Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

melek1987

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
138
0
296
38
Kırıkkale
arkadaşlar benim oğlum 3 yaşına girdi bazı ameliyatlar gecirdim oyüzden ilgilenemedim yavrumla tuvalet konusunda hala bezliyorum bazen bezsiz bırakıyorum her 15 dkikada bir tuvalete oturtuoyum ama nafile tuvalette yapmıyo sonra ilk fırsaatta altına kaçırıyo lütfen yrdım nasıl alıştırabilirim oğlumu..bide 2.bebeğime hamileyim buda plansız oldu o doğana kadar öğrensin istiyorum

arkadaşlar benim oğlum 3 yaşına girdi bazı ameliyatlar gecirdim oyüzden ilgilenemedim yavrumla tuvalet konusunda hala bezliyorum bazen bezsiz bırakıyorum her 15 dkikada bir tuvalete oturtuoyum ama nafile tuvalette yapmıyo sonra ilk fırsaatta altına kaçırıyo lütfen yrdım nasıl alıştırabilirim oğlumu..bide 2.bebeğime hamileyim buda plansız oldu o doğana kadar öğrensin istiyorum

Canım bezi birden al altından.. Bir iki gün dikkat et... İnan alışıyorlar..Üzerine düş biraz..

biz lazımlıkla başlamıştık.ilk seferler yapmak istemedi tabi.önce lazımlığı sevdirdik bir ton dil döktük.her eve gelene lazımlığa yapıyor diye anlattım.çok seviniyordu böyle herkes takdir edince.bir kaç gün lazımlığa yaptı ama bezi duruyordu.açıp yapıp bağlıyorduk.sonra bi gün dedim bu böyle olmaz.çıkardık bezi.ilk gün ve ikinci gün kaçırdı,daha sonra alıştı.5 dakkikada bir sormak lazım unutuyor çünkü altında bez olmadığını.

tuvalet eğitimi esnasında benim kızımın en büyük korkusu tuvalete girme korkusuydu, her nedense tuvaletten acayip korkuyordu, hem klozette denedim hem alaturka da, ama ben haizran aynda başladığım için eğitime, kızımı suyle kandırmıştım, her çocuk gibi benimki de suyla pynamaya bayıldığı için suyla oynaya oynaya ve wc ye yapıştırdığım sevdiği karakterlerin çıkartmalarını izleye izleye alıştı wc ye, ilk başta korkusunu yendirdim

sonraki aşamada da, kızım inan bana her yere çişini yapıyordu, elimde bir bez bir kosla geziyordum, o çiş yaptıkça aferin diyordum, hiç yüzümü asmadan sevinir gibi yapıyordum, bir de sık sık wc ye göötürüp çiş tutunca benim kızım 1ayda tamamladı eğitimini, bir de şanslıyım ki, benim kızım hem gece çşini hem gündüz çişini aynı anda öğrendi, ne gece ne de gündüz altını bağlamadım, inşallah seninki de öğrenr, zor bir süreç, sabırlı olman lazım, tepki vermemen lazım.

Geçen yıl tam da bu zamanlar kızım 3 yaşına girmişti ve ben de 2. ye hamileydim... Önce karşıma alıp konuştum.Artık büyüdüğü ve bizim gibi tuvalete gitmesi gerektiğiyle ilgili. Bezini çıkarmayı kabul etti. Süreç biraz sinir bozucuydu tabi, zaten hamilelik de sarsıyordu.. Aynen dediğiniz gibi oluyordu.Götürüyordum yapmıyordu, sonra üzerine... Lazımlığına yaptığında övgüler, alkış, sarılma, hediye.... Evde sevinç çığlıkları... Hoşuna gitmeye başladı bu durum... 10 gün sonra bez hayatımızdan çıkmış oldu... Yalnız bu süreç boyunca gündüzleri asla bezlenmedi....

Canım biraz araştırdım bi yazı paylaşıcam tamamen alıntıdır .. Umarım işini yarar :112:

Hangi kelimeleri kullanacağınıza karar verin. Ailede kullanılan, çocuğun da söyleyebileceği basit kelimeler seçin. Çocukla ortak bir dilde konuşmanız önemlidir. Çocuğun hazır olduğunu farkedince, bir lazımlık alın (Ayakları yere değdiği için genellikle lazımlıkta daha rahat ederler ) Önce, lazımlığı oyun oynadığı odaya yerleştirin. Oyun oynarken, televizyon izlerken, üstüne oturmasına, lazımlığa alışmasına izin verin. Asla, çocuğu oturması için zorlamayın!

Tuvalet ihtiyacı olunca size söylemesi için cesaretlendirin. Tuvaletini yaptıktan sonra da haber verse, onu övün . Bir dahaki sefere, daha erken söylemesi için cesaretlendirin. Çocuk alışıp sevdikten sonra , lazımlığı banyoya yerleştirin ve denemelere başlayın. 1-2 saatte bir banyoya gidin. Sabah kalktığında, yemeklerden sonra ve tuvaleti geldiğine dair belirtileri farkettiğinizde, lazımlığa oturması için teşvik edin. Birkaç dakika beklemesini sağlayın, sonuç yoksa ısrar etmeyin.Bazı çocuklar başlangıçta, çişlerini lazımlığa yapar ancak kaka için bezlerini kullanmaya devam ederler.

Her başarıda onu övün, memnuniyetinizi bir gülücük veya sarılma bazen de küçük bir ödülle gösterin. Unutmayın, takdir edilen davranışlar yinelenir!Arada olabilecek kazaları hoş görün. Başarısızlıkta asla cezalandırmayın! Bu sadece, işi zorlaştırır ve çocuğu üzer. Belki, çocuğunuz henüz hazır değildir, biraz daha sabretmelisiniz.

Back
X