• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar zamandır çocuk olmaması normal mi?

35 yaş altındayım evet böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Ovülasyon testi bu kadar önemli bir test mi duydum ama önemsememiştim. 1 yıl olmadı henüz o yüzden eşim kontrole gitmedi. Sadece biz istediğimiz ay hemen oldu çocuk diyen yakınlarımdan dolayı kafama takıldı konu. Öyle tabi inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde olur
Herkes aynı değil sen milleti düşünme
Sen ovulasyon testini kullan
Ben ilk kızıma onu kullanarak hamile kaldım 2. Ayda
Ondan önce 4 Ay normal denedik ama yumurtlamayi kaçırmışız mesela benim adetim 28 günde bir olur düzenlidir o yüzden 14.gunden
İtibaren denedik ama test kullandığım 2 ayda da 12. Gun yumurtladim

Kafanı rahat tut ben hamile kaldığımda ramazandi nasılsa çok görüşemiyoruz Eşimle olmaz bu ay diye umudum yoktu kafamda düşünce de yoktu ama olmuş 🤣

Ve eşinde doktora gitsin
Biz ikimizde 2 3 Ay denedikten sonra gittik
İçiniz rahat olur

Benim fikrim tabi bunlar

Benim de etrafımda hemen oldu diyenler vardı ben 6 ay denemeyle hamile kalmıştım öncesi doktora gittiğimde prolaktin yüksekliği hariç bir durum yoktu zaten ilaçla düşürünce hamile kalmıştım ama stres çok büyük engel kesinlikle

Doğurmayi övünme meselesi yapan insanlarin dogru soylecegini mi saniyorsunuz? Ben cocuk tedavisi gorup bunu herkese soyleyen insan pek tanimadim genelde yakin aileye soylenir max. Onun disinda cocuk tedavisne dunyanin parasini dökerken etrafta "biz cocuk istemiyoruz/dusunmuyoruz" diyorlar. 🙄

Arkadaşlar biz çocuk düşünüyoruz. Ve etrafımızda çocuğu olan neredeyse herkes biz çocuk düşündük anında o ay korunmadım hamile kaldım diyor. Biz de aylardır deniyoruz olmadı. Hatta başta çocuk düşünüyoruz diye doktora gittim biraz fikir aldım kanıma falan baktırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktor kanım falan da gayet iyiydi. Ama etrafta hep çocuk yok mu neden yok imaları da sıkmaya başladı. Artık onları geçiştiriyorum ama çevremdekiler biz istediğimiz anda çocuğumuz oldu deyip durunca insan bir düşünüyor. Elbet biz öyle her gün her gün deneyen insanlar değiliz öyle çok detaya girmek istemiyorum ama haftada iki-üç kez falan mesela çok mu az? Biz de mi sorun var daha mı sık olmalı ya da eksik yaptığımız bir şey mi var tecrübelilerden duymak istiyorum. Artık canım sıkılmaya başladı :(
Benim pcos dışında bir problemim olmamasına rağmen 2 yıl sonunda çatlatma iğnesiyle oldu çünkü yumurtlama günlerini takip edemiyordum reglim düzensiz olduğu için. Doktorlar 1 yılın altında önemsemiyorlar bile . Soranlara da şu an düşünmüyoruz diyebilirsiniz ben daha fazla sormasınlar diye öyle yapıyordum. Yumurta takibi yaptırabilirsiniz

Herkes aynı değil sen milleti düşünme
Sen ovulasyon testini kullan
Ben ilk kızıma onu kullanarak hamile kaldım 2. Ayda
Ondan önce 4 Ay normal denedik ama yumurtlamayi kaçırmışız mesela benim adetim 28 günde bir olur düzenlidir o yüzden 14.gunden
İtibaren denedik ama test kullandığım 2 ayda da 12. Gun yumurtladim

Kafanı rahat tut ben hamile kaldığımda ramazandi nasılsa çok görüşemiyoruz Eşimle olmaz bu ay diye umudum yoktu kafamda düşünce de yoktu ama olmuş 🤣

Ve eşinde doktora gitsin
Biz ikimizde 2 3 Ay denedikten sonra gittik
İçiniz rahat olur

Benim fikrim tabi bunlar
Biraz cahilce gelebilir ama yumurtlama günü harici girilen ilişki bir işe yaramıyor mu hamilelik için 🙄 cidden çok bilinçsizim doktor da hiç bahsetmedi ovülasyon ya da yumurtlama günü falan pek detaya girmedi

