Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.538
15.760
248
Selam arkadaşlar, çıldırma noktasına geldim lütfen yardım edin. Oğlum birkaç aya üç yaşına girecek.Tuvalet eğitimine hiçbir şekilde yanaşmıyor.Saatlerce altını değiştirmesem rahatsız olmaz.Defalarca kez klozete oturttum aparat aldım eğitici kitap aldım yok yok yok bir santim yol kat edemedik.Az önce kakasını yapmış bi güzel de etrafa bulamış. Konuşuyo her türlü derdini anlatıyo ama daha kakasını yaptığı zaman bile söylemeye yanaşmıyo.Pedagoga götürmeli miyim sizce bu bi tepki mi yani oturup yarım saat sohbet bile eder ama çiş kaka konusuna asla yanaşmıyo zaten eğitime başlamak için gerekli sinyallerin hiçbirini de göstermedi şimdiye kadar napmalıyım tecrübeli bilen birileri varsa lütfen yardımcı olsun sinirimden artık oturdum ağladım az önce.

Benzer şeyleri yaşadım. 2 yaş 9 aylıkken denedim. Bir arpa boyu yol katedemedim. Ama sonra 3 yaşını geçince kendi isteğiyle çok kısa sürede eğitim aldı.

Yani diyeceğim çocuktaki sinyalleri takip etmek, hazır olmadığında zorlayarak kendimizi ve çocuğu yormamak gerekiyor. Nasıl ki her çocuk farklı zamanda yürür konuşur. Bu da öyle. Kimseyle kıyaslamayın.
Biraz daha bekleyin. Çocuğunuz hazır olduğunda başlarsınız tekrar.

Ahhh ahhh Şubat ta üç olacak ikiz ogullar.

Birine başladık egitime sürekli altına kaka yapıyor. Cise alıştı söylemiyor ben götürünce yapıyor. (günde bir iki kez çiş yapıyor altına.) Ama kakaya alismiyor. Sürekli kıyafet yıkıyorum.

Diğeri daha beter klozet, lazimlik istemiyor. Çok güzel kilot aldım. Hadi bezi bırak bunu giy diyorum. Hayır diyor. Tuvalete bile girmiyor. Bezi seviyor musun diyorum evet diyor. :deli:

Her çocuğun kendi doğası var. Bırakın alışır elbet.
Kızım altı yaşında o hemen alışmıştı.

En zor kısım bu kısım sanırım:KK43:
Allah kolaylık versin.

Burada okumuştum sanırım. Çocuğu alışverişe çıkarıp sevdiği iç çamaşırlarını aldırmış anne.
Çocuk da çok sevdiği için onu kirletmek istemeyip tuvaletini söylemeye başlamıştı.
Baya şanslıymış o anne :)

Hazır olmadığı zamanda fazla zorlamışsınız çocuğu muhtemelen, tepki gösteriyor. Tuvalet eğitimi konusunu tamamen rafa kaldırmanız gerekiyor bir süre. Hazır olduğunda belli edecektir zaten. Çişini kakasını yapmayı öğrenmeyen çocuk yok. Bu kadar üzerlerine gitmeyin bebelerin.

Bence biraz daha bekleyin. Daha yeni yeni zamanı geliyor. Her çocuk da bir olmuyor. Geç kalmış sayılmazsınız. Zamanla kendiliğinden öğrenmek isteyecektir.

Bu arada tuvalet eğitimini tamamen rafa kaldırmayın. Çok rahat ya da çok baskıcı bir yapı cocukta istenilen davranışı kazandırmaz. Genellikle anneyi yaparken izlemesi grektiği söylenir

Benzer şeyleri yaşadım. 2 yaş 9 aylıkken denedim. Bir arpa boyu yol katedemedim. Ama sonra 3 yaşını geçince kendi isteğiyle çok kısa sürede eğitim aldı.

