Uçak fobisi

Marianihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
766
En iyi cevaplar
1
1.291
43
Bu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.
Bu korkum varken uçağa binmeli miyim? Nasıl yenerim? Yani psikolojik tedavi görecek bir imkan yok burda çok küçük bir ilcede oturuyorum doğru düzgün hastane bile yokken psikolog zaten hiç yok. Sizce bir haftalık tatil için otobüs çilesi mi çekeyim dişimi sıkıp uçağa mi bineyim? Yoksa hiç mi gitmeyim ne dersiniz?
 
Uçak fobim yok ama olan bir yakınım sakinleştirici alıp öyle biniyor, tabi doktorun yazması gerek.
 
Bu stresi yaşamaktansa 24 saat otobüs yolculuğu yapmak daha iyi değil mi

Hostesler ağlamalar titremeler hem kendinizi hem hostesleri zor duruma sokuyorsunuz belki sizin gibi korkan birileri de var onlar da sizin yüzünuzden stres yaşıyor olabilir
 
Kulaklıkla sakinleştirici müzik dinlemenin, gözlerinizi kapatsanız, ne bileyim. Ben de korkuyordum ilk deneyimlerimde ama sonra onu aştım. Artık eskisi gibi ürkütücü gelmiyor. Tabii yine serde biraz korku kaldı ama baygınlık geçirecek kadar değil şimdi. Müzik dinlemek (ben yüksek sesle hareketli müzikler seçmiştim) bana iyi gelmişti.
 
business ucus denediniz mi? Daha genis bir alana sahip oldugunuz icin, daha rahat hissedebilirsiniz. Bundan sonraki ucuslarinizda birde bunu deneyin. Bu sene bende ilk defa sebepsiz bir korku oldu, kucağımda bebek olmasa aglardim sanırım. Derin derin nefes alin, onceden telefonunuza dizi/film indirip izleyebilirsiniz ya da bazi ucaklarda telefonunuza indirdiginiz uygulama ile dizi izleyebiliyorsunuz(ucretli). Otobusle 24 saat gitmek daha zor bence
 
Korkuyorum yine de biniyorum, çünkü otobüs daha büyük eziyet bence.
En son bindiğimde alçalırken ufak ufak aşağı bakabildim. Yani üstüne gitmelisin diyorum ben ama bilemedim yine.
 
Ben sizin yerinizde olsam hipnoterapiye giderim bir seans. Ben cok inaniyorum hipnozla tedaviye
 
Korkunuz neden kaynakli, düserse ölürüm gibi bi dusunceyse karayollari hayatta kalma acisindan en guvensiz yer bence.
Daha once sorun yasayarak da olsa binebilmenizden oturu cok travmatik gelmedi bana yine ucagi tercih edebilirsiniz diye dusunuyorum, daha konforlu. tabii saglik bilgim olmadan söylüyorum, kalici bi sorun yaratir mi sizde bilmeden.
 
Hayır öyle bir korku değil. Uçağın düşme ihtimalinin çok düşük olduğunu ben de biliyorum ama benimki farklı. Yükseklik korkusu galiba. Uçak havalanirken başım dönüyor midem bulanıyor geriliyorum nefes alamıyorum. Ölüm korkusu degil.
 
Korkuyorsanız binmemek en doğru karar.
Otobüsle gidin madem .

Uçak yolculuğu en güvenli yolculuktur.
Tabiki Allah korusun düşünce kurtulma şansı 0 ama otobüs kazaları daha fazla oluyor.

Bence boşa strese girmeyin binin otobüse

Birde haplar varmış onları sorun eczaneye
 
kucukken salincaga binince ates basar, basim döner, midem bulanirdi tarifinizle anim canlandi. boyle rahatlatici ilaclar oluyor recetesiz, eczanelerden isteyince veriyorlardi. bilmiyorum hala almak kolay mi, ilac kullanimiyla ilgili siki kurallariniz yoksa deneyebilir boylece ucus suresince rahat bi yolculuk gecirirsiniz.
 
Ucak fobine anlam veremesem bile, bindiginde herkesi rahatsiz edecek Isen, otobusle git. Sonucta diger yolcular tum ucus boyunca kriz geciren Baska bir yolcu ile ucmak istemez.

Bu arada en guvenilir ulasim araci ucak, bu istatistiklerle kanitlanmis, en tehlikelisi de karayolu. Beni hic kimse o kadar Uzun suren otobus yolculuguna cikartamazdi
 
EMDR (Türkçesi: Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) uygulayan bir terapistle görüşebilirsiniz aslında. Bu tip özgül fobilerin çözümü kısa süreli oluyor ve online da yapılabilir. Sürekli uçuş yapıyor olsanız ve hayatınız çok etkileniyor olsa çareniz buydu ama istemezseniz bir doktorla görüşüp hafif bir sakinleştirici yazdırın daha önce denemediyseniz. 24 saat herhangi bir yolculuğa dayanabileceğimi sanmıyorum şahsen ama size daha kolay geliyorsa onu da yapabilirsiniz.
 
Hergun trafikte bir sürü kaza oluyor, ondan korkmuyorsunuz uçaktan mı korkuyorsunuz? Uçaktaki diğer insanları ve çocukları da gergin hale getireceginize otobüse binin.
 
doktorunuz sakinleştirici yazsın yarım doz alın çıkın tanıdığım biri böyle yapıyor hem o daha uzun yola gidiyor
 
Ben uçağa binmeden önce ilaç alıyorum. Başka çözüm bulamadım.
 
Sizin için en iyisi otobüs şu şartlarda ki ilk bindiginizde aglamissiniz hostesler basiniza toplanmış hem onlar için hem sizin için ve diğer yolcular için en iyisi otobüs yolculuğu.

Ben de otobüsle en uzun yolculuğum 22 saate yakın sürmüştü ucak bileti bulamamıştım bayram zamanı hatta arifeydi galiba gece yolculuğu yapmıştım çoğunluğu uyuyarak geçirmiştim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…