Üçlü test riskli çıktı

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
merhaba arkadaşlar bugün üçlü test sonucunu aldım .nöral tüp defekti riski yüksek çıktı.(1/611) .doktor omiriliğinde açıklık olabilir dedi.ultrasonda baktı sorun görünmüyor dedi ayrıntılı ultrasona gir dedi.moralim çok bozuldu.bana olsa bile bunun önemli bir problem olmadığını söyledi.sadece 16 yaşında ameliyat geçirmesi gerekir dedi.ama internette allah korusun felce kadar gidebilir diyor.çok korkuyorum.bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

Böyle bir durumda dua etmekten başka çaren yok gibi görünüyor canım. Testlerini ihmal etme, ne gerekiyorsa yap. Ayrıntılı yada renkli (doppler) ultrasona girmeni tavsiye ederim canım. Her ayrıntısına bakıyorlarmış bebeğin. Benimde ikili testimde tr21'im risk sınırında çıktı. Bende ayrıntılı ultrasona gircem 1 hafta sonra. ınşallah bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.

evet canım inşallah.ben dün özel hastaneye gittim oradaki doktor test sonucumu tehlikeli bulmadı ultrasonda da yarım saat inceledi.bebek sağlıklı dedi baya içim rahatladı.haftaya bir de ayrıntılı ultrasona gireceğim inşallah o da temiz çıkar.birbirimize dua edelim.inşallah bebeklerimiz sağlıklıdır.:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar bugün üçlü test sonucunu aldım .nöral tüp defekti riski yüksek çıktı.(1/611) .doktor omiriliğinde açıklık olabilir dedi.ultrasonda baktı sorun görünmüyor dedi ayrıntılı ultrasona gir dedi.moralim çok bozuldu.bana olsa bile bunun önemli bir problem olmadığını söyledi.sadece 16 yaşında ameliyat geçirmesi gerekir dedi.ama internette allah korusun felce kadar gidebilir diyor.çok korkuyorum.bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

üzülme canım ya 1/611 düşük bi risk içini ferah tut lanet olsun bu testlere insanın ömrünü çalıp götürüyor bnmde trisomy 18 düşük çıkmışdı 1/200 lerde falandı ömrümden ömür gitti doktorun sorun yok diyorsa güven cnm trisomy 21 yani down sendromu riski çıktıgı zaman amniyosentez istiyorlar fakat nöral tüp defekti ve trisomy 18 4 boyutlu doplorde çabuk saptanıyor biz bi profesöre gitmişdik riskli çıktıgında 1 saat falan inceledi ondan sonra içim rahatladı omirilikde açıklık olsa ultrasonda doktor bunu çok rahat saptayabilir o yüzden içini ferah tut ayrıca bu pislik testler kafa karıştırmakdan başka bişi değil sadece olasılık 611 anneden birinde olabilecek bi risk doplere gittiginde hiç bişi olmadıgını sölücekdir eminim içini ferah tut hiç üzülme..

üzülme canım ya 1/611 düşük bi risk içini ferah tut lanet olsun bu testlere insanın ömrünü çalıp götürüyor bnmde trisomy 18 düşük çıkmışdı 1/200 lerde falandı ömrümden ömür gitti doktorun sorun yok diyorsa güven cnm trisomy 21 yani down sendromu riski çıktıgı zaman amniyosentez istiyorlar fakat nöral tüp defekti ve trisomy 18 4 boyutlu doplorde çabuk saptanıyor biz bi profesöre gitmişdik riskli çıktıgında 1 saat falan inceledi ondan sonra içim rahatladı omirilikde açıklık olsa ultrasonda doktor bunu çok rahat saptayabilir o yüzden içini ferah tut ayrıca bu pislik testler kafa karıştırmakdan başka bişi değil sadece olasılık 611 anneden birinde olabilecek bi risk doplere gittiginde hiç bişi olmadıgını sölücekdir eminim içini ferah tut hiç üzülme..

