Haklı olduğunuz yerler var. Mesela ben sadece kadınların cinsel obje gibi gösterildiği reklamlara karşıyım. Kadına şiddeti, hakareti normalmiş gibi gösteren dizilere karşıyım. Dila Hanım diye bir dizi vardı, sinir oluyordum ona.
Yalnız, internete girdiğinizde yan tarafta çıkan reklamlar sizin girdiğiniz sayfalarla doğru orantılı. Misal ben bir kıyafet arattıktan sonra facebookta ya da burada mağazaların reklamları çıkmaya başlıyor. Bilmediğim bir sitede dizi izleyeceğim zaman şu online oyunların reklamları açılıyor. Virüs girmediği sürece hiç karşılaşmadım o tarz reklamlarla. Ayrıca oyun sitelerinde de oyunların reklamı çıkar. Sayfa ismi vermek yasak olabilir o yüzden söyleyemiyorum ama çocuklar için oyunlar olan bir sitede sadece oyun reklamı çıkıyor.
Böyle özgürlük olmaz olsun demişsiniz, buna siz karar veremiyorsunuz maalesef. Hoşunuza gitmeyen, işinize gelmeyen şeyler kaldırıldığında siz özgür olacaksınız ama bunları isteyen insanlara müdahale etmeniz çok yanlış. Daha doğrusu sizin özgürlük anlayışınız çok acayip.
Komşudan internet kullanma işini de pek anlamadım doğrusu. Komşunuzun hattını mı kullanıyorsunuz? Bundan haberi vardır herhalde komşunuzun, bedava kullanmıyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Son olarak, o yaştaki çocuğunuzu internet,tv başına oturtmaktansa puzzle alın, başka oyunlardan alın ailece oynayın. Kitap okuma alışkanlığı kazandırın, bulmaca çözdürün. O zaman böyle dertleriniz kalmaz.
Ayrıca forumda din hakkında konuşmak, konuları dine getirmek yasak. Böyle konuların sonu tartışma oluyor, kimse birbirine saygı göstermiyor. Sizin 'böyle özgürlük olmaz olsun' demeniz gibi...