Üç çocukla boşanmak

Ölse maaşı size kalacaktı😒 şimdi hakimin belirleyeceği nafakayı verecek. Sabit maaşlıysa belli. Ama gelirini düşük gösterecek bi işi varsa 10 bini bile zor alırsınız
Ölse maaşı emekli olmadıkça kalıyor mu yahu? Bilmediğim için soruyorum. Benim çevremde eşi emekli olan kadınlar eşinin maaşının bir kismini alıyorlar

Boşanma diyenlere katılmıyorum.
Çocuklara kötü örnek bir baba var evde. Sabaha kadar gelmiyor, geldiğinde elinde telefon, içki başka bir şey yaptığı yok.
Kızınızın babamda seni sevmiyor lafı da çok üzücü.
Ev harici nafaka konusunda hatrı sayılır bir miktar isteyin. Madem eşiniz boşanmak istiyor 3 çocuğun en azından maddi yükünü alsın.
Sizde memlekete gidince bir şeyler yapar, çalışırsınız. Hiç çalışmadan olmaz. Evet kolay olmayacak bazı şeyler ama geceyi başkasının yanında geçirmiş adamla aynı sofraya oturmadan kötü değildir bence.

Boşanma diyenlere katılmıyorum.
Çocuklara kötü örnek bir baba var evde. Sabaha kadar gelmiyor, geldiğinde elinde telefon, içki başka bir şey yaptığı yok.
Kızınızın babamda seni sevmiyor lafı da çok üzücü.
Ev harici nafaka konusunda hatrı sayılır bir nafaka isteyin. Madem eşiniz boşanmak istiyor 3 çocuğun en azından maddi yükünü alsın.
Sizde memlekete gidince bir şeyler yapar, çalışırsınız. Hiç çalışmadan olmaz. Evet kolay olmayacak bazı şeyler ama geceyi başkasının yanında geçirmiş adamla aynı sofraya oturmadan kötü değildir bence.
İşte bende aynı böyle düşünüyorum çocuklarıma çok kötü bir örnek oğlum evliliği böyle zannedicek belkide büyüdüklerinde oda karısına böyle davranacak babam böyle yapmıyor muydu her şekilde kötü kalmak bana göre ..ama tabi herşeyi göze alarak yola cikicam

Dediginiz gibi ev alacaksa bosanin. Bosanma diyenlere katilmiyorum. Nereye kadar evde arkadasca kalacaksiniz. Bir sure sonra iyice sacma bir hal alir. Gozunuzun, cocuklarin onunde o kadinla gorusur, iyice yuzsuzlesir, lackalasir. Eviniz olursa, nafaka arti asgari ucret bile calissaniz hayatinizi onurlu bir sekilde devam ettirirsiniz.

Merhaba hanımlar..üç çocuk annesiyim yaklaşık bir yıl önce eşimin beni evli bir kadınla aldattığını öğrendim.cekip gidemedim ailem destek çıkmadı ve çalışmıyorum da.12 8 ve 2 yaşında çocuklarim.neyse son bir yıldır zaten arkadaş gibi bile değiliz aynı evin içinde sadece bize maddi olarak destek oluyor.o kendi dünyasında ben ve çocuklarım kendi dünyamızda yaşıyoruz.sadece yemek yerken aynı yerde duruyoruz . boşanmak için de tek şartım ev almasiydi çünkü oturduğumuz ev kira ve galiba alacak inşallah yakında arsa fln satma mevzuları var ailesi ile.mutlu olmam gerekirken yakında bitecek çocuklarım la yeni bir hayata başlicam diyorum kendimi öyle motive ediyorum ama galiba korkuyorum 😞 üç çocukla nasıl başa çıkılır çünkü aynı şehirde olmayacagiz babalarından uzak yaşayacaklar .aynı yerden ev almak istedi ama ben istemedim çünkü aldattığı kadınla evleneceğinden eminim çünkü karşı taraf boşandı.onlarla aynı şehirde yaşamak istemiyorum çünkü bana yaşatmadigini cocuklarima vermediği ilgiyi diğerinin çocuğuna vereceğini görsem çok üzülürüm en azından uzak olursam görmem umursamam diye düşünüyorum..nerde istersen orda alırım dio . içimdeki hırs nefret bitmiyor onlara karşı İçten içe kendimi heba ettim sadece . nafakamizi da verse kira ödemeden geçiniriz en azından kızım büyüyüp kreş zamanına gelene kadar çalışırım.korkularim la nasıl başa çıkabilirim cocuklarimin düzeni bozulacak alışırlar mi geleceği düşünmekten helak oldum . şimdiden yorumlarınız için teşekkürler
Ev alacaksa halledersiniz bir şekil önemli olan ev..o ciğersiz ile aynı havayı solucağınıza ruhsal olarak sizde huzur bulursunuz çalisir küçüğünü kreşe verirsiniz 3..4 yaşta alan devlet anaokulları da var tam gün özel kresten daha uygun fiyatla

