Uçak fobisi:(

Ilaç ismi vermesem olur dimi:)
Hem hamilesiniz sanirim.
Ilaç sakinleştirmis olabilir tabi bende oyle düşündüm
O uygulamada rahatlattı beni.
Eşim bir yere gittiğinde bile uçuş numarasıyla anlık takip edebiliyorum uçağın hangi şehir ya da ülkenin üzerinde olduğunu. O anda yüzlerce uçağın hava da olduğu ve hiç kaza haberi olmamasini da bu düşüncelere eklersek ben yendim sayılır.umarim geçicidir sizin ki de.ki ben öyle düşünüyorum.

Zaten doktoruma sormadan kullanmam canım :)
Çok sevindim sizin için darısı benim de başıma :))

Bikere bindim korkmadım gene korkmam korku hiç bana göre birşey değil :27: ama mesela binek arabadansa otobüsle yolculuk daha güvenilir gelir bana uçakta öyle ;)

Bikere bindim korkmadım gene korkmam korku hiç bana göre birşey değil :KK53: ama mesela binek arabadansa otobüsle yolculuk daha güvenilir gelir bana uçakta öyle :KK66:

Öyle aslında :)
En güveniliri uçak şu zamanda..
İnşallah bende atlatırım çünkü uzun yolculuk yapmak işkence geliyor :))

Bir uçak bakım merkezinde yönetici olarak çalışıyorum. Yaptığım iş uçak bakımının eksiksiz ve işinin ehli kişiler tarafından yapıldığından emin olmak olarak özetlenebilir. Ayrıca pilotların yeterlilik takiplerini de yapıyorum.

Havacılıkta kurallarda gri alan yoktur. Kurallar siyah ve beyazdır. Kurallara uygun iş yapmamamın bedeli de son derece ağırdır. Mesela benim eksik kontrolümden kaynaklı bir bulgu ortaya çıkması durumunda yetki belgem iptal oluyor ve bir daha hiç bir şekilde havacılık sektöründe yönetici pozisyonunda çalışamıyorum.

Pilotlar çok ciddi acil durum koşullarına göre yıllık periyotta eğitim alıyorlar. Uçak teknisyenleri de öyle. Yetkisi yoksa, bırakın uçağa dokunmayı,lastiğe hava basamıyor bile.

Kullandığınız tüm araçlar arasında en güvenlisi hava yollarıdır. Otobüs veya tren çok daha risklidir aslında. İçiniz rahat olsun.

Bu arada kaptan pilotlardan biri "Ağır türbülansta uçakta ateist kalmaz" demişti:KK48:

Bir uçak bakım merkezinde yönetici olarak çalışıyorum. Yaptığım iş uçak bakımının eksiksiz ve işinin ehli kişiler tarafından yapıldığından emin olmak olarak özetlenebilir. Ayrıca pilotların yeterlilik takiplerini de yapıyorum.

Havacılıkta kurallarda gri alan yoktur. Kurallar siyah ve beyazdır. Kurallara uygun iş yapmamamın bedeli de son derece ağırdır. Mesela benim eksik kontrolümden kaynaklı bir bulgu ortaya çıkması durumunda yetki belgem iptal oluyor ve bir daha hiç bir şekilde havacılık sektöründe yönetici pozisyonunda çalışamıyorum.

Pilotlar çok ciddi acil durum koşullarına göre yıllık periyotta eğitim alıyorlar. Uçak teknisyenleri de öyle. Yetkisi yoksa, bırakın uçağa dokunmayı,lastiğe hava basamıyor bile.

Kullandığınız tüm araçlar arasında en güvenlisi hava yollarıdır. Otobüs veya tren çok daha risklidir aslında. İçiniz rahat olsun.

