Tuvalet problemi :(

Size tavsiyem tekrar sakin beze geçmeyin. Ben de benzer şeyler yaşadım. Çok zor bir durum geçmiş olsun ayrıca. Bizimkinin poposu pişik olmuştu da öyle vaz geçmişti. Ben de biraz tehdit etmiş olabilirim ama :p bir daha yaparsan temizlemem kaka böcekleri poponu yer dedim. Kesin pedegojiye uygun değildir ama benim psikolojime uygundu. :) Kolaylıklar diliyorum.
Bana da çok uygun geldi haha
 
Ne çektiğini çok iyi anlıyorum bende böyle bir ay çektim. Bir yerde okumuştum çocuklar kakalarindan ayrılmak istemezmis. Bende baktım gördüm tekrar beze başlamaktansa konuştum kızımla.

İşte yediğimiz yemekler karnimizda birikir ve onları kaka olarak dışarı atarız. Sen şimdi yaparsan onları klozete dökünce düğmeye bastığımizda ailesinin yanına gider yada evine gider falan gibi :) ne yapabilirim ki başka.

O da çocuk aklı ile anne şimdi düğmeye basacagiz ve ailesinin yanına gidecek bak diyor. Böyle böyle her gün kakali kilotlardan kurtulduk cok şükür belki bu şekilde konusursaniz hoşuna gider.
Teşekkür ederim canim. Bunu da denicem insallah.
 
Haklısınız. Buyuk hataydi.
kizim da 3 yasina yakin kaka tutuyor. kakasini soylemiyor. son 1.5 aydir boyle ilk baslarda degildi. birgun spora gittim ogun kakasini altina yapmis. babasi vardi yaninda ogunden sonra sorarak tuvalete ben goturuyorum kaka durumunda. kitaplar aldik. gule gule kkalar teonun kaka kitabi gibi. zaten tuvalwt aliskanligini lulunun tuvalet kitabiyla daha kolay atlattik. bir de onu dene istersen.
 
umarım yeniden alışır , bence bezlenmek kolayaına gelmiş ufaklığın bizimki de gündüz söylüyor bazende söylemiyor biz soararsak ya da yönlendirirsek yapıyor tuvaletini ama gece bezliyorum çünkü hala gece beslenmesi var süt içiyor 2-3 biberon kadar ve haliyle çişi gelince çok yapıyor , gece tuvaletede kalkmıyor, bir ara bezlemiyordum her gece 3-4 neversim ust bas degıstırmekten yoruldum cocukt aypruldu uyku duzeni bozuluyordu yaza bıraktım gece eğitimini su an 2,5 yasında tam olarak gunduz arada kaçamak olsada pek bir sıkıntımız yok zamanla herşey rayına oturacak bence sizede Allah sabır versin..
 
Hic sormayin. Cok aksi bir zamanda buldu hastalik. Sabirli olmaya çalışıyorum. Gececek diye teskin ediyorum kendimi. Bakalim nasil olacak.

tatlım tuvalet eğitiminde kızdıkça üzerine gittikçe geri gidiyor eğitim. sıfırdan başlayabilirsiniz. ilk başta nasıl eğitim verdiyseniz aynı yolu izleyebilirsiniz.
 
Geçmiş olsun kuzuya.Hadtahanede yatması ve ya serum takılması gerekti mi?
 
Ara vermenız lazım tekrar beze gecıp uc dort ay sonra egıtıme tekrar baslamanız lazım netten araştırın isterseniz
 
kızınızla konuştunuz mu

hasta olmuş çok fena

o durumda büyük insanlar dahi altına kaçırabilir

bir de şimdi de tutarsa karnı ağrır vs mi sanıyor gelince hemen yapıyor

bizimkinin üzerinden çok zaman geçti

ilk başlarda bir yere gidecektik bezi bağlamıştık yolda sıkıntı olmasın diye

çiş dedi yap bezin var dedik nasıl yapacağım dedi

yani çocuk beze nasıl yapılıyor diye sordu ki sizinkinden küçüktü

bence tutunca canı acıyacak vs diye mi korkuyor bir konuşun ama altına kaçırmadığı bir zaman tabii ki

yaptıktan sonra konuştuğunuzda gerilir

tuvalet eğitimi bence o kadar çabuk sıfırlanmaz bir tedirginlik yaratan husus vardır

arkadaşlar sürekli sorun demiş de ben o yöntemin doğru olmadığını düşünen gruptanım zira sürekli sorunca çocuk kontrol sorumluluğunu kendi almıyor hep siz sorup götürüyorsunuz sorulmayınca da salıveriyor

sevdiği kilotlardan alın ve altına yaptığında yıkanamadığını attığınızı da belirtin belki etkili olur
 
Ben oğlumun bezine kuru çay dökmüştüm bak oğlum bezin böceklenmiş diye öyle likle bıraktık iki yaşındaydı kakayı üç ay sonra yaptı onda biraz zorlandık
 
Size tavsiyem tekrar sakin beze geçmeyin. Ben de benzer şeyler yaşadım. Çok zor bir durum geçmiş olsun ayrıca. Bizimkinin poposu pişik olmuştu da öyle vaz geçmişti. Ben de biraz tehdit etmiş olabilirim ama :p bir daha yaparsan temizlemem kaka böcekleri poponu yer dedim. Kesin pedegojiye uygun değildir ama benim psikolojime uygundu. :) Kolaylıklar diliyorum.
Kaka böcekleri mi ?
ahahahhassaa sesli güldüm .
Eğer bezden keseli uzun yıllar olmasaydı uygulardım :)
 
Geçmiş olsun kuzuya.Hadtahanede yatması ve ya serum takılması gerekti mi?
Aşılı oldugu icin. Atipik belirtiler vardi. Tum belirtileri gostermedi. Ateş ve halsizlik olmadigi icin evde bol sıvı takviyesiyle gecirdi. Aşırı ishal ve kusma gosterdi.
 
Ay kıyamam ben sana.. çocuk o daha, şimdilik bezini bağla o zaman yeniden çişini kakasını söyleyene kadar madem ortalık batıyor
 
Aşılı oldugu icin. Atipik belirtiler vardi. Tum belirtileri gostermedi. Ateş ve halsizlik olmadigi icin evde bol sıvı takviyesiyle gecirdi. Aşırı ishal ve kusma gosterdi.
Bazen hastahanede kalmak ,serum gibi uygulamalar da çocuk için travmatik etki yaratabiliyor ama sizin tedavi sureciniz anladığım kadarıyla rahat geçmiş.Cocugunuz isal sırasında kontrolsüz diski kaçırdığı için tuvaletini tutamadigina yönelik bir düşünce oluşturmuş olabilir.Ona biraz zaman verin.Tum dikkatinizi bu konu üzerinde de yoğunlaştırmayin.
 
Kabizlik ishal gibi durumlar onlari korkutuyor bence ustune gitmeyin daha once edinmis bu beceriyi yine edinecektir bez baglayin bir sure sonra kendisi bezden rahatsiz olucaktir ona biraz zaman verin
 
Back
X