Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar merhaba

ya bende 16+3 hamileyim dün dr.gittim 2li test yaptırdığımı sordu yaptırdım bi problem yok dedi..3lü test yaptırmak istiyormusunuz diye sordu onu ailenin insiyatifine bırakııyorlarmış.Eşimde pek yaptırma taraftarı değil bende kararsız kaldım yaptıran varmı bana fikir verirmisiniz lütfen..

merabalar.. ikili testinde risk çıkmadıysa yaptırmayabilirsin. ama sonuç alt değerlere yakınsa 1/350 civarı mesela her nekadar risk yok gözükse de çok da net bir sonuç değil. veya yaşın 35 üstüyse, ailelerde anomalili kişi varsa üçlüyü yaptırmanda yarar var. benim ikili test sonucum 1/106 riskli , üçlü test sonucum 1/1200 risksiz çıkmıştı .yaşım 32 .dr.um amniyo yaptır dedi yaptırdık ve temiz çıktı .doğumuma 1 hafta var. allaha çok şükür içimiz çok rahat. karar senin canım. umarım yardımcı olmuşumdur. bu haftalarda herkesin ortak sıkıntısı bu maalesef. biz atlattık . darısı herkesin başına :)

merabalar.. ikili testinde risk çıkmadıysa yaptırmayabilirsin. ama sonuç alt değerlere yakınsa 1/350 civarı mesela her nekadar risk yok gözükse de çok da net bir sonuç değil. veya yaşın 35 üstüyse, ailelerde anomalili kişi varsa üçlüyü yaptırmanda yarar var. benim ikili test sonucum 1/106 riskli , üçlü test sonucum 1/1200 risksiz çıkmıştı .yaşım 32 .dr.um amniyo yaptır dedi yaptırdık ve temiz çıktı .doğumuma 1 hafta var. allaha çok şükür içimiz çok rahat. karar senin canım. umarım yardımcı olmuşumdur. bu haftalarda herkesin ortak sıkıntısı bu maalesef. biz atlattık . darısı herkesin başına :)

çok haklısın canım. şansa bırakılacak bişey değil bu... tamamen katılıyorum sana. ben hatta yaşın 35 olması değil, 30 olması traftarıyım . çevremde o kadar çok anomali hamileliklerle karşılştım ki , aklım almıyor benim inanın. bende bebeğimi, hemde ilk bebeğimi bir sendrom yüzünden aldırmk zorunda kaldım.

30 yaşın altıyım ve anomallili kişide yoq çok kararsısım ikili testim çok temizdi risk yoktu..ooff ne zor yaa
bu kadar stres yapmana gerek yok.. yaptır üçlü testi sonuçta illaki kötü çıkacak diye bir durum söz konusu değil. en azından için rahat olur. hamileliğinin geri kalanının rahat bir şekilde geçirirsin. ayrıca eşinin istememesi çok problem değil. genelde eşler bu tip detayları pek önemsemiyor. benim eşim tam tersiydi. amniyoyu bile yaptıralım mutlaka diyen oydu. bence sen kendi kararını kendin ver canım..risk çıksa bile amniyoda temiz çıkmıştı benimki öyle çok korkulacak şeyler değiller yani.. herşey gönlünce olsun..

bu kadar stres yapmana gerek yok.. yaptır üçlü testi sonuçta illaki kötü çıkacak diye bir durum söz konusu değil. en azından için rahat olur. hamileliğinin geri kalanının rahat bir şekilde geçirirsin. ayrıca eşinin istememesi çok problem değil. genelde eşler bu tip detayları pek önemsemiyor. benim eşim tam tersiydi. amniyoyu bile yaptıralım mutlaka diyen oydu. bence sen kendi kararını kendin ver canım..risk çıksa bile amniyoda temiz çıkmıştı benimki öyle çok korkulacak şeyler değiller yani.. herşey gönlünce olsun..

