ucakta evcil hayvan taşıma

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Arkadaşlar uzun ucusta evcil hayvanim olan sultan papağanımı götüreceğim ama asla dogru düzgün bir bilgi kaynağı yok.Belki daha önce tecrübe etmis arkadaslar vardır.Lütfen yardımcı olun çok endişeliyim. Ilk olarak thy ile görüştüm kabine sultan papağanı ,papağan olduğu icin kabul ermiyorlarmış. Dünyann en saçma şeyi kediyi alıyorlar 80 grmlik yavrumu almıyorlar kakadu degil ki bu küçücük.
Kargo kısmı nasıl asla bir görsel bulamadım.Ve benim yavrum türü geregı çok korkak hatta kopek havlamasindan kalp krizi geçirmiyorlarmış.Ben musteri hizmetlerini aradigimda bana ayni yerde gidecekleri söylendi.10 saat ucusta ya benim yavrum ölürse çok kafaya taktım mail attim aradim asla kimseyr ulaşamıyorum ve yeterli bilgi alamiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi

Arkadaşlar uzun ucusta evcil hayvanim olan sultan papağanımı götüreceğim ama asla dogru düzgün bir bilgi kaynağı yok.Belki daha önce tecrübe etmis arkadaslar vardır.Lütfen yardımcı olun çok endişeliyim. Ilk olarak thy ile görüştüm kabine sultan papağanı ,papağan olduğu icin kabul ermiyorlarmış. Dünyann en saçma şeyi kediyi alıyorlar 80 grmlik yavrumu almıyorlar kakadu degil ki bu küçücük.
Kargo kısmı nasıl asla bir görsel bulamadım.Ve benim yavrum türü geregı çok korkak hatta kopek havlamasindan kalp krizi geçirmiyorlarmış.Ben musteri hizmetlerini aradigimda bana ayni yerde gidecekleri söylendi.10 saat ucusta ya benim yavrum ölürse çok kafaya taktım mail attim aradim asla kimseyr ulaşamıyorum ve yeterli bilgi alamiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi
Muhabbet kusu diye giris yaptirsaniz yerler mi acaba 😶 ucaga bineceginiz gun de kucuk cok acikligi olmayan tahta bir kafes/kutu ayarlasaniz belki o karisiklikta dikkat bile etmezler. Tabi risk ama denemeye deger.. Cunku sultan papagani kargo bolumunde asla olmaz. :(

Ben mesela kedilerimin cinsine ankara kedisi yazdirmak yerine kimliklerine mix yazdirdim. rezervasyon yaparken de cinsini mix diye belirttim. Cunku van ve ankara kedilerini yurt disina cikartirken normal alinan izinlerin yaninda ozel izin falan almak gerekiyor. Hatta bir ara yasakti.. Thy calisanlari hic fark etmediler.

Hangi havayolu bu?

THY hayvan + kafes 10kgyi aşmıyorsa kabine alıyor. Papağanı almama sebepleri nedir?

Havayollarında kuşlar için tür sınırlaması var.
Kabin içinde sadece ötücü kuşlar ve muhabbet taşınabiliyor. Papağanın büyüklüğü önemli değil aslında.

Evet muhabbet kuşu da sonuçta bir papağan niye böyle bir kural koymuşlar bilemiyorum.

yavrum türü geregı çok korkak hatta kopek havlamasindan kalp krizi geçirmiyorlarmış.Ben
Ya kiymam ya oyyy 😔bir bilgim yok umarım yardimci olan cikar opun papaganinizi benim için 🥰

Havayollarında kuşlar için tür sınırlaması var.
Kabin içinde sadece ötücü kuşlar ve muhabbet taşınabiliyor. Papağanın büyüklüğü önemli değil aslında.

Evet muhabbet kuşu da sonuçta bir papağan niye böyle bir kural koymuşlar bilemiyorum.
Muhabbet kuşunun papağan olduğunu bildiklerini sanmıyorum:KK53: Bir de sadece küçük kuşlara izin var , muhabbet kuşu da kanarya kadar.

Nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama keşke arabayla vb. gitseniz. Uçak kargolarına hayvanlar konusunda -hele de duyduğum bazı şeylerden sonra- asla güvenmiyorum. Muhabbet kuşumu kabine alıyorlardı ama. Sultan papağanı da küçük aslında, neden almıyorlar anlamadım.

Nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama keşke arabayla vb. gitseniz. Uçak kargolarına hayvanlar konusunda -hele de duyduğum bazı şeylerden sonra- asla güvenmiyorum. Muhabbet kuşumu kabine alıyorlardı ama. Sultan papağanı da küçük aslında, neden almıyorlar anlamadım.
keske imkanım olsa ama okyanusu maalesefki arabayla geçemem birde kış vakti gidecegim gercekten çıldırmak uzereyim ne yapacağımı bilmez halde agliyorum

tesekkur ederim onu izledim zaten ama kanarya icin anlatmış onları zaten kabine aliniyor

Eski komşum pilottu
Evcil hayvanını asla uçakta oraya koydurmazdi çok kötü kosullarda gidiyorlar psikolojileri alt üst olacak durumda derdi .
Sonra evcil hayvan edindi hatta
Ve yanında taşıdı pilot diye nazı geçti galiba kabinde götürürdü hep
Hayvanların taşındığı yere asla vermedi 🤷

Valla konu sahibesi bence bilete muhabbet kuşu diye kaydettirin. Kovide sebep büyük hengame var kimsenin aaa bu da muhabbet kuşu değilmiş diyeceğini sanmam. Derlerse de muhabbet kuşunun farklı bir cinsi dersiniz. Kafese değil tahta kutuya falan koyun, ya da kafesi örtüyle örtün . Bence vınlarsınız.

Valla konu sahibesi bence bilete muhabbet kuşu diye kaydettirin. Kovide sebep büyük hengame var kimsenin aaa bu da muhabbet kuşu değilmiş diyeceğini sanmam. Derlerse de muhabbet kuşunun farklı bir cinsi dersiniz. Kafese değil tahta kutuya falan koyun, ya da kafesi örtüyle örtün . Bence vınlarsınız.
denenebilir ama yavrum olur valla asagida hem soguk hem kucucuk dusundukce deliriyorum

denenebilir ama yavrum olur valla asagida hem soguk hem kucucuk dusundukce deliriyorum

Olmaz kız sen çaktırma yeter ki. Ufakça tahta bir kutu/kafese koyarsın, muhabbet kuşu kalabalıktan korkuyor uyusun diye karanlığa koydum dersin kimse içini açmaz korkma. Sonra da kabinde götürürsün. sadece rezervasyonu erkenden yaptırmayı unutma, her uçağın evcil hayvan için belli kontenjanı oluyor başkası almadan al

Çok mantıklı👍🏻

Köpeğimi Türkiye’ye geldiğimizde 2 kere uçak ile getirdik bir sorun yaşamadık ama kuş ile köpek bir değil yani bilemedim…
Ki ben o zaman bile 100 kere sordum hostese, havalandırmayı unutmadınız di mi ? Sıcaklığı iyi mi ? Vs. Diye ..

Hayvan olduğu için uçağın sıcaklığı ile aynı ayarlanıyor demişti hostes .

Havayolu personeliyim, konu yer operasyonu ile alakalı bir durum, yani uçucu personel taşınan evcil hayvanın türünü ve takibini yapmakla yetkili değil.Sadece amire bilgisi verilir ve buna ilişkin kurallar vardır hangi cinsten kabinde kaç adet taşınır yada kedi ve köpek aynı uçuşa denk gelirse kabinin farklı bölümünde seyahat ettirilir şeklinde. Kafesi ile birlikte 6 kg geçmicek şekilde idi en son hatırladığım( ancak bu rehber evcil hayvanı olanları kapsamıyor;bunlar eğitimli sahibine rehberlik yapan âma gibi yolcularımızın sahip olduğu dostlar)
Şunu da belirtmek isterim gittiğiniz destinasyona göre de değişir durum.Londraya kabinde evcil hayvan taşıyamazssınız.İngiltere hükümeti ülkeye gelen uçaklara böyle bir kural koymuş Türkiye’den.THY ile ilgili değil bu durum örneğin:)

Back
X