canm mrb ben de 5,5 aylıkken yaptrdım amniyosentez bnm yanlış hatırlamıyosam 1/463 civarında çıkmıştı sonucum yani seninkinden çok çok düşük risk ve dörtlü testte çıkmıştı doktor bana da dedi büyük ihtimal temiz çıkcak ama ben önermek durumundayım dedi eğer sonuç temiz çıkmazsa kürtaj hakkın var dedi çok şükür temiz çıktı sonuçlarım şuan 7,5 aylık hamileym yaptırma nedenime gelnce sonuç kötü çıksa da asla kürtaj olmayacaktım ama eğer hasta bir çocuk daha doğrusu engelli bi çocuk doğurmak zorunda kalırsam ve bu çocuğun ömür boyu özel ihtiyaçlarının olduğunu ve özel bakım isteyeceğini düşünürsek, bunu öğrenmek ve hazırlıklarımı ona göre yapmak içindi bi yandan da temiz çıkacağını hissediyordum ama sırf içim rahatlasın merakım gitsin ve hamileliğimin geri kalanını ACABA duygularıyla geçirmemek için yaptrdm amniyosentezi...ben profesörün özel muayenehanesinde yaptırıyorum gebelik takibimi ve işlem yine doktorumun özel muayenehanesinde oldu yaklaşık 10-15 dk süren bi işlem ve işlemden sonra da bi yarım saat yatırılıp dinlendiriliyosun işlem çok acılı değil sonuçta bi iğnenin batırılmasından daha fazla bi acı hissetmeyeceksin 3-4 şırınga sıvı aldılar benden sonrasında bol bol su ve istirahatle 1-2 güne toparlanıyosun hee hastaneleri bilmem ama ben özel profesörde olduğum için benm işlemim biraz tuzlu oldu tabi...doktorum bu işlem 1/200 ihtimal düşükle sonuçlanabilir yine aynı oranda doğum sancılarını başlatabilir dedi ve kasılmalarımı önlemek için magnezyum verdi ama şükür bişey olmadı tek bildiğim bu işlemin işin ehli kişilerce yapılması gerektiği...sana da çok gecmş olsun merak ettiğin bişey ya da bnm atladığım bi detay varsa sorabilirsin canm...inşallah sapasağlam bibebişin olur...