Bu arada kaptan pilotlardan biri "Ağır türbülansta uçakta ateist kalmaz" demişti:KK48:

Biraz olsun rahatladım ama yine de o korkuyu göze alabilir miyim bilmiyorum :))) aslında en güvenilir yolculuk uçak yolculuğunun olduğunun bilincindeyim. Ama kontrol edemiyorum bu korkuyu :)
Üzerine gidicem artık yapıcak birşey yok :))
Hayatımda hiç böyle korktuğumu hatırlamıyorum hatta öyle ki bazen uçak gördüğümde havada,ve ben karadayım :)))
Resmen acaba düşer mı diye düşünüyorum. Özellikle alçak olduğu zaman neden bu kadar alçakta diye düşünüyorum :))))

Biraz olsun rahatladım ama yine de o korkuyu göze alabilir miyim bilmiyorum :))) aslında en güvenilir yolculuk uçak yolculuğunun olduğunun bilincindeyim. Ama kontrol edemiyorum bu korkuyu :)
Üzerine gidicem artık yapıcak birşey yok :))
Hayatımda hiç böyle korktuğumu hatırlamıyorum hatta öyle ki bazen uçak gördüğümde havada,ve ben karadayım :)))
Resmen acaba düşer mı diye düşünüyorum. Özellikle alçak olduğu zaman neden bu kadar alçakta diye düşünüyorum :))))
Babam derdi ki "İhtimaller için bu kadar endişe edersek, hakikaten başımıza geldiğinde ne yapacağız?"
Uçağın düşme olasılığı inanın çok düşük, yüzlerce kontrol mekanizması var. Zaten olur da düşecek olursa yapabileceğiniz bir şey yok, dolayısıyla endişelenmenin de bir manası yok:)

Ben tuhaf durumlar olursa korkuyorum. Ucagin aniden alcalmasi yukselmesi agir turbulans simsekler aniden yana yatip yon degismesi
Bi de bunlar olunca dit dit diye ses cikip hostesler kosturursa hah diyorum simdi gittik. Ama bu kadar kisiyi okuyunca normal ucustan korkmaktan korktum simdi. Cok fazla ucus yapiyorum kimisi 8 saat suruyor :(

Benimde acayip uçak korkum var 4 saat uçuyorum ama o 4 saat sanki bana 4 asır gibi geliyor Türkiye’ye tatil uçak korkusu yüzünden sevinemiyorum bile aylar öncesi başlıyor stresi çünkü en küçük hatanın telafı yok gibi geliyor bana arabayla kaza olsa kurtarma ihtimalin var ama uçakta maalesef keşke bi sistem olsa paraşüt sistemi gibi düşüceği zaman paraşüt açılsa felan ne güzel olurdu:super: benim arkdasim yabanci bir sirkette hosteslik yapiyordu 10 yil kadar yapti meslegini acayip cevresi konumu felan cok iyiydi kizin gitmedigi Ulke yok cok daguzelde Maasi vardi Sartlari iyiydi sonra oda Sonra dan yani ucamamaya basladigini dar Alanda kalma korkusu basladi diye isini birakti yer hizmetleri havaalaninda firmasinin burosunsa devam Ediyor suan

Ben gecen yıl ilk defa uçaga bindim bilet alırken dahi çok tereddüt ettim ve kızkardeşim aldı bileti.
İki çocukla tek başıma eşim de yanımda yok gittik ucaga büyük bir uçak değildi 2 saatlik yol bana cazip geldi 20 saat çekmektense.
Üstelik yükseklik korkum var yürüyen merdivenden bile bazen başım döner.
Bindik hava yagmurluymuş istanbulda türbülans felan hak getire arada sallanıyoruz.
İnanın çocuklara belli etmemek için bayagı çaba sarfettim arada ben de hostesleri kestim :)
Yanımdaki kadın inişe geçerken ay bu ses ne yok düşüyor muyuz felan bayagı rahatlattı bizi sagolsun yahu ilk yolculugum diyom anlamıyor :)
Wc ye gittim tam pantolonu çıkardım oturacam sallandı yine bu ucak öylece dışarı koştum dermişim :)Tabi ki pantolonumu çektim de koştum ama cocuk aglıyor diye.
Aslında havada oldugunu bildigimizden bir boşlukta gibisin ,üzerine gitmezsek korkularımız bizi esir alır, ben panik ve okb hastasıydım kaygı bozuklugu vardı bunları atlattım şükürler olsun, onun için ucaga binmek de benim için büyük bir olaydı.

Back
X