üçlü test sonucum cok rısklı cıktı

burcuwaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
133
1
96
İstanbul
arkadaslar cok kotu durumdayım down snedromu rıskı anne yası 1/105 cıktı drum cok rısklı oldugunu soyledı ve amnıyosentez onerdı salı gunu gelısmıs ultrasonda bakılack randevu aldık sonrada amnıyosenteze sız karar verın dedı. allahım yaa hayırlısını ver ne olur. cok uzgunum.

arkadaslar cok kotu durumdayım down snedromu rıskı anne yası 1/105 cıktı drum cok rısklı oldugunu soyledı ve amnıyosentez onerdı salı gunu gelısmıs ultrasonda bakılack randevu aldık sonrada amnıyosenteze sız karar verın dedı. allahım yaa hayırlısını ver ne olur. cok uzgunum.

yaş kaç canım ilk bebeğinmi

dowlu bi bebek annesi olarak hayırlısı olsun diyorrum. sizde hep hayırlısı için dua edin. boşuna üzmyin kendinizi. üzülmek sonucu değiştirmiyor.

canım üzme kendini bişey çıkmaz inşallah böyle söyleyipte sağlıklı doğan bebekler oluyormuş belli olmaz bol bol dua et allah yardımcın olsun bebişini sağlıkla kucağına al

bu gelısmıs ultrasonda ne gorunuyor orda bellı oluyormu bebek normalmı yoksa sakatmı. yaptıran varmı. dr tavsıye ettı salı gunu ıcın randevu aldım

bende 31 yaşımdayım ama bende böyle bir risk çıkmadı genede allah bilir tabi ben sadece ikili testi yaptırdım üçlü test yada amniyosentez yaptırmadım downlu bile olsa aldırmayacağımı söyledim doktora oda diğer testleri yaptırmadı hem amniyo sentezde 200'de 1 de olsa düşük tehlikesi var

Benımde ıkılı tesstte hersey normaldı. Dr degerler cok ıyı demıstı.
Sımdı ne degıstı ben anlamadım. Amnıyosentezde dusuk rıskı oldugunu bılıyorum ama ne yapıcagımı bılmıyorum.

ben bütün testleri yaptırdığım halde hiçbirinde çıkmadı. amniosentez dışında hiçbi test kesinlik taşımıo.

eğer downlu olursa aldıcaksan aminiosentez yaptır, üçlü testin tekrarı bişey kazandırmaz sana. en kesin sonucu veren amniosentez. diğerleri sadece olasılık. doktorlar bile bu testlerin geçerli ve güvenlir olmadığını söylüyor zaten.

benim ablamında üçlü testi riskli çıkmıştı.
doppler ultrasona girdi onda bütün ölçümleri yapıldı ayrıntılı bakıldı.ve sağlıklı bir bebek olduğu çıktı fakat ablamın içine sinmediği için amniyosentez yaptırdı.sonuçlar 3 hafta sonra çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam.sonuçlarda temiz geldi.şuan yeğenim 7 yaşında ve gayet sağlıklı.
üzülme dua et canım.

ınsallah canım bol bol dua edıyorum salı gunu bende o ultrasona gırıcem ınsallah bendede bısey cıkmaz ve bebısım saglıklıdır.

içini ferah tut canım genelde 2li test kötü gelirse sonucun kötü olma ihtimali daha yüksek ama bebeğim hastaysa sonlandırırım diyorsan yaptır benim öyle oldu dandy walker sendromu çıktı bebeğimde sonlandırdık ama aldırmasamda olacaklara hazır olayım yada içimi ferahlatayım diyorsan yaptır ben dahada riskli olan cvs yaptırdım canım işinin ehli kişiler yaparsa genelde sorun olmuyor sizin kararınız

canım inş herşey temizdir benim doktorum 3lü testi bile yaptırmadı 2li testi yaptı ondada herşey temiz çıktı bende 3lü testi sorduğumda ya 2li yada 3lü test yapıyoruz dedi ve tvde izlediğim doktor 2li test %95 doğru sonuç veriyormuş oda temiz çıkmış sende içinin rahat etmesi için yaptır yada başka hastaneyede git yaptır 3lü testin zamanı dolmadan

benim ikili testim ense kalınlığı normalden biraz daha fazlaydı ben emin olmak için 2 kere daha yaptırdım başka hastahanede özellikle zeynep kamil çok ilgilendi durumumu anlatınca sonrası çok gittim dr lara sonradan yaptırdığım o iki test normal çıktı ayrıntılı ultrasonda çok şükür normal ben amiyosenteze karşıydım yaptırmadım hep dua ediyorum sende başka yerde yaptır içini rahat tut üzülme ben oğlumu çok üzdüm gerek yok herşey Allahtan bence bişey yoktur şimdi 25 haftalık oldum

ben tamamen kendi düşüncelerimi söyleyeceğim..Allah korusun riskli çıksa bile ben aldırmam..kıyamam o cana..Allahın verdiğini benim almam gibi bişey söz konusu olamaz..ve bu sonuçlar kesin değil..çevremde kaç kişinin çok yüksek risk çıktı 10 tanenin 10 uda sapasağlam doğdular..sen sadece dua et..ya aldırslardı ne olacaktı..sapasağlam yavrunun hayatına son verecekleri..hiç belli olmaz bu işler..lütfen üzülme dua et..eğer down lu doğsa bile bu bizim için bir imtihan bunu unutma

burcu senin gebeliğini ilk öğrendiğinden beri konularını takip ediyorum. nasıl heyecanlı beklediğini, nasıl sevindiğini çok iyi hatırlıyorum canım. o yüzden söylemeden gecemeyeceğim. bak benimde en yakın arkadaşımın üçlü test sonucu çok riskli çıkmıştı. ayrıntılı ultrasonda asıl sonucu aldılar ve şimdi 4 aylık sağlıklı bir bebeği var. ne olur kendini üzme ve kötü şartlandırma. ben herşeyin yoluna gireceğine yürekten inanıyorum. yeterki sende umudunu ve inancını kaybetme canım. bütün dualarım seninle:Saruboceq:

Back
X