Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi yardiiiiiiiim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Birde sinirlenmemeye çalışın, gergin olduğunuzda çocuk korkabilir ya da nasıl davranacağını bilmeyebilir, eski şefkatli anneyi özlediği için geri dönüş yaşayabilir.kaçırdığında inatla kararlı ve sakin bir şekilde altına kaçırmışsın sıkıntı yok bir dahaki sefere tuvalete yapalım deyin.ama öfkelenmeyin lütfen öfkelensenizde belli etmeyin.tuvalet eğitimi çocuklar için psikolojik açıdan çok önemli bir dönem.çok büyük yara bırakabilirsiniz çocukta.

Altını tekrar bağlamayın evet zor ve yıpratan bir süreç ama kararlı olun tam öğrenmesi gereken yaşta bence, benim kızımda 28 aylıktı öğrendiğinde, klozete alışamıyorsa ki korkuyor olabilir( benim kızım korkmuştu ) lazımlık alın çişin geldimi diye sorun sürekli, ama belli zamanda sürekli götürün tuvalete oturtun gelsede gelmesede, sevdiği oyuncakları alın ayının köpeğin vs.. Çişi kakası gelmiş deyip dikkatini çekin götürün tuvalete lazımlığa oturtun sonra hadi sende otur bakalım çişin gelmişmi deyin ben tuvalete giderken de çağırdım bak bende tuvalete yapıyorum sende yapabilirsin vs.. Diye konuştum ben böyle öğrettim kızıma tabii altınada yaptığı oldu hatta yaptığında anne altıma yaptım diye üzülüp telaşlandığı oldu bende hiç önemli değil çok normal daha yeni öğreniyorsun diye rahatlatıyordum ama ben dışarı çıkarken bile rahat davrandım altını hiç bağlamadım yanıma yedek aldım yaparsa yapsın üstünü değiştiririm diye, gece de ilk bir iki gün bağladığımı görmeyecek şekilde uyuduktan sonra bağladım, sonrada yatağına bir naylon serip gece bağlamalarınıda bıraktım bu şekilde 1 haftada öğrendi ve sonrasında maşallah hiç prablem yaşamadık o gün bu gündür,

Kızıma 3 yaşına 4 ay kala başladım tuvalet eğitimine 1 hafta sonunda psikolojisi bozuldu çocuğumun. Saatlerce çişini tutmaya başladı, kakasını günlerce yapmadı ben de amaan dedim bağladım bezi. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar bi deneyim dedim inanın 1 gün içinde halloldu. İlk gün çişi hallettik ikinci gün kakayı hallettik ikinci günden sonra gece de bağlamamaya başladım. Yani ilk iki günden sonra hiç kazasız hallettik şükür. Hazır değilse onlarca gün uğraşmaya gerek yok bence bebeğe de yazık anneye de. Hazır olduklarında kolayca halloluyo inanın

Altında bezi olmadigi zaman misal yarım saat aralıklarla tuvalete götürebilirsiniz birinde yapmazsa birinde mutlaka yapicaktir. Ben kızımı öyle alistirmistim sonra altına yapmaktan rahatsız olmuştu. Çişini çabuk alismisti ama kakasina alıştırmak icin baya zorlanmistim 😁

Kızıma 3 yaşına 4 ay kala başladım tuvalet eğitimine 1 hafta sonunda psikolojisi bozuldu çocuğumun. Saatlerce çişini tutmaya başladı, kakasını günlerce yapmadı ben de amaan dedim bağladım bezi. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar bi deneyim dedim inanın 1 gün içinde halloldu. İlk gün çişi hallettik ikinci gün kakayı hallettik ikinci günden sonra gece de bağlamamaya başladım. Yani ilk iki günden sonra hiç kazasız hallettik şükür. Hazır değilse onlarca gün uğraşmaya gerek yok bence bebeğe de yazık anneye de. Hazır olduklarında kolayca halloluyo inanın
3 senelik konuyu nasıl buldunuz :)

Canim bende ayni durumdan dertliyim.. Oğlum suan 3 yaşinda ve kesinlikle çişini altina yapmaz gün boyu alti açik hemen tuvalete koşar ama gel gelelim ki büyük tuvaltni yapmiyor kac defa klozete oturttum ağlayarak kalkti anne aciyo diyo ama çaresizce nasil agliyo icim parçalandi bende artik oturtmam klozete dedim bütün gün alti acik olsun büyük tuvaletni tutuyo bazen deniyorum oğlum gek bez takiyim bezi takinca hemen ikinmaya başliyor yani bez takmadigim surece kendini tutuyor. Şimdi alışmış büyük tuvaleti gelince anne bez tak kaka yapcam diyor.. Nasil kurtuluo bu korkuyu yenecez bende bilmiyorm.
kakalari cocuklar icin degerli maden mis oyuzden disari yapmak istemiyorlar ama bezide takarsaniz hic alismaz bu konuda biraz inatci olmaniz lazim bezi takmaktan baska care bulmalisiniz
birlikte tuvalete oturmak ise yarayabilir belki sizle olmasada babasiyla
lazimligina oturursa biriyle birlikte belki korkmasi icin bir sebep olmaz

Lutfen bana da yardim edin 5.gun kizim cisinin geldigini arada soyluyor.hatta klozete kendi gidip oturuyor agziyla cis diyor sozde cisini yapiyor ama yapmiyor beni kandiriyor.daha hic tuvalete yapmadi hep altina kacirdi.gerilmis durumdayim oturdum agladim desteklerinizi onerilerinizi bekliyorum

3 yaşa 1 ay kala.
7 gün boyunca kakasını altına yaptı.
Çiş biz götürdüğümüz için çok sorun olmadı, unutursak altına yaptı.
Sonra nerdeyse birden değişti, ümidinin tükendiği noktada.
Sabredin.
Bana kendine 10 gün zaman ver demişlerdi, siz de bir gün belirleyin ve o zamana kadar aşama kaydetti mi bakın.

