• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimimi o da ne?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

canemin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
46
20
98
Oğlum 1,5 yaşında iken tuvalet eğitimi vermek istedim 10 gün uğraştım ama olmadı,dolayısı ile tuvaleti ilerde nasıl öğretirim diye kara kara düşünüyordum,sizlerin yazılarını okuyordum,bu yaz 2,5 yaşına gelmemişti ki,bir gün spontane hava sıcak çıkarayım bezini bakalım ne olacak dedim,2 yaşında ki kuzenini bir kaç kere çiş yaparken gördü,2 gün boyunca da ben lazımlığa götürdüm,gece eğitimi ise hiç vermedim bu 2 gün gece de bezlemedim,bir gece bağırarak ağlamaya başladı anlamadım neden ağladığını,söylemiyorda,yatağın içinde dönüp duruyor,kalkıp evde dolaşıyor,bir türlü aklıma gelmedi,meğer çişi varmış tutuyormuş,gece eğitimide bitti şimdi hep kendi kalkıyor çişi gelince hala bu işin kendiliğinden bittiğine inanamıyorum :)

Oğlum 1,5 yaşında iken tuvalet eğitimi vermek istedim 10 gün uğraştım ama olmadı,dolayısı ile tuvaleti ilerde nasıl öğretirim diye kara kara düşünüyordum,sizlerin yazılarını okuyordum,bu yaz 2,5 yaşına gelmemişti ki,bir gün spontane hava sıcak çıkarayım bezini bakalım ne olacak dedim,2 yaşında ki kuzenini bir kaç kere çiş yaparken gördü,2 gün boyunca da ben lazımlığa götürdüm,gece eğitimi ise hiç vermedim bu 2 gün gece de bezlemedim,bir gece bağırarak ağlamaya başladı anlamadım neden ağladığını,söylemiyorda,yatağın içinde dönüp duruyor,kalkıp evde dolaşıyor,bir türlü aklıma gelmedi,meğer çişi varmış tutuyormuş,gece eğitimide bitti şimdi hep kendi kalkıyor çişi gelince hala bu işin kendiliğinden bittiğine inanamıyorum :)

Ay maşallah benim kızım22atlık ve işi bittikten sonra çişşş diyor.uprasıyorum uğrasıyoum olmuyor.bede bıraktım.kedi gibi gidip yatak odama yapıp geliyor.nasıl yapıcam bilmiyorum.daha öncede deneyıp bırakmıstım zorlamak istemiyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim oğlumda 2 yaşında bıraktı...İlk başlarda zorlandım çünkü annem bakıyor oğluma ben kararlı oluyordum onlar olmuyordu...
Ara ara lazımlığına götürüp kendim yaptırdım onun demesini beklemedim...Ve gece gündüz aynı zamanda bıraktırdım.. Şu anda 3,5 yaşında çok şükür ne gece ıslatması oldu nede gece kalkması.. Büyük tuvalet biraz zorladı ama dedğim gibi kararlı olduğpunuzu bilmesi lazım...Tabi çocuğun da bu duruma hazır olması...

yazım da hep çiş diyerek belirttim ama hem çiş hem de kaka,ikisinide aynı anda tuvalete yapmaya başladı,geceleri ise tuvaleti gelirse kalkıp yanıma geliyor,çok sevindim paylaşmak istedim darısı hepinize inşallah..

