- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.577
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Çocuklar = kedilerim arkadaşlar. Tıklanmak için cinlik yapan gazete başlığı gibi oldu biraz
Bildiğiniz gibi üç kedim var ve inanılmaz yaramazlar, girmdikleri delik kurcalamadıkları şey yok. Yaptıklarını biraz sayayım :
Salondaki storu ve yatak odasındaki uzun perdeyi yeme, tırmıklama ve yırtma.
Süpürgelik dediğimiz şeyleri yolma yırtma.
Parkeleri çizme (koşarken tırnaklarla)
Koltukları tırnıklama, yolma.
Vb.
Şimdi ben Nisan'da kısmetse yeni evime geçiyorum. Şu an oturduğum evimi hiç sevemedim, işçiliği o kadar adi ki anlatamam. Alırken acemiydik aşktan gözümüz kördü anlamadık. Ama yeni evim öyle değil resmen aşık oldum. Ve onun da akibetinin bu ev gibi olmasını istemiyorum. Çünkü şimdiki evim yeni evli çift evi gibi değil ve ben estetiğe çok önem veriyorum.
Perdeler için stor yaptıracağım ve bu sefer indirmeyeceğim ulaşamasınlar. (Bu evim anormal güneş aldığından mecbur hep inikdir, ev tek cephe güneşe bakıyor)
Süpürgeliklee için üstlerini kaplatmak istiyorum plastikle kaplatabilir miyim ? En küçük kedim çok seviyor yolmayı
Parkeleri cilalamak çözüm olur mu ? Artık gerçek parke kalmadı hiçbir evde gerçi hepsi laminant. Ve bu laminant da kalite kalite mi arkadaşlar ? Evimdeki incecik kağıt gibi daha doğrusu naylon gibi çok çirkinAcaba kediler bu yüzden mi kolayca yoluyor ?
Koltuğu da yolsalar bile tüylenmeyecek nasıl bir kumaşla kaplatabilirim bilgisi olan var mı ?
Çok seviyorum kedilerimi ve kedi alıp bir köşeden kalkmamasını bekleyen insanlara da hep çok kızdım ama benimkiler de canavar be arkadaşlar
Süpürgelik, koltuklar ve parkeler için çözüm önerilerinizi bekliyorum hanımlar. Şimdiden teşekkürler.
laminatların kalitesi kalınlıklarına göre değişir. neticesinde sıkıştırılmış kağıt ve ne kadar kalınsa o kadar dayanıklı. plastik olanları da var ama ıslak zeminlere mutfak antre falan tavsiye ediliyor. kesinlikle çizilmiyor. süpürgelikler de keza aynı.
storların da kalınları var ve kediler bişi yapamıyor. hatta güneş alan yerlere takılan güneşi görünce koyulaşanları çok kullanışlı ama adını şuan hatırlayamadım.
benim de kedim var ve tırnaklarını zor kestiriyor, genelde cadı gibi uzun tırnakla geziyor. ben kedi get off spreyi kullanıyorum.petshoplarda var yaklaşmasını tırmalamasını istemediğim yerlere düzenli olarak sabah akşam sıkıyorum. bir süre sonra kendi oraya gitmiyor.
Merhaba, benim de bir kedim var. Yeni evlendim eşyalarımız yeni. Evi döşerken kediyi düşünerek seçtik ve çok memnunuz; size tavsiyelerim şunlar:
- Koltuklar taytüyü kumaş olsun. Bizimkinin tırnakları doğduğundan beri hiç kesilmedi ve çok keskin, buna rağmen taytüyünde yolunma parçalanma olmuyor bol bol tırmaladığı halde.
- Güneşliklerin stor olması harika çözüm. Normal asmalı kornişli olursa tırmanıp çizik çizik yapıyor kediler, biliyorsunuzdur.
- Bizdeki parkeler ne çiziliyor ne yolunuyor, kalitesiyle alakalıdır. Sipsiviri tırnaklarıyla parkelerde cızzkk cızzkk patinaj çektiği halde çizilmiyor :)
- Süpürgelikleri bilemeyeceğim, benimkinin öyle bir alışkanlığı olmadığı için. Yeni evde tırmalayacağı başka birşeye dikkatini yönlendirebilirsen belki aramayabilir. Mesela bekar yatağımın deri başlığını atmamıştık, çok tırmalama yaptığı zamanlar onu çıkarıyoruz piyasaya, kıtır kıtır gözü başka şey görmüyor :)
Kedime hemen bir ödül maması verip döneceğim. Sizinkiler cidden fenaymış. Ellerinden gelse evi yıkacak yaramazlar
ya yardan ya serden.
