Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Yahu Adana’ya tabi ki olur Mardin e , Batman ,a olmaz .
15 yıldır buralardayım . Be Diyarbakır ne Siirt ne Batman da kolay kolay otobüs bulamaz akşam saatlerinde .
hayır sürekli var ben 35 yıldır buradayım antepliyim zaten

4 saatde gittiğimiz mardine nasıl otobüs bulamasın

özmardin,mardinseyehat sistemlerine bakın

ankara istanbul ve iç anadolu gibi şehirlere doğudan giden neredeyse bütün otobüsler antep üzerinden gider, o yüzden antepde otobüs bulamama gibi bir sorun olmaz 5 den sonra otobüs olmaz gibi birşey asla olamaz teknik olarak mümkün değil ...

ama gelmeden önce biletini mutlaka almalı ,çünkü bilet bulamayabilir o kadar ki yoğun

Ben anlayamadım, hepimizin elinin altında aynı internet yok mu?
Skyscanner.net sitesinden Mardin'e gayet de uçuş var yarina. Hem de sabahin erken saatindeEki Görüntüle 3001467
Ne aktarma ne başka şey.
Bunu kaçırirsaniz her yer her yere yakın, alırsınız komşu şehirlerden birine,otobüsle gecersiniz.
Fahiş fiyat dediğiniz benim attığım bilet 550 TL, bir öğretmen için fahiş sayilayacak bilet mi? Cizre Nuh ile 20 saatte gitseniz 330 lira odeyecektiniz. Bu bilet direkt 550 lira (hatta üşenmeyip Skyscanner.com.ru , skyscanner.com.en falan diye tüm ülke kodlarıyla girerseniz daha ucuzunu da bulursunuz.
Çözüm söylüyoruz,onu da yapmıyorsunuz ki.

Yarın pazar tonla uçuş vardır eminim konu sahibesi nasıl bilet bulamıyor bend e anlayamadım :KK51:

Yahu Adana’ya tabi ki olur Mardin e , Batman ,a olmaz .
15 yıldır buralardayım . Be Diyarbakır ne Siirt ne Batman da kolay kolay otobüs bulamaz akşam saatlerinde .
Hele bir de ilcede ya da ilçeye bağlı köyde oturuyorsa.Benim oyleydi.Birkac kez rica edebiliyosun ogretmen arkadasina beni alir misin diye vs ama her zaman olmuyor.Benim zamanimda mesela aksam 10dan sonra havaalani servisi yoktu.Evim köyde ama bitişik sehrin uzak ilcesinin dağ köyünde.Evet tabi bulan bir sekilde yolunu bulur teorisi her zaman sökmüyor.Çok şükür bitti o eziyet günlerim.

Aciller rapor yazmak için çalışmıyor, rapor yazdırmak için ilaç yazdırmak için gelenlerden dolayı asıl hastalar sıra beklemek zorunda kalıyor.
Kesinlikle haklısınız!
Sonra da doktorlar gergin hastalar gergin deniyor
Sağlıkocağında yardımcı olurlar

Ne akaka? Kalabalik olmamasi bir neden olamaz. Bir doktor niye 5 saniye olsa dahi bir yalana ortak olsun? Kural denilen şey niye yok ülkede görüyoruz.
Yurtdışında doğup büyüdünüz. Halen oradasınız. Türkiye’de memurların mazeret iznini falan ne durumlarda aldığı dahil birçok şeyi bilmiyorsunuz. Yine de kurallarla ilgili ahkam kesiyorsunuz. Bilgi sahibi değilsiniz ama fikriniz var. Bu da kabul görmüyor ama neyse

Mazeret izni evlilik, ölüm ve doğum sebebiyle alınan izinler.
Bunun dışında taşınma gibi sebeplerle de yeni görev yerinde kısa süreli izin veriliyor diye biliyorum.
Ama uçak kaçırma bu kapsamda değil.
Önceden kaymakam veya vali onayıyla veriliyordu şimdi okul müdürlerinin inisiyatifine bırakıldı.
Konu sahibinin müdürü uçağı kaçırmasını mazeret olarak kabul edecek olsaydı rapor al demezdi.

Muhtemelen bu korkuyu hiç yaşamadıkları icin bu sekilde üst perdeden savurabiliyorlar.Çok takılmıyorum şahsen.Doğu görevi zamanımda almıştım cok ozel sebeplerden bende.Sağolsun geri cevirmemisti doktor da.
İlk yıllarımı aklıma getirdi konu sahibi . Yabancı bilmediği yerler , sürekli stajyersin mobingi 🤨🤨
Bende pazartesi doktorların yardımcı olacağını düşünüyorum .

