Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Ama rapor almak
Isteyen cok
Olacaktir cunku cok cazip, verenler denetlenip ceza kesilse daha caydirici olur bence.
Eşim özel sektörde çalışıyor. Bayramla haftasonunu bağlamak isteyen bir mail atıp mis gibi yıllık izninden kullanıyor. İnsan imreniyor valla. Öğretmenlerin böyle durumu olamaz çünkü onlar robot. Sömestr öncesi matematikçi covid oldu, edebiyatçının babası trafik kazası geçirmiş rapor alıp memlekete gitti. Çok kredili dersler olduğundan boş geçmesi dikkat çekmiş. Velilerden biri cimere şikayet etmiş.bir şey olacağından değil ama idarecileri gerer böyle şeyler. İşte yıllık izin hakkı olsa kimse doktora ağız eğmeye meraklı değil zaten. Ha öğretmene rapor vermeyen doktorlar sınav haftası öğrencilere yağdırıyor bunu da yaşıyoruz yani

Burda herkes kendinden sorumludur.Tabiki yasalar daha ciddiyetle uygulanmalı ama etik olan davranış ceza ile söndürülen değil, her şeye rağmen doğruyu yapmaktır.Bizim ülkemizi cok gelişmiş ülkelerden ayıran en büyük faktör bizim insanımızın bu tavırdır."Devletin mali deniz yemeyen keriz" mantığı ile birileri görmezse ayiplanmayan, birileri denetlemezse cezalandirilmayan davranışların sonucunda hicbir zaman gelişmiş bir ülke olamayacağız.Bu bahsettiğim davranış şekli hayatin her alanında çeşitlendirilebilir.Saatlerce konuşulabilir ancak herkes kendinden sorumludur ve gene inanışa göre herkes mezara yalnız girecek.
Ben maalesef duzelecegimizk dusunmuyorum ulkecek.. yazina sonuna kadar katiliyorum buarada… o kadar alismisiz ki bu duruma.. torpil vs bunlar icinde gecerli hersey. Kac kisi tanidigi dayisi
Olmadan hakkiyla bir ise girebiliyor mesela? Cok
Zor

İlk uçak yolculuğunuz muydu? Baya acemice davranmışsınız çünkü. Elektronik cihazlar kontrol noktalarında çantalarından çıkarılır. Bu genel bir kuraldır.

Hatta ikinci geçiş noktasında çoğu havalimanında botlar bile çıkarttırılır. O yüzden ayağınıza da normal bir ayakkabı giyin.

Daha yeni öğretmensiniz müdürle bu tarz şeyler için mecbur kalmadıkça yüzgöz olmayın.
İstanbul'a gelmeden evvel hiçbir çantam kontrol edilmedi, hatta bagaj sınırını aştığım hâlde ek ücret kesilmedi. Ben de ona şaşırdım.
Hayır ilk uçak yolculuğum değildi, ama bilgisayarın açıldığını da bilmiyordum. Bilgisayarı ikinci kez taşıdım, anlattığım olayı yaşadım. Yarın giderken bilgisayarı elde taşıyacağım.

Eşim özel sektörde çalışıyor. Bayramla haftasonunu bağlamak isteyen bir mail atıp mis gibi yıllık izninden kullanıyor. İnsan imreniyor valla. Öğretmenlerin böyle durumu olamaz çünkü onlar robot. Sömestr öncesi matematikçi covid oldu, edebiyatçının babası trafik kazası geçirmiş rapor alıp memlekete gitti. Çok kredili dersler olduğundan boş geçmesi dikkat çekmiş. Velilerden biri cimere şikayet etmiş.bir şey olacağından değil ama idarecileri gerer böyle şeyler. İşte yıllık izin hakkı olsa kimse doktora ağız eğmeye meraklı değil zaten. Ha öğretmene rapor vermeyen doktorlar sınav haftası öğrencilere yağdırıyor
Ama ogretmenlik farkli. Yani yil icin tatil zamanlari disinda izin kullanicam diyemezsin.. her meslegin kendine gore kurallari var. Mesela nobet istemeyen doktor dusunulebilir
Mi? Bunun gibi dusun..