Yani diyeceğim çocuktaki sinyalleri takip etmek, hazır olmadığında zorlayarak kendimizi ve çocuğu yormamak gerekiyor. Nasıl ki her çocuk farklı zamanda yürür konuşur. Bu da öyle. Kimseyle kıyaslamayın.
Biraz daha bekleyin. Çocuğunuz hazır olduğunda başlarsınız tekrar.
Ahhh ahhh Şubat ta üç olacak ikiz ogullar.

Birine başladık egitime sürekli altına kaka yapıyor. Cise alıştı söylemiyor ben götürünce yapıyor. (günde bir iki kez çiş yapıyor altına.) Ama kakaya alismiyor. Sürekli kıyafet yıkıyorum.

Diğeri daha beter klozet, lazimlik istemiyor. Çok güzel kilot aldım. Hadi bezi bırak bunu giy diyorum. Hayır diyor. Tuvalete bile girmiyor. Bezi seviyor musun diyorum evet diyor. :deli:

Her çocuğun kendi doğası var. Bırakın alışır elbet.
Kızım altı yaşında o hemen alışmıştı.

orası öyle tabi de çocuklar ortalama 2-3 yaşında öğrendiği için acaba bi hata mı yapıyorum ya da çocuğumda bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyor insan.Bir de bu dönemin çok uzamasının sağlıklı olmadığını duymuştum, benim bir akrabamın çocuğu zamanında öğrenemedi çocuk 13 yaşında hala altına yapıyor çişini.Annesinin yaşadıklarını tahmin edebilirsiniz, kadın artık delirdi her gün yorgan nevresim yıkamaktan çamaşır makineleri bozuldu düşünün.

orası öyle tabi de çocuklar ortalama 2-3 yaşında öğrendiği için acaba bi hata mı yapıyorum ya da çocuğumda bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyor insan.Bir de bu dönemin çok uzamasının sağlıklı olmadığını duymuştum, benim bir akrabamın çocuğu zamanında öğrenemedi çocuk 13 yaşında hala altına yapıyor çişini.Annesinin yaşadıklarını tahmin edebilirsiniz, kadın artık delirdi her gün yorgan nevresim yıkamaktan çamaşır makineleri bozuldu düşünün.
İşin doğrusunu uzmanı bilir ama 13 yaşında altına yapmasıyla tuvalet eğitiminin bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bunun bir sürü sebebi var. Ha verilen yanlış tuvalet eğitiminin de bir sürü olumsuz etkileşimi var. Ama anne öğretmedi diye 13 yaşındaki çocuk altına yapmaz.

Zorlamayın öncelikle. Oğlum 3 yaşı bir ay geçince kendi istedi on günde bitirdik bu işi. Çocuk istemeden hazır olmadan yapmak zarar veriyor çocuğa.
Bizimkinin doktoru kas gelişimi her çocukta üç yaştan önce hazır olmaz dedi. Belirtisi de hoplayarak alçak yerlerden inebilmesi, bir adım atıp iki bacağını aynı basamakta birleştirip inerler ya öyle değil de bizim gibi bir ayak ata ata merdiven inebilmesi ve en önemlsii de haftada en azından bir iki gece kuru uyanması derdi. Ki gerçekten de önce kuru kalktı sonra kendi isteğiyle hazır oldu.
Biz lazımlığa oturup ilk kakasını yaptığında tekerlemeli bir şarkı söylemiştik adıyla uyumlu ve bir çıkartma vermiştik. Çıkartmalar o rafı doldurunca oyuncak alacağız her çiş yada kaka bi çıkartma demiştik, işe yaramıştı.
Ama o da istekliydi ve sinyali vermişti.
Doktor sinyalsiz zorla yapılan tuvalet eğitiminin çocukta cimrilikten tutun kabızlığa varana kadar pek çok soruna sebep olabileceğini bu nedenle acele etmemiz gerektiğini sabırla onu beklememizi söylemişti.

