Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Biz cogu zmn kuru kalkiyoruz sabah,sorun kakada😟.cok sabir gerektiren bi is😕
ona biraz daha geç alışıyorlar.benimkinin korkusu yakşalık 1 ay fazla sürdü.bir iki dışarı yaptı o kısımlar kötü tabi.ama tutuyorlar genelde korkudan.sizede daha bir hafta olmuş.onlar için zor bi süreç

Ben bir bucuk ay denedim cocukta tık yok en ufak ilerleme olmadı inatla altına yaptı bende doktora götürdüm cocugun hazır değil zorlama dedi bekle dedi cocuk 3 ü bitirdi 4e girdi hala bezli hala daha tuvalete yapmam dıyor
Bence kendini hazir hissetmiyor yoksa yapar emin olun benim oglum 23 aylik 2 gündür tuvalete gitmek istiyor bez tkmak istemiyor boyle devam eder insllah yaa cok zor bi dönem

Bence kendini hazir hissetmiyor yoksa yapar emin olun benim oglum 23 aylik 2 gündür tuvalete gitmek istiyor bez tkmak istemiyor boyle devam eder insllah yaa cok zor bi dönem
Evet gercekten cok zor bir dönem ama benimkinin kendiliğinden gelip diceği yok bezinden bile asla rahatsız olmuyor bilerek hemen değiştirmiyom belki gelıp cıkar falan der diye ama tık yok bıraksam oyle 2 gun gezer valla😔🙈

Merhaba benim 3 yasında oglum var ama hala bez kullanıyoruz 2 yasından sonra tuvalet eğitimini denedim ama 1.5 ay gecti inatla tuvalete yapmadı bende doktora götürdüm cocugun hazır değil zorlama dedi bez taktım geri ama suan 3 yasını doldurdu hala tuvalete gitmem diyor napam gerekiyor kendi hazır olcagı yok gibi cocugun lutfen Bi önerisi olan yazsın daha ne kadar bez kullancaz tekrar denemelimiyim
Ay benim kizim tuvalrt sarkilariyla ogrenmisti suan ki oglum da ablasindan gore gire tuvalte gufip kakasini yapiyor ama b3n gene gun iversinde bez tajiyom

Ay benim kizim tuvalrt sarkilariyla ogrenmisti suan ki oglum da ablasindan gore gire tuvalte gufip kakasini yapiyor ama b3n gene gun iversinde bez tajiyom
Sarkı türkü hiçbişey fayda etmiyor lazımlık aldım araba diyo ona da biniyor oturuyo ustune gecen doktora gittim gene 4 yasa kadar normal şimdiki cocuklar Bi değişik sendromlu dıyor seneye 4 yasında anaokulu yaşı gelecek kim alcak bezli ozele vercek imkan da yok napcam sastım kaldım

Sarkı türkü hiçbişey fayda etmiyor lazımlık aldım araba diyo ona da biniyor oturuyo ustune gecen doktora gittim gene 4 yasa kadar normal şimdiki cocuklar Bi değişik sendromlu dıyor seneye 4 yasında anaokulu yaşı gelecek kim alcak bezli ozele vercek imkan da yok napcam sastım kaldım
Aynen kuzum doktir dogru demis kuzim 4 yasina girmeden ogren 1 haftada ama neler neler cektim bu cizgi filmler gibi tuvalet egitimleri oluyor bir kac kere actim onu izlettim heveslendi cisini soyluyordu ama yarim satt olmadan saliyordu soylemeyinve kiziyodum onu astik ama kaka sorunu cikti bir kac krre cok ayiptr soylemesi brraber girdik bende ona uygulamali gosterdim yani bak burasi bizim alanimiz rahatliyoruz oyle diye diye masallah 1 haftda ogrendi benim inatci kizim ogrendiyse senin ki hayli hayli ogrenir beraber girun tuvalate korkusunu yensin 15 dk ve 30 dk bir surekli gotrun en az 3 gunde kendi bikiyor 1 haftada gece bezlenmesi bitiyor eger baslayacaksan bez takma sakin

Aynen kuzum doktir dogru demis kuzim 4 yasina girmeden ogren 1 haftada ama neler neler cektim bu cizgi filmler gibi tuvalet egitimleri oluyor bir kac kere actim onu izlettim heveslendi cisini soyluyordu ama yarim satt olmadan saliyordu soylemeyinve kiziyodum onu astik ama kaka sorunu cikti bir kac krre cok ayiptr soylemesi brraber girdik bende ona uygulamali gosterdim yani bak burasi bizim alanimiz rahatliyoruz oyle diye diye masallah 1 haftda ogrendi benim inatci kizim ogrendiyse senin ki hayli hayli ogrenir beraber girun tuvalate korkusunu yensin 15 dk ve 30 dk bir surekli gotrun en az 3 gunde kendi bikiyor 1 haftada gece bezlenmesi bitiyor eger baslayacaksan bez takma sakin
Ne zaman baslayayım inanın bende bilmiyorum konu ne zaman tuvalet olsa konuyu hemen değiştiriyo ben tuvalete gitmem deyip arkasını dönüp gidiyor ya sabır diyorum ama 3 yasını martta doldurdu ne zaman baslayım bilemiyorum iyice kafam karıstı hele Bi ramazanı atlatayım bari belki bayramdan sonra baslarım napayım ayrıca hayırlı ramazanlar dilerim

Ne zaman baslayayım inanın bende bilmiyorum konu ne zaman tuvalet olsa konuyu hemen değiştiriyo ben tuvalete gitmem deyip arkasını dönüp gidiyor ya sabır diyorum ama 3 yasını martta doldurdu ne zaman baslayım bilemiyorum iyice kafam karıstı hele Bi ramazanı atlatayım bari belki bayramdan sonra baslarım napayım ayrıca hayırlı ramazanlar dilerim
Vallah kuzim acaba sevdigi cizgi karekterlerin resimlerini tuvalete yapistrdan orayi eglenceye cevirsen

Anne hazır değilse çocuk asla hazır değil. Önce buna karar verin. Destekleyici şeyler söyleyin, çok sabırlı ve sakin olmanız lazım. Kaçırdığı zaman kızmayın. Lazımlığa yapınca da abartılı sevinç gösterilerinden kaçının. Çocuğun gözünde büyük bir olaya dönüşür. En fazla alkış veya çak işareti yapın..

