Saç Kesim Şekilleri Üçgen Yüz Şekli Saç Modeli ve Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

aaaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
265
65
Üçgen Yüz İçin Saç Önerileri

Üçgen yüz denince akla geniş alın ve sivri çene gelir. Bu yüz tipine sahip kadınlar farklı saç modelleri deneyebilirler. Üçgen yüz bir çok saç modelini kaldırır. Üçgen yüz hatları değişkenlik gösterebilir. Öncelikle hangi üçgen yüze sahipsiniz bunu belirleyip ona göre saç kesiminizi yaptırmalısınız. Üçgen yüz; düzgün üçgen yüz, ters üçgen yüz ve köşeli yüz olarak kendi içerisinde ayrılır. Düz üçgen yüz alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Bu yüz tipine sahipseniz çene sivriliğini yumuşatarak alın bölgenizi daha geniş göstermelisiniz. Kısa saçlar düz üçgen yüz tipine yakışacaktır. Çeneye dökülen katlar çenede ki sivriliğini yumuşatacaktır. Bu yüz tipine sahipseniz kahkül kullanmamalısınız. Kahkül, zaten dar olan alnınızı daha da boğar. Ters üçgen yüze sahipseniz alnınız geniş çeneniz dar ve sivridir. Dolayısıyla amacınız alın bölümünü gizlemek ve çeneyi ön plana çıkarmak olacaktır. Katlı ve kısa kesimler bu yüz tipine uymaz çünkü çeneyi daha da geri plana atar. Ters üçgen yüze sahipseniz kahkül size çok yakışacaktır. Geniş olan alnınızı yandan veya ortadan ayırdığınız kahküllü saçlarınızla gizleyebilirsiniz. Köşeli yüz ise genel hatlarıyla kare yüze benzer. Çene kemiği çıkkın ve sivridir. Amaç bu görüntüyü yumuşatmaktır. Çene kemiği üzerine dökülen kahkül veya katlı saçlar yüzünüze sıcak bir hava katacaktır.

Üçgen Yüz İçin Makyaj Önerileri

Hangi üçgen yüz çeşidine sahip olduğunuzu belirledikten sonra gizlemeniz veya ön plana çıkarmanız gereken bölgelere uygun makyaj yapmalısınız. Düz üçgen yüze sahipseniz; alın bölümü dar çene geniş olduğu için çeneyi geri plana atarak alın bölgenizi ön plana çıkarmalısınız. Alın bölgesi için cildinizden 1 ton açık fondöteni uygulayın. Sonrasında aydınlatıcı yardımıyla göz çevresi dahil tüm alnınıza aydınlatıcı sürerek ön plana çıkmasını sağlayın. Sonrasında çeneyi geri plana çekme işlemi için cilt renginizden 1 ton koyu fondötenle kulak altı hizanızdan çene altına doğru yay çizer gibi gölgelemeler yapın. Allık sürme işlemini ise yuvarlak hareketlerle uygulayın. Ters üçgen yüze sahipseniz; geniş alnınızı geri plana çekmek dar olan çeneyi de ön plana çıkarmanız gerekir. Cilt renginizden 1 ton koyu fondöteni göz çevresine de sürerek tüm alnınıza yedirin. Sonrasında cilt renginizden 1 ton açık fondöteni çene bölgenize sürün. Kulak altı hizasından çene altına doğru aydınlatıcı da uygulayarak çenenin ön plana çıkmasını sağlayın. Elmacık kemikleri üzerine allık uygulayarak mükemmel uyum sağlayabilirsiniz. Köşeli yüze sahipseniz; yüzünüzdeki sert ifadeyi yumuşatmanız gerekmektedir. Yüze sert ifade veren çıkkın çene kemiğine cilt renginizden 2 ton koyu fondöteni sürerek gölgeleme yapabilir ve görünümünü yumuşatabilirsiniz. Sonrasında ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeye aydınlatıcı uygulayarak üçgen yüz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.
alıntıdır
 
X