Ama ogretmenlik farkli. Yani yil icin tatil zamanlari disinda izin kullanicam diyemezsin.. her meslegin kendine gore kurallari var. Mesela nobet istemeyen doktor dusunulebilir
Mi? Bunun gibi dusun..
Hayat öyle akmıyor işte onu anlatmaya çalışıyorum. Eşyanın tabiatına aykırı

İstanbul'a gelmeden evvel hiçbir çantam kontrol edilmedi, hatta bagaj sınırını aştığım hâlde ek ücret kesilmedi. Ben de ona şaşırdım.
Hayır ilk uçak yolculuğum değildi, ama bilgisayarın açıldığını da bilmiyordum. Bilgisayarı ikinci kez taşıdım, anlattığım olayı yaşadım. Yarın giderken bilgisayarı elde taşıyacağım.
Esim bi ara
Ucaklarda guvenlikten sorumluydu.. hep der bazen dislerine uygun birsey olunca valizin icinden cikarip ustune yatiyolarmis ordaki gorevliler. Bizde saniyoruz ki kapattigimiz gibi geliyor bize..

İdareniz resmen zor durumda bırakmış sizi, isteseler sizden refakatçi formu alıp izinli gösterebilirlerdi. Tedavi beyan formuyla aynı şey olurdu. İzne de dönüştürülürdü. Bu ego meselesi mi acaba, neden böyle zorda bırakıyorlar insanı. Aslında gitmeyeceksin soruşturma açılsın bakalım kim haklı çıkacak. Bakıma muhtaç kişiye refakat için rapor almamız gerekmiyor. Bu da mazeret izni için geçerli sebep. Muayne olduğunuzda o gün için rapor almıyorsunuz sonuçta. Belki de bundan haberleri bile yok. Ne kadar üzücü.
Malesef müdür yardımcımız çok öğretmen seven(!) biri olduğu için elinden gelen her zorluğu çıkarır; şahsıma özel değil tüm öğretmenleri aynı özenle çıldırtmaktan zevk alır, sanırım yaşam enerjisini burdan alıyor. Düşünün onunla muhattap olmamak için özel çaba gösteriyoruz.

Ben maalesef duzelecegimizk dusunmuyorum ulkecek.. yazina sonuna kadar katiliyorum buarada… o kadar alismisiz ki bu duruma.. torpil vs bunlar icinde gecerli hersey. Kac kisi tanidigi dayisi
Olmadan hakkiyla bir ise girebiliyor mesela? Cok
Zor
Bu kokuşmuşluğun haddi hesabı yok ,üstelik bu hükumetle, zamanla falan ilgili bir durum değil. Sadece yönetici değişince, isi kolaylasan tabaka değişiyor. Burda temelde değişmesi gereken insan ,insanimiz ,vatandaşlık bilincimiz.Gecen internette izledim galiba koreydi, metro istasyonunda anne turnikeden geçerken çocukta onunla geviveriyor farketmeden ve etrafta kimse yok.Sonra dönüyorlar, düşünüyorlar, cocuk turnikelerin altından geçerek tekrar arka tarafa geçiyor ve kart basıp yeniden geçiş yapıyor. Bunu bizim ülkemizde nüfusun yüzde 10 undan fazlası asla yapmaz.Bir sey desen hemen derki benim vergim benim vergim.Biz bu bencillik ve şark kurnazlığı ile hiçbir şey olamayız

Mi? Bunun gibi dusun..
Ama öğretmenliğin istisnası yok. Mazeret izni var ama çok büyük durumlara uygun görülüyor ve kaymakama gidecek de onaylanacak da bir sürü prosedürü var. Mesela kv ameliyat olacaktı şehir dışına çıkmam gerekti 1 gün alabildim.

