benim kızım da cumartesi 2 yaşını bitirecek ama hiç çişten haber yok yaptıktan sora söylüyo
çoğu zaman onu da söylemiyo çok ümitsizim 1. kızım tam 2.yaş gününde söylemişti.lazımlığa veya klozete oturmak zor geliyo.bi de bezi tamamen çıkarmak mı gerek gece gündü?
ayyücecim her çocuğun farklı gelişim gösterdiğini tekrar hatırlatırım bu yüzden üzülme!
şimdi çocuğumuzun artık çiş eğitimi alması gerektiği ni düşündüğümüz zaman,uygulamaya başlamadan bir kaç gün önce bebek bezlerini artık ihtiyacımız olmadığını
bezlerden ayrılacağınızı söyleyin son gün yarın önemli bir gün artık benim çocuğum büyüyor bezlerini kaldırıyoruz artık oda bizim gibi tuvaleti kullanıcak diye konuşun.
uygulamanın olacağı gün kendinizin ve ev ortamının sakin olmasına özen gösterin.
*sabah kalkınca bezlerini açın
*kirli olanların artık son olduğunu yumuşak bir ses tonuyla ''artık bu hep kuru kalıcak''diyerek giymesine yardımcı olun.
*birlikte tuvalete gidin 'benim çişim geldi yaptım senin çişin geldimi?diye sorun.cevabı evetse oturmasını sağlayın hayırsa onu zorlamayın.
belli aralıklarla tuvaleti hatırlatın.
*akşam yemeklerinden sonra ,yatarken tuvalete gitmesini sağlayın.
*daha sonra kendiniz yatarken bir kez daha tuvalete kaldırın.
*gece tekrar götürün.tuvalete götürürken tam uyanık olmasını sağlayın.
*sabaha karşı tekrar götürün.
bu aşamada kesinlikle bezin tamamen terk etmek gerekir.çifte standartlar çocuğu son derece zorlar.
arkadaşlar çocuk yetiştirirken hepimiz zor zamanlar geçiririz bu da onlardan biri yazdıklarımı uygulayabilirseniz hem çocuğumuzu hemde kendimizi yıpratmadan bu dönemi atlatabiliriz.hepinize kolay gelsin!!