• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet egitimi gece bezi

rhcp

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
217
Puanlar
628
Yer
Aksaray
Merhaba 25 aylik kizim bugun gunduz bez takmadim tabii ki defalarca altina yapti, gece de bezi takmamak mi mantikli yoksa daha sonraya biraktiniz bunu?

Merhaba 25 aylik kizim bugun gunduz bez takmadim tabii ki defalarca altina yapti, gece de bezi takmamak mi mantikli yoksa daha sonraya biraktiniz bunu?
ben 25-26 aylık gibi denedim çok byük tepkiler verdi istemedi bezsiz olmak, işedi. ve gece bezlemek gerekecekti. hiç uzatmadım mevzuyu 32 aylık olduğunda bıçak gibi gece gündüz birden kestim çünkü hazırdı. işemedi. büyük tuvaleti konusunda 2-3 kez zorlandı gitmek istemedi ama onu da bıraktı. geceleri ben uyandırıp tuvalete götürdüm sonra bunu da bıraktım kendi uyanıp söyledi. Zaten genelde gece hiç çiş olmuyor.
arkadaşım henüz hazır değilken zorladı çok işedi geceleri bezlediği için buna alıştı ve 2 aydır gece bezli gündüz bezsiz. büyük tuvaletinde bazen bez diye ağlıyor.
bu yüzden baktınız tepkileri fazla ve hazır değil hiç uzatmayın bezleyin hazır olduğunda her şey çok kolay olacak. Ve mutlaka gece gündüz bir kesmeye çalışın.

Defalarca altina yapiyorsa hazir olmayabilir, israr etmeyin

Çocuğun hazır bulunuşluğu çok önemli. Ben bez ihtiyacı olan minik bebeklere gidecek artık bizim ihtiyacımız kalmadı diyip çıkardım. Bezleri poşete doldurup kapıya koyduk bebekler alacak diye. Gece gündüz hiç bezlemedim öyle bir ihtimal sunmadım. İlk gün altına yaptı sonra hep söyledi. Gece hiç kaçırmıyor oyun oynarken nadiren gündüz kaçırdığı oluyor. Ama sürece hazırlık çocuğun hazırlığı çok önemli. Biz neredeyse 1 ay bezi bırakıyoruz demeden önce konuştuk. Her tuvalette bak anne çiş yapıyor anne kaka yapıyor diye gösterdim. Sen de artık büyüyorsun bir gün ihtiyacın olmayacak sen de baba anne gibi klozete yapacaksın dedim. Direkt çıkarmak en iyisi bez ihtimali bi kenarda kalırsa bebek onu bir seçenek olarak görebiliyormuş istiyormuş

Tepkileri çok fazlaysa erteleyin bebeği zorlamak bu konuda doğru değil. Bu süreçte hep tuvalete götürün hep kendiniz yaparken gösterin ve bezi bırakıcaz demeden önce hep konuşun. Bir gün sen de anne baba gibi büyüyeceksin buraya yapacaksın diye. Siz kalkınca sifonu çektirin ellerini yıkayın. Sürecin biz kısmına hazırlanın. Klozet şeklinde lazımdık almıştım ben 2 ay bebeklerini oyuncaklarını oturtup sürekli çiş yaptırdık ohhhh çok rahatladım falan dedik. Bezi bırakma günü gelmeden o fikre çok alıştı yani hiç zorlanmadık, resmen beynini yıkadım çocuğun

Back
X