içimi rahatlattın tşk ederim...eşimin istememe sebebi şu diyor ki;allah korusun bebeğimizde ters bi durum olsa aldırcaz mı ?onu istemicez mi ? o bizim bebeğimiz ne olursa olsun,bence bukadar didiklemenin çok anlamı yoq öyle yada böyle o bebiş dünyaya gelicek allahn izniyle diyor..oda haklı bende merak ediyorum aslında oda ediyor da neyseki temmuzun ilk haftalrında gidip yaptırcaz...5,5 aya girdiğimizdede renkli utrason çeklicek onu çok merak ediyorum herşeyini net görüyormuşun onu çok istiyorumm..:dance::teytey:

içimi rahatlattın tşk ederim...eşimin istememe sebebi şu diyor ki;allah korusun bebeğimizde ters bi durum olsa aldırcaz mı ?onu istemicez mi ? o bizim bebeğimiz ne olursa olsun,bence bukadar didiklemenin çok anlamı yoq öyle yada böyle o bebiş dünyaya gelicek allahn izniyle diyor..oda haklı bende merak ediyorum aslında oda ediyor da neyseki temmuzun ilk haftalrında gidip yaptırcaz...5,5 aya girdiğimizdede renkli utrason çeklicek onu çok merak ediyorum herşeyini net görüyormuşun onu çok istiyorumm..:dance::teytey:

o zaman niye endişeleniyorsunuz ki, test yaptırsam mı bile demeyin...
kusura bakmayın ama buna da çok kızıyorum, ben 4,5 aylıkken sonlandırdım gebeliğimi. bebeğim gerizekalı olacaktı, özürlü olacaktı. bakamaz mıydım, bakardım... çok çok iyi bakardım yawruma bende. ya bana bişey olursa? hiç kimse bakamazdı, bakmayada mecbur değil zaten. biraz düşünceli davranmak lazım... didiklemek demeyin lütfen , ben allahıma her gün şükrediyorum. bana böyle bir bebek verdin, ve tesadüflerle öğrenmemi sağladın diye...tıp son seviyede, teknoloji elimizin altında, herkes gibi koşan oynayan eli yüzü düzgün nesiller yetiştirmek varken, at gözlüğü takıp, vicdan yapıp tıp gibi bir bilim dalını yok saymayalım...
ecrinsudem şahsi algılamayın lütfen ama, biz annelerin bilinçli olması lazım ki, etrafımızı aydınlatalım.
ha neye karşıyım, herşeyi yapmayı bilipte, aa hamileyim , aldırıcam,bakamam diyenlerin karşısındayım sonuna kadar....o zaman söylenecek söz çok işte...

bende amnıyosentez oldum sadece ıgnenın gırdıgı yerde cokaz sızı hıssettım sonrasında hıcbır agrım olmadı bende yaşa göre 650de 1 olması gerekırken 370de 1 cıktı benım doktorum kararı sız verın ama rısk cok dusuk dedı.bı tanıdıgımız vardı onun cocugu malesef dovn sendromlu dogmus tanıdıklara onun kactı ogrenırmısınız dedım 270de 1 mıs ve amnıyosentes yaptırmamıslar ultrasonları normalmıs, kafam cok karıstı doktorumla konusup amnıyosentezın rısklerını ogrendım doktorum bugune kadar basıma oyle bısey gelmedı o yapan kısının tecrubesınle cok alakalı eger bırkez ıgnenın gırısıyle su alınamazsa alınacak yer iyi tespıt edılemezse dusuk rıskı artar dedı yaptırdım bende cok sabırsız oldugum ıcın fısh yontemınle yapılmasınıda ıstedım ucgunde sonuc cıktı temızdı sonucu dıgerı 16temmuzda cıkacak en onemlısı doktorunuzun iyi olması

kesinlikle tatlım. ben 12. haftada cvs yaptırdım. amniyo gibi, amnioda su alınıyor, beniminde ise plesentadan parça... en erken yöntem bu diye bunu yaptırdım...iyikide yaptırmışım. 10000/1 çıkan bir sendrom çıktı. ve düşük riski cvs'te daha yüksekti... özellikle dr. araştırdık bunu için...:nazar:

Amiiin amin...

