• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ucak korkumu nasil yenebilirim?

cantanem1907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
248
127
103
33
Kizlar iyi aksamlar bi derdim var benimde. Turkiyeye yerlestm ailem yurtdisinda e bende surekli gidip geliyorum son 2 ayda 3 kere ucaga bindim 1 bucuk yasindaki kizimla. Kizim sorun degil masallah her ucusumda uyudu. Sorun benim korkum ucak kalkmaya basladigi an elim ayagm titriyo millete bu normal mi felan demeye basliyorum. Bu haftasonu donucem turkiyeye. 3 saat ucak yolculugu o kadar korkuyorum ki annemde benimle gelecek ertesi gun donucek. Ama hala uyuyamiyorum o kadar ucaga binmeme ragmen. Sakinlestirici almayi dusunuyorum fayda eder mi ? Daha once sakinlestirici kullanan oldu mu? Yan etkileri var mi? Ben daha once kullandim smdi ters etki eder ucakta birsey olur mu ? Kafamda deli sorularrr

Ya korkma arkadasim ben bayiliyorum ucaga binmeye hele o pilotlarim muhtesem sesleri sirf o sei duymak icin bile biner insan:))))))
(Kocisim duymasin)
Valla bende bayiliyorum ama korkudan :)) tekerler yere bastiginda sevincten aglayasm geliyo :) sakinlestiriciler hakkinda bilginiz var mi? Kizima nasilsa annem bakar bende uyurum blki sakinlestirici alirsam?

Bende Türkiye ye gelin geldim ailem yurtdışında. Bu cuma kısmetse ailemin yanına uçuyorum. Aksine ben uçağın rahat ve konforlu olduğunu düşünüyorum bana kalsa her yere uçakla giderim:21:

Bende Türkiye ye gelin geldim ailem yurtdışında. Bu cuma kısmetse ailemin yanına uçuyorum. Aksine ben uçağın rahat ve konforlu olduğunu düşünüyorum bana kalsa her yere uçakla giderim:21:
Bende turkiyeye tasindim. Aslinda onceden rahattik her yil izne gidiyorduk ama benim asil babam korkar ucaktan hani milyonu ser önune kesinlikle binmez ucaga o yuzden yazin hep arabayla giderdik. E simdi mecburen benim ailem burda ben turkiyede bide benim kizimi annem buyuttu bu yasa getirdi nankorluk yapmamak icin 1 2 ayda bir buraya gelmek durumundayim. Surekli ucaga binmem gerekiyo.

ilk deneyiminizde sorun mu yaşadınız?
ben ilk defa uçağa bineceğim zaman "kesin korkarım" diyordum tek başımaydım. kalkışa yakın A abibmesin in bahsettiği gibi pos bıyıklı Hulusi Kentmen bir amca (aynı amca olabilir belki :rolleyes:) huzursuz hareketler yapmaya başladı. Amca ne oluyor iyi misiniz? dedim. "Kızım yıllardır Almanya-Türkiye arası defalarca uçtum ama korkumu yenemedim" dedi. Adamın elini tut hostesten su iste sakinleştir diyene kadar kalktık. Ağız tadıyla bi uçak korkusu yaşayamadım :KK53:
işin anahtarı kalkış esnasında başka bir şeye yoğun biçimde konsantre olmak sanırım. bir uzman görüşü alsanız psikolog filan?

Bende turkiyeye tasindim. Aslinda onceden rahattik her yil izne gidiyorduk ama benim asil babam korkar ucaktan hani milyonu ser önune kesinlikle binmez ucaga o yuzden yazin hep arabayla giderdik. E simdi mecburen benim ailem burda ben turkiyede bide benim kizimi annem buyuttu bu yasa getirdi nankorluk yapmamak icin 1 2 ayda bir buraya gelmek durumundayim. Surekli ucaga binmem gerekiyo.