Öncelikle çoğunluğun aksine ertlemenizi tavsiye etmem çocuk zaten neredeyse üç yaşına gelmiş.Bu işin kritik dönemini kaçırmadan alıştırmaya çalışın. Ayrıca çocuklar ilk başta klozetten korkuyorlar. Evinizde varsa normal tuvaletin kenarına çocuğun çişi yada kakayı görebileceği bir yere yaptırın. Yada en azından çişini banyoda yaptırıp korkulacak bişey olmadığını gösterin. Kendiniz klozeti kullanıyor gibi oturup sizi izlemesine izin verin yani çocuk bunun insani bir ihtiyaç, herkesin yaptığı birşey olduğunu öğrensin. Kendiniz tuvalete gittiğiniz zaman çocuğa kısa bi bilgilendirme de yapabilirsiniz "çişimi yapmaya gidiyorum" şeklinde. En temel nokta normal olanın çişi tuvalete yapmak olduğunu öğrenmesi

13 yaşında çocuğun altına yapmasının sebebinin tuvalet eğitimi olma ihtimali çok düşük. Öyleyse bile annenin aşırı baskıcı, hazır olmayan çocuğu zorlayan tutumundan kaynaklanmıştır. Bir doktora götürselermiş ya çocuğu.

Öncelikle çoğunluğun aksine ertlemenizi tavsiye etmem çocuk zaten neredeyse üç yaşına gelmiş.Bu işin kritik dönemini kaçırmadan alıştırmaya çalışın. Ayrıca çocuklar ilk başta klozetten korkuyorlar. Evinizde varsa normal tuvaletin kenarına çocuğun çişi yada kakayı görebileceği bir yere yaptırın. Yada en azından çişini banyoda yaptırıp korkulacak bişey olmadığını gösterin. Kendiniz klozeti kullanıyor gibi oturup sizi izlemesine izin verin yani çocuk bunun insani bir ihtiyaç, herkesin yaptığı birşey olduğunu öğrensin. Kendiniz tuvalete gittiğiniz zaman çocuğa kısa bi bilgilendirme de yapabilirsiniz "çişimi yapmaya gidiyorum" şeklinde. En temel nokta normal olanın çişi tuvalete yapmak olduğunu öğrenmesi

En zor kısım bu kısım sanırım:KK43:
Allah kolaylık versin.

Burada okumuştum sanırım. Çocuğu alışverişe çıkarıp sevdiği iç çamaşırlarını aldırmış anne.
Çocuk da çok sevdiği için onu kirletmek istemeyip tuvaletini söylemeye başlamıştı.
Buna katılıyorum bende kızıma tuvalet eğitimi veriyorm iç çamaşırları aldık gerçekten kirlensin istemiyolar daha özen gösteriyorlar oyına dalmadıkça altına yapmamaya gayret ediyor. Güzel bir ilerleme bence yeni iç çamaşırı almak

Oğlum 2,5 yaşında iken tuvalet eğitimini denedim. Asla ne lazımlığa, ne de tuvalete oturdu. Ağlayarak götürüyordum. 3 gün denedim her seferinde ağlayınca bıraktım. 3 ay sonra yeniden denedim. Her çişini yaptığında çıkartma yapıştırdık duvara. Çişini söylemeye alıştı. Fakat kakayı inatla altına yapıyordu. Söylemek istiyorum ama tutamıyorum diyordu. Külot bezlerden giydirdim ben de. Onlara da külot dedim ama bez olduğunu söylemedim. 1 ay sonra kakaya da alıştı. Yani üzülmeyin, çocuğu da sıkmayın. Biraz ara verip tekrar deneyin.

Zorlamayım bence her cocugun farklı bı donemı var baglayın bezı ben tuvalet egıtımınde cocuk hazır oldugu zaman yapılmasından yanayım. Onlar zaten zamanı gelınce bellı edıyor benım cocuklarımda 3 yasında basladılar hatya kızım 3 bucuga yakındı. Kendılerı artık bez ısyemedıklerını soyluyor lar zamanı gelınce. Bazı cocullar tuvalettenn yada kakasından korktugu ıcın zamana ıhtoyacı oluyor

Back
X