Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

tanem2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2019
13
-5
1
Merhaba,
Kızım yakında 24 aylık olacak. Tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Konu hakkında tecrübesi olan anneler tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim. Bu süreci en kolay nasıl atlatabiliriz acaba?
Teşekkürler

Benim kızımda 26 aylık şuan bezi altından çıkardım sürekli soruyorum çiş var mı diye lazımlıkta almadık alaturka wc nasıl yaptırıcam bi fikrimde yok 🤔🤕🤕🤕

Bezi çıkardıysanız bir daha takmamalısınız. Kimisine göre gece bez koyulmalı ama bence bu sadece yatağın kirlenmemesi için söyleniyor. Alez ve alıştırma kilotları sorunu çözüyor.
Sabır, SABIR, SABIR, SABIR...
Sık sık tuvalete götürmeniz gerekiyor. Onun size haber vermesini beklemeyin. Öyle bir alışkanlığı yok çünkü. Genel olarak 1hafta süreceğini düşünün.
Eğer çocuğunuz henüz hazır değilse çok daha uzun sürer.
Ben külot giydirmeden önce her bez değiştirişte klozete oturtup tuvalet kavramını öğrettim. Sonra baktım biriktirmeyi, tutmayı öğrenmiş (idrarını yapmaya başladı tuvalete ki giderek yaptığı idrar miktarı arttı)
Sonra bezini çıkarttım, alıştırma külotu giydirdim. Sık sık sordum, tuvalete götürdüm. Klozetten korkmadığı için bu yönde sorun yaşamadık.
Sabırla kolaylıklar dilerim. 😃

merhaba bizim tuvalet korkumuz vardı ( pedegog yardımı aldık ) buna rağmen birkaçgün klozate götürdüm boş boş oturdu kalkıncada olduğu yere yaptı , daha sonra evdeki halıları kaldırdık ve sık sık sordum bez takmayıncada hoşuna gitti 2 günde alıştı ,

Kendini ifade edebiliyor mu.? Çiş kaka ne demek biliyor mu ona göre başlarsınız.

Bizde tam 24 ay bir günlükken başlamıştık :)

1 ay once, kizim tam 24 aylikken basladik. 15 gun once sesli sarkili bi lazimlik aldim. Oyuncak sanmasin diye bu banyoda duracak dedim. Kutuyu da banyoda actim. Burasi benim tuvaletim bu da senin diye sik sik soyledim. Ben daha beklicektim ama bezi takmak istemedi bi sure sonra.
Tamam dedim gel o zaman kulot giyiyoruz. Cok bunaltmadan arada sordum cis kaka var mi diye. 1 ay oldu, arada tatile gittik. Arada hala kucuk kacaklar oluyo ama iyi gidiyoruz bence. Gece hic baglamadim. 2 kez yapti gece. Tam ogrenmeleri 6 ayi bulabiliyormus. Sabirla devam ediyoruz.

Back
X