Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Yaptırmayacaktım ama 19+5'de ayrıntılı ultrasona girdim. Doktorlar bebekte Hiperekojen barsak (parlayan barsak) gördüklerini hiçbirşey ifade etmeyeceği gibi genetik bir rahatsızlığında habercisi olabileceğini söylediler. Hiç beklemediğim bir durumdu, dolayısıyla ruhen çöktüm. Doktordan rica ettim, eşimi çağırdılar ikimize beraber anlattılar durumu. Hemen bugün amniyosentez yapalım daha fazla gecikmesin dediler. Eşim eve gidelim düşünüp gelelim dedi ama yok biran önce olsun bitsin istedim. İki uzman doktor, bir profesör inceledi sonuçta başka bir doktora gitmenin mantığı kalmadı. Hemen öğleden sonra yaptılar operasyonu dediğin gibi çok basit bir işlem can yakan cinsten birşey değil. Ben biraz üzgündüm, merak etmeyin hastanemizde (GATA) bu işlemden kaynaklanan bir sorun daha önce hiç yaşanmadı dediler, biraz daha rahatladım. (sağlıklı çocuğu riske atmak istemediğimden, yoksa benim canım yansa sorun değil ki)

2-2,5 saat hastanede dinlendim. Bu arada eşim örneği özel bir laboratuvara götürdü. Hastane operasyonu yapıyor (ücretsiz) ama inceleme kısmını (biz 250 tly'e yaptırdık) dışarıdaki laboratuvarlara yönlendiriyor. Nisanın sonu gibi belli olacak sonuçlar. Hakkımızda hayırlısı, inşallah bende iyi haberler alacağım.:nazar:

Rabbim herkese sağlıklı evlat/evlatlar nasip etsin inşallah...:nazar:
Sujini merhaba,

yazdıklarını okudur. bana da aynı teşhis konuldur. bbeğimin bağırsağında hiperekojen görüldü. mama ikili ve üçlü testlerim temiz çıkmıştı. o kadar çok yazı okudum ki rahatlamak istiyorum. Dr. amniyosentez önerdi ama istemedim. Senin sonuçlar çoktan belli olmuştur. inş. sorun çıkmamaıştır. Lütfen beni bilgilendir..........

Bir ay önce amniyosentez oldum 32 gündür sonuçları açıklayamadılar.Ön sonucum temiz çıktı şükür ama ayrıntılıda ense kalınlığı düşmemiş başka hastalıklar da olabilir deyip yyine strese soktular 2 haftadır sonuçları erteliyolar şimdi de cuma günü arayın dediler.doğurcam nerdeyse hala stresle test sonucumu bekliyorum:KK34::KK17:

Bir ay önce amniyosentez oldum 32 gündür sonuçları açıklayamadılar.Ön sonucum temiz çıktı şükür ama ayrıntılıda ense kalınlığı düşmemiş başka hastalıklar da olabilir deyip yyine strese soktular 2 haftadır sonuçları erteliyolar şimdi de cuma günü arayın dediler.doğurcam nerdeyse hala stresle test sonucumu bekliyorum:KK34::KK17:
Bebeğin ense kalınlığı neydi acaba selin hanım ve şuan ne kadar. Gelişmeleri bizimle paylaşın lütfen . İnşallah Rabbim yüreğinizi ferahlatacak haberler almanızı nasib eder

Allah razı olsun canım,Allah hepimizin yüreğini ferahlatsın inşallah.Benim de bebeğimin ense kalınlığı sizin gibi 3.7 idi.down sendromu riski 1/50 çıkmıştı.Ön sonuç temiz çıkınca sevindim ama ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı 21. haftaya göre sınırın üstünde çıktı yine en fazla 6mm olması gerekirken benmki 6.2 mm çıktı:( doktorlar da demek başka kromozom bozukluğu var diyerek araştırmaya devam ediyorlar:((

Arkadaşlar merhaba ben 29 yasindayim 4,5 aylik hamileyim bir buçuk aydir gece gnduz uykuszum ikili testin yuksek cikti ve ense 3.1 mm cikti burun kemiği hic izlenmedi 14 haftalıkken uçlu teste gerek duymadan hemen CVS yaipldi 20 gün uykusuz gecelerinden sonra sonuç anne hcesi karismasindan dolayi sonuç net değil şuan 18 haftalık kizin perinatologa gittim ense normale donmuş hic bir skntisi yok ama burun kemiği işleniyor ama çok kuck bu bizim için hala risk var demekmis ve aminosentez istediler yaptiranlar yardimci olabilir mi lutfennnn