Hele bir de ilcede ya da ilçeye bağlı köyde oturuyorsa.Benim oyleydi.Birkac kez rica edebiliyosun ogretmen arkadasina beni alir misin diye vs ama her zaman olmuyor.Benim zamanimda mesela aksam 10dan sonra havaalani servisi yoktu.Evim köyde ama bitişik sehrin uzak ilcesinin dağ köyünde.Evet tabi bulan bir sekilde yolunu bulur teorisi her zaman sökmüyor.Çok şükür bitti o eziyet günlerim.
Ahhh Diyarbakır’da.n köye 12 saatte gittiğimi bilirim . Heryer öyle kocaman ulaşım şahane ilerlemiyor . Zor zamanlardı koy günleri ama bu zorlukları bilmeden gereksiz bir doğrucu davutluk oynayanlara cok kızıyorum .

İlk yıllarımı aklıma getirdi konu sahibi . Yabancı bilmediği yerler , sürekli stajyersin mobingi 🤨🤨
Bende pazartesi doktorların yardımcı olacağını düşünüyorum .

Yani istediklerini söyleyebilir,toplum dersi verebilirler inan umrumda değil.Bazi durumlar var ki insana başka care bırakmazlar.He bu konu icin gecerli olmayabilir cunku baya alternatif sunulmuş.

Yani istediklerini söyleyebilir,toplum dersi verebilirler inan umrumda değil.Bazi durumlar var ki insana başka care bırakmazlar.He bu konu icin gecerli olmayabilir cunku baya alternatif sunulmuş.
Evet bu konu farklı az önce bir arkadaş Mardin merkeze sabah direk uçuş var diye ekran görüntüsü atımız . 1000 lirada olsa , bir maaş değerinde olsa da mecbur alacak .

Bizim bahsettiğimiz gerçekten cok sor koşullarda görev yapan öğretmenlerimiz icin .

arkadaşlar doğrucu davutluk dediğiniz veya aman ne varki bi seferlik dediğiniz şeyler prensip meselesi, kıyak geçmek torpil yapmak hatır için rapor yazmak ne zamandan beri normal oldu ?

birine tolerans gösteren doktor herkese göstermeli , doktorlar işi gücü bıraksın istediği an seyehat etmek isteyen kişilere rapor yazsın oldu

onlarda bunun için okuyup yemin ediyorlar zaten haklısınız

çare her zaman var , çaresiz durumda müdürü zaten idare ederdi.

Bunun dışında taşınma gibi sebeplerle de yeni görev yerinde kısa süreli izin veriliyor diye biliyorum.
Önceden kaymakam veya vali onayıyla veriliyordu şimdi okul müdürlerinin inisiyatifine bırakıldı.
Konu sahibinin müdürü uçağı kaçırmasını mazeret olarak kabul edecek olsaydı rapor al demezdi.
okul mudurunun uygun gordugu durumlarda 10 gun mazeet izni verilir yaziyor internette .ama okul muduru uygun gormedi diye doktora gidip sahte rapor istemek daha etik disi .
ben olsam en yakin mesafeye bir ucaga binip giderdim ordan otobus vs gidilir yani 1.5 gun var daha

Ahhh Diyarbakır’da.n köye 12 saatte gittiğimi bilirim . Heryer öyle kocaman ulaşım şahane ilerlemiyor . Zor zamanlardı koy günleri ama bu zorlukları bilmeden gereksiz bir doğrucu davutluk oynayanlara cok kızıyorum .
İstedikleri gibi dogrucu davutluğu oynayabilirler umrumda değil.Bu zorluğu 20li yaşlarin başında evinden 1400 km uzakta 1200 rakımda calışmış bir ogretmen olarak söylüyorum ben.

Evet bu konu farklı az önce bir arkadaş Mardin merkeze sabah direk uçuş var diye ekran görüntüsü atımız . 1000 lirada olsa , bir maaş değerinde olsa da mecbur alacak .

