Tuvalet sıkıntım

Daha önceden benzer durumda mı kaldınız? Tam olarak ne zaman başladı kaç senedir sürüyor? Bu tip durumlar genelde çocukken yaşananların etkisi oluyor. Bende çocukken okul tuvaletlerine girmezdim tebih üzerine zaten malum ilkokul lise wc leri çok pis. Üzerine büyüyünce yani suanda dışarı da asla tuvalete girmiyorum. Hatta ev dışında girmiyorum.

Kesilikle psikiyatr bolumune gitmen gerekiyo kendi kendine asabilicegin bisey degil bilinclatinda yatan bir sebep tetiklemis olabilir

Farklı bir psikoloğa gitmeyi deneyin. Devlette hepsi kötü diye bir kural yoktur bence. Işını iyi yapacak sizi anlayacak bir psikolog bulursunuz bence.

Yaşadığınız yerde varsa üniversite hastanesini deneyin bir de. Bunu illaki çözmek zorundasınız yani iyi bir doktor bulana kadar deneyin.

Herkese merhaba boyle bi konu acmak istemezdim bunu icin üzgünüm:)benim derdim gecen yıl peyda olan dışarı cikacagim zaman gelen tuvaletim gelirse ya tuvalete yetisemezsem ya altima kacirirsam korkusu.bu oyle boyutlara ulastı ki 1 saatlik otobus yolculuguna çıkamaz oldum derslere giremez oldum sanki derste tuvaletim gelecek ve ben cikamicam ya da gaz problemi yasiyacam korkusu gecen donem devamsizliktan kalmak uzereydim ki hocalarla konusup derdimi anlatmak zorunda kaldim sagolsunlar problem cikarmadilar.sonuc kısmına gelicek olursak arkadaslar ben bunun psikolojik olduğunu kendimi teskin etmeye çalışıyorum ama yinede korkumu yenemiyorum inanilmaz korkunc geliyo derse girmke yada tuvalet olmayan uzak biyerlere yurmek artik hasta bezi takmayi dusuncek kivama geldim cunku okulum olmasina ragmen evden zor cikiyorum.okula gidip okulun tuvaletinde aglamislaigim var sirf bu korku yuzunden derse giremedigim icin aranızda benzer korku yasayip atlatan var mı ? psikiyatra gitsem cozum sunabilir mi ? Tecrbe etmis birileri cikarsa mutlu olurum en azindan o nasil yol izlemis gorurum normalde yuksek lisans hayallerim var ama suan lisans bitsede kurtulsam diye dusunuyorum halbu ki hayatim herzamn herdoneminde bundan kacarak yasayamam simdiden tesekkurler kizlar uzunluk icinse üzgünüm:KK36::KK60:
bunu bi zaman bende yaşadım. sende anksiyete bozukluğu var canim. hemen ilaçlara başlaman lazım. tedavi olmazsan daha da ağırlaşacaksın haberin olsun. Rabbim yardımcın olsun. ne kötü şeydir çok iyi bilirim

İdrar kaçıranlar için orkid gibi mesane pedi var ondan kullan..Belki o düşünceden kurtulursun bı sure.

Kesinlikle psikologa gitmelisiniz ...

benden başka birinin de benzer problem yaşayacağına ihtimal vermezdim, her karın ağrısında tuvaletim geldi sanırım stresi yaşamak, soğuk soğuk terlemek kalp atışlarımı ve nefesimi kontrol edememek. uzun süre tatile ya da yola çıkmadan 1 gün önce yemek yemeyi kesmişliğim vardır gelmesin yolda diye. sonra son 2 senedir tuvalet bulamayacağımı düşündüğüm yerlere giderken hasta bezi taktım. karın ağrım geldiğinde girme strese yap en kötü ihtimal altına kimse farkına varmaz diye teskin ettim kendimi. bugüne kadar hiçde yapmışlığım olmadı hep psikolojikti ama ben kendimce böyle bir çözüm buldum.

Normalde tuvalete bir yada iki kere giderim gün icinde.Çok uzun süre tutabilirdim de wc yoksa kirliyse vb.Bi gün bu konu hakkında konusurken arkadaşım kendisinin hic tutamadigini bi kac kere kaçırdığını falan anlatmıştı artık nasıl empati kurduysam bana da geldi bu korku.Sizin kadar degildi ben durumu kontrol edebildim bi yerden sonra ama zorluğunu anlıyorum ne kadar sacma olduğunu da.Bence kendi kendinizi teskin edebilirsiniz eger baska bi psikolojik sorununuz yoksa kendiniz yenin bunu.Ben de yolculuklarda artık eskisi kadar rahat değilim o ayrı ama o kalp çarpıntısı el ayak boşanmasını atlattım cok şükür darısı size.