Arkadaşlar merhaba ben 29 yasindayim 4,5 aylik hamileyim bir buçuk aydir gece gnduz uykuszum ikili testin yuksek cikti ve ense 3.1 mm cikti burun kemiği hic izlenmedi 14 haftalıkken uçlu teste gerek duymadan hemen CVS yaipldi 20 gün uykusuz gecelerinden sonra sonuç anne hcesi karismasindan dolayi sonuç net değil şuan 18 haftalık kizin perinatologa gittim ense normale donmuş hic bir skntisi yok ama burun kemiği işleniyor ama çok kuck bu bizim için hala risk var demekmis ve aminosentez istediler yaptiranlar yardimci olabilir mi lutfennnn
Merhabalar çok geçmiş olsun
Biz bugün erken amniyosentez yaptırdık CVS için gittik ve doktor plasentaya ulaşamadı o yüzden erken amniyosentez yapıldı. Trizomi 21 sendromu cuma günü belli olur dendi. Amniyosentez sizin haftalarda daha az riskli bizimki biraz daha fazla riskliydi. Şuan dinleniyorum ara ara kasıklarıma kasılma geliyor. Hareket ederken biraz zorlanıyorum başka sıkıntı yok bende endişeliyim aslında daha önce yapan arkadaşlar şikayetlerini yazarlarsa sevinirim. Benimkinin ense kalınlığı 3.7 çıktı gecen hafta. Inşallah hepimizin yavruları sağlıklı olur. ALLAH yar ve yardımcımız olsun

Biz bugün erken amniyosentez yaptırdık CVS için gittik ve doktor plasentaya ulaşamadı o yüzden erken amniyosentez yapıldı. Trizomi 21 sendromu cuma günü belli olur dendi. Amniyosentez sizin haftalarda daha az riskli bizimki biraz daha fazla riskliydi. Şuan dinleniyorum ara ara kasıklarıma kasılma geliyor. Hareket ederken biraz zorlanıyorum başka sıkıntı yok bende endişeliyim aslında daha önce yapan arkadaşlar şikayetlerini yazarlarsa sevinirim. Benimkinin ense kalınlığı 3.7 çıktı gecen hafta. Inşallah hepimizin yavruları sağlıklı olur. ALLAH yar ve yardımcımız olsun
Amin inşallah çok zor günler bunlar ben hamileligime sevinemedim bile esimle ben elimizden geleni yapalim duamizi edelim diyoruz inşallah sonuclarimiz temiz cikar hayallerimize geri döneriz kizimiz olacak biliyoruz ama bebegimize bise olur diye çok korkuyoruz allah herşeyin hayirlisini nasip etsin.aslında CVS yapildi diye amino sentezi yaptirmicaktim ama hala risk var dediler iki günü zor geçirdim.boyle belirsizlik çok kotu

DİLERİM bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.Hayırlı evlat olup anneli babalı büyür inşallah. Çok sıkılmayın. Bu testleri düşünürken gebeliğin en güzel günleri çok sıkıntılı geçiyor.

Arkadaşlar ben 12 saat önce erken amniyosentez oldum ama kasık ağrılarım hareket ederken şiddetleniyor. Sağdan sola dönerken zorlanıyorum . Yaşayan varmı bu durumu ?

Teşekkür ederim. 12-13 haftalık hamileyken yaptırmıştım. 2 haftada sonuçlar gelmişti. Sonuçlarım çok şükür iyi.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıklı, analı-babalı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. :KK49::KK46::nazar:
Merhaba bende de 12. Hafta da yapıldı ense kalınlığı 3.7 bı yüzden yapıldı yaşım 29 . Sizin ense kalınlığı varmıydı varsa kaçtı lütfen paylaşır mısınız ?

Allah yardımcın olsun. Gönlünü ferah tut bebeğinizde hiçbir sorun yoktur Allah'ın izniyle. Testten sonraki özellikle 3 gün dinlen, kesinlikle iş yapma kendini yorma. Ben ilk gün yataktan bile çıkmadım, yemeği bile yatağa getirdi annem. Şimdiden geçmiş olsun
Selam ÖZLEM hanım, siz amniyosentez den sonra ilk gece nasıl gecti . Ben Sağdan sola dönemiyorum . Hareket ettikçe kasılma oluyor yardım edin lütfen