Perinatoloji uzmanı Hayri Ermiş yaptı amniyosensezi bi sorun da yaşamadık çok şükür.. sonuç bekliyoruz şimdi yapacak bişey yok... Cuma gidicem bakalım çıkar inşallah.... Geçen hafta gittim 2 hafta sonra dediler:(
Bu hafta alırız inşallah sonuçları beklemek çok zor....

merhaba bende hayri ermişe yaptırdım.haziran 2 sibde fakat hala sonuclarımı alamadım. sen kaç günde sonuçlarını almıstın

slm benimde 3lü testimde down sendromu riski çıktı değer 1.163tü doktorum riskli gebelikler bölümüne gitmemi tek başına karar veremeyeceğini söyledi amniosentez için ilk kararımız kesinlikle yaptırmamaktı
ne olursa olsun aldırmayacağım için ama içimde hep keşke dememek için yaptırdım sonucun çıkacağı güne kadar ne sıkıntılar yaşadım bebeğimi doğru düzgün sevemedim bile hamileliğimin tadını yaşayamadım ve beklenen o gün gelmişti yola çıktık benim içimde hep bi umut vardı temiz çıkacağına dair ama ya kötü çıkarsa diyede düşünmekten kendimi alamıyordum nihayetinde hastaneye geldik sıra bize geldi içimi öyle bir heyecan sardıki anlatamam size o duyguyu doktor kağıdı elime verdi gözünüz
aydın bebeğiniz sapasağlam hiçbişeyi yok dedi ben inanamadım gerçektenmi doktor hanım dedim evet deyince hem sevinç hem hüznü bi arada yaşadım o an ve ağlamaya başladım çok şükür bebeğim sağlıklı
ALLAH sağlıklı sıhhatli kucağımıda almak nasip etsin benim ve bütün hamile arkadaşlarımında ALLAH kimseyi doğmamış bebeğiyle imtihan etmesin..

slm benimde 3lü testimde down sendromu riski çıktı değer 1.163tü doktorum riskli gebelikler bölümüne gitmemi tek başına karar veremeyeceğini söyledi amniosentez için ilk kararımız kesinlikle yaptırmamaktı
ne olursa olsun aldırmayacağım için ama içimde hep keşke dememek için yaptırdım sonucun çıkacağı güne kadar ne sıkıntılar yaşadım bebeğimi doğru düzgün sevemedim bile hamileliğimin tadını yaşayamadım ve beklenen o gün gelmişti yola çıktık benim içimde hep bi umut vardı temiz çıkacağına dair ama ya kötü çıkarsa diyede düşünmekten kendimi alamıyordum nihayetinde hastaneye geldik sıra bize geldi içimi öyle bir heyecan sardıki anlatamam size o duyguyu doktor kağıdı elime verdi gözünüz
aydın bebeğiniz sapasağlam hiçbişeyi yok dedi ben inanamadım gerçektenmi doktor hanım dedim evet deyince hem sevinç hem hüznü bi arada yaşadım o an ve ağlamaya başladım çok şükür bebeğim sağlıklı
ALLAH sağlıklı sıhhatli kucağımıda almak nasip etsin benim ve bütün hamile arkadaşlarımında ALLAH kimseyi doğmamış bebeğiyle imtihan etmesin..

ayy merhaba.... bende sonucumu bekliyorum. allahım işallah banada o günleri gösterir. işallah herkesin bebişler sağlıklı olur..

o zaman niye endişeleniyorsunuz ki, test yaptırsam mı bile demeyin...
kusura bakmayın ama buna da çok kızıyorum, ben 4,5 aylıkken sonlandırdım gebeliğimi. bebeğim gerizekalı olacaktı, özürlü olacaktı. bakamaz mıydım, bakardım... çok çok iyi bakardım yawruma bende. ya bana bişey olursa? hiç kimse bakamazdı, bakmayada mecbur değil zaten. biraz düşünceli davranmak lazım... didiklemek demeyin lütfen , ben allahıma her gün şükrediyorum. bana böyle bir bebek verdin, ve tesadüflerle öğrenmemi sağladın diye...tıp son seviyede, teknoloji elimizin altında, herkes gibi koşan oynayan eli yüzü düzgün nesiller yetiştirmek varken, at gözlüğü takıp, vicdan yapıp tıp gibi bir bilim dalını yok saymayalım...
ecrinsudem şahsi algılamayın lütfen ama, biz annelerin bilinçli olması lazım ki, etrafımızı aydınlatalım.
ha neye karşıyım, herşeyi yapmayı bilipte, aa hamileyim , aldırıcam,bakamam diyenlerin karşısındayım sonuna kadar....o zaman söylenecek söz çok işte...