özgürlüklerine alışmış kedileriniz.
aynı eşyalarla yine sorun çıkar.
ya onlara uygun dekorasyon yapın, ya da özgürlük alanlarını yeniden belirleyin.
ben olsam belli odalar dışında çok izin vermezdim kullanmalarına.
Kedime hemen bir ödül maması verip döneceğim. Sizinkiler cidden fenaymış. Ellerinden gelse evi yıkacak yaramazlar
laminant dediğiniz şey preslenmiş mukavva . üstüde tespo yani ahşap fotosu desek daha kolay anlaşılır.
eski parkelerden kaldı tabiki yapılıyo ama çok pahalıya gelir ve demode duruyo.
lambiri deneyebilirsiniz hem daha ucuz hemde farklı durur.
Muhtemelen yeni evin malzemesi böyle dandik değil, gezdim gördüm ama incelemedim. Cilalatmak çözüm olur mu acaba ? Eşim öyle bir şeyler dedi. Süpürgelikleri de pleksi ile kaplatıcam.
Çocuklar = kedilerim arkadaşlar. Tıklanmak için cinlik yapan gazete başlığı gibi oldu biraz
Bildiğiniz gibi üç kedim var ve inanılmaz yaramazlar, girmdikleri delik kurcalamadıkları şey yok. Yaptıklarını biraz sayayım :
Salondaki storu ve yatak odasındaki uzun perdeyi yeme, tırmıklama ve yırtma.
Süpürgelik dediğimiz şeyleri yolma yırtma.
Parkeleri çizme (koşarken tırnaklarla)
Koltukları tırnıklama, yolma.
Vb.
Şimdi ben Nisan'da kısmetse yeni evime geçiyorum. Şu an oturduğum evimi hiç sevemedim, işçiliği o kadar adi ki anlatamam. Alırken acemiydik aşktan gözümüz kördü anlamadık. Ama yeni evim öyle değil resmen aşık oldum. Ve onun da akibetinin bu ev gibi olmasını istemiyorum. Çünkü şimdiki evim yeni evli çift evi gibi değil ve ben estetiğe çok önem veriyorum.
Perdeler için stor yaptıracağım ve bu sefer indirmeyeceğim ulaşamasınlar. (Bu evim anormal güneş aldığından mecbur hep inikdir, ev tek cephe güneşe bakıyor)
Süpürgeliklee için üstlerini kaplatmak istiyorum plastikle kaplatabilir miyim ? En küçük kedim çok seviyor yolmayı
Parkeleri cilalamak çözüm olur mu ? Artık gerçek parke kalmadı hiçbir evde gerçi hepsi laminant. Ve bu laminant da kalite kalite mi arkadaşlar ? Evimdeki incecik kağıt gibi daha doğrusu naylon gibi çok çirkinAcaba kediler bu yüzden mi kolayca yoluyor ?
Koltuğu da yolsalar bile tüylenmeyecek nasıl bir kumaşla kaplatabilirim bilgisi olan var mı ?
Çok seviyorum kedilerimi ve kedi alıp bir köşeden kalkmamasını bekleyen insanlara da hep çok kızdım ama benimkiler de canavar be arkadaşlar
Süpürgelik, koltuklar ve parkeler için çözüm önerilerinizi bekliyorum hanımlar. Şimdiden teşekkürler.
9 tane mi? Süpermiş, zor olsa gerek. Ben de her an bir üçüncüyü alabilirim eve....9 kedili bir evsahibi olarak deneyimlerim bana tırmalama tahtasının nimet olduğunu gösterdi
Kedilere oyun alanları yapın yeni evinizde, mesela duvalara birbirlerine bağlantılı raflar, sık aralıklarla tırmalama tahtaları, saklanabilecekleri oyuklar falan. Böyle olunca koltuk ve perdelerden uzak duruyorlar, hem de hareket edip obez kedi olma yolundan çıkıyorlar =)) Onlarla yaşam kolay değil, normal bir ev yaşamı olmuyor asla ama kedili evler musmutlu evler oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?