Allah razı olsun senden canım.çocuğunu sana bağışlasın.bu çarşamba ayrıntılıya gireceğim dua edin ne olur.inşallah bebeğimde hiç bir sağlık sorunu çıkmaz.kimsenin bebeğinde çıkmasın Allah'ım.

Allah razı olsun senden canım.çocuğunu sana bağışlasın.bu çarşamba ayrıntılıya gireceğim dua edin ne olur.inşallah bebeğimde hiç bir sağlık sorunu çıkmaz.kimsenin bebeğinde çıkmasın Allah'ım.

amin canım.İnşallah bişey çıkmaz.Allah yardımcın olsun içini ferah tut

benım AFP 25,3 0,68duzeltılmıs MOM
uE3 1,6 0,70 duzeltılmıs MOM
hcg 6271 0,28 duzeltılmıs MOM
Down sendromu rıskı cut off degerının altındadır,rısksız bolgede bulunmaktadır
noral tup defekti ıcın afp mom 0,68 degerı rısksız bolgededır
trısomy 18 1-146 dır,ıstatıksel rısk tespıt edılememıstır
dusuk hcg sevıyesı suphelıdır yazıyo,
doktor hersey normal ama degerler normal olsa bıle ozurlu cocuk dogurma rıskı herzaman var,bu test kesın sonuc degıldır,tahmını olarak rısk grubundamısınız onu gosterır dedı.ya arkadaslar hersey normalmı bu sonuclara gore sızce.doktorum once rahatlattı sonra allak bullak ettı ıcıme kurt dusurdu. benım hcg degerım gercekten dusukmu kagıtta neden oyle yazıyo sızınkıler nasıl

hcg seviyenin kaç olduğunu anlayamadım ben canım, 6mı 62mi???? eğer 6 ise gerçekten çok düşük bir değer ama bu kadar düşük bir değer hem bebeğin erkek olduğunu gösteriyomuş hemde şüpheli olarak değerlendirilebiliyormuş. ama bu demek değilki bebek hasta doğacak !!!! sen mümkün olduğunca rahat olmaya çalış canını sıkmaya devam edersen hamileliğini zehir edersin kendine. seninle aynı derdi paylaşan birçok anne adayı var burda onları bul konuş canım.

hcg seviyenin kaç olduğunu anlayamadım ben canım, 6mı 62mi???? eğer 6 ise gerçekten çok düşük bir değer ama bu kadar düşük bir değer hem bebeğin erkek olduğunu gösteriyomuş hemde şüpheli olarak değerlendirilebiliyormuş. ama bu demek değilki bebek hasta doğacak !!!! sen mümkün olduğunca rahat olmaya çalış canını sıkmaya devam edersen hamileliğini zehir edersin kendine. seninle aynı derdi paylaşan birçok anne adayı var burda onları bul konuş canım.

hcg 6271 ----------------- 0,28 duzeltılmıs MOM
olarak yazıyo. bebegım evet erkekmıs.ılk cocugumun (7yıl once) 3lu testınde hcg degerım 14000 -----------duzeltılmıs mom 0,56 olarak yazıyo yanı degerler yarı yarıya neredeyse.ılk cocugumda erkektı ama.ya hamıle ınsanlar zaten evhamlı oluyo doktorlar neden bızı adam akıllı rahatlatacak bılgı verıp bu endıselerdden kurtarmıyo.cok soru soruncada ınsn kendını rahatsız hıssedıyo doktorun vaktını alıyomus gıbı.bu raporlarıda daha acıklayıcı neden yazmazlar anlamam.:uhm:

elektraya noldu son durum nedır?
buyuk bı olasılıkla bosuna uzulmussundur.benımkı 1/315 gıbı bırseydı 2.duzeye gırdım
doktor amnıyosentez yaptırma dedı.bu kadar yanı sırf doktorların dedıklerı yuzunden 3 defa depresyona gırdım :oklava:

olmayan yardımlarınız ıcın tesekkur ederım.renklı dopler cektırdım amnıyosentez yaptırcam sımdıde.bır cevap bır gecmıs olsun bıle yazamamıssınız vallahı cok gucendım.

