• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Sirius777

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
2.764
2.293
333
36
Herkese merhaba öncelikle, hanımlar miniklerinize nasil tuvalet egitimi uyguladiniz nekadar sürede ve kaç yaşında bezi bıraktı kuzucuklariniz?:emir_bebek:. Oglum eylülde iki yasina girecek insallah daha başlayamadım eğitime nerden nasıl baslayacagimi bilmiyorum malesef

buyuk kizim ve oglum 2.5 yasindalardi tam
kiziù bezini surekli çikairiyordu kisin ortasinda o çikariyordu ben giydiiryordum kulotlu oraba varasiya herrseyi çikarirdi, bende acemiyim ilk çocuk, eltim bezini bi çikar dene dedi,istemiyor çocuk belki hazidir dedi
be,de çkardim bi kere lazimliga oturttum seker vericem dedim yuaptim, bi dahada hiç beze yapmadi, bi kaç gun boyunca karsiliginda hediye teklif ettim sonra unutturdum giti hiç kazasi olmamsitir 9 yasinda simdi

oglumada 15 gun ugratsim okula baslayacakdi birakmasi lazimdi, oda ilk gunden yapti ama kazalari daha fazla oldu onun

3numara 28 aylik agustosa dusunuyorum onuda eylulde okula basliycak :)
2 yaas erken

Benim minik de bezi hiç sevmiyor ben bezliyorum o cikartmaya calişiyor,belki hazırdır diye başlıyım diyorum eğitime ama nerden nasıl bilemiyorum

İki oğlum da bana çocuklar ne zaman isterse o zaman bezi bıraktıklarını gösterdi. Büyük olan yaklaşık 1,5 yaşından sonra gece uykusundan kuru kalkmaya başlamıştı. 2 yaşına yakın bezini istememeye başladı ve tam 2 yaşında bez olayını bitirdik
Küçük oğlum 10 gün sonra 3 yaşında olacak. Ümidi kestiğimiz vakitler oldu öğrenemicek mi diye düşündürdü bize. Ama o da ancak 35 aylık olunca kendi isteğiyle bezi bıraktı. Aynı anda hem gündüz hem gece bezlemeyi bıraktık
Her çocuk kendi zamanını belirliyor. Deneyin ama üstelemeyin. Bebeğiniz size gereken vakti söylicek :))

İki oğlum da bana çocuklar ne zaman isterse o zaman bezi bıraktıklarını gösterdi. Büyük olan yaklaşık 1,5 yaşından sonra gece uykusundan kuru kalkmaya başlamıştı. 2 yaşına yakın bezini istememeye başladı ve tam 2 yaşında bez olayını bitirdik
Küçük oğlum 10 gün sonra 3 yaşında olacak. Ümidi kestiğimiz vakitler oldu öğrenemicek mi diye düşündürdü bize. Ama o da ancak 35 aylık olunca kendi isteğiyle bezi bıraktı. Aynı anda hem gündüz hem gece bezlemeyi bıraktık
Her çocuk kendi zamanını belirliyor. Deneyin ama üstelemeyin. Bebeğiniz size gereken vakti söylicek :))
İnşallah benim oglumda bu süreci kolayca atlatır alışır klozete veya lazimliga

Birde kritik donemler olurmus o donemleri kacirmamak gerekir diye uzman soylemisti.kacirilirsa gecikme yasanir diye.mesela benim kizim buyuk tuvaletini yaptiktan sonra soyluyor bu bir uyaran benim de baslamam gerekli sanirim.

Benim minik de bezi hiç sevmiyor ben bezliyorum o cikartmaya calişiyor,belki hazırdır diye başlıyım diyorum eğitime ama nerden nasıl bilemiyorum
bezi çikart lazimliga oturt hadi çis ya annecim de :)

ben oglumda banyoda çis yap derrdim her seferinde yapardi, 1 yasindan sonra biliyordu yani

uçuncuye de yap diyorum yapmiuor :)

bi kere denk getirebilirsen lazimoga gerisi gelecekdir ama kizmak bagirmak zorlamakasla yok
sabredemeyceksen hiç baslama kendi çikarip atsin,4 yasina kdr zamani var

benimki ana okuluna gidecek biraz ustune dusmem lazim , ama gecen sene lazimoga çis kaka yapmisligi var tasiunma telasim vardi ugarsmak istemedim

simdide izine gidcem yol uzun 1.5 gun surecek arabayla, birakdirsam zirt pirt çisim var falan diycek bez takdirmayacak yolda çok durmak zorunda kalicaz

mecbur donuste birakicaz,3 eylulde ana okuluna hazir olmasi lazim ama ben umutluyum zorlanacagini sanmiyorum gecen seneki tecrubemizden dolayi

abartmadan seker * çikolote teklif et diycem ama ne biliyim kuçuk sanki 2 yas :)

Back
X