Tuvalet Eğitimi Tuwalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

asya6466

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
42
4
30
Herkese merhaba bu siteye yeni katıldım sirf cocuguma verdigim cis egitiminde yardim almak icin ailem uzakda lutfen bana yardimci olun bilgilerinizle.oglum 2.5 yasinda 2 gun oldu ciş egitimine basladik.tuwalete yapmiyo cikinca ustune yapiyo ne yapmaliyim

Oncelikle bilincli bi anne olarak ugrastiginiz icin tebrik ederim
kesinlikle onu zorlamayin
Asla kizmayin azarlamayin
zamanla öğrenecek
daha 2 gün olmuş
çok sıkı tutarsaniz cimri çok gevşek birakirsaniz dağınık Obi insan olabilir
orta karar sakin soğuk kanlı ilgili hir anne olun
doğru şekilde yaptığı anda anında odullendirin
yanlış yaparsa gormezden gelin
tuvalet eğitimi insan karakterinin şekillendigi bir şey çok önemli
internet te bu konuda makaleler var okuyup arastirin biraz eminim faydali olacaktır

Buyuk mu ? Kac yasinda ogrencekti? 1 mi? Ben de gecen sene tam 2,5 yasinda ogretmistim. 1 hafta da ogrendi nerdeyse. Ilk 3 gun bizimki de ustune yapip durmustu. Sabirli ol. Bez baglama tekrardan asla disari da ciksaniz ,geceleyin uyurken de. Yoksa basa donersin. Yapa yapa yapmamayi ogrencek.

Neden agresif cevap veriyorsunuz anlamıs değilim..? İnsanlar birbirine ters cevap vermekte ne kadar aceleci anlamıyorum Ben biraz daha erken baslanması taraftarıyım, çok daha iyi oldugunu yasadım gördüm..

Ahhh ahh bende yeni basardim o iside sukurler olsun.iku yasinda oglum benimde.onceleri oda yapmiyodu tuvalete sonra kalkmaya baslayinca tekrar oturttum cis yap iceri gidecez dedim.surekli sordum tuvaletin varmi diye sukur hala cis yolundayiz ama alisti bi haftada

Benim oglum üc yasinda ve hala bezli ama biraz konusmada gecikmesi var onun icin zorlamiyorum, bikac hafta sonra izinimde detayli ilgilenicem insallah basaririz... Büyük oglumda üc yasina girmesine bir iki ay kala birakti bezi... Doktorlarin söyledigi cocuk beyni üc yasindan sonra algilaya biliyormus tuvalet olayini, yani tutup tutmamayi, yani daha önce zorlamamak gerekiyormus, ama tabii denene bilir, ayrica cocuktan cocuga farkli bir yasindada basaranlar var buda mümkün yani... Önemli olan zorlamamak, kizmamak ve sabirli olmak... Basarilar...:KK14:

Üstüne yapıyor derken giysilerine mi tuvaletin üstüne mi

Özel tuvalet ya da adaptör aldınız mı lazımlık vs

Îki gün çok erken

Benimki 22,5 aylıktı bir hafta çıplak gezdi ilk yaptığında su dedi sonra yavaş yavaş alıştı

Ben hiç çişin geldi mi demedim ilk başlarda altına yaptı gelince tuvalete gideceğiz dedim ama çiş sorumluluğunu hatırlatma vs üzerime almadım

Bir hafta sonra çiş kaka gelince söyledi yaptık 10 gün sonra başka şehirde tatile gittik biraz akrabada biraz otelde kaldık Deniz'de bile yapmadı

Gece de bağlamadım

Benim okuduğum makaleler sürekli hatırlatıp tuvalete götürmeyin çişini takip etme sorumluluğu onun olsun diyordu sadece yatarken ve dışarı çıkarken yaptık ki onu büyükler de yapıyor dedik

25 aylıkken kreşe başladı orda da sıkıntı yaşamadı öğretmenlere söyledi götürünce de yaptı

Biz bu süreçte meme emiyorduk gece emerken çişini yapar sanmıştım ama yapmadı

37 aylık başladığı ikinci okulunda da ilk gün haricinde tuvalete kendi gitti ilk gün öğretmen tuvaleti tanıttı sonra kendi gitmeye başladı

3 yaşında tuvalet eğitimine hazır olur deniyor ama o bağımsız tuvalet kullanımı yani sizin benim gibi gidip yapacak elini yıkayıp gelecek şeklinde bir tuvalet alışkanlığı

lazımlıkla denemeye başlasanız. ben öyle yapmıştım. her lazımlığa yaptığında alkışlar çığlıklar oğlum dünyayı kurtarmış gibi bir gururla kalkıyordu lazımlıktan. sonra adaptörle klozete oturtmaya başladım. uzun süre oturtup sıkmayın. o dönem tuvalet eğitimi sırasında çocuğu zorlamanın ve uzun süre tuvalette oturtmanın saldırganlaştırdığını okumuştum.

Aslında bu çocuktan cocuga değişiyor..Beyin gelişimi kadar Yürüme,oturma, çömelme, bacaklarını acabilme gelişimiyle de cok alakalı.. Allah annelere güç kudret versin arkadasım

Lazimlikda var ondada deniyoruz ama soguk batiyo filan diyip duruyo.sewmiyo.cisinide tuwaletten sonra giysisine yapiyo.gunde 5 6 pantolon degistiriyorum.konusmasi filan herseyimiz cok iyi herseyi soyluyo ama cisini yaptik dan sonra anne cis yaptim tuwalete gotur beni dio ama is isden gecmis oluyo kizmiyorum guzelce soyluyorum.1 hafta deniycem eger alismazsa daha sonraki aylarda deniyim diyorum.malum ramazan ac olunca sabirda cok olmuyo

Aslında bu çocuktan cocuga değişiyor..Beyin gelişimi kadar Yürüme,oturma, çömelme, bacaklarını acabilme gelişimiyle de cok alakalı.. Allah annelere güç kudret versin arkadasım
Teşekkür ederim daha bagdas kurmayi filan yapamiyo bacaklarini uzatip oturuyo.cisini yaptiginin farkinda bile olmuyo.

Merhaba facede "Selpak Tuvalete Merhaba" topluluğu var.tuvalet eğitimi ile bütün sorularınızn cevabını

oradan öğrenebilirisniz.ayrıca 2.5 yaş geç değil yapmak istemiyorsa biraz ara verin sonra tekrar denersiniz.

benim 2 çocuğumda 3 yaşına yaklaşırken alıştılar.kolaylıklar diliyorum.:KK66:

Merhaba facede "Selpak Tuvalete Merhaba" topluluğu var.tuvalet eğitimi ile bütün sorularınızn cevabını

oradan öğrenebilirisniz.ayrıca 2.5 yaş geç değil yapmak istemiyorsa biraz ara verin sonra tekrar denersiniz.

benim 2 çocuğumda 3 yaşına yaklaşırken alıştılar.kolaylıklar diliyorum.:KK66:
Cok şükür bu yaziyi yazdigimda iki gjn olmistu egitime baslayali simdi 4.gundeyiz ve alisti :))cok mutluyum

X