan ziyade sıvı besleyinki kakası yumuşak olsun

Ben de veriyorum bol bol su ve zeytinyağı ama kakası gelince ortalık yıkılıyo korkusundan, kakasını yapınca acıdı mı diyorum hayır diyo kolay yaptın mı diyorum evet diyo e o zaman yaparsın her zaman bak korkulacak bişi yok diyorum ama kaka gelince yine aynıyız, benim de aklımdan geçti pedagogla mı görüşsem napsam dedim bilemedim, eşimin bi arkadaşının kızı 5 yaşına kadar zorla yapmış psikolog yardımıyla falan o da demiş ki bol bol tuvaletle ilgili kitaplar okuyun çizgi filmler izletin yoksa gidip destek alın sonra süreç çok uzuyo :(
Kızınızın mizacı nasıl ? Cimrilik -paylaşamama var mı ?

İnşallah duzelirsiniz ben doktorun verdiği şurubu kestim şu an sadece sıvı beslenme ve zeytinyağı veriyorum suruptan daha iyi geldi bize

Kızınızın mizacı nasıl ? Cimrilik -paylaşamama var mı ?
Oğlum var benim kızım değil🥹 yani öyle bi cimriliği var diyemem ama insan ayrımı yapıyo gibi bazen, mesela birini sevmediyse asla hiçbir şeyini vermez, yoksa arkadaşları var oyuncaklarını paylaşır beraber oynarlar ama yeni bir oyuncaksa onu da vermez kimseye belli oyuncakları var öyle😅 o da mı etkili tuvalette acaba🥺 çocuklar kakasını kendi vücudundan parça sanarmış ya ondan mı sordunuz🥹

İlk önce kabızlık promblemine çözüm bulmalısınız probiyotik kullanın katıdan ziyade sıvı besleyinki kakası yumuşak olsun
2 yaşında yani küçük bebek gibi aşırı sıvı değil kakası ama katı da değil şuan, yani isteyince rahatlıkla yapabiliyo poposunda yara da yok krem de sürüyorum ama hala direniyor yapmamak için🥺

Biz biraz eğitime geç başladık. Bilerek değil ama iş güç başında duramadım. Eşim öğretmen. Eve geçer geçmez bezi çıkaracağım dedim. Her şeyi biliyordu zaten. 3 yaş 3 aylıkken öğretmiş olduk. Bezini bi çıkardım eğitime gerek kalmadı. Ne gece ne gündüz çiş yok, kaka tutma yok. Geç olsun güç olmasın 🫢

Kızımı. Doktoru tuvalet eğitimi için acele etmeyin, erken başladığınızda kaka turma problemleri olur demişti. Sizin çok erken. Kızım 22 aylık. 2.5 yaşına gelmeden düşünmem.

Benim kızımda tam 3 yaş ,kaka tutma var bizdedir kabız değil 20 gün oldu tuvalet eğitimine başlayalı bu gidişle tekrar beze dönücem galiba kaka değil çişide tutuyor en son dayanamayınca yapıyor her zaman klozetede değil

Back
X