Dediginiz gibi ev alacaksa bosanin. Bosanma diyenlere katilmiyorum. Nereye kadar evde arkadasca kalacaksiniz. Bir sure sonra iyice sacma bir hal alir. Gozunuzun, cocuklarin onunde o kadinla gorusur, iyice yuzsuzlesir, lackalasir. Eviniz olursa, nafaka arti asgari ucret bile calissaniz hayatinizi onurlu bir sekilde devam ettirirsiniz.
Evet aynen öyle daha fazla gururumu yerlere atamam ..şimdi bile süslenip puslenip çıktığında biliyorum ne haltlar yediğini .bide malesef her işide yapıyorum ben sana bakıyorum dio sende mecbursun çamaşırımi utumu yemegimi yapmaya 😞

Ev alacaksa halledersiniz bir şekil önemli olan ev..o ciğersiz ile aynı havayı solucağınıza ruhsal olarak sizde huzur bulursunuz çalisir küçüğünü kreşe verirsiniz 3..4 yaşta alan devlet anaokulları da var tam gün özel kresten daha uygun fiyatla
İnşallah çok teşekkür ederim böyle beni motive edecek mesaj okumaya okadar ihtiyacım var ki

Ölse maaşı emekli olmadıkça kalıyor mu yahu? Bilmediğim için soruyorum. Benim çevremde eşi emekli olan kadınlar eşinin maaşının bir kismini alıyorlar
Aynen 5 yıl çalışmış olması kafi. Dul aylığı bağlanıyor. İşçilerde prim sayısı lazım. Tüm maaşını almıyor. Oranları var.

Artık kalmazmis emekli olmadan öyle bir yasa mi ne çıkmış diyordu.. sabit maaşlı memur en yüksek talep edecem bakalım artık hayırlısı
Nasıl kalmaz eşiniz vefat etse maas size ve çocuklara bağlanır dul/ yetim aylığı diye geciyor maasın %70 oranında bağlanıyor hatta masası cocuklar ve size bölerler 4 yani.

Erkek çocukları 18 yasına kadar alır eğer eğitim hayatı devam ederse 25 kadar alıyor kızlarda evleninceye kadar alır ölüm durumunda eşiniz sizi kandırıyor ölsem de maas size kalmaz diye boşanın diye.

Normal boşanma taraftarı olurum ama boşanmayın memurmuş yüklü nafaka beklemeyin bağlanmaz zaten 70 bin alsa size 40-50 bin nafaka cıkmaz aileside mirası sadece size ev alınsın diye sattırıyor nafaka için değil.

Ev yine aldırın aynı şehirde ama boşanmayın hatta evi çocukların üzerine aldırın.

Nasıl kalmaz eşiniz vefat etse maas size ve çocuklara bağlanır dul/ yetim aylığı diye geciyor maasın %70 oranında bağlanıyor hatta masası cocuklar ve size bölerler 4 yani.

