• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçan hamam böcegi

Çekirge oo, hamam böceği bir türü fln değil yni
Çekirge değil hamam böceği uçan cinsi bu sıcak bölgelerde çok görülüyor havalar ısındığı için bu yıl sıcaklar erken geldi Adana ve Mersin civarlarında.

Ilaclama denilen bir şey var. Yok artık bocekte hayvan severligin içine girmesin, çok abartı. Dışarı çıkınca ne olacak başkasının evine girecek ki zaten dışarıya çıkmaz .
Hayvan değil mi onlar 😂 ayrıca çok sevdiğim için falan da değil, onlar da dünyada bir role sahip oldukları için öldürmeyin diyorum. Biz insan olarak doğmayı secmedigimiz gibi onlar da hamam böceği olarak yaratılmayı seçmediler. Bütün hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır. Ve hoşunuza gitse de gitmese de bizden haklarını alacaklar. Başkasının evine gidebilir o da güzelce evinden çıkarırsa illaki ağaçlık bir alan bulabilirler.

Evimize girdiklerinde çığlık atan insanlarla karşılaşmaktan mutlu olduklarını hiç sanmıyorum. Herkes rızkının peşinde.

Hayvan değil mi onlar 😂 ayrıca çok sevdiğim için falan da değil, onlar da dünyada bir role sahip oldukları için öldürmeyin diyorum. Biz insan olarak doğmayı secmedigimiz gibi onlar da hamam böceği olarak yaratılmayı seçmediler. Bütün hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır. Ve hoşunuza gitse de gitmese de bizden haklarını alacaklar. Başkasının evine gidebilir o da güzelce evinden çıkarırsa illaki ağaçlık bir alan bulabilirler.

Evimize girdiklerinde çığlık atan insanlarla karşılaşmaktan mutlu olduklarını hiç sanmıyorum. Herkes rızkının peşinde.

Inanilmaz bir duyar kasma bu. Sizin evinizi böcek bassa , her yere dadansa , akabinde fare girse kapıyı açıp gitmelerini mi bekleyeceksiniz , ilaçlama merkezini mi cagiracaksiniz , lütfen cevaplayın , çünkü çok merak ettim.

Inanilmaz bir duyar kasma bu. Sizin evinizi böcek bassa , her yere dadansa , akabinde fare girse kapıyı açıp gitmelerini mi bekleyeceksiniz , ilaçlama merkezini mi cagiracaksiniz , lütfen cevaplayın , çünkü çok merak ettim.
Akrep ısırabilir ama hamam böcekleri asla ısırmaz ve saldırmaz. Sadece böcek oldukları için hoş değiller. Evimi karınca bastı dolapları çektik bütün duvarları inceledik delikleri kapattık. Giris yerlerini kapattık. Evimi sirkeli su ile günlük sildim ve kurtuldum. Ailem dahil hepsi süpürgeye çektir dedi. Ama ne gerek var kiymaya.

Ama eğer hamamböceği olsaydı evimi değiştirirdim. Tabi ben eşimden yana şanslıyım. Anlayışsız olup böcek napabilir falan diyebilirdi. Mecburen ilaclatirdım evimi. Böylece gelmezlerdi. Ama hepsini terlik alıp tek tek öldürmek çok ayrı. Ben bu yüzden öldürmeyin çıkarmaya çalışın dedim. Kanatları var diyor hanımefendi. Ucabildigine göre cikadabilir.

İyyy bende geçen hafta 1 tane gördüm kocamandı sonra kayboldu sonra eşimi uyandırdım öldürdü umarım asla görmem

Biliyorum o igrenc bocegi ..
Korkutucu ,hic beklemedigin bir anda duşüyor uzerine ,kac kere ciglikla uzerimden attim hatirlamiyorum..Biz koye gittigimizde karsilasiriz o mahkukla.
Unutmustum ne guzel .Simdi okuyunca kasinti basti :-)

Böcek deyince aklıma o küçük kız geldi koleksiyoner olan ..
Bende çok tırsarım valla..

konu sahibi ve bu konuyu okuyan diğer hamamböceği korkarlar.. sizlere çalıştığına inandığım ve benim de deneyeceğim yöntemi açıklıyorum. kesin çözümmüş öyle diyolla.

borik asit + patates püresi.
google da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. sanırım şeker patates ve borik asitle bir köfte oluşturup böceğin yaşam alanlarına koyuyoruz ve yiyip vefat ediyorlar :d vefat ediyorlar dedim hamamböceği severler de varmış çünkü ahaha.
şimdiden Allah rahmet eylesin çok umutluyum inşallah amin

Back
X