DİLERİM bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.Hayırlı evlat olup anneli babalı büyür inşallah. Çok sıkılmayın. Bu testleri düşünürken gebeliğin en güzel günleri çok sıkıntılı geçiyor.
İnş ş
Selam ÖZLEM hanım, siz amniyosentez den sonra ilk gece nasıl gecti . Ben Sağdan sola dönemiyorum . Hareket ettikçe kasılma oluyor yardım edin lütfen
Korkut bence üzerinden 24 saat geçsin sonra hala ayni sikayetlerin devam ediyorsa dra görün tekrar bende bugün gidip gün alicam aminosentez için CVS oldum ayni şey gibi ama yinede tedirginim inş meleklerimizi saglikla kucagimiza aliriz

Merhaba korkut. benim ki de 21. haftalıkken ense kalınlığı 3,7mm çıktı. hiperekojen bagırsak görülmüş. amniyosentez önerildi. 1/100 risk olduğundan yaptırmadım. Seninkin ense pilsi kaç haftalıkkken 3,7mm çıktı?

Merhaba korkut. benim ki de 21. haftalıkken ense kalınlığı 3,7mm çıktı. hiperekojen bagırsak görülmüş. amniyosentez önerildi. 1/100 risk olduğundan yaptırmadım. Seninkin ense pilsi kaç haftalıkkken 3,7mm çıktı?
Merhaba günaydın
Benim ense kalınlığı 11+3 de 3.7mm olarak belirlendi. Yani 6 gün önce dün de erken amniyosentez yapıldı bana. Yarın trizomi 21 sonucunu öğrenebilirsiniz dendi. Hayırlısıyla haber bekliyoruz artık.

Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım.Benim de 12 haftalıkken ense kalınlığı 3.7 mmydi.aldırmayı düşünmediğimden amnıyo yaptırmıcaktım ama oyle mı boyle mı kafam karıstığından 17. haftada amnıyo oldum.Deneyimli perinatolog yaptıktan sonra pek sıkıntı olmadı şükür 2 gün yapılan yer ağrıdı biraz bol su ve dinlenmeyle 3 günde normale döndüm.Sonuçları beklemek hepsinden zor.Hala bekliyorum.1 ayı geçti:S

Arkadaşlar ben 12 saat önce erken amniyosentez oldum ama kasık ağrılarım hareket ederken şiddetleniyor. Sağdan sola dönerken zorlanıyorum . Yaşayan varmı bu durumu ?

evet korkut benim de aynıydı,kasık ağrım iğnenin girdiği ver ağrıodu.Ertesi gün dayanamadım korkudan doktora gözüktüm sıvı yerine gelmişti bi sorun yoktu.Bol su ve dinlenmeyle skıntı olmuyo Allahın izniyle.İçin rahat etmesse git doktora görün sen de.

Teşekkürler selin , bana dün yapıldı amniyosentez cuma günü trizomi 21 açıklanacağı söylendi. Senin neden bu kadar uzun sürdü . Konuştun mu doktorunla. İnşallah güzel haberler alırsın ve sevincine ortak oluruz

umarım hayırlı haberler alırsınız bende 28 hfaalık hamileyim 21. hasftada ense kalınlığı burun kemiği izlenmeme gibi bisürü anomali gördüler. ama ben amniyosentez yaptırmadım. Güzel hazırlıklar ile doğacak günü bekliyorum.
doktorumu değiştirdim soyledikleri şeylerin olmadığını söylediler ikilemde kaldım. bakalım umarım evlatlarımızı eli ayağı düzgün sağlıkla sıhatle kucağımıza almayı nasip eder Rabbim. Moralinizi iyi tutun ve üzülmeyin. Kısa süreli bir imtehan olarka düşünün feraha ereceğiniz günler inşaAllah yakındır.

Teşekkürler selin , bana dün yapıldı amniyosentez cuma günü trizomi 21 açıklanacağı söylendi. Senin neden bu kadar uzun sürdü . Konuştun mu doktorunla. İnşallah güzel haberler alırsın ve sevincine ortak oluruz

Amin canım benim ön sonuç açıklandı trızomı 21 normal çıktı cok sukur ama ayrıntılıda ense kalınlığı o haftaya göre fazla olduğu için başka hastalık arıolar:KK43: yani down değil ama başka kromozom hastalığı olabilir diye ayrıntılı inceliolar.Türkiye'de işler malesef böyle bugün git yarın gel.Araştırma hastanesinde yaptırdım amnıyosentezi ondan uzatıp duruolar. bana da en son cuma acıklanır dedıler:S İnşallah yarın mübarek günde çifte sevinç yaşarız.o_O

Back
X