- 13 Aralık 2013
- 524
- 286
- 123
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar iyi geceler.3 yaşınd bir oğlum var ve 3 gündür tuvalet eğitimi için ugrasıyoruz.Açıkcası çokta iyi gitmiyor 15 dk bi tuvalete gidiyoruz,ikisinde yapsa üçünde altına yapıyor,yapsada söylemiyor.Tecrübeli anneler bebeginiz kaç gün de alıştı tuvalete.
Çok tesekkur ederim.Ödül sistemi yaptım.Çişini yaptıgında ödül veriyorum. Yorucu bi sürermiş.tuvalet egitimi zaman ve sabir gerektiren bir surec.
nasil ki yurumeyi duse duse ogreniyor cocuklar; ayni sey bu surecte de gecerli. gun icinde altini kapamayin. bir yildiz cizelgesi yapin ve her defasinda tuvalete gitmeyi basardiginda bir yildiz ekleyin bu cizelgeye. benim oglum yildiz almaya cok merakliydi, biz boyle gecirdik o sureci.
yorucu evet ama hayatta her seye boyle yorucu sureclerle adim atiyoruz. biz kendimiz de. eger bu gercegi unutmazsak sabrimiz daha daim olacaktir.Çok tesekkur ederim.Ödül sistemi yaptım.Çişini yaptıgında ödül veriyorum. Yorucu bi sürermiş.
Oglum çok su içiyor bu yüzden en fazla 30 dk tutuyor.Bu durum da daha yorucu bide hiç kimse olmadığından ev işleri ile daha çok yoruldum galiba.Şimdi uyutmaya uğraşıyorum ve üç defa tuvalete gittik.Uyumadı daha.aceleye gerek yok
bir hafta bile olmamış daha
bir de sık sık tuvalete götürürseniz tam dolma hissi oluşmaz
bir kaç kez çok sıkışsın ve kaçırsın ki ne kadar tutabildiğini, sınırını öğrensin
İnşallah canım en azından okula giden hiç bir çocuk bezli degil.Motive etmeye çalışıyorum böyle.Bendede vat aynı sıkıntı kıxım 2,5 yaşında yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum sıkıntı yapma bence er yada geç öğrenicekler..
Yok kızmıyorum ola bilir annecim kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Aslında bir ay önce,bezine hiç yapmıyor du çişim geldi deyip bezi çıkarıp tuvalete gidiyorduk.Ancak hastalandı çok kötü ve unuttu tekrar alışması zaman alıcak galiba.istemiyorsa zorlamayin , zamana birakin biraz
hazir oldugunda bezi çikartiop atiyor kendisi
4 yasina kdr yolu var bez masrafi belimizi bukdu demezsen :)
ne istiyrsan yap ama bu konuda zorlama kizma sesini yuksetlme ogluna , ilerde bu sebpden çok daha buyuk sorunlariniz olabilir
han bide ben ogluma banyo yaptirirken çisini yaptiriyordum , çok kolay olmustu bezi birakmasi
yani banyoda çisini yap oglum diyordum yapiyordu biliyordu çisin noldugunu :)
tabi bunu çok kuçukkken basladim soylemye 28 aylikkende bezi birakmisti
Çok sağolun kolay geçer umarım.Allah kolaylik versin benim oglum daha bir yasinda daha baslamadik tabi tuvalet egitini ile. Ama yigenimde gördüm ki zorla olmuyor hani altina kacirmasi normal. Yigenimde kendisi hazir oldugunda birdaha bez takmak istemedi tiksindi ve kendiliginden söyledi tuvaleti gelince bir kac hafta boyunca bezini cikartmisdilar o sürec de altina yapiyordu ara sira ama iki hafta sürmedi kendi tuvalete gitmeye basladi. Tabi her cocuk farkli. Allah sabir versin
Birazda kolaylarına geliyor sanırım benim kızım alıştırma kilotlarını sakladı ewde bezlesin beni diye.İnşallah canım en azından okula giden hiç bir çocuk bezli degil.Motive etmeye çalışıyorum böyle.
İnşallah canım en azından okula giden hiç bir çocuk bezli degil.Motive etmeye çalışıyorum böyle.
Bendede vat aynı sıkıntı kıxım 2,5 yaşında yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum sıkıntı yapma bence er yada geç öğrenicekler..
etrafinda tuvalete giden çocuk varsa gorse iyi olurdu illa içeri girmesine gerek yok yaptigini bilse yeter :)Yok kızmıyorum ola bilir annecim kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Aslında bir ay önce,bezine hiç yapmıyor du çişim geldi deyip bezi çıkarıp tuvalete gidiyorduk.Ancak hastalandı çok kötü ve unuttu tekrar alışması zaman alıcak galiba.
Yok pes etmek istemiyorum,kafası karışır iyice.Birazda kolaylarına geliyor sanırım benim kızım alıştırma kilotlarını sakladı ewde bezlesin beni diye.
Stres yapma ama eğitime devam et beynine işleyecek sonunda öğrenicek hazır olduğunda..
Birbuçuk ay boyunca tuvaletini düzenli yaptığında alıştı deniliyor.Kızlar iyi geceler.3 yaşınd bir oğlum var ve 3 gündür tuvalet eğitimi için ugrasıyoruz.Açıkcası çokta iyi gitmiyor 15 dk bi tuvalete gidiyoruz,ikisinde yapsa üçünde altına yapıyor,yapsada söylemiyor.Tecrübeli anneler bebeginiz kaç gün de alıştı tuvalete.
Öyle hefes etti bakalım kaç gün sürecek.Kimseye de gidemiyorum evleri kirlenir bişey olursa diye.etrafinda tuvalete giden çocuk varsa gorse iyi olurdu illa içeri girmesine gerek yok yaptigini bilse yeter :)
Oglum çok su içiyor bu yüzden en fazla 30 dk tutuyor.Bu durum da daha yorucu bide hiç kimse olmadığından ev işleri ile daha çok yoruldum galiba.Şimdi uyutmaya uğraşıyorum ve üç defa tuvalete gittik.Uyumadı daha.
Öyle hefes etti bakalım kaç gün sürecek.Kimseye de gidemiyorum evleri kirlenir bişey olursa diye.
Kızmıyorum kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Arada böyle kazalar olur diyorumBirbuçuk ay boyunca tuvaletini düzenli yaptığında alıştı deniliyor.
Birkaç günde kurtulmayı bekleme..
Kolay birşey değil bebegin için bu süreç.
İki asama var: (1) tuvaletini bırakmayı öğrenme (2) tuvaletini tutmayı öğrenme
Sabirli ol.
İlk hedefin bebeğinin tuvaleti geldiğinde bırakmasına teşvik etmek. Daha sonra tuvalete bırakmaya teşvik etmek. Son asama tuvaleti geldiğinde tuvalete oturana kadar tutmayı öğrenmesini beklemek.
Sadece sabırlı olmalısın..
Sakin yavrunun güvenini kaybetme..
Tuvaletini altına, haliya vs yapınca ona kızma. Ben de bazen tutamiyorum, olsun annecim vs gibi hep yapıcı ol.
Kolay gelsin.