Bezi çıkarın ve direk pamuklu külot giydirin. Alıştırma külodu emiciliği yüzünden bez hissi veriyor. O ıslaklıktan rahatsız olmalı.

Ben bir şey vadetmemiştim ödül olarak ama babaannesi konuşurken kakayı da yaparsa kocaman kamyon alacağını söyledi. Oğlum kamyon delisi de :))
Arada oturmak istemedikçe bunu öne sürdük. 4.gün bu gazla oturdu ve büyüğünü de yaptı.

Biraz önce bir konuya yorum yazdım sizin için de alıntıyayım..

Temmuz 2016 doğumlu oğluma 5 Mayıs'ta tuvalet alışkanlığı kazandırmak için başladık.
Öncesinde de 2-3 defa bezini çıkarmıştım ama hem o hem de ben hazır olmadığımı farkedip devam ettiremedim. Havalar da soğuktu vs.

1.gün: Sabah uyanıp kaka yaptıktan sonra bezini çıkardım ve artık bez bağlamayacağımızı büyüdüğünü falan anlattım.
Gün içinde defalarca sordum, takip ettim. Yeri geldi sordukça bıktı kaçtı yeri geldi sakince oturdu.
Çokca alta kaçırmalı ilk günün akşamında kısmen tutup kalanını lazımlığa yaparak gelişme kaydetti. Ki bu yine benim odaya kaçma girişiminde takibim ile böyle oldu :KK48:

1.gece: Nasıl uyandırıp işeteceğim derken sabah altını ıslatmadığını farkettim.
Gece uyandırmak istedim uyku sersemi ağladı yapmadı ben de geri yatırdım. Sabahları bezi hep ıslak olurdu. Yapardı yani bilirim ama bir günde bilinç oluşmuş resmen.
Gece için alıştırma külodu giydirmiştim ama sabah kuru kalktı.

2.gün: Ben işteyken görevi babaannesi devraldı. Onun anlattığına göre ilk günün benzeri oldu. Kakayı da saklanarak altına yaptı. 4.güne kadar da böyle devam etti.
Çişini kısmen kaçırarak 2.günde söylerken, kakayı anca 4. günde lazımlığa yaptı.

2.gece: Geceleri kuru. Lazımlığa da yapmıyor uyumak istiyordu. Ben çalıştığım için bez bağlıyordum. Gündüz öğrenince gece de çıkarırım diyordum ama geceyi daha çabuk çözdü. :KK48: Bağlamıyorum artık..

Şu an 11.gündeyiz. Hala çişini bir damla kaçırarak söylüyor. Yani takip gerekiyor. Oynarken son anda aklına geliyor.
Ama benim korktuğum kadar olmadı. Halıları kaldırmam gerekmedi mesela. :KK45:

Geçen yaz 2 yaşındaydı ama hiç hazır değildi. Şu an daha bilinçli olduğu için tam zamanıymış diyorum.
Doktor da "2 buçuk yaşını geçsin daha kolay hakim olur kaslarına" demişti..

Merhaba
Hemşireyim bilgi vermek istedim çocuğunuzun hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Islak bezden rahatsız olduğunu belirtmesi lazım. Kakası geldiğinde kapı arkası vb. yerlerde saklanarak yapmaya başlaması lazım ki hazır olduğunu anlayabilesiniz. Eğer bu davranışları yapmiyorsa sakın zorlamayin. İleride kişiliği üzerine büyük problemlere neden olursunuz.

Kolaylıklar dilerim
gecen 2 ay önce götürdüm 3 yasına girmesine bişey kalmadı hala beztakıyoz dedim derdimi anlattım oda bana cocuk hazır değil daha size belli eder bunu zorlayarak korkutarak sakın yapmayın kimi cocuk 3 yasından sonra da öğrenebilir kendi halıne bırakın dedi bende 2 ay daha bekledim işte ama cocuk ta hala tık yok tuvalete arada götürüyom aklına yer etsin diye oyun oynamaya gelıyor tuvalete yapmam diyor bende ne zaman baslıcam wc eğitimine ne yapcam bilemiyorum onun Kendi istemesini mi beklıyım yada Baska bir pedagoga götüreyimmi
. Çocuğunuz

Merhaba
Hemşireyim bilgi vermek istedim çocuğunuzun hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Islak bezden rahatsız olduğunu belirtmesi lazım. Kakası geldiğinde kapı arkası vb. yerlerde saklanarak yapmaya başlaması lazım ki hazır olduğunu anlayabilesiniz. Eğer bu davranışları yapmiyorsa sakın zorlamayin. İleride kişiliği üzerine büyük problemlere neden olursunuz.

Kolaylıklar dilerim

. Çocuğunuz
Merhaba verdiğiniz bilgi için teşekkürler zaten Bende bıraktım kendi haline 3 yasını gecti diye ısrarla ogrensin artık dıyodum kendi hazır oldugun da artık napalım elbet ogrencek bir gun 🥰

Back
X