Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esmermelek86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
194
6
118
İstanbul
arkadaşlar kızım 25 aylık bezden ksmek istiyorum ama bazen oturaga yapıyor bazende altına yapıp çiş yaptım diyor çok akıllı ama yakalayamıyoruz tam geldiğinde fark ediyor altına yapmış oluyor çok ugrasamıyorum 36 haftalık hamileyim.acaba dogumdan sonrayamı bıraksam 2 çocugun bez masrafı bir hayli fazla olur kesmem de lazım kızımı kaldım arada valla.ve geceleri kızım biberonla süt içiyor bu nedenle gece de çok fazla işiyor.yani bezi dolu oluyor sabahları ne yapsam ki acaba.:59:

canım bence kızının tuvalet eğitimi için zamanı gelmiş fazla bekleme derim yoksa inatlaşma dönemine giriyorlar bırkaç gun dene ama asla bezini bağlama oturaga oturmasını soyle uygun bır dılle ve her çış yaptığında çok mutlu olduğunu ifade et onu sevdiği şeylerle ödüllendir ama fazlada abartmadan tabi inan korktuğun kadar zor olmayacak bende kızımı sizinki kadarken alıstırdım ılk gun zorlandık olmayacak dedım nerdeyse vazgecıyordum ıkını gun daha kolay oldu derken 3.gun çişini kendi yapıp bana haber vermeye başladı hiç korkmayın ufak kazalar olacak tabi ama deneyın bence cocuklar cok cabuk oğreniyorlar

anladım cnm deneyecegim ama tabi bir tereddütümde kış mevsimi ya sadece oturdugumuz odada soba yanıyor sıcak banyo mutfak bölümü soguk altına isediğinde mecbur banyoda poposunu yıkıyorum üşütür diye korkuyorum sıcak suyla yıkıyorum tabiki ama.

benim oglumda henuz 14.5 aylik ve 29 haftalik hamisim fisher price neseli tuvaletlerden aldim erken biliyorum ama denemeye baslayacagim banyomuz soguk ondan mi bilmiyorum oturmak istemedi ilk gun napsam bilmiyorum zorlamadan usutmeden nasil olacakk???????

cnm zaten 14.5 aylık bana kalırsa sen ilkbahara kadar bekle en azından mart ayı çıksa bari çocuklarımız üsümesin.hamileykende ayrı bir zor oluyor allah kurtarsın cümlemizi.

Son düzenleme:
benim oglumda henuz 14.5 aylik ve 29 haftalik hamisim fisher price neseli tuvaletlerden aldim erken biliyorum ama denemeye baslayacagim banyomuz soguk ondan mi bilmiyorum oturmak istemedi ilk gun napsam bilmiyorum zorlamadan usutmeden nasil olacakk???????

canım bence sizin için çok erken.
sıkıntı yapma kendine bu kadar acele etme.
tuvalet eğitimine erken başlamak veya çok geç kalmak çocuğun psikolojisinde çok etkilidir.
2 yaşını bekle bence.
ondan sonra baktın çişim var diye söylüyor veya
çişini kakasını gizlenerek ayrı bi yerde yapıyor
yada bezini çıkarmak istiyor
işte o zaman hazırdır tuvalet eğitimine.

merhaba konu açmak istemedm benm kızımda 21 aylık 2 gün oldu başladk henüz bezini çıkarmadım ben soruyom arada var dio oturağa yapıyo aradada bezine yapıyor vede gece süt içiyo bezi dolu kalkıyor kakasını söylemiyor daha yeni olduğu için pes etmiyim dimi normel mi ilk günler böyle olması yarın bezini takmıyım alıştrma külotu giydirmeyi düşünüyom umarım başarırız

Oğlum 28 aylık oldu ve ben halen fırsat bulupta tuvalet eğitimi veremedim. çalışınca çok zor oluyor. Oğlumunda öğrenmeye niyeti yok gibi. Kapasitesi müsait. Herşeyi anlıyor. Canı isteyince bazen tuvalete gidiyor. Ama normalde kakasını yapınca bile söylemiyor.tuvaletten hoşlanmıyor. Napıcam bilmiyorum. özellikle bunun için izin alıcam. Umarım oğlumu tuvalete alıştırabilirim.

Back
X