Uçak yolculuğu

zencefine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009
673
5
96
İzmir
haftasonu uçakla ve tek başıma kuzumla yolculuk yapmak durumundayım, kafama takılan bir kaç konu var arkadaşlar özellikle deneyimleyenlerden cevap bekliyorum;
-öncelikle bebeğim ağır ve kucağımda taşımak istemiyorum, uçağa puset alınıyormu (bagaja değil yanıma)
- bebkler için kemer veriliyor bununla birlikte uçağın kalkış ve iniş anında bebeği emzirmek gerekiyor, kemerle bu iş rahat oluyor mu?
-bebekler huzursuzluk yapıyormu çok fazla

yardımcı olursanız çok sevinirim...

ben iki aylikken ve 5 aylikken uzun ucak yolculugu yaptim. cok rahat oldugunu soyleyemem ama emzirirken basinin altindan destekleyebilecegin ufak bi yastik olsun sonrada yan koltuk bossa yatir yoksa koltugunu arkaya egip gogsunun ustune uzandir.sen rahat ol. oda rahat olcaktir. benimki uyuduktan sonra cok huysuzluk yapmamisti. hayirli yolculuklar.

teşekkür ederim, ben oldukça hareketli bir bebeğe sahibim, işallah işim rast gider. Öyle meraklıki merakından ne emeceğini nede uyuyacağını düşünmüyorumkaydirigubbakcemile3. Allahtan mesafe en fazla 1,5 saat. Peki puset hakkında bir bilginiz varmı? Siz puseti taşıdınızmı yanınızda?

ben 1 ay once geldım turkıyeye kızım 7 aylıktı 5 saatlık ucak yolculugu yaptım gayet rahat geldık emzırmede problem yasamadık kemerle gayet rahat emzırdım.puset hakkında bır bılgım yok ama yurtdısı ucuslarında bebek ıcın besık verdıklerını duymustum sormak lazım her ucakta olmayabılıyormus.

ben puset tasimadim hem sicakti hemde puset icin buyuktu.yurtdisi ucusunda bi ucakta bana besik verdiler ama birinde yoktu. yol uzun olunca biraz zorlandim.bence hosteslerden yardim isteyin yer aayarlam vs.

bende 3 hafta once kızımla yek basıma gıttım ve kızım ınanılmaz hareketli çok stres yaptım bıde ucak geç kaldı.
bebek ıçın ek kemer verıyolar senın kemerıne baglanıyo emzrme pozısyonua gecerken çok rahat diil ama yatıyo yani bıde bebeklı yolculara cam kenarı verıyolar daha rahat oluyosun yanına puset alabiliyosun dıye soylendı bana ama ben almadım o kdar dua ettımkı kızım uyudu inerken zorla uyandrdım bıde yanımdakı bayanda çok yardımcı oldu sağolsun

ayrıca benim bindiğimde 7 bebek vardı ve yolculuk sırasınca hiç bi bebeğin sesini duymadım sadece benım kızım uykuya geçerken ağladı biraz:D yanımdakı kız ilgilenınce bayıldı:)

Ben 2.5 aylıkken kızımla gittim o zaman yanımda babamız yoktu.Puset aldım uçağa.Zaten check işlemini yaptırırken bebekliyim dediğinde yan koltuğunu boş bırakıyorlar.O boş koltuğa puseti bağlıyorsun.Ben iniş ve kalkışta mamasını içirmiştim o dönemde hiç sorun yaşamadım maşallahki.
1 yaşındaykende babamız yanımızdaydı yine gittik uçakla.Bu sefer aramızı boş bıraktılar bebek kemeri verdiler.Yastık filan alma yanına zaten uçakta veriyorlar.Bu seferde emzik vermiştim ağzına yada su içirebilirsin mesela sen emzirmek zor olur diyorsan.
Bebekleri biraz motor sesi korkutuyor sanırım ama hepsinde değil Alyada hiç yaşamadık biz.Şimdi 10 gün sonra tekrar aktarmalı uçak yolculuğum olacak tek başıma evvel Allah diyorum:)KEndime ve kızıma güveniyorum..:)))

ben puset tasimadim hem sicakti hemde puset icin buyuktu.yurtdisi ucusunda bi ucakta bana besik verdiler ama birinde yoktu. yol uzun olunca biraz zorlandim.bence hosteslerden yardim isteyin yer aayarlam vs.
teşekkür ederim

ben 1 ay once geldım turkıyeye kızım 7 aylıktı 5 saatlık ucak yolculugu yaptım gayet rahat geldık emzırmede problem yasamadık kemerle gayet rahat emzırdım.puset hakkında bır bılgım yok ama yurtdısı ucuslarında bebek ıcın besık verdıklerını duymustum sormak lazım her ucakta olmayabılıyormus.