bu sizin düşünceniz,saygı duyarım ..ama benimde bu şekilde gelgitler yaşayıp kafamın karışık olmasıda gayet doğal 10 kere çocuk dünyaya getirmedim ilk kez anne oluyorum ve endişelerimi,düşüncelerimi paylaşıyorum,szizin bu konuda yaşanmışlığınız olduğu için bukadar tepkili olduğunuzu düşünüyorum....

Bende 1 hafta oldu yaptıralı ama doktorum ızınde,haftaya sonucu alıp gösterecegım ınsallah bır sıkıntım yoktur bebegıımde... Beklemesım bıle ınsanı tedırgın edıyor... 2lı testım mnormal cıkmıstı 3 luyu yaptır dedı doktorum bız herseyını yapalım dedı... Allah herkese sag salım bebişlerını kucagına almayaı nasıp eder ınsallah

Bende 1 hafta oldu yaptıralı ama doktorum ızınde,haftaya sonucu alıp gösterecegım ınsallah bır sıkıntım yoktur bebegıımde... Beklemesım bıle ınsanı tedırgın edıyor... 2lı testım mnormal cıkmıstı 3 luyu yaptır dedı doktorum bız herseyını yapalım dedı... Allah herkese sag salım bebişlerını kucagına almayaı nasıp eder ınsallah

selam canım .işallah sonucların iyi çıkar..:1hug:

Merhabalar, ben forumlara yeni yeni yazmaya başladım.. 29 hafta 4 günlük hamileyim. 37 yaşındayım ve ilk hamileliğim. Bu yüzden doktorum amniyosentez istedi. Yani şu anne karnından sıvı alınıp yapılan testten... Başta çok korktum nasıl uygulanacak nasıl olacak diye. Ama bu sıvıyı alan doktorla da çok alakalıymış bunu gördüm. Doktor Ahmet Gül inanılmaz iyi bu konuda, en ufak bir acı, sızı, girişim sonrasında ağrı hissetmedim. Test sonucumu da bu girişimden 15 gün sonra aldım. Çok şükür bebeğimde down sendromuyla ilgili bir bulguya ya da kalıtsal bir rahatsızlığa rastlanmadı. En kötüsü test için sıvı alındıktan sonra bekleme süresi. Ömrümden ömür gitti kötü bir şey çıkar mı diye... Sonucu bana telefonla bildirdiklerinde sokak ortasında sevinçten ağlamaya başladım. Çok rahatlamıştım. Allah herkese sağlıklı evlat versin. 2 hafta önce de detaylı USG'ye girdim. Bebeğin tüm organlarına eline ayağına bakıldı. Anneden bebeğe kan akışına bakıldı, onlar da çok normal çıktı. Şimdi tek duam hamileliğimi sağlıkla bitirebilmek ve testlerde çıktığı gibi sağlıklı bir bebeğe sahip olabilmek.

slm ben 26 gün öce amniyosentez yaptırdım 2 li testte 1.82 çıkmıştı risk oranı ve üstelik bebeğime tüp bebek tedavisi ile kavuşmuşken böyle risk altında olması beni çok korkuttu ama hep içimde umudum vardı iyi olduğuna dair ve çok şükür allahım bugün o güzel haberi almama vesile oldu bebeğim sapasağlammış benim gibi bu beşleyiş içinde olan varsa allah onun yardımcısı olsun ve sakın içinden umudu eksik etmesin allahım benim bebeğimide ve bütün bebek bekleyenleri bebeğine sağsağlim kavuştursun

Back
X