• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi:((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Tolganaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
524
286
123
35
Kızlar iyi geceler.3 yaşınd bir oğlum var ve 3 gündür tuvalet eğitimi için ugrasıyoruz.Açıkcası çokta iyi gitmiyor 15 dk bi tuvalete gidiyoruz,ikisinde yapsa üçünde altına yapıyor,yapsada söylemiyor.Tecrübeli anneler bebeginiz kaç gün de alıştı tuvalete.

Kızlar iyi geceler.3 yaşınd bir oğlum var ve 3 gündür tuvalet eğitimi için ugrasıyoruz.Açıkcası çokta iyi gitmiyor 15 dk bi tuvalete gidiyoruz,ikisinde yapsa üçünde altına yapıyor,yapsada söylemiyor.Tecrübeli anneler bebeginiz kaç gün de alıştı tuvalete.

tuvalet egitimi zaman ve sabir gerektiren bir surec.
nasil ki yurumeyi duse duse ogreniyor cocuklar; ayni sey bu surecte de gecerli. gun icinde altini kapamayin. bir yildiz cizelgesi yapin ve her defasinda tuvalete gitmeyi basardiginda bir yildiz ekleyin bu cizelgeye. benim oglum yildiz almaya cok merakliydi, biz boyle gecirdik o sureci.

tuvalet egitimi zaman ve sabir gerektiren bir surec.
nasil ki yurumeyi duse duse ogreniyor cocuklar; ayni sey bu surecte de gecerli. gun icinde altini kapamayin. bir yildiz cizelgesi yapin ve her defasinda tuvalete gitmeyi basardiginda bir yildiz ekleyin bu cizelgeye. benim oglum yildiz almaya cok merakliydi, biz boyle gecirdik o sureci.
Çok tesekkur ederim.Ödül sistemi yaptım.Çişini yaptıgında ödül veriyorum. Yorucu bi sürermiş.

Çok tesekkur ederim.Ödül sistemi yaptım.Çişini yaptıgında ödül veriyorum. Yorucu bi sürermiş.
yorucu evet ama hayatta her seye boyle yorucu sureclerle adim atiyoruz. biz kendimiz de. eger bu gercegi unutmazsak sabrimiz daha daim olacaktir.

aceleye gerek yok

bir hafta bile olmamış daha

bir de sık sık tuvalete götürürseniz tam dolma hissi oluşmaz

bir kaç kez çok sıkışsın ve kaçırsın ki ne kadar tutabildiğini, sınırını öğrensin

Allah kolaylik versin benim oglum daha bir yasinda daha baslamadik tabi tuvalet egitini ile. Ama yigenimde gördüm ki zorla olmuyor hani altina kacirmasi normal. Yigenimde kendisi hazir oldugunda birdaha bez takmak istemedi tiksindi ve kendiliginden söyledi tuvaleti gelince bir kac hafta boyunca bezini cikartmisdilar o sürec de altina yapiyordu ara sira ama iki hafta sürmedi kendi tuvalete gitmeye basladi. Tabi her cocuk farkli. Allah sabir versin

Bendede vat aynı sıkıntı kıxım 2,5 yaşında yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum sıkıntı yapma bence er yada geç öğrenicekler..

istemiyorsa zorlamayin , zamana birakin biraz
hazir oldugunda bezi çikartiop atiyor kendisi
4 yasina kdr yolu var bez masrafi belimizi bukdu demezsen :)
ne istiyrsan yap ama bu konuda zorlama kizma sesini yuksetlme ogluna , ilerde bu sebpden çok daha buyuk sorunlariniz olabilir

han bide ben ogluma banyo yaptirirken çisini yaptiriyordum , çok kolay olmustu bezi birakmasi
yani banyoda çisini yap oglum diyordum yapiyordu biliyordu çisin noldugunu :)
tabi bunu çok kuçukkken basladim soylemye 28 aylikkende bezi birakmisti

aceleye gerek yok

bir hafta bile olmamış daha

bir de sık sık tuvalete götürürseniz tam dolma hissi oluşmaz

bir kaç kez çok sıkışsın ve kaçırsın ki ne kadar tutabildiğini, sınırını öğrensin
Oglum çok su içiyor bu yüzden en fazla 30 dk tutuyor.Bu durum da daha yorucu bide hiç kimse olmadığından ev işleri ile daha çok yoruldum galiba.Şimdi uyutmaya uğraşıyorum ve üç defa tuvalete gittik.Uyumadı daha.

istemiyorsa zorlamayin , zamana birakin biraz
hazir oldugunda bezi çikartiop atiyor kendisi
4 yasina kdr yolu var bez masrafi belimizi bukdu demezsen :)
ne istiyrsan yap ama bu konuda zorlama kizma sesini yuksetlme ogluna , ilerde bu sebpden çok daha buyuk sorunlariniz olabilir

han bide ben ogluma banyo yaptirirken çisini yaptiriyordum , çok kolay olmustu bezi birakmasi
yani banyoda çisini yap oglum diyordum yapiyordu biliyordu çisin noldugunu :)
tabi bunu çok kuçukkken basladim soylemye 28 aylikkende bezi birakmisti
Yok kızmıyorum ola bilir annecim kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Aslında bir ay önce,bezine hiç yapmıyor du çişim geldi deyip bezi çıkarıp tuvalete gidiyorduk.Ancak hastalandı çok kötü ve unuttu tekrar alışması zaman alıcak galiba.