Allahtan mesafe kısa, bu bir deneyim olacak bakalım sonrasında uzun yolda ne olacak. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

bende 3 hafta once kızımla yek basıma gıttım ve kızım ınanılmaz hareketli çok stres yaptım bıde ucak geç kaldı.
bebek ıçın ek kemer verıyolar senın kemerıne baglanıyo emzrme pozısyonua gecerken çok rahat diil ama yatıyo yani bıde bebeklı yolculara cam kenarı verıyolar daha rahat oluyosun yanına puset alabiliyosun dıye soylendı bana ama ben almadım o kdar dua ettımkı kızım uyudu inerken zorla uyandrdım bıde yanımdakı bayanda çok yardımcı oldu sağolsun

ayrıca benim bindiğimde 7 bebek vardı ve yolculuk sırasınca hiç bi bebeğin sesini duymadım sadece benım kızım uykuya geçerken ağladı biraz:D yanımdakı kız ilgilenınce bayıldı:)

Ay işallah benimde öle olur. Benim kızım farklı bir ortamda emmekte çok zorlanıyor dedim ya biraz meraklı etrafa bakmaktan emmemiyor. Sanırım sakin olmak lazım herşeyden önce. Bakalım nassıl geçicek.

Ben 2.5 aylıkken kızımla gittim o zaman yanımda babamız yoktu.Puset aldım uçağa.Zaten check işlemini yaptırırken bebekliyim dediğinde yan koltuğunu boş bırakıyorlar.O boş koltuğa puseti bağlıyorsun.Ben iniş ve kalkışta mamasını içirmiştim o dönemde hiç sorun yaşamadım maşallahki.
1 yaşındaykende babamız yanımızdaydı yine gittik uçakla.Bu sefer aramızı boş bıraktılar bebek kemeri verdiler.Yastık filan alma yanına zaten uçakta veriyorlar.Bu seferde emzik vermiştim ağzına yada su içirebilirsin mesela sen emzirmek zor olur diyorsan.
Bebekleri biraz motor sesi korkutuyor sanırım ama hepsinde değil Alyada hiç yaşamadık biz.Şimdi 10 gün sonra tekrar aktarmalı uçak yolculuğum olacak tek başıma evvel Allah diyorum:)KEndime ve kızıma güveniyorum..:)))

Puset olayına çok sevindim. Yanımda olması iyi olacak. Emzirmek meraklı kızım açısından zor olucak ama emecek başka yolu yok, yoksa basınçtan daha kötü olucak. Emzikde almıyoruz da. Ama güç geldi şimdi. Cesaretlendim. Teşekkürler

eğer uçakta boş yerler varsa puset alıyorlar uçak tam doluysa almıyorlar..
kemerle emzirmek rahat oluyor çünki kemer uzun..birde hosteslere rica edip en ön tarafa oturursanız daha rahat oluyor..
kulakları ağırmazsa pek huzursuzluk yapmıyorlar ..oyuncaklarla oyalanabliyorlar..

haftasonu uçakla ve tek başıma kuzumla yolculuk yapmak durumundayım, kafama takılan bir kaç konu var arkadaşlar özellikle deneyimleyenlerden cevap bekliyorum;
-öncelikle bebeğim ağır ve kucağımda taşımak istemiyorum, uçağa puset alınıyormu (bagaja değil yanıma)
- bebkler için kemer veriliyor bununla birlikte uçağın kalkış ve iniş anında bebeği emzirmek gerekiyor, kemerle bu iş rahat oluyor mu?

check in de söylerseniz cam kenarı veya koridor istiyorum diye koltugu ona göre ayarlarlar bide uçağın doluluk oranına göre puset alınıyor uçağa

bnde 5 aylıkken uctum hıc durmadan ağlamıstı kalkıslarda ve ınıslerde.emmedı oyuncakla oynamadı butun ucus boyunca ucakta gezdık.umarım senınkı uyur.kemer vermıslerdı bu arada puset almıyolardı belkı bır saatlık yol dıye olabılır. inşallah yolculuğunuz sorunsuz gecer.