Erkek çocukları 18 yasına kadar alır eğer eğitim hayatı devam ederse 25 kadar alıyor kızlarda evleninceye kadar alır ölüm durumunda eşiniz sizi kandırıyor ölsem de maas size kalmaz diye boşanın diye.

Normal boşanma taraftarı olurum ama boşanmayın memurmuş yüklü nafaka beklemeyin bağlanmaz zaten 70 bin alsa size 40-50 bin nafaka cıkmaz aileside mirası sadece size ev alınsın diye sattırıyor nafaka için değil.

Ev yine aldırın aynı şehirde ama boşanmayın hatta evi çocukların üzerine aldırın.
Bilmiyorum ya ne yapsam ne etsem böyle huzursuz mutsuz bir evde üç çocuk büyütmek gerçekten zor çünkü mutlu değilim çocuklarm mutlu bir anneyi hakediyor .. sürekli gerginim en ufak bir yaramazlık yaptıkların da bağırıyorum sonrada pişman oluyorum.babalarini görmek bile beni geriyor

Önce adamdan alabileceğin ne varsa al,arsaları varsa evin yanında kira getirisi sağlayacak birşeyler de versinler...aynı şehirde olsan nolacak,o gerizekalının mutluğunu görsen nolacak görmesen nolacak,mutlu mu olacak sanıyorsun?arada o da ilgilenir çocuklarla..sen de iş bakarsın..şu aşamada duygusal davranma ,alacacaklarını almaya bak,almadan da sakın boşanma..

Önce adamdan alabileceğin ne varsa al,arsaları varsa evin yanında kira getirisi sağlayacak birşeyler de versinler...aynı şehirde olsan nolacak,o gerizekalının mutluğunu görsen nolacak görmesen nolacak,mutlu mu olacak sanıyorsun?arada o da ilgilenir çocuklarla..sen de iş bakarsın..şu aşamada duygusal davranma ,alacacaklarını almaya bak,almadan da sakın boşanma..
Evet ama kendi ailem bize yakın otur göz kulak oluruz size dio kimin kimsen yok oralarda tamam çevre edindim arkadaş fln ama hiçbiri Kendi ailen gibi olmuyor.

Yanlış düşünüyorsunuz bence
3 çocukla boşanmanız hata
Madem arkadaş gibi yaşıyorsunuz öyle devam edin
Boşanıp hem hayat kalitenizi düşürüp hem de o pisliği rahat ettirmeyin
Gerçekçi olalım boşanınca sorumluluk almaycak
Eviniz olsa da üç kuruş nafakayla yaşam mücadelesi vereceksiniz
Çalışacak duruma gelene dek kendisine el açtıracak size
Boşanmayın , şu an sizin için avantajlı değil boşanmak
ama bir de şu var
adam şu anda "taze suçlu" boşansın diye "ne istersen veririm" diyor. buna rağmen evde yiyor içiyor içkisini içip TV seyrediyor. öyle eve gelmiyor da değil. yüzsüz yani. kadın önüne yemek koyuyor.

2-3 sene sonra bi kere adam boşanmıyorum diyebilir, kadın 6 ay içinde dava etti etti etmedi tazminat vs. hakkı kalmıyor.

ya da adam gitti diğer kadına veya başka kadın buldu, başka eve çıktı, neyse.

bu eve kirayı da ödemedi. dava ne zaman açılırsa mahkeme ne veriyorsa onu öderim dedi. kadın karlı çıkmaz ki.

normalde şu anda adam ev almasa almaz. almak gibi bir zorunluluğu yok. zaten alacak parası da yok, arsa satılırsa alacak. x sene sonra adamın ailesi diyebilir ki "aldatıla aldatıla x sene yaşadın, yuttun, kır dizini otur sana neden ev alalım?" hadi buyrun...

bir de bilmiyorum evliysem evliyimdir ayrıysam ayrı, yani 12 yaşında ergen var evde bunlar karı-koca gibi yaşamayınca o çocuğun normal algısı ne olacak?

