üçlü test sonucum cok rısklı cıktı

saol ay dolu kendımı uzmemeye calısıyorum. salı gunu bende detaylı ultrasona gırıcem. ınsallah kotu bısey cıkmaz. 3 gunden berı ıcımde kıpırdamalarınıda hıssedıyorum. anlatılmaz bır duygu. mınık kuzumun saglıklı bır bebek olarak dunyaya gelmesını cok ısıtıyorum. dua edın sızde.

saol ay dolu kendımı uzmemeye calısıyorum. salı gunu bende detaylı ultrasona gırıcem. ınsallah kotu bısey cıkmaz. 3 gunden berı ıcımde kıpırdamalarınıda hıssedıyorum. anlatılmaz bır duygu. mınık kuzumun saglıklı bır bebek olarak dunyaya gelmesını cok ısıtıyorum. dua edın sızde.

bak işte ihtiyacın olan moral zaten içinde. ben herseyin yoluna gireceğine çok eminim canım. kuzunu kucağına aldığında hepsini unutacaksın bu yasananların. allah sizi ayırmasın.:Saruboceq:

Bu testlerin sadece risk belirleyen testler olduğunu bilmemize rağmen yine de stres yapıyoruz.Üçlü testin güvenilirliği %60 civarında yani baya düşük ikili testin %90 civarında.Bence hiiç endişelenme bişey çıkmaz.Bugüne kadar da amniyosentez yaptırıp kötü sonuç alanını da hiç görmedim.Allah herkese sağlıklı bebekler versin.

canım selam inşallah herşey temiz çıkar dualarım seninle benim üçlü testim 1498/1 çıktı yanlız bende gizli guatır çıkmıştı bebekte zeka geriligi denmişti ama rabbime şükürler olsun o da halledildi dua et benimde dualarım seninle

CANIM COK YAKIN ARKADASIMINDA SONUCU SENİN GİBİ CIKTI DETAYLI ULTURASON TEMİZ CIKTI AMA COK KÜÇÜK AMNİYOSENTEZ DEDİLER

17 GÜN ÖNCE AMNİYOSENTEZ OLDU DÜŞÜKDE YAPMADI GAYET RAHAT
3 EKİM GİBİ SONUCU CIKICAK ONUNDA MORALİNİ YÜKSEK TUT ALLAHIN İZNİYLE BİŞEY OLMAZ MELEKLERİNİZE:Saruboceq:

canım benimde 2 li testim çok temiz çıktı ve dr um dörtlü test istedi ama sonuç riskli çıktı.down sendrom riski.ve ben amniosentez istemedim.ayrıntılı ultrasona girdim sadece.Allahıma çok şükür o iyi çıkınca içim ferahladı.dr herhangi bir bulguya rastlamadığını ama yine son kararın bize ait olduğunu söyledi.

ayrıntılı ultrason raporunda herhangi bir şey çıkmadığı sürece amniosentez olayına hiç girme bence.ben kendimi inanılmaz yıpratmıştım ve çok ağladım.eşimde bende amniosenteze karşıydık çünkü sonuçlar çıkana kadar hemen hemen bebiş 5 aylık falan oluyor.aldırmayı hiç ama hiç düşünmedik.bence içini ferah tut ve sadece ayrıntılı ultrasona gir.onda en az bebeğin 50 yerini inceliyor dr down sendrom varmı yokmu diye.en basiti burun kemiği,el parmaklarının kısalığı,kalbini delik olup olmaması,yarık dudak,....v.b.bir çok şeyine bakıyor.çok şlükür göreceksin bak seninde hiç bir şeyin çıkmayacak.benim kaç tane tanıdığım varsa genelinde bu risk çıktı ve amniosentez yaptırdılar ama sonuç hepsinde temiz çıktı.sen sadece ama sadece içini ferah tut ve duanı eksik etme.bu arada benimde yaşım 33.

arkadaşlar lütfen ama lütfen testleri riskli çıkanlar için konuşuyorum.öncelikle ayrıntılı ultrasona girmeden amniosentez olayına hiç girmeyin.kendinizide boş yere yıpratmayın....

İkili testin sonucu kaç çıktı? Yani yanlış anlamadıysam 1/105 sadece anne yaşından kaynaklanan risk (yani bebeğin ense kalınlığı ve kan değerleri hesaba katılmadan), eğer durum buysa ve ikili test sonuçlarınız (ense kalınlığı ve kan değerleri hesaba katılan) iyiyse, sadece yaştan ötürü amniyosentez önerilmesi doktorun şahsi yorumudur. Yani bazı doktorlar test sonucu ne olursa olsun belli yaşlar üzerine amniyosentez önerirler, bu rakam bazı doktor için 32 bazısı için 35'tir, bazısı için ne bileyim 38'dir.