Bizim bahsettiğimiz gerçekten cok sor koşullarda görev yapan öğretmenlerimiz icin .
Tabii ki haklısınız. 2005te arkadaş uçuş Sabiha Gökçene alındığı için bir yakadan diğerine bir maaş taksi parası vermişti. İstanbul’dan Mardin’de inip Şırnak’a gelecekti. Sonuçta gidebilecek, sorun yok. Ama hava şartları sebebiyle uçuş iptal olsaydı rapor almak zorunda kalabilirdi. Çünkü bu elinde değil. Müdürler kimseyi idare etmezler bu arada, rapor al deyip öğretmeni koştururlar

Evet acil doktoru olduğum icin bu konuda en bilirkişi benim
Gerçekten bu konuda hiç kimseye tanıdığınız dahil hiç kimseye vermiyorsaniz brova size ama bende sağlıkçı olarak blyrm ki veren var konu sahibi pazar günü alması gerektigi için acilde isteyeblr tabiki de acil bunun için çalışmıyor yüzde yüz haklısınız ama haftaici olsa saglikocagindan bir gün rica edebilir

Arkadaşlar resmen okul müdürü ve bazı yorumcuların önerisi ‘evrakta sahtecilik’ olmuş. Ne var canım eline mi yapışacak, gerekirse bekleriz doktordan raporumuzu alırız ne demek yahu? Sizin ve okul müdürünün bu önerisi ‘evrakta sahtecilik’ ‘yalan beyan’ gibi çok ciddi suçtur. Yani aç kalmış bir insana ‘aman canım sen de git bir yerden yemek çalıver çok zorda kalmışsın sonuçta’ mı diyorsunuz? Anlamıyorum gerçekten.

Doktorun yazdığı her belge resmi belgedir ve sahteyse doktor suç işlemektedir. Bana pratisyenken de uzmanken de böyle tek tük suça teşvik eden insan geliyordu ve çok sert tepki görüp gidiyorlardı. Hele de bir öğretmen gelip ‘ben rapor hakkımı kullanacağım’ dedi. Ne demek istiyor önce anlamadım. Herhalde raporlu ilacı var onu yazdırma hakkından bahsediyor sandım. İlaç falan sorgulayınca anladım ki öğretmen bey kendisinin bir ‘işe gitmemek için rapor hakkı’ olduğuna inanıyor. Şok olmuştum. Kendim hiçbir dönemde ‘rapor hakkı’mı kullanmadım. Kimsenin öyle bir hakkı yok. Hastaysanız doktora gidersiniz. Sizi muayene eder, isterse tetkik ister ve tedaviyi düzenler. Çalışamayacak kadar hasta olduğunuzu düşünürse o size rapor verir. Olay budur.

Çok şükür kurtuldum bu yasal olmayan saçma sapan isteklerden ama bunların normal bir şeymiş gibi sanki suç değilmiş gibi aman canım kötü zamanımızda yardımcı olalım diye anlatılması hala sinirlendiriyor. Sanki hamile kadına otobüste yer veriver işte gibi basit ve naif bir duruma sokuyorlar.

Öğretmenlerin yıllık izni olmaması, bunu doktorlardan yasal olmayan bir şey isteyerek çözülebileceği anlamına gelmez. Çok meraklıysa o müdür kendi izin versin o da yasal değilmiş, sorumluluğu hiç alakası olmayan birine atacağına kendi üstüne alsın.

Konu sahibi en mantıklı yok yarın sabahtan komşu şehirlerden birine gidip oradan işyerinizin olduğu yete geçmek ama arkadaşlar zaten yarın sabah da uçak var diyor. 550 tl uçak için faiş fiyat değil. Mecbur vereceksiniz. Olmadı 2 hafta makarna yersiniz ama başınız ağrımaz.

İstedikleri gibi dogrucu davutluğu oynayabilirler umrumda değil.Bu zorluğu 20li yaşlarin başında evinden 1400 km uzakta 1200 rakımda calışmış bir ogretmen olarak söylüyorum ben.
Hayatımızın en zor yıllarıydı , aklıma geldikçe köy , lojman hayatı 6 ay ilçeye gidemediğimiz zamanlar …
O yüzden hersey kural, kaide , yönetmelik degil zor koşullarda .

Yok tamamı okul idaresinin inisiyatifinde değil. Cenaze gibi acil durumlarda idare izin verebiliyor. Konu sahibinin izninin ilçe Mem'den onaylanması lazım bildiğim kadarıyla.

Tabii ki haklısınız. 2005te arkadaş uçuş Sabiha Gökçene alındığı için bir yakadan diğerine bir maaş taksi parası vermişti. İstanbul’dan Mardin’de inip Şırnak’a gelecekti. Sonuçta gidebilecek, sorun yok. Ama hava şartları sebebiyle uçuş iptal olsaydı rapor almak zorunda kalabilirdi. Çünkü bu elinde değil. Müdürler kimseyi idare etmezler bu arada, rapor al deyip öğretmeni koştururlar
Müdüründe işine gelmemiş . İstese cok rahatlıkla idare edebilir .

Back
X