benım AFP 25,3 0,68duzeltılmıs MOM
uE3 1,6 0,70 duzeltılmıs MOM
hcg 6271 0,28 duzeltılmıs MOM
Down sendromu rıskı cut off degerının altındadır,rısksız bolgede bulunmaktadır
noral tup defekti ıcın afp mom 0,68 degerı rısksız bolgededır
trısomy 18 1-146 dır,ıstatıksel rısk tespıt edılememıstır
dusuk hcg sevıyesı suphelıdır yazıyo,
doktor hersey normal ama degerler normal olsa bıle ozurlu cocuk dogurma rıskı herzaman var,bu test kesın sonuc degıldır,tahmını olarak rısk grubundamısınız onu gosterır dedı.ya arkadaslar hersey normalmı bu sonuclara gore sızce.doktorum once rahatlattı sonra allak bullak ettı ıcıme kurt dusurdu. benım hcg degerım gercekten dusukmu kagıtta neden oyle yazıyo sızınkıler nasıl

kız bu ne sitem
bence sonuçların gayet normal çıkmış bnmde tr 18 1:114 çıkmışdı bu tarz sorun oldugunda doktorlar zaten ayrıntılı usg de anlıyorlar ayrıca belirtmişler down sendromu riski risksiz bölgededir tr 18 için istatiksel risk tesbit edilmemişdir dio cnm bence normal bu testlerin çoğu yanıltıcı örnegin hcg oranın sigara içdiysen o an baya bi yükseliyo bildigim kadarıyla. kanından bakıyorlar bi kaç soru işde akrabalarınızda varmı bilmem ne bu tarz bilgileri bilgisayara girip sana İSTATİKSEL olarak sonuç veriyor doktorun normal demiş bence güven örneğin 9000 risk çıkan bir bayanda özürlü çocuk doğurabilir 9000 1 olabilir yada 1:7 de olmayabiliriz allahım bilir ama sonuçların bennce normal hiç bişi çıkmaz umarım ayrıntılı ultrasona girdiginde sende görüceksin kıpır kıpır bebeşim ben sağlıklıyım anne diye bagırcak sana:emir_bebek::emir_bebek:

kız bu ne sitem
bence sonuçların gayet normal çıkmış bnmde tr 18 1:114 çıkmışdı bu tarz sorun oldugunda doktorlar zaten ayrıntılı usg de anlıyorlar ayrıca belirtmişler down sendromu riski risksiz bölgededir tr 18 için istatiksel risk tesbit edilmemişdir dio cnm bence normal bu testlerin çoğu yanıltıcı örnegin hcg oranın sigara içdiysen o an baya bi yükseliyo bildigim kadarıyla. kanından bakıyorlar bi kaç soru işde akrabalarınızda varmı bilmem ne bu tarz bilgileri bilgisayara girip sana İSTATİKSEL olarak sonuç veriyor doktorun normal demiş bence güven örneğin 9000 risk çıkan bir bayanda özürlü çocuk doğurabilir 9000 1 olabilir yada 1:7 de olmayabiliriz allahım bilir ama sonuçların bennce normal hiç bişi çıkmaz umarım ayrıntılı ultrasona girdiginde sende görüceksin kıpır kıpır bebeşim ben sağlıklıyım anne diye bagırcak sana:emir_bebek::emir_bebek:

dr.umla gorustum yuzyuze. eger rısk varsa hamallık etmeye gerek yok,doplerde cektır kesınlessın dedı.ya hamallık etme kelımesıde gucume gıttı,bır daha o dr.asla gıtmem,ınsanların karnında bebek tasıması hamallıklı oluyo gerızekalı.dopler cektırdım,baska doktora bebegın beynınde kıst gozukuyo, kalbınde hıpokojen odak(parlaklık seklınde leke)var dedı.evet tahmın ettıgın gıbı bır rısk var amnıyosentez cektırmelısın dedı.kacgundur saba aksam aglıyorum yanaklarım sızlıyo gozyaslarımdan.neyse dun bakırkoy devlet hastanesınde atılla beye gıttım amnıyosentez ıcın.raporlarıda goturdum.baktı,tekrar dopler cektıbebegımın beynındekı kıst kaybolmus.
kalptekı leke duruyo hala.amnıyosentez yaptırdım.sonuclarını bır haftada alıcam.pazartesı gununu ıple cekıyorum.butur kıstler lekeler 24haftada gecebılıyomus ama ben 18.ıncı haftadayım ve bu lekelerı ogrendıkten 3gun ıcınde bırının de olsa allahımın hıkmetıyle sılınmesı bılmıyorum bu durumu neye yormalıyım.ınsallah en ıyı haberı de pazartesı alırım.snada cok tesekkur ederım mesajı bugun gordum,kac gundur bu sıteye küsmüştüm girmiyodum.allah kımseyı evladıyla sınamasın ınsallah.sevgılera.s.

arkadaşlar yardmcı olablrmsnz banada nolur bn 18+5 günlk hamileyim dün bni takip eden doktorumun dışnda başka bi doktora gttm cinsiyetini teyit ettirmek için ama gtmez olaydm okdr moralim bozlduki doktor kafasına baktı uzun uzzun bişiler olduunu anladm sordm bi sorunmu var die sana bişi dediler mi kontrole gttiğinde dedi hayır demediler herşey normal dediler dedim sanki kafasındaki su biraz fazla gibi geldi dedi uzun uzun ölçtü inceledi falan sonrada ikili üçlü testlerin nasıl çıktı dedi hepsi gzl çıktı dedim ozaman sorun yok dedi genelde 10mm sınırımzdır dedi senin 9.5 10mm dedi 2 hafta sonraydı aslnda ayrıntılı ultrason randevum ama içimi rahatlatmak adına yarına aldı doktorm saolsn ama ben yarına kadarda duramicam bişiler duyymak içimi bi nebzede olsun rahatlatmk istiyorm bana yardmcı olablcek biri varmı çok kötüym 2 günden beri

arkadaşlar yardmcı olablrmsnz banada nolur bn 18+5 günlk hamileyim dün bni takip eden doktorumun dışnda başka bi doktora gttm cinsiyetini teyit ettirmek için ama gtmez olaydm okdr moralim bozlduki doktor kafasına baktı uzun uzzun bişiler olduunu anladm sordm bi sorunmu var die sana bişi dediler mi kontrole gttiğinde dedi hayır demediler herşey normal dediler dedim sanki kafasındaki su biraz fazla gibi geldi dedi uzun uzun ölçtü inceledi falan sonrada ikili üçlü testlerin nasıl çıktı dedi hepsi gzl çıktı dedim ozaman sorun yok dedi genelde 10mm sınırımzdır dedi senin 9.5 10mm dedi 2 hafta sonraydı aslnda ayrıntılı ultrason randevum ama içimi rahatlatmak adına yarına aldı doktorm saolsn ama ben yarına kadarda duramicam bişiler duyymak içimi bi nebzede olsun rahatlatmk istiyorm bana yardmcı olablcek biri varmı çok kötüym 2 günden beri

bazı doktorların huyu bu galıba moral bozmak.ben doppler cektırmıstım sonucta sınırı gecmemıssın hersey normal olmalı.10mm uzerı problem zaten.sınıra kadar bısey yoktur.yarın ayıntılı doppler,ultrasonda hersey cıkar sende rahat edersın ınsallah.aklına kotu bırsey getırme ıyı dusun ıyı olsun,rakamlara bakılırsa sonucta bırsey cıkmayacak rahat ol.dataylı ultrasonda her ayrıntıyı zaten goruyolar,bagırsaklardan mıgdeye kafatasına kalpın odacıklarına bobreklere.....kadar ama dedıgım gıbı verdıgın rakamlar durumun normal oldugunu gosterıyo.yınede bırbırımız ıcın dua edelıma.s.

