Merhaba, öncelikle kolay gelsin gerçekten sabır istiyor, bizimki bezi bırakalı 2 ay olacak ama hala kaçaklar oluyor. Benim oğlum kreşe gittiği için süreç biraz daha rahat oldu. Bizimki de kesinlikle tuvalete oturmak istemiyordu, lazımlık hiç almadım. Kreşte arkadaşları birer birer bezi bırakınca sanırım heveslendi, öğretmeni de dil gelişimi iyi, fiziksel olarak hazır deyince başladık eğitime biz. En büyük artısı bizden önce öğretmeni onunla konuşmuştu, sen artık büyüdün, tuvalete yapabilirsin, artık külot giyeceksin diye.
Biz de akşam aaa bezden bir tane kalmış, başka bezimiz yok, bu gece son kez bağlayalım artık külot giyip tuvalete yap dedik. Biz 30 liralık merdivenli klozet adaptörü aldık. Renkli ve merdivenli olunca ilgisini çekiyor. Bir de erkek çocuk olduğu için ayakta yapabilir, ilk günler bizimki oturmak istemediği için ayakta da yaptı onun için de ilgisini çekecek plastik bir alçak tabure tarzı birşey aldık. Bir de tuvalete büyük bir kağıt yapıştırıp her tuvalete yaptığında bunun üzerine sticker yapıştırdı. Bu tarz motive edici birşey gerekiyormuş ama kesinlikle maddi olan dondurma alırım, araba alırım birşey olmamalı.
İlk gün kabus gibiydi çünkü yarım saatte bir kaçırıyordu. Kesinlikle bez külot tarzı birşey giydirilmemeli, o ıslaklığı hissettikçe tutmayı ve söylemeyi öğreniyor. Bu yüzden ilk günler misafirliğe gidilmemeli ve misafir kabul edilmemeli. Ben külot yetmediği için tekrar gidip aldım. Öğretmeni öncesinde bu alışverişe onunla çıkın dedi ama bizimki pek ilgilenmedi. Bir de altına yapsa bile mutlaka tuvalete oturtuluyor, bir iki damla yapsa bile motive oluyorlar. Kesinlikle azarlamak, surat asmak, kızmak yok. Her altına yaptığında tamam sorun değil ama tuvalete yapmanı istiyorum demek lazım.
Gece biz hiç tuvalete kaldırmadık, yaptıkça üstünü başını değiştirdik 2-3 gün sonra zaten söylemeye başlıyor ama hala biz de kaçaklar oluyor. Sıvı geçirmez alezin üstünü alt değiştirme örtüsü ile kapladık ve üstüne çarşaf serdik. Altına yapınca sadece çarşafı ve örtüleri yıkadık aleze bile bulaşmadı hiç.
Cumartesi günü başlamıştık, pazartesi günü hep tuvalete yapmış okulda salı günü de hep altına yapmış. Bu tarz gelgit yaşaması normalmiş.
Aklıma gelenler bunlar, sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin tekrar.