:((((( ama şimdi üzüldüm bu puset olayına. Apronda bebekle gezmek çok kolay olmayacak. Pusetler bagajda deforme olmuyodur umarım. Lakin valizler Allah'a emanet biliyorsunuz. Offf bakalım napıcam tek başıma.

korkma rahat ol stres oldukça ust uste gelır aksılık .yemeyı içmyı sevıyosa bişeyler al.ben mılupanın m.sularından almıştım ondanda verım pipetle ıçmeye bayılıyo dıkkatı daıgılırsa sıkıntı olmaz .çok kasma aglarsadaa 1 saat en fazla bebek arabasını bende ayrı almışardır bavuldanda farklı verdıler baska bı bolumeen getrdıler

Puseti alıyorlar arkadaşım ben 2.5 aylıkken gidiştede dönüştede aldırdım belki havayolu şirketi ile doğru orantılıdır.Thy ile gidip gelirim ben ondan mı acaba hiç sorun yaşamdım?
Uçakta almıyoruz derlersede girerken kapıdaki hostese verirsin senin için kendilerine ait bölümde tutuyorlar.Ben bebek arabasını o şekilde muhafaza etmiştim..
Hiç endişe etme senin stresin bebeğede geçer.Bak benim kızım emziği bıraktığı halde ben endişe etmiyorum:)
Güven evladınada kendinede:)

tamam çok ama çok teşekkürler, aslında çok sakin bir insanımdır ama söz konusu bebek olunca endişelendim. Jade06 memleketime geliyorum, Ankaraya. Ayarlayabilirsek diğer Ankaralılar ile yapalım bir buluşma lakin ben ızmirde bu işe çok alıştım:)))
Sarıböceq bende thy anadolu jetle gidicem, dediğin gibi hosteslere veririm onlar muhafaza etsinler. Tekrardan cesaretlendirdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Maceramı yazarım muhakkak.

Biletinizi okeylettirirken bebek olduğunu söyleyin koltuk numarasını ona göre verirler her koltuğa da bebekli hanımları oturtmuyorlar özellikle kanat ve orta çıkış kapılarını vermiyorlar..
Ben de hep bu şekilde yolculuk yapmıştım hep...

Biletinizi okeylettirirken bebek olduğunu söyleyin koltuk numarasını ona göre verirler her koltuğa da bebekli hanımları oturtmuyorlar özellikle kanat ve orta çıkış kapılarını vermiyorlar..
Ben de hep bu şekilde yolculuk yapmıştım hep...

bilet alımı ve check-in işlemini internetten yapıcam baktım orda belirtmem gerekiyor zaten bebek olduğunu zaten onun üzerinden de biraz para alıyorlar. Akşam alırken kanat ve orta kapıya dikkat ederim muhakkak.

canımcım ben nil 40 günlükken 3.5 aylıkken ve 6.5 aylıkken uçak yolculuğu yaptım ve şunu farkettimki büyüdükçe biraz daha zorlaşıyo.. sorularına sırayla cevap vermeye çalışayım..
- uçağa binene kadar pusetle gidebiliyosun uçak girişinde kargo kısmına alıyolar puseti...
- bebekler için verilen kemer bol olduğu için emzirmek zor olmuyor..iniş ve kalkışta emzirsen bile seyir halindeyken de basıç olabiliyo dolayısıyla sürekli emziremiyosun bu nedenle
-maalesefki biraz huysuzluk oluyo..bu konuda yakınında oturan insanların yapısı senin üzerinde çok fazla etkili oluyo.... bebeğinin kişiliğiyle de alakalı tabi. mesela nil de ssadece huysuzluk oldu ama başka bir bebek bağıra bağıra ağlıyodu... tabi ben bunları yaşadığımda nil 6.5 aylıkdı belki büyümüş olması senin için bi avantaj olabilir...
şimdiden hayırlı ve kolay yolculuklar...

ne sacma , neden puset almiyorlarki , ucak ne kadar buyuk bilmiyorum ama duvar onunde koltuklar oluyor araba koltugunu hemen onune yerlestiriyorsun rahat rahat gidiyorsun,bavulunu verdiginde sormanda fayda var duvar onunde koltuklari varmi diye.birkac yeni oyuncak almani tavsiye ederim,ucaga bindiginizde cikarip verirsen ilgisini ceker.hic olmadi bir ucak al kendine ilerde cok lazim olacak sempatiksalakcinni

Back
X