bazı doktorların huyu bu galıba moral bozmak.ben doppler cektırmıstım sonucta sınırı gecmemıssın hersey normal olmalı.10mm uzerı problem zaten.sınıra kadar bısey yoktur.yarın ayıntılı doppler,ultrasonda hersey cıkar sende rahat edersın ınsallah.aklına kotu bırsey getırme ıyı dusun ıyı olsun,rakamlara bakılırsa sonucta bırsey cıkmayacak rahat ol.dataylı ultrasonda her ayrıntıyı zaten goruyolar,bagırsaklardan mıgdeye kafatasına kalpın odacıklarına bobreklere.....kadar ama dedıgım gıbı verdıgın rakamlar durumun normal oldugunu gosterıyo.yınede bırbırımız ıcın dua edelıma.s.

canım çok teşekkür ederm.. söyledklerin çok rahatlatıcı ama insan yaşayınca böle bişeyi inan aklından çıkmıyo kuruyoda kuruyo kafasında.. Rabbim inş güzel haberler almayı nasib eder kimseye yaşatmaz.Yarın hayırlısıyla gzl haberler almak istiyorm dualarınızı nolur esirgemeyin.. Allah kimseye yaşatmasn bu zor durumu psikolojik olarak bile çöküyosn sonuçta kötü bişe olmasa bile.. :Saruboceq:
Allah razı olsn snden cnm kibopuyorumnanaktan

merhaba,ben bu siteye yeni üye oldum ablam için...10 haftalık hamile ve ikili test yaptırması gerekli okuduğum kadarıyla önemli bu testler ben sadece bu testlerin herhangi bir poliklinikte de yapılınca güvenli bir sonuç verir mi merak ediorum çünkü ablamın gittiği hastahaneninbu testleri yapan doktoru biraz yoğun bide pahalı o yüzden sigorta hastanesinde de yapılsa bu test güvenli bir sonuç werir mi?

cnm bebeklerinizi neden bu kadar inceletiyosunuz
Allahtan geşen herşey bizim kadreimiz ve nolursa olsun bunu yaşıcaz
bakın sonra böyle moral bozuyolar ve sıkıntılı bi hamilelik geçiriyosunuz
ben etrafımda sakatlık riski var denilen özürlü denilipte sağlam doğan bir sürü insan biliyorum
neye göre veriiyolar bu kararı ? peki neden doğru çıkmıyo
yazık değilmi bu insanlara

üzme kendini dua et bebeğin sağlıklı sıhatli doğar inşallah

cnm bebeklerinizi neden bu kadar inceletiyosunuz
Allahtan geşen herşey bizim kadreimiz ve nolursa olsun bunu yaşıcaz
bakın sonra böyle moral bozuyolar ve sıkıntılı bi hamilelik geçiriyosunuz
ben etrafımda sakatlık riski var denilen özürlü denilipte sağlam doğan bir sürü insan biliyorum
neye göre veriiyolar bu kararı ? peki neden doğru çıkmıyo
yazık değilmi bu insanlara

üzme kendini dua et bebeğin sağlıklı sıhatli doğar inşallah

cnm söledklerini üzerime alındım sanırm bana cvp olarak yazdn..
söledklern kesnlkle çok doğru bnmde çevremden duydklarm kadaryla down sendromlu dedkleri sapasağlam çktı ama işte insan düşünmeden edemiyo hayrlısıyla yrn akşam gidcm bakalım ne dicekler çok dua ettim allahım gzl şeler duymayı nasib etsn
desteğin için çoook teşekkr ederm cnm çok saol:Saruboceq:

Back
X