Üçlü test hakkinda ne düşünüyorsunuz?

helenbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
1.116
431
38
33
Arkadaşlar bir hafta sonra doktorum üçlü test yapacağını söyledi.sizce yaptırmalimiyim?Üçlu test nasıl birşey?durduk yere sıkıntıya sitresede girmek istemiyorum açıkçası.ne düşünüyorsunuz?nasıl birşey bu üçlü test?

Arkadaşlar bir hafta sonra doktorum üçlü test yapacağını söyledi.sizce yaptırmalimiyim?Üçlu test nasıl birşey?durduk yere sıkıntıya sitresede girmek istemiyorum açıkçası.ne düşünüyorsunuz?nasıl birşey bu üçlü test?
Canim benim yeni yaptırdım daha doğrusu doktor yapalım dedı kan alıyorlar senden bebegin down sendromlu oranına bakıyorlar sadecee bu

Bazıları korkuyor.doktorlar boşu boşuna sitrese sokuyorlar diye.onun için meram.ettim.tesekkur ederim canim
Rıca ederim cnm bu tesler iyi dedi cıksa kotude cıksa sayısal oranlar sonuçta Rabbımden başkası bilemez eger ıcın rahat olsun dıyosan 4 lü birazda ayrıntılı oluyormuş kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama dortlu 18-20 haftalarda yapılıyormuş

Ben yaptırmıcm. Doktor bi dahaki randevuda yapacağını söylynce ben istemyrm dedim. Yani şöyle söyledk neticesi bebek aldırmaya gidecek hiçbir teste gerk olmadğnı söyledk o da tamm dedi. Sizin tercihinize kalmış.

Rıca ederim cnm bu tesler iyi dedi cıksa kotude cıksa sayısal oranlar sonuçta Rabbımden başkası bilemez eger ıcın rahat olsun dıyosan 4 lü birazda ayrıntılı oluyormuş kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama dortlu 18-20 haftalarda yapılıyormuş
Aynen canım bu aslında bir olasılıklar testi.ucluyu yaptırdıktan sonra dörtlü istemiyorum.dedigin gibi allahım ne isterse o olur.ya geçende bir arkadaşa risk var demiş sonra maşallah çok sağlıklı doğmuş çocuk ben o tür durumlara sinir oluyorum.cok evhamliyim o yüzden.insallsh güzel sonuçlar alırım. Başkada yaptırmam valla.

Aynen canım bu aslında bir olasılıklar testi.ucluyu yaptırdıktan sonra dörtlü istemiyorum.dedigin gibi allahım ne isterse o olur.ya geçende bir arkadaşa risk var demiş sonra maşallah çok sağlıklı doğmuş çocuk ben o tür durumlara sinir oluyorum.cok evhamliyim o yüzden.insallsh güzel sonuçlar alırım. Başkada yaptırmam valla.
Katılıyorum canım benım Önceki gebeliklerım problemli gectıgı icin mecbur kaldım yaptırmaya cünkü kan sulandırıcı igne kullanıyorum benimde rahat gecse hamılelelıgım ınsnkı bnde yaptırma taraftarı degildim hakkımızda hayırlısı olsun bi arada kaç haftalıksın nasıl gıdıyo hamilelik

2li test en makul olanı ve risk oranları %80 uyumlu.
3lü %70
4'lü %60 oranlarında basarılı.

2li testten sonra hic bir test yaptırmadım. 30.haftadayız. zaten 3 ve 4 te genelde yüksek risk cıkıyor, kullanılan oranlar yüzünden. Hic kendimi yıpratamam sapa saglam evladim icin.
2liniz varsa yaptırmayın. Yoksa ayrıntılı ultrason bile yeterli bence.
Bu benim ilk bebeğim, ikincide hamile oldugumu öğrenir öğrenmez DNA ile kan testi yaptıracagim ve sadece 20. haftada ayrıntılı ultrason. O kadar. Test test insan cok yıpranır..

Back
X