sebep anlaşıldı, hep babanız yüzünden uçağın korkulması gereken birşey olduğunu kabullendirmişsiniz kendinize. bu işi psikolog çözer. kısa vadeli çözüm için passiflora ;)

sebep anlaşıldı, hep babanız yüzünden uçağın korkulması gereken birşey olduğunu kabullendirmişsiniz kendinize. bu işi psikolog çözer. kısa vadeli çözüm için passiflora :KK66:
Cok tesekkur ederim yorumun icin ama psikolog isine nasil desem turkiyede gidemem cnku kimsem yok esim calisiyo cocugu birakcak kimse yok ne biliyim ulasim felan zor yani. Passiflora nedir? Sakinlestirici mi? Evet babam sagolsun ucakta hic kotu tecrubem olmadi ama nedense her binisim kabus gibi hayir bide artik dusecek diye korkmuyorum ben ucakta kalp krizi gecirirm diye korkuyorum okadar psikopatlastim :)))

O korkuyu ben bilirim :) Ailemden habersiz erkek arkadaşımın yemin törenine istanbuldan erzincana hem ilk hemde tek başıma uçak seyahati yapmıştım bir günde iki defa 6 saat arayla bindim .Düşün havalimanına bile ilk gidişim diyebilirim

İlk başta korkuyordum bir de kaygı bozukluğu var bende paranoyak biriyim tuhaf senaryolar kafamda uçuyor önden alsam kaza yapsa önü vurur dıyordum sanki ölecekmişim gibi.Ayrıca erkek arkadaşım kalkarken basınçtan kulakların tıkanabilir gibi bir şey demişti .Kulak zarımın patlayabileceğini bile düşünüyordum paranoyalar kafamda uykusuz aç yorgun bir şekilde gözümü kırpamadım seyahatte.Koltugu çıkışa yakın orta koltuk ve önü yanı dolu olanları falan özellikle seçtim .Yolculuğa çıkarken okunan kısa bir duayı kağıda yazdım uçağa bindiğimde bir kaç defa okudum çok rahatlattı beni
Havalimanında kredi kartımı düşürdüm panikledim kayboldum sandım bir ara sora sora buldum kartı ve nereden alacağımı psikolojim berbattı

Bindiğimde yanımda tanımadığım bir kadınla konuşmaya çalıştım öyle sordum nasıl korkutucu mu benden çok sakindi defalarca da binmiş ama korkuyorum dedi :) Bana da habersiz ve ilk tek başıma deyince "sende deli cesareti mi var korkmuyor musun " dedi .Bir yandan hayretle öndeki plazmada geçtiğimiz illeri görüyor hayretle bakıyordum sonra düşündüm dünyada bir sürü kişi günü birlik seyahat ediyor erkek arkadaşımda sürekli gidiyr geliyordu istanbula çok şükür ona bir şey olmuyor düşmez bu uçak Allahın izniyle dedim ve hostes kızlara baktım bunların mesleği bu her gün gidip geliyorlar kim bilir kaç yıldır çalışıyorlar yapıyorlar bu işi dedim yan tarafımda iki ufak çocuk şakalaşıyor gülüşüyor küçük bebekler falan var vs çevremi izledim kimi gazete okuyor kimi müzik dinliyor herke çok rahat bende sakinleştim sonra yanda camdan bakmaya başladım ilk yolculuk hayretle bakıyordum yüksekten sonra hoşuma gitti daha fazla seyrettim yükseklik korkum yoktu hatta yanımdaki uyuyan bay ona baktığımı düşününce bakmaktan vazgeçtim :):)
İner inmez gidip ortadan ayırttığım dönüş koltuğunu özellikle değiştirip cam kenarı yaptırdım :) 8 saat arayla aynı gün ikinci seyahatimi yaptım ve cam kenarında telefonu uçuş moduna alıp bol bol manzara resimleri çektim sonra yorgunluktan bol bol uyumuştum .Sna da faydalı olur umarım yazdıklarım biraz uzun oldu galiba ben bunu böyle mecbur kalarak aştım paranoya biriyim ailem izin verse kesinlikle karayolunu tercih ederdim .ama uçak çok keyifliymiş :)

Back
X