Çocuğu hasta olan bir öğretmen 2 gün izin alayım da çocuğuma bakayım bile diyemiyor. En fazla çocuğu doktora götüreceği gün refakatçi izni alabiliyor.

Bu kokuşmuşluğun haddi hesabı yok ,üstelik bu hükumetle, zamanla falan ilgili bir durum değil. Sadece yönetici değişince, isi kolaylasan tabaka değişiyor. Burda temelde değişmesi gereken insan ,insanimiz ,vatandaşlık bilincimiz.Gecen internette izledim galiba koreydi, metro istasyonunda anne turnikeden geçerken çocukta onunla geviveriyor farketmeden ve etrafta kimse yok.Sonra dönüyorlar, düşünüyorlar, cocuk turnikelerin altından geçerek tekrar arka tarafa geçiyor ve kart basıp yeniden geçiş yapıyor. Bunu bizim ülkemizde nüfusun yüzde 10 undan fazlası asla yapmaz.Bir sey desen hemen derki benim vergim benim vergim.Biz bu bencillik ve şark kurnazlığı ile hiçbir şey olamayız
Dusunceleri cok guzel ifade ettin, o videoyu bende gordum. Durustluk para etmiyor ki ulkemizde. Ayrica ilk cumlelerinede ayrica katiliyorum, hukumetle vs ilgisi yok sadece faydalanan tabaka degisiyor. Mentalite degismesi gerek
Ama nasil😐

Doğuda başka büyük problemler olduğu icin bir cok sey gözardı ediliyor ,örneğin trafik cezası batiya gore nerdeyse hic yazılmaz ,cok aleni bir sey olmadıkça, çünkü is yükü fazla.Gerci havalimani daha özel bir alan daha denetimli olmalı aslında

Ama öğretmenliğin istisnası yok. Mazeret izni var ama çok büyük durumlara uygun görülüyor ve kaymakama gidecek de onaylanacak da bir sürü prosedürü var. Mesela kv ameliyat olacaktı şehir dışına çıkmam gerekti 1 gün alabildim.

Çocuğu hasta olan bir öğretmen 2 gün izin alayım da çocuğuma bakayım bile diyemiyor. En fazla çocuğu doktora götüreceği gün refakatçi izni alabiliyor.
Evet bu cok uzucu.. bende bir anneyim
Ne demek istedigini tam
Anladim…cocuklarin ozellikle belli olmuyor ne zaman hasta olacaklari.. iste bu da belki
Insanlari yolsuzliga itiyor sahte rapora tesvik ediyor

Mazeret izni var ama çok büyük durumlara uygun görülüyor ve kaymakama gidecek de onaylanacak da bir sürü prosedürü var.
Ona da dilekçeyi birkaç gün önceden yazın diyorlar🙄 burada sadece 1. Derece akrabanın ölümünde geçerli diyorlar. Sonra da doktorlarla karşı karşıya geliyorsun git işin yoksa laf anlat

Ogretmenlerin idari izin, yillik izin gibi haklari olmadigi icin rapor almak zorunda kaliyorlar. Duz memur olsa muduru izin verir veya idare eder, ogretmenlik boyle bir meslek degil. Bos gecen her dersin ogretmeninin yasal bir gerekcesi olmali.
Burada ahlak bekciligi yapmanin alemi yok

Ahlak bekçiliği değil hasta gidenin hakkını savunuyor olmasın
Hanımefendi acilde görevli bir doktormuş.
Aciller de böyle gereksiz işler için dolup taşıyor asil doktorluk uçağı kacirana rapor verecek bir meslek değil.
Konu sahibi alternatif yollar ile gidebilirsiniz. İnşallah problem yaşamazsınız.