Herkese merhaba boyle bi konu acmak istemezdim bunu icin üzgünüm:)benim derdim gecen yıl peyda olan dışarı cikacagim zaman gelen tuvaletim gelirse ya tuvalete yetisemezsem ya altima kacirirsam korkusu.bu oyle boyutlara ulastı ki 1 saatlik otobus yolculuguna çıkamaz oldum derslere giremez oldum sanki derste tuvaletim gelecek ve ben cikamicam ya da gaz problemi yasiyacam korkusu gecen donem devamsizliktan kalmak uzereydim ki hocalarla konusup derdimi anlatmak zorunda kaldim sagolsunlar problem cikarmadilar.sonuc kısmına gelicek olursak arkadaslar ben bunun psikolojik olduğunu kendimi teskin etmeye çalışıyorum ama yinede korkumu yenemiyorum inanilmaz korkunc geliyo derse girmke yada tuvalet olmayan uzak biyerlere yurmek artik hasta bezi takmayi dusuncek kivama geldim cunku okulum olmasina ragmen evden zor cikiyorum.okula gidip okulun tuvaletinde aglamislaigim var sirf bu korku yuzunden derse giremedigim icin aranızda benzer korku yasayip atlatan var mı ? psikiyatra gitsem cozum sunabilir mi ? Tecrbe etmis birileri cikarsa mutlu olurum en azindan o nasil yol izlemis gorurum normalde yuksek lisans hayallerim var ama suan lisans bitsede kurtulsam diye dusunuyorum halbu ki hayatim herzamn herdoneminde bundan kacarak yasayamam simdiden tesekkurler kizlar uzunluk icinse üzgünüm:KK36::KK60:
Ayyy inanamıyorum ayni durum bende de vardi kendiliğinden gecti.hala ara ara olur :(
Hatta bi gün sinema arasında wc ye yetisemedim ve yarısını yaptim oyle oyle de gidip filmi izledim rezil olmamak için kabus gibiydi.ve inanki psikolojik emin ol.çünkü biliyorum yok ama varmis gibi ve üstelik yapınca da geliyor ne ilginc dir ki
.kendi kendine yenmeye çalış eminim yaparsın.yani ben yaptiysam sen hepten yaparsın

Çok benzer bir problemi yendim. Seni çok iyi anlıyorum.
Yardım edebileceğim bişey olursa özelden yaz canım :(

Kendi basiniza mi yendiniz ilac kullandiniz mi

Kendim yendim.
Tuvaletim gelse bile gitmedim mesela.
Altıma yapacak da olsam gitmedim.
Hep düşündükce daha da artıyor o his.
O yüzden kendimi oyaladım. Kitap okudum arkadaşlarla sohbet ettim, dizi film izledim. Dışarıda tek başıma yürüyüşler yaptım..
Sonra da unuttum gitti. Hayatım yoğunlaşınca, ilgim başka yerlere dağılınca bitti.
Hala etkileri var tabi. Tuvalet düzenim nettir. Yoldayken bişey yemem içmem, asla tuvaletimi tutmam falan...
Ama ben tek başıma yapamam derseniz mutlaka psikoloğa gidin.

benden başka birinin de benzer problem yaşayacağına ihtimal vermezdim, her karın ağrısında tuvaletim geldi sanırım stresi yaşamak, soğuk soğuk terlemek kalp atışlarımı ve nefesimi kontrol edememek. uzun süre tatile ya da yola çıkmadan 1 gün önce yemek yemeyi kesmişliğim vardır gelmesin yolda diye. sonra son 2 senedir tuvalet bulamayacağımı düşündüğüm yerlere giderken hasta bezi taktım. karın ağrım geldiğinde girme strese yap en kötü ihtimal altına kimse farkına varmaz diye teskin ettim kendimi. bugüne kadar hiçde yapmışlığım olmadı hep psikolojikti ama ben kendimce böyle bir çözüm buldum.
Bunu bende düşündüm henuz uygulamadim kendimi teskin etmeye caliyorum ve pantolonum altina tayt giyituorum bi nevi koruma amacli

Kendim yendim.
Tuvaletim gelse bile gitmedim mesela.
Altıma yapacak da olsam gitmedim.
Hep düşündükce daha da artıyor o his.
O yüzden kendimi oyaladım. Kitap okudum arkadaşlarla sohbet ettim, dizi film izledim. Dışarıda tek başıma yürüyüşler yaptım..
Sonra da unuttum gitti. Hayatım yoğunlaşınca, ilgim başka yerlere dağılınca bitti.
Hala etkileri var tabi. Tuvalet düzenim nettir. Yoldayken bişey yemem içmem, asla tuvaletimi tutmam falan...
Ama ben tek başıma yapamam derseniz mutlaka psikoloğa gidin.
Tesekkur ederim guzel bi ornek bole gorunce seviniyorum yanlis anlamayin kendi kendime yenmek evet bende bunu istiyorum evdeyken gelse saatlerce tutarim hic problem degil ama iste dışarı cikarken ozellikle okulda derste innailmaz geriliyorum.buyuk tuvalet ve gaz kacirma korkusu agir basiyo tesekkurler bende kendi kendime yenmeui amacliyorum inslalah

Herhangi bir hastalığın varmı buna sebep.. daha önce yasadın mi psikolojikmi yoksa

Back
X