Arkadaslar lutfen amniyosentez olayini da riskli gormeyin . O da bir tez sonucta . Benim ablam da yengemde yaptirdi . Inanin hic bir tehlikesi yok . Sadece guvenilir ellerde yaptiracaksiniz o kadar .. Doktorunuz uygun gorduyse lutfen yaptirin ... Arkadasim dualarim seninle ... iyi haberlerini bekliyoruz ...

üzüldüm ama nedense bu üçlü ikili testlere hiç kıymet vermiyorum
tam bilmiyodum nedir ne değildir ben de yaptırdım ikiliyi .üçlü de olsa iyi olur dedi doktor ensesi biraz kalın çıktı normalden ama yaptırmıcam
bence üzülmeyin hatta yaptırmayın bile bebek neredeyse 5 6 aylıkken sonucu öğreneceksiniz
kocaman bebeği risk için aldırmak isteyeceğinizi sanmıyorum
varsa yapacakları bir tedavi tamam ama risk var diyerek de gebeliğinizi zehir etmeyin tadını çıkarın
dua edin hiç bişeycik olmaz inşallah

Son düzenleme:
burcu öncelikle geçmiş olsun

bende seninle aynı durumdayımikili testim ve ense kalınlığı sonuçlarım gayet normaldi ama üçlü testte 1/150 çıktı ve doktorum amniyosentezi önermek durumundayım dedi

2 gün çok üzüldüm ağladım sızladım korktum ama biraz araştırdım ve bu üçlü testlere hiç itibarım kalmadı ama tabi doktor böyle bir risk 10 000 de 1 bile dese o risk insanı huylandırıyor

geçen hafta amniyosentez oldum üstelik bizim kan uyuşmazlığımız var.işlem bir kere çok basit hiç bir şey hissetmiyorsun gerçi gerliyorsun biraz ama o psikolojik.normalde ultrason için yattığın süreden 5-10 dk fazla yatıyorsun o kadar.

işlem sonrası kan uyuşmazlığımız nedeniyle bir iğne oldum

2 gün yattım doktor tam yatak istirahatine gerek yok yarım yat kendini yorma dedi ama ben 2 gün tuvalet harici hiç kalkmadım gerçi haberi duyduktan sonra geceleri hiç uyuyamadım o uykular o iki gün çıktı bir uyudum uyudum sorma :)))

hiç bir ağrım sızım acım olmadı ne olur ne olmaz çok kendimi yormuyorum ama normal hayata devam.

moralimde gayet iyi çünkü test sonuçlarım gayet iyi gelecek biliyorum ona inanıyorum bebeğime güveniyorum.

sen moralini yüksek tut sen iyi olki bebeğinde gerilmesin.pozitif düşün gerçi ikili testin iyiyse üçlü test yaş süre ne bilim bissürü zımbırtıdan riskli çıkabiliyor

güzel haberlerle gelirsin-geliriz inşallah

geçmiş olsun inşallah herşey güzel çıkar kendinide bebeğinide üzme bol bol dua et...içini ferah tut

eger bebeğinden vazgecmıceksen downlu bile olsa amnıyosenteze hıc gerek yok bence kendınıde bebegınıde strese sokma iyi düşün iyi olur insallah hem unutma ne olursa olsun Allahım ne isterse o oluyor eger sen böle bi bebegın annesı olucaksan testlerde rısk bıle cıkmayabılırdı herseyı rabbıme bırak dualarım senınle ve yavrunla

hiç bir bilgim yok bu konuda ama yinede size duacıyımRabbim sağlıklı versin inş..Allah hiç sıkıntı yaşatmasın olumlu sonuçlarla karşılaştırsın..

[QUOTE="burcuwaa, post: arkadaşlar benim de 3 lü test sonucum 446/1 cıktı 31 yaşındayım yaşıma göre 780/1 olmalıymış biraz riskli gruptayım cok huzursuz mutsuzum zaten var olan bir düşük riskim var kanamM olmuştu bunun için aylık iğne oluyorum birde aminosenteZ yaptırıp riski arttıramam ultrasonla da down sendrom u olup olmayacagı bellı olmaz dedjler cok pişmanım bu testi herkes yaptırma dedi dinlemedim doktorumu dinledim yaptırdım bu kadar düşük bi risk bile günlerimi kararttı keske yaptırmasaydım hayatta bunun riski hep var 446 kişiden biri ben olabılırım tabıkıde bildik ne oldu şimdi sonucta bebeğim şuan 5 aya yakın kıyılırmı o cana hareket edıyor yasatıyorAllahım ben bu riske güvenip ziyan edemem cocugumu günaha giremdm o verdı bu canı o almalı gerektiğinde hayattayken sakat kalmayacagının garantisi ne?

Back
X