Evet ama kendi ailem bize yakın otur göz kulak oluruz size dio kimin kimsen yok oralarda tamam çevre edindim arkadaş fln ama hiçbiri Kendi ailen gibi olmuyor.
Bacım gerçekçi olmak gerekirse,güzel bir işin de yoksa boşanmak çok zor..Nasıl yaşayacaksın,ayrıca biriyle bi daha hayat kurma şansın neredeyse yok gibi. O yüzden boşanma,ailesi ne diyor,hiç bir aile 3 evlat vermiş gelini boşansın istemez bence. Sana ev versinler nikah dursun diyin..adam ölürse maaşını alırsın,mirastan payını alırsın..adam kadınla evlendi diyelim,sonra da öldü maaşının yarısı o kadına kalacak bi defa,ama o senin hakkın bence..

Bacım gerçekçi olmak gerekirse,güzel bir işin de yoksa boşanmak çok zor..Nasıl yaşayacaksın,ayrıca biriyle bi daha hayat kurma şansın neredeyse yok gibi. O yüzden boşanma,ailesi ne diyor,hiç bir aile 3 evlat vermiş gelini boşansın istemez bence. Sana ev versinler nikah dursun diyin..adam ölürse maaşını alırsın,mirastan payını alırsın..adam kadınla evlendi diyelim,sonra da öldü maaşının yarısı o kadına kalacak bi defa,ama o senin hakkın bence..
Tabiki istemiyorlar boşanmayı ama zorlada güzellik olmaz ki bu konuyu açan herkesle düşman boşanma diyen herkesle konuşmayı kesiyor.artik kadın naptiysa buna.

ama bir de şu var
adam şu anda "taze suçlu" boşansın diye "ne istersen veririm" diyor. buna rağmen evde yiyor içiyor içkisini içip TV seyrediyor. öyle eve gelmiyor da değil. yüzsüz yani. kadın önüne yemek koyuyor.

2-3 sene sonra bi kere adam boşanmıyorum diyebilir, kadın 6 ay içinde dava etti etti etmedi tazminat vs. hakkı kalmıyor.

ya da adam gitti diğer kadına veya başka kadın buldu, başka eve çıktı, neyse.

bu eve kirayı da ödemedi. dava ne zaman açılırsa mahkeme ne veriyorsa onu öderim dedi. kadın karlı çıkmaz ki.

normalde şu anda adam ev almasa almaz. almak gibi bir zorunluluğu yok. zaten alacak parası da yok, arsa satılırsa alacak. x sene sonra adamın ailesi diyebilir ki "aldatıla aldatıla x sene yaşadın, yuttun, kır dizini otur sana neden ev alalım?" hadi buyrun...

bir de bilmiyorum evliysem evliyimdir ayrıysam ayrı, yani 12 yaşında ergen var evde bunlar karı-koca gibi yaşamayınca o çocuğun normal algısı ne olacak?
Evet çok haklısınız herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ölürse maaşı bana kalacakmış ben bu evde böyle kalırsam yillarca ztn kanser olup ilk ben ölcem

%1000
Simdi diger kadina gidicem diye her seye razi olur. Bu is surumcemede kalir 2-3 yil sururnurse konu sahibesi hicbir sey alamaz.
Yani en mantıklısi evi alıp dayayıp döşesin nafakamizi versin defolsun yapacak bişey yok tek başıma üç çocukla elimden geldiğince anne baba olacağım.tabiki en ufak sıkıntı da babaları da öğrenecek ve inşallah ilgilenir

Moral bozmak degil maksadim ama hazirlikli olun diye söylüyorum. Bu adam boşandıktan sonra uzerinize ev verip cocuklara bol bol nafaka verip sizi refah icinde yasatmaz. Ya evi alir anne babasinin uzerine size de gec kira vermeden otur olene kdr senin olsun ama evlenirsen cik der. Cocuklara da mahkemenin belirledigi 8 9 bisey verir gecer gider. Asgari ucretle nasil gecineceksiniz tam 4 kisi faturalar elektrik su yani bunlari da düşünün oyle adim atin

Back
X