Tuvalet sıkıntım

Seni çok iyi anlıyorum. Bir zamanlar buna benzer şeyler benimde başımdan geçmişti. Benim tavsiyem bir uzmana görün. Hoşuna gitmezse devam etmezsin. Çokda problem değil. Ama iyi bir uzmanla rahatlarsın.

Canım sen nasil atlattın uzmandan kasit psikiyatr mi psikologmu kendi surecinden biraz bahsedersen cok mutlu olurum :)

Canım sen nasil atlattın uzmandan kasit psikiyatr mi psikologmu kendi surecinden biraz bahsedersen cok mutlu olurum :)

Geçmiş olsun canım. Bir süre kilot gibi kullanılan hasta bezleri var ya onlardan kullan. Beynin alışır belki hasta olmadığına. Ya da içini rahatlatması için her gün muz ye, patates ye. Bunları yedim olmam de. Beynin sana değil sen beynine oyun oyna bir süre. İnşallah atlatırsın. Çözüm olmazsa psikiyatriye git. Sanırım kaygı bozukluğu yaşadığın.

Terapiye %1000 gidiyorsunuz zaten. Ayrıyeten hasta bezi olur, bebek bezi olur takıntını yenmek için kullanabilirsin.
Dalga geçmiyorum sakın yanlış anlama. Benim annem gülünce altına kaçırırdi bir zamanlar. Oda böyle böyle yendi.

Bu sıkıntı bende de var.
Evdeyken sadece uyumaya çalıştığımda böyle oluyor.
Yatağa girmeden bi posta, yatağa girip beş dakika sonra bi posta, bi beş dakika daha vs. Uyuyana kadar gidiyor. Altıma kaçırmışlıpğımda yok ama bir damla hissi bile beni rahatsız ediyor.

Dışarı çıkmadan mutlaka giderim.
Toplu taşıma kullanacaksam mutlaka giderim.
Kaç kere uzun yolculuk otobüsü durdurdum bilmem.
Uçaklarda allahtan var diyorum.
Trenden kaç kere inip ( hatta indirip)küçük tuvaletimi yapıp yola devam ettiğimi bilirim.
Hele iş yerinde günde 20 sefer giderim.
İlginç olan evde böyle olmuyor.
İyice sıkıştırmasa gitmeyeceğim yani o derece.
Sosyal fobim olduğunu düşünüyorum.
Ama doktora gitmedim bunla ilgili.
Ayrıca anksyetem var.

Bana da oluyor. Evden cikmadan 3 kere ust uste tuvalete giriyorum falan. Bana ramazan cok iyi geldi. Oruc tutarken tum gun rahat ettim tuvalet konusunda. Ramazan bitince de olumlu etkisi devam etti. Tavsiye ederim, birkac gun nafile oruc tutmani, belki sen de faydasini gorursun

Of biliyorum nasıl berbat birşey olduğunu, aynı problem ablam da var. Tuvaletim geldi diye otobüsten iner, eve kadar koşar, eve girince tuvaleti gitmeyi unutur. Çünkü öyle birşey Yok, tuvaleti falan gelmiyor.
Yada misafirlikteyiz saatlerce oturur aklına gelmez kalkalım artık deriz duyduğu gibi tuvalete girer ve annemi bağırtana kadar çıkmaz.
Sizin tutma probleminiz yoksa ayni böyle psikolojiktir sanırım.
Size öylesiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın ablam diğer birsürü rahatsızlığın eşlik etmesiyle beraber şizofrendir. Bence psikatrise gidin ilerlemeden.

En kötü ihtimal günlük ped hasta bezi tak en azından öyle teselli et günlük işlerin aksamasın altına kaçıverse de sıkıntı olmaz:)

Bu sorun bende de var psikolojik mi fizyolojik mi bilemiyorum. Bir kere dışarda trafikte takılı kaldığımda
çok zor durumda kalmıştım bunun yarattığı bir şey de olabilir diye düşünüyorum ama insanlar saatlerce
tafikte vs kalıp uzun süre tuvaletini tutabiliyorken ben çok gelmese de aşırı sıkışmış olup kaçıracak
hale gelebiliyorum.. :KK43:
Bir yazı okumustum bazı kadınların doğuştan destek dokuları ve bağları zayıf olduğu için idrar kaçırmaya yatkın olabiliyorlarmış. Ben de sebebini öğrenmek için doktora gitmeyi düşünüyorum.