Edit: Ama eski konuymuş.
Yazık emeğime hıh.

Aynı durumdayım bir hafta uğraştım bıraktım hazır olmadığını düşünüyorum ben kızımın
Ne lazımlık ne tuvalet hiçbirine oturmuyor ve banyoyu oyun yeri olarak görüyor ne yapacağım ben de bişmiyorum

Boşuna ne kendinizi ne de Çocugu harap etmeyin. Zamanı gelince Öğreniyor 😂
Bende 2 yaşındayken başladım 3 bucuk yaşında uğraşmadan ögrendi. Kendilerini hazır hissettiklerinde öğreniyorlar

Cnm tekrar baglamakla hata yapiosun eger ogretmiceksen tak bezi gitsin o zman hic ugrasma.
Bizim 23. Gunumuz bugun ve 3 gundur soyluyor 20 gun boyunca bi kere bile soylemedi ama bu surecte ne gunduz ne gece bez baglamadim hep sabirli davrandim. Isin garip tarafi kizim konusamiyor henuz cis kelimesini bildigi icin basladim egitime cok sukur basarili oluyoruz
e gece yapmıyor mu altına ?

Iyigeceler herkese 2bucuk yaşında oğlum var artık tuvalet eğitimi zamanı geldi diye düşünüyorum ama.onu çok. Bunaltmakta istemiyorum şuan koydeyiz esimin işinden dolayı ciftci olduğu için yazın 2ay köy sonra şehire dönüyoruz burdayken ogretiyim diyorum dün bezini çıkarttm bana çişin gelince soylr tamam mı ddm tamam ddi tabi haber vermedi bu gayet normal üstünu degstrdm tekrardan bana söyle tamam mı ddm bide Pet şişe aldm buna yapalm tamam mı ddm tamam ddi tekrardan yaptı altına yine dgstrdm bu sefer büyük tuvaletni yaptı ama.hiç tinlamiyo :)) yani rahatsz olmuyo neyse banyoya soktum falan bezi taktm tabi dedm böyle daha rahat:) sonra ben tuvalete grmstm klozete yapmak istedgni söyledi sevndm oturttm baya bekledik yapmadi bezini gösterdi oraya yapmak istedgni söyledi :) nasıl ogreticem bilmiyorum bana yardım edermisiniz yoksa daha erkenmi diyorum bezde rahatıma geliyo buarada:))
:anneadayı:klozet yanlış ilk başlangıçta kızı ma lazımlık aldım benim tuvaletim diyip koşuyor bide şekilli ilgisini çekiyor buraya yaptıkça tuvalet ödülün var diyorum bezden kurtulduk

:anneadayı:klozet yanlış ilk başlangıçta kızı ma lazımlık aldım benim tuvaletim diyip koşuyor bide şekilli ilgisini çekiyor buraya yaptıkça tuvalet ödülün var diyorum bezden kurtulduk
Alaturka tuvalet var bizim evde,lazımlığı evin ortasında getirmek istiyor benim kızım :( 17sinde 27 aylık olucak. Alaturka wcde nasıl alıştirabiliirm sizce

Canim bende ayni durumdan dertliyim.. Oğlum suan 3 yaşinda ve kesinlikle çişini altina yapmaz gün boyu alti açik hemen tuvalete koşar ama gel gelelim ki büyük tuvaltni yapmiyor kac defa klozete oturttum ağlayarak kalkti anne aciyo diyo ama çaresizce nasil agliyo icim parçalandi bende artik oturtmam klozete dedim bütün gün alti acik olsun büyük tuvaletni tutuyo bazen deniyorum oğlum gek bez takiyim bezi takinca hemen ikinmaya başliyor yani bez takmadigim surece kendini tutuyor. Şimdi alışmış büyük tuvaleti gelince anne bez tak kaka yapcam diyor.. Nasil kurtuluo bu korkuyu yenecez bende bilmiyorm.
Oğlunuzun kaka korkusu devam ediyor mu benim kızımda martta 4 yaşına girecek çişinde hiç sorun yok kakada zorlanıyor

3 yaşa 1 ay kala.
7 gün boyunca kakasını altına yaptı.
Çiş biz götürdüğümüz için çok sorun olmadı, unutursak altına yaptı.
Sonra nerdeyse birden değişti, ümidinin tükendiği noktada.
Sabredin.
Bana kendine 10 gün zaman ver demişlerdi, siz de bir gün belirleyin ve o zamana kadar aşama kaydetti mi bakın.

Edit: Ama eski konuymuş.
Yazık emeğime hıh.
Eski konu Olsun .. nie yazık olsun ki. Bende bugün başladım. Tüm tecrübeleri okuyorum. İlk gecesi olacak bağlasam mı acaba? Kesin yapacak eminim o konuda :(

Eski konu Olsun .. nie yazık olsun ki. Bende bugün başladım. Tüm tecrübeleri okuyorum. İlk gecesi olacak bağlasam mı acaba? Kesin yapacak eminim o konuda :KK43:
Biz bağlamadık ve kesin yaptı.
Alarm kurduk, buna rağmen gecede 3 kez yaptığı bile oldu.
İlk 2 saat içinde mutlaka kaldırın, genelde o ara oluyor olan.
Şimdi tuvaleti gelince ağlamaya başlıyor uykuda, haber veriyor yani.
Tek çocuklu tecrübeme dayanarak bağlamayın daha çabuk alışsın diyorum.

Back
X