Ama soyle de bir durum konu sahibinin nerdeyse 2 günü varken rapor istemesi ve bir acil doktorunun da vermem ,acil bunun yeri değil demesi bence haklı bir sitem.Yoksa tabiki insanlar birbirine yardimci olmalı.Ayni arkadas asm de olsa veririm diyor mesela.Ama acil değil bunun yeri diyor.2 gun var ayrıca ,yoksa ülkemizde maalesef herkes çok zor şartlarda kimsenin bir şeye tahammülü kalmamış orası muhakkak

.evet birde bu var acil doktoru zaten anlık müdahale eder en fazla günü kurtarır neden 3 günlük rapor versin o başka bir hastalığa girer onuda uzmana gidersin

Ok de hadi alan aliyor, verenlerde kabahat yok mu🙄
Tarihlerden emin olamasam da 2008-2009 gibi diye anımsıyorum. O dönemlerde bir ara öğretmene 4 defa maaş kesintisi olmaksızın sevk hakkı tanınmıştı. Normalde derse girilmeyen her gün için ücret kesintisi yapılır.
Öğretmenliğimin de ilk yıllarıydı yönetmeliği çok net hatırlamıyorum, yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltir.
Okuldan bir öğretmen, kuzeni mi doktormuş, arkadaşı mı her neyse. Bunu ayarlamışlar , 3 yaş civarı bir çocuğu vardı. 1 hafta kendisi sevk alıyordu, 1 hafta karısı( o da öğretmendi) Kalan iki hafta da yakın memleketten annesi mi ne geliyordu. Böyle dönüşümlü bakarak çocuk büyüttüler. Sonra ücret kesintisi geri geldi de bakıcı buldu çocuğuna.
Burda belki konu sahibinin acemiliği belki ihmali sebebiyle olağan dışı bir durum gerçekleşmiş, onu da halletmiş neyse ki. Sanki doktorlar tanıdıklarına rapor yağdırmıyormuş gibi ( hepsi değil mutlaka) stajyer bir öğretmenin ne sahtekarlığı kalmış ne rahatlığı. Bu da ona ders olmuştur bir daha beş gün önceden çıkar yola.

Tarihlerden emin olamasam da 2008-2009 gibi diye anımsıyorum. O dönemlerde bir ara öğretmene 4 defa maaş kesintisi olmaksızın sevk hakkı tanınmıştı. Normalde derse girilmeyen her gün için ücret kesintisi yapılır.
Öğretmenliğimin de ilk yıllarıydı yönetmeliği çok net hatırlamıyorum, yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltir.
Okuldan bir öğretmen, kuzeni mi doktormuş, arkadaşı mı her neyse. Bunu ayarlamışlar , 3 yaş civarı bir çocuğu vardı. 1 hafta kendisi sevk alıyordu, 1 hafta karısı( o da öğretmendi) Kalan iki hafta da yakın memleketten annesi mi ne geliyordu. Böyle dönüşümlü bakarak çocuk büyüttüler. Sonra ücret kesintisi geri geldi de bakıcı buldu çocuğuna.
Burda belki konu sahibinin acemiliği belki ihmali sebebiyle olağan dışı bir durum gerçekleşmiş, onu da halletmiş neyse ki. Sanki doktorlar tanıdıklarına rapor yağdırmıyormuş gibi ( hepsi değil mutlaka) stajyer bir öğretmenin ne sahtekarlığı kalmış ne rahatlığı. Bu da ona ders olmuştur bir daha beş gün önceden çıkar yola.
bakıcı parası vermemek için onlarca çocuğun geleceğiyle oynadılar ha yazıklar olsunnn.eğitimcilerin yüzkaralarıymış.umarım kendilerinden karma hesabı çıkmıştır .çok aminnnn :KK45:

bakıcı parası vermemek için onlarca çocuğun geleceğiyle oynadılar ha yazıklar olsunnn.eğitimcilerin yüzkaralarıymış.umarım kendilerinden karma hesabı çıkmıştır .çok aminnnn :KK45:
Amin inşallah çıkmıştır Ceycey. Tanıdığım en rezil insanlardan biri olabilir kendisi. Çok tartışmalar olurdu o dönem öğretmenler odasında. Elalemin çocuğu benim çocuğumdan daha önemli değil der konuyu kapatırdı, hiç de alınmazdı.

Back
X