Bu sorun bende de var psikolojik mi fizyolojik mi bilemiyorum. Bir kere dışarda trafikte takılı kaldığımda
çok zor durumda kalmıştım bunun yarattığı bir şey de olabilir diye düşünüyorum ama insanlar saatlerce
tafikte vs kalıp uzun süre tuvaletini tutabiliyorken ben çok gelmese de aşırı sıkışmış olup kaçıracak
hale gelebiliyorum.. :KK43:
Bir yazı okumustum bazı kadınların doğuştan destek dokuları ve bağları zayıf olduğu için idrar kaçırmaya yatkın olabiliyorlarmış. Ben de sebebini öğrenmek için doktora gitmeyi düşünüyorum.
Evet biyolojik olarak böyle bir durum var. Kegel egzersizleri ile problem aşılabiliyor. Bir araştır istersen.

Bu sıkıntı bende de var.
Evdeyken sadece uyumaya çalıştığımda böyle oluyor.
Yatağa girmeden bi posta, yatağa girip beş dakika sonra bi posta, bi beş dakika daha vs. Uyuyana kadar gidiyor. Altıma kaçırmışlıpğımda yok ama bir damla hissi bile beni rahatsız ediyor.

Dışarı çıkmadan mutlaka giderim.
Toplu taşıma kullanacaksam mutlaka giderim.
Kaç kere uzun yolculuk otobüsü durdurdum bilmem.
Uçaklarda allahtan var diyorum.
Trenden kaç kere inip ( hatta indirip)küçük tuvaletimi yapıp yola devam ettiğimi bilirim.
Hele iş yerinde günde 20 sefer giderim.
İlginç olan evde böyle olmuyor.
İyice sıkıştırmasa gitmeyeceğim yani o derece.
Sosyal fobim olduğunu düşünüyorum.
Ama doktora gitmedim bunla ilgili.
Ayrıca anksyetem var.
Benim de anksiyetem var canım zaten bu yuzd3n buyutuyoruz normal bireylerin takmadigi bu seyi :)hasta bezini kullanabilirim sicak bakiyorum tedavi zaten hemen gidicem ayrica gebel cerrahiyed gidip gercekten bagirsaklarimla ilgili bi problemim olmadigini gorursem tamamen inanirim bunun psikolojik olduguna :)

Tesekkur ederim canım ama benim ki buyuk tuvaletim ama temel mantik ayni psikolojik umarim cozum bulurum tesekkurler ilgin icin

Geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla büyük tuvalet genelde psikolojik oluyor, küçük için enfeksiyon vs daha olası olabiliyor.

Özellikle çocuklarda kaka kaçırma durumunda direk pedagoğa yönlendiriyorlar.

Geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla büyük tuvalet genelde psikolojik oluyor, küçük için enfeksiyon vs daha olası olabiliyor.

Özellikle çocuklarda kaka kaçırma durumunda direk pedagoğa yönlendiriyorlar.
Dogru canim cok cok istiyorum gecmesini butun hayallerimi amaclarimi engelleyen ni durum :)

Anksiyete bozukluğu
Ve kesinlikle psikiyatrin verdiği bir ilaçla geçecek birşey
Bana inanın ve hemen randevu alın (devlet Hastanesi'nde ücretsiz üstelik)
Buna benzer bir anksiyitem vardı, dediğiniz gibi şehirler arasi otobüse bile binemez hale gelmiştim. Onu geç tiyatroya sinemaya giremezdim. Yani pat diye cikamayacagim hiçbir ortama girememe problemi. Anında vücudum çıkmak için harekete geçerdi ya tuvaletim gelirdi ya midem bulandı ya başka bişey...o ortamdan çıkana kadar hayat bana zindan olurdu.
Bir gün bir sosyal psikoloji dersinde bu durumun bir çeşit sosyal fobi olan agorofobi olduğunu ve telkinle vs geçmeyecegini ,sadece ilaç terapisi gerektiğini okudum.
Ertesi gün hastaneye gittim, psikiyatrim da aynı şeyi söyleyip bir ilaç yazdı
Ve o la laaaaa
İlk aydan geçti problemim, ilacı da üç ay kullandım bıraktım.
Üstünden geçti 7 sene ve üç - beş kez harici hiç tekrar etmedi

Okudugun üniversitenin pdr ( psikolojik danismanlik ve rehberlik) bölümü hocalarindan birinin yanina gidip durumu görüş. Ve ondan sana yardımcı olmasini iste...

Bağırsaklarim hic bi zaman bekledigim performansı göstermedi ama beni hic yariyolda birakmisligida yok.hic tecrübe etmedim ama korkum ya gelirse cok sacma degil mi ?

Gelirse gelsin ne olacak ki , en arka sıraya oturun salın gitsin :)

Bir kaç defa her şeyi göze alarak derse gidin, sonrası gelecektir biliyorsunuz değil mi ?
Bu duygunun sizi yenmesine izin vermeyin , her yöntemi deneyin lütfen.

Ve lütfen devlet hastanesine tekrar gidin.

Back
X