Ovülasyon testlerinizi alın yumurtlama zamanlarınızı özellikle değerlendirin birkaç ay da böyle stressiz deneyin sonra gidersiniz tekrar doktora daha 1 yıl dolmamış çok kafaya takmak ve de çatlama günlerini değerlendirmemek gebeliği engelleyebilir
Yumurtlama zamanı hariç girilen ilişkide hamilelik imkansız mı illa yumurtlama zamanı mı olması lazım biraz cahilimde

Yumurtlama zamanı hariç girilen ilişkide hamilelik imkansız mı illa yumurtlama zamanı mı olması lazım biraz cahilimde
Hiçbir ilişkide gebelik imkansız değildir fakat olasılık düşük olur. Bazıları adetten hemen sonra yumurtlar fark edemez bazıları 12. Günde bazıları 20. Günlerde bunu ovülasyon testleri ile takip edip tespit edince tam çatlama gününde girilen ilişkide en yüksek hamile kalma şansı ama tabiki diğer günler de imkansız değil Allahın takdiri 🙏🏻

Arkadaşlar biz çocuk düşünüyoruz. Ve etrafımızda çocuğu olan neredeyse herkes biz çocuk düşündük anında o ay korunmadım hamile kaldım diyor. Biz de aylardır deniyoruz olmadı. Hatta başta çocuk düşünüyoruz diye doktora gittim biraz fikir aldım kanıma falan baktırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktor kanım falan da gayet iyiydi. Ama etrafta hep çocuk yok mu neden yok imaları da sıkmaya başladı. Artık onları geçiştiriyorum ama çevremdekiler biz istediğimiz anda çocuğumuz oldu deyip durunca insan bir düşünüyor. Elbet biz öyle her gün her gün deneyen insanlar değiliz öyle çok detaya girmek istemiyorum ama haftada iki-üç kez falan mesela çok mu az? Biz de mi sorun var daha mı sık olmalı ya da eksik yaptığımız bir şey mi var tecrübelilerden duymak istiyorum. Artık canım sıkılmaya başladı :(
bu işlerin merkezinde kimseye bir şey sormamak yatıyor. 10 kere deneyen adam bile size ayyy bizim hemen oldu diyecek tabi.

30 üstü isen özele git bence çünkü devlet 1 yıl deneyin diyecektir vakit kaybetme

Biraz cahilce gelebilir ama yumurtlama günü harici girilen ilişki bir işe yaramıyor mu hamilelik için 🙄 cidden çok bilinçsizim doktor da hiç bahsetmedi ovülasyon ya da yumurtlama günü falan pek detaya girmedi
O kadarını bildiğini düşünmüştür yani.koskoca kadınsın.

Eczaneden Ovulasyon testleri alın. Adetiniz biter bitmez testleri yapmaya başlayın. Gebelik testi gibi bir şey zaten. Pozitif çıktığı günler ilişkiye girin. Ama tek bununla kalmıyor. Eşinizin sperm testi vermesi lazım. Belki sizin tüpler sıkıntılıdır rahim filmi çektirmeniz gerekebilir. Bu süreç sıkıntılı bir süreç ama her şeyi araştırın önce detaylı bir şekilde atladığınız bir şey kalmasın. O şekilde bir süre deneyin eğer yine olmuyorsa o zaman tedaviye başlamanız gerekebilir. Kolaylıklar diliyorum 🙏

Yok millet için çocuk istemiyorum tabiki. Sadece sürekli sorup durmaları sinir ediyor. Olursa duyarsınız deyip geçiyorum. Sadece biz istedik hemen çocuğumuz oldu deyip duruyor etraftaki herkes. Diyorum öyle hemen isteyince oluyor muymuş
ilk kızım 2. ay da
ikincisi neredeyse 7. ayda oldu
nispet için yazmıyorum yanlış anlamayın ama bu işler belli olmuyor nasip kısmet işi

zaten gebelik planlarken hergün ilişki yerine haftada 3 gün beraber olun deniliyor sperm kalitesi açısından
1 yıl denedikten sonra doktora gidersiniz
Rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah:KK200:

Tabiki de boşuna değil 😄 sperm icerde 3 gün yasiyor ne zaman olacağını Allah bilir

Mesela adeti düzensiz olanlara gün aşırı ilişki önerilir illa yumurtlama yakalanilir🤭

Sen stres yapma gün aşırı deneyin önce sonra ovülasyon deneyebilirsin
Çünkü test yapınca görev gibi oluyor pozitif çıktı hadi yapalım filan 🤣🤣🤣

Açık olacak biraz ama bittikten sonra eşin hemen çıkmasın sonra sende 5 dk filan ayaklarını yukarı kaldırıp uzan belinin altına yastık koyabilirsin yatak başlığına dayayabilirsin ayağını 🤣🤣🤣

Allah hayırlı zamanda kuxaginizi doldursun inşallah

Back
X