çok sağol arkadaşım birşey sormak istiyorum gündüz çişini söyleyene kadar gece bez bağlıyım mıı??yoksa bağlamayıp arada uyandırıyım mı?geceBirincisi daha erken annesi tuvalet eğitimi için. En azından 2 yaşına gelseydi.
İkincisi bu işler öyle kolay olmuyor, sabır gerek. Ben çok yıkadım çişli, kakalı donlar.Baskı yapmayacaksın çocuğun üzerinde. yavaş yavaş sabırla halledeceksin. hemen alışmasını bekleme. Alıştırma donları al. Onlar bir nevi tutuyor çişi. Fazla sızdırmıyor yani.Her yarım saatte bir çişe tut. İlk başlarda yapmayacaktır ama sonra alışır. Ama ben yinede erken olduğu kanaatindeyim.şakkıdı
çok sağol arkadaşım birşey sormak istiyorum gündüz çişini söyleyene kadar gece bez bağlıyım mıı??yoksa bağlamayıp arada uyandırıyım mı?gece
arkadaşım galiba çok küçük olduğu kanısındayım demiştim ya bu gün anladım ki olmuyooo iki yaşını bekliycem zorlamanın bir yararı olmuyooo ağlıyoo çünkü oturmak istemiyoo paylaştığın bilgiler için sonsuz teşekkürlerKızınız daha çok ama çok küçük. Eğer olmuyorsa üstelemenin bir anlamı yok. İlla wc eğitimi vericem derseniz gece bez bağlamaya devam edin. Şu anda uyku wc eğitiminden daha değerli onun için.
Gündüz alıştığı takdirde geceyi kendiniliğinden bırakacaktır zaten. eğer büyük bir çocuk olsaydı gündüz ve gece birlikte kesilirdi.
Bikaç önerim olacak müdadenzile. Lazımlık yerine wc adaptörü kullanın derim. Çocuklar daha çok seviyor biz direk wc ye yaptığımız için onlarda öle istiyor.
Her çişe oturmadan sonra mesela suyla oynamasına izin verin.
Bir müddet sonra sadece wc ye çiş yaptığında izin verin.
Bebeğiyle evcilik oynarken "aa bebeğin çişi gelmiş hadi wc ye götürelim" diyip wc ye tutun.
Her başarıdan sonra alkışlayın. Bak şimdi kuşlarda alkışlıcak kızımı çünkü wc ye yaptı diyin ve balkona çıkın. Kuşlara kzınızı övün.
Bunun gibi haraketlerle teşvik edin bebeğinizi.
Yine başarılı olamazsanız zorlamayın dediğim gibi daha çok küçük
çok sağol arkadaşım birşey sormak istiyorum gündüz çişini söyleyene kadar gece bez bağlıyım mıı??yoksa bağlamayıp arada uyandırıyım mı?gece
arkadaşım galiba çok küçük olduğu kanısındayım demiştim ya bu gün anladım ki olmuyooo iki yaşını bekliycem zorlamanın bir yararı olmuyooo ağlıyoo çünkü oturmak istemiyoo paylaştığın bilgiler için sonsuz teşekkürler
:teselli:
gerçekten çok doğru söylüyosun arkadaşım zaten çok korktuğuna eminim kendini hazır hissetmiyodu kızım hadi kızım tuvalete gidelim dediğimde ağlıyor ve inatla gitmek istemiyodu... biraz daha bekliyim ben çok teşekkürler...senin yavrularınıda allah baışlasın :)En doğru karar vermişsin tebrikler. Israr edersen ilerde de başarısız olursun zaten canım. Çocukta wc ye karşı bi fobi oluşur allah korusun.
a.s.
arkadaşım çok geçmiş olsun inşallah suan çok iidir kızın,biz annelere allah çok sabırlar veriyo eminim bak neler atlatmışsın benimki ne ki dedim şimdi kendime.alıştırma kilotlarından alıcam bende ama daha erken olduna kanağat getirdim çok korktu ya!galiba hazır değil 2.yaşını beklemem gerektini söyledi doktorumuz daha idrar keseleri gelişmemiş 18.aylık bebeklerin tutma mekanizmaları yokmuşş biraz daha beze devam arkadaşım çok sağol bilgilerin için kızınıda kocaman öpüyorum:)cnm merhaba benimde bi kızım var biz altı aylıkken felan çok büyük bi kabızlık problemi yasadık gitmediğimiz doktor kalmadı kızım 9 aylıkkken hemoroid ve yırtıklar bile oluşmaya başladı makatında düşün yani...çıldırmak üzereydim ne gecemiz geceydi nede gündüzümüz..sonra buraya bi özel hastane açıldı bide onun çocuk doktoruna götürelim dedik hiçbir tedavi cvp wermiodu 3 gün hastanede yattık doktor denetiminde beslendik ama tık yok...en sonunda doktor bişey farketti kızım beze tuvaletini yapmamak için direniyordu hemen bi lazımlık temin ettik oturaklı olanlarından...kızım onuncu ayından itibaren büyük tuvaletini 2 yasından beride küçük tuvaletini söylüo yani küçükkende mümkün hersey kolaylığa alışmıcak bu sayede...bu arada ben ahala geceleri bezliyorum bazen 3 gece üstüste yapmazken bazen çişi dısına çıkıo ben fazla taklımıyom büyüdükçe bıarakır diorum bide sana tavsiyem ben kızıma çiş öğretirken alıştırma kilotları almıştım hem temiz hem rahat oluo PAYYLAŞMAK İSTEDİMMMMM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?