İp
Allah kolaylik versin benim oglum daha bir yasinda daha baslamadik tabi tuvalet egitini ile. Ama yigenimde gördüm ki zorla olmuyor hani altina kacirmasi normal. Yigenimde kendisi hazir oldugunda birdaha bez takmak istemedi tiksindi ve kendiliginden söyledi tuvaleti gelince bir kac hafta boyunca bezini cikartmisdilar o sürec de altina yapiyordu ara sira ama iki hafta sürmedi kendi tuvalete gitmeye basladi. Tabi her cocuk farkli. Allah sabir versin
Çok sağolun kolay geçer umarım.

İnşallah canım en azından okula giden hiç bir çocuk bezli degil.Motive etmeye çalışıyorum böyle.
Birazda kolaylarına geliyor sanırım benim kızım alıştırma kilotlarını sakladı ewde bezlesin beni diye.
Stres yapma ama eğitime devam et beynine işleyecek sonunda öğrenicek hazır olduğunda..
İnşallah canım en azından okula giden hiç bir çocuk bezli degil.Motive etmeye çalışıyorum böyle.
Bendede vat aynı sıkıntı kıxım 2,5 yaşında yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum sıkıntı yapma bence er yada geç öğrenicekler..

Yok kızmıyorum ola bilir annecim kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Aslında bir ay önce,bezine hiç yapmıyor du çişim geldi deyip bezi çıkarıp tuvalete gidiyorduk.Ancak hastalandı çok kötü ve unuttu tekrar alışması zaman alıcak galiba.
etrafinda tuvalete giden çocuk varsa gorse iyi olurdu illa içeri girmesine gerek yok yaptigini bilse yeter :)

Birazda kolaylarına geliyor sanırım benim kızım alıştırma kilotlarını sakladı ewde bezlesin beni diye.
Stres yapma ama eğitime devam et beynine işleyecek sonunda öğrenicek hazır olduğunda..
Yok pes etmek istemiyorum,kafası karışır iyice.

Birbuçuk ay boyunca tuvaletini düzenli yaptığında alıştı deniliyor.
Birkaç günde kurtulmayı bekleme..
Kolay birşey değil bebegin için bu süreç.
İki asama var: (1) tuvaletini bırakmayı öğrenme (2) tuvaletini tutmayı öğrenme

Sabirli ol.
İlk hedefin bebeğinin tuvaleti geldiğinde bırakmasına teşvik etmek. Daha sonra tuvalete bırakmaya teşvik etmek. Son asama tuvaleti geldiğinde tuvalete oturana kadar tutmayı öğrenmesini beklemek.
Sadece sabırlı olmalısın..
Sakin yavrunun güvenini kaybetme..
Tuvaletini altına, haliya vs yapınca ona kızma. Ben de bazen tutamiyorum, olsun annecim vs gibi hep yapıcı ol.
Kolay gelsin.

Oglum çok su içiyor bu yüzden en fazla 30 dk tutuyor.Bu durum da daha yorucu bide hiç kimse olmadığından ev işleri ile daha çok yoruldum galiba.Şimdi uyutmaya uğraşıyorum ve üç defa tuvalete gittik.Uyumadı daha.

sabah kalktığında ondan önce uyanın ve bakın uyanmadan bezine yapmış mı

zira 3 yaş için 30 dakika az bir süre gibi

bir de itiraz etmezse çişini şişeye yaptırın

miktarını görün

30 dakikada yapıyor da ne kadar yapıyor diye

zira 3 yaşında daha fazla tutabilir gibi

her birey farklıdır tabii sabır ile alışır

Öyle hefes etti bakalım kaç gün sürecek.Kimseye de gidemiyorum evleri kirlenir bişey olursa diye.

sadece örnek olacak başka çocuk değil anne baba da önemli

sizinle hep birlikte ise baba daha önemli olabilir

akşam gelmiş baba ile oyun oynuyor

babası koşup tuvalete gitsin mesela

çişim geldiii diye bağırarak

yani bu çiş gelmesi ve tuvalete gitmek çocuğa özel değil, herkesin geliyor herkes yapıyor algısı oluşmalı

Birbuçuk ay boyunca tuvaletini düzenli yaptığında alıştı deniliyor.
Birkaç günde kurtulmayı bekleme..
Kolay birşey değil bebegin için bu süreç.
İki asama var: (1) tuvaletini bırakmayı öğrenme (2) tuvaletini tutmayı öğrenme

Sabirli ol.
İlk hedefin bebeğinin tuvaleti geldiğinde bırakmasına teşvik etmek. Daha sonra tuvalete bırakmaya teşvik etmek. Son asama tuvaleti geldiğinde tuvalete oturana kadar tutmayı öğrenmesini beklemek.
Sadece sabırlı olmalısın..
Sakin yavrunun güvenini kaybetme..
Tuvaletini altına, haliya vs yapınca ona kızma. Ben de bazen tutamiyorum, olsun annecim vs gibi hep yapıcı ol.
Kolay gelsin.
Kızmıyorum kaza olmuş.Bir daha ki sefere tuvalete yaparsın diyorum.Arada böyle kazalar olur diyorum

Back
X