Ay maşallah benim kızım22atlık ve işi bittikten sonra çişşş diyor.uprasıyorum uğrasıyoum olmuyor.bede bıraktım.kedi gibi gidip yatak odama yapıp geliyor.nasıl yapıcam bilmiyorum.daha öncede deneyıp bırakmıstım zorlamak istemiyorum

oğlum kuzenini çiş yaparken gördü(gerçi kuzen hala altını ıslatıyor ama onun anne ilgisiz belki ilgisini çekmek için yapıyordur)yani başka bir çocuğu çiş yaparken görmesi oğlumda etkili olmuş olabilir diye düşünüyorum ama şunu itiraf etmeliyim ki bu güne kadar hiç bir konuda beni üzmedi,salona oyuncaklarını getirirse toplattırıyorum,alıp odasına götürüyor,koltuk yastıklarını yere atarsa hadi bakalım onları yerine koy böyle oyun olmaz diyorum,hepsini topluyor,müthiş söz dinliyor bunun şımarıklığı içindeyim,onu çok seviyorum,çok öpüyorum,çok ilgileniyorum,oyunmuyorum,dışarda gezdiriyorum çok methediyorum,övüyorum,alkışlıyorum,sesimi yükselttiğim oluyor evet ama oda benim stresimden o zamanlar bana dönüp anne şişşt diyor :)

Son düzenleme:
oğlum kuzenini çiş yaparken gördü(gerçi kuzen hala altını ıslatıyor ama onun anne ilgisiz belki ilgisini çekmek için yapıyordur)yani başka bir çocuğu çiş yaparken görmesi oğlumda etkili olmuş olabilir diye düşünüyorum ama şunu itiraf etmeliyim ki bu güne kadar hiç bir konuda beni üzmedi,salona oyuncaklarını getirirse toplattırıyorum,alıp odasına götürüyor,koltuk yastıklarını yere atarsa hadi bakalım onları yerine koy böyle oyun olmaz diyorum,hepsini topluyor,müthiş söz dinliyor bunun şımarıklığı içindeyim,onu çok seviyorum,çok öpüyorum,çok ilgileniyorum,oyunmuyorum,dışarda gezdiriyorum çok methediyorum,övüyorum,alkışlıyorum,sesimi yükselttiğim oluyor evet ama oda benim stresimden o zamanlar bana dönüp anne şişşt diyor :)

Benimde kızım öyle dığdugundan beri herkes hep ne kadar uslu dln der.oyuncaklarınu toplar yere döktüğünğ siler benle çanasir asar.:-)tv izlemezse kapatır kumanda yerine koyar ama çil yok

Benimde kızım öyle dığdugundan beri herkes hep ne kadar uslu dln der.oyuncaklarınu toplar yere döktüğünğ siler benle çanasir asar.:-)tv izlemezse kapatır kumanda yerine koyar ama çil yok

oda mutlaka olacak,sabırlı olun....

Arkadaslar deneyimli annelerin tecrubelerine ihtiyacim var. Ogluma tuvalet egitimi vermeye calisiyorum bugun 4.gunumuz ara sira cisini soyluyor ve lazimliga yapiyoruz hatta kakasinida soyluyor oturuyor kakasi bitmeden aglamaya basliyor korkutugunu soyluyor. Kakasindan korkuyormus oturtamiyorum kan ter icinde kaliyor aglamaktan ne tapmam lazım ne olur yardim edin oglum 23 aylık. Israrla devam etmelimiyim nasil bi tavir almaliyim?

Benim de kizin iki buçuk yasinda. Ben de iki aydir sürekli netten arastiriyordum nasil yapicam diye ve burada yazilanlari gördükçe hep erteledim.araştırmaya devam ettim. Ve arastirdigim hicbir şeyi uygulayamadim bile.hani bir günde öğrendi derler ya bizimki bi gün de sürmedi.ilk cisle birlikte yapmaya basladi ve tuv.egitimimiz başlamadan bitti :) gece zaten hep kuru kalirdi.o yüzden ikisini birden biraktik.gece uyumadan çiş yapiyo bir de sabah uyaninca yapiyor.sadece ilk iki gün kaka yapmadi uçuncu gün ona da alisti günde bi defa mutlaka kaka da yapiyor.ben hala bi sorun olacak diye korkuyorum.hic bu kadar kolay olacagini düşünmemiştim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ayy maşallah ne güzel..